Alertă cu bombă, marţi dimineaţă la Bruxelles, în centrul comercial City 2.

Un bărbat despre care se spune că avea asupra lui o centură cu explozibil a fost reținut, potrivit presei locale.

Bărbatul se afla într-un centru comercial.

Ulterior, au mai fost reținute alte două persoane suspecte.

Toți cei trei reținuți sunt rude cu frații El Bakraoui, care s-au detonat pe 22 martie pe Aerportul Zaventem.

Circulația pe bulevardul Grădinii Botanice din Bruxelles a fost închisă.

Potrivit presei locale, premierul belgian Charles Michel, care era invitat marți la o emisiune la radio, și-a anulat participarea și a convocat o reuniune de criză, apreciind situația ca “foarte serioasă”.

Conform ziarului belgian La Libre Belgique, poliția a fost avertizată cu privire la “o situație suspectă după apelul unei persoane particulare la ora locală 5:30”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Bruxelles Capitale-Ixelles, Ilse Van de Keere.

“A fost stabilit un perimetru de securitate. Operațiunea este în curs de desfășurare”, a adăugat ea, potrivit agerpres.ro.

Circulația pe bulevardul Jardin Botanique a fost întreruptă, în schimb stația de metrou Rogier a rămas deschisă.

7 COMMENTS

 1. Fiti amabil, barbatul respectiv a fost retinut impreuna cu centura cu explozibil cu tot, sau separat? Va multumesc.

 2. Noroc cu spiritul civic al populatiei.
  Probabil ca singura solutie pentru linistirea lucrurilor acolo si peste tot ar fi stramutarea tuturor celor veniti din Orientul Apropiat si nu numai.

  • O, da, asa e! Genial! Si ia spune, pe care ii dai afara primii, sa faci cu ei pogrom? Pe aia care lucreaza pe la ei prin laboratoarele de cercetare cu contracte de munca? Pe aia cu casatorii mixte, deja casatoriti cu autohtone si care au familii, copii? Ii expulzezi dupa criterii religioase, etnice, sau cum procedezi? Ia varsa, ca vad ca numai genialitati decartezi pe aici.

   • Asteptam unul ca tine care sa inceapa sa verse. E bine ca pui intrebari si din pacate trebuie sa fiu partial de acord cu P.S.-ul tau.

    • Te rog sa nu te superi! Am vrut doar sa evidentiez ca problema este complexa, la fel ca multe altele! Limbajul folosit trebuie sa recunosc ca este de gunoi sau de tomberonist dar altul nu cunosc din pacate. Asa am rezultat ca om traind si iesind din aceasta societate si nu mai am cum sa ma schimb, nici eu la randu-mi la fel ca f multi altii. Sper sa nu iti faci prea multe procese de constiinta pentru ca nu e cazul si cred ca ai inteles ce am vrut sa iti transmit. Sal

 3. Sper ca alerta cu bomba de la Bruxelles nu este vreo alerta data de bursucul cu părul rar din serviciul financiar (FMI), care aruncă bomba ca să ne taie noua din nou trompa la toti bugetarii. Hau

  P.S. Mai da-i in mortii lor cu alerta lor! La noi e canicula si este foame pe uscat, lumea nu are salarii si pe aia din Bruxelles ii doare-n basca. Asa ca da-i in mortii lor cu bombardamentu’ lor cu tot, daca tot nu ne intereseaza pe unii despre altii! Nu exista empatie in UE, d-le! Extraordinar. Sal

Leave a Reply