SUV-ul care a luat-o la vale pe o stradă şi a produs accidentul în urma căruia actorul Star Trek Anton Yelchin şi-a pierdut viaţa fusese rechemat în service pentru că şoferii au întâmpinat probleme la schimbătoarele de viteză, cauzând vehiculele să o ia la vale în mod neaşteptat, conform unor documente guvernamentale.

screen-shot-2016-06-19-at-1-17-32-pm

Anton Yelchin, în vârstă de 27 de ani, un actor cu o carieră în plină ascensiune, cunoscut îndeosebi pentru rolul lui Chekov din noile filme Star Trek, a murit duminică după ce maşina sa Jeep Grand Cherokee, din 2015, l-a strivit de o cutie poştală din cărămidă şi un gard de securitate din faţa casei sale, potrivit poliţiei din Los Angeles, citată de Associated Press.

Jeep-ul, un model din anul 2015, făcea parte din cele 1,1 milioane de maşini rechemate în service de Fiat Chrysler în aprilie, potrivit documentelor Administraţiei pentru Siguranţă Traficului Rutier din SUA. Instituţia a somat producătorul auto să recheme maşinile în service din cauza plângerilor venite din partea şoferilor care nu îşi puteau da seama dacă maşina frâna pe modul de transmisie automată. Dacă maşina nu avea frâna pusă corect, iar şoferul părăsea vehiculul, aceasta putea să o ia la vale.

Fiat Chrysler, care produce Jeep, a exprimat într-o declaraţie, luni, că investighează problema şi că este prematur să se speculeze asupra cauzei accidentului. Producătorul auto a transmis condoleanţe familiei şi prietenilor lui Yelchin.

Cei care invetighează accidentul au luat în vedere poziţia schimbătorului de viteze al lui Yelchin la momentul accidentului, a declarat ofiţerul de poliţie Jane Kim. Actorul ieşise din autoturism, dar poliţia nu a specificat de ce acesta se afla în spatele maşinii când aceasta a luat-o la vale.

Prietenii lui Yelchin l-au găsit pe acesta după ce actorul nu a mai venit la repetiţiile programate pentru duminică dimineaţă.

În urma autopsiei, medicii legişti au stabilit că moarte lui Yelchin a fost provocată de un accident. Rezultatele testelor toxicologice nu vor fi gata decât peste luni de zile.

Moartea tragică a lui Yelchin a nimicit cariera sa promiţătoare de actor din ce în ce mai cunoscut publicului larg şi care avea o mare ambiţie artistică. “Star Trek Beyond,” cel de-al treila film al seriei, va fi lansat în iulie.

Regizorul filmului, J.J. Abrams, care l-a distribuit pe Yelchin în franciză, a scris despre actor că era “genial … blând… teribil de amuzant şi extrem de talentat.”

Moartea sa a fost reimţită în întreaga industrie cinematografică.

“Ce suflet rar şi frumos avea cu o pasiune neostoită pentru viaţă,” a declarat Jodie Foster, care a jucat alături de Yelchin în filmul din 2011 “The Beaver”. “Era pătrunzător, dar şi cel mai amuzant băiat pe care ţi l-ai fi putut imagina vreodată.”

“Era tobă de filme şi ne era ruşine în faţa lui,” a declarat Gabe Klinger, care a regizat filmul “Porto,” ce va fi lansat în această toamnă, în care a jucat şi Yelchin. “Se uita la câte 4-5 filme în fiecare noapte.”

Yelchin a început să joace pe când era copil, apărând în mici roluri din filme independente şi în diferite emisiuni TV precum “ER,” ”The Practice,” şi “Curb Your Enthusiasm.” Rolul său în care s-a remarcat pe marele ecran a fost cel alături de Anthony Hopkins în “Hearts in Atlantis” din 2001.

Yelchin, copul singur la părinţi, s-a născut în Rusia. Părinţii săi erau patinatori profesionişti care s-au mutat în SUA pe când Yelchin era copil. Acesta a cochetat cu lecţiile de patinaj înainte de a simţi că nu era un talent pe gheaţă. Acest lucru l-a condus spre lecţiile de actorie.

“Îmi plăcea partea de improvizaţie cel mai mult pentru că era ca şi cum m-aş fi jucat. Era ceva în care mă simţeam cu totul confortabil şi fericit.”, a declarat Yelchin pentru AP în 2011 pe când promova drama romatică “Like Crazy.” În acest film a jucat alături de Felicity Jones.

Disciplina pe care a învăţat-o Yelchin de la părinţii săi atleţi s-a transmis şi în cariera sa actoricească, pe care a tratat-o cu seriozitate şi profesionism, a declarat regizorul Gabe Klinger.

Yelchin îşi găsea locul peste tot în Hollywood. El putea să joace în francize SF de anvergură dar şi să dea voce personajelor din “The Smurfs/ Ştrumfii”, jucând şi în roluri mai excentrice sau artistice, precum filmul cu vampiri al lui Jim Jarmusch “Only Lovers Left Alive” şi thrillerul horror al lui Jeremy Saulnier, “Green Room,” lansat la începutul anului, scrie Mediafax.

Gabe Klinger şi-a amintit de o conversaţie cu Jarmusch despre Yelchin înainte să-l distribuie în “Porto.” “Jim era gen: ‘Ai grijă. Anton a citit Dostoievski când avea 11 ani!”, a declarat Klinger.

11 COMMENTS

 1. Inseamna ca e corupt daca ucide! Trebuie bagat DNA-ul peste el urgent! Da-l in mortii lui de jeep Grand Cherokee atunci, daca e plin de bacterii si a fost spalat cu dezinfectanti diluanti pe la interior! Nu e corect! Cred ca a avut infectie nosocomiala la sistemul de franare sau ceva. Tb sa intervina gazetarul sportiv Stolontan si sa faca lumina si in acest caz, daca nu cumva este deja mult prea tarziu.

 2. D-le,

  Eu cred ca pe acest actor Anton Yelchin aflat in plina ascensiune, l-au ucis exact aceleasi “forte” care l-au ucis si pe Dan Condrea, patronul Sexi Farma. Coincidenta este deja mult prea mare ca lumea sa nu isi dea seama.

  Investigatiile ar trebui facute in paralel, pentru ca e clar de la distanta ca pot fi implicati in aceeasi cauza. Cred ca erau “pe mana” cu serviciile, parerea mea. SIE&CIA, ceva. Moarte nosocomiala, sau contrabanda internationala cu dezinfectanti diluati. Coruptia ucide! Infectiile la sistemul de franare la fel! A avut un virus la sistemul de franare asistata! Ar trebui investigat. Stolontan, ceva…

 3. Ar trebui verificat, sa se vada daca nu i s-a spart cumva tubeless-ul de la hidrobicicleta! Cine stie, poate asta a fost cauza decesului accidentat. Pa, pa

 4. Radu Tudor , dacă , și așa este Merkel e toping-ul de sub cireașă , ce rol are ca importanță o vizită a președintelui Germaniei ? Merkel , pe cât de SS-istă ar fi , ca importanță pentru cele două teritorii europene ( Germania și România) , primirea ei ar fi mai favorabilă

 5. Eu sunt de altă părere și deloc departe de aceea a unui prieten de pe aici-șa.
  Cred că asistăm la o atenționare pentru toată lumea dar în special al gherțoilor, posesori, aproape în unanimitate, ai unor asemenea tancuri pe roți, evident disproporționate în raport cu marea masă de autovehicule de pe la noi, ca scăpau nevătămate, lucru evident, la un impact cu un amărât de …Logan, de exemplu, dar care , cum se vede, au surprize de la americani care, si ei, în felul lor, luptă cu gherțoii lor și-ai altora, corupți pe diverse căi, căi cât mai…perverse.
  Cred că gherțoii s-au prins că americanii, punând pe piață așa ceva, luptă în special cu ei, jmecherii, pe acest front împotriva corupției pe axa BUC-LON-NY și s-a dat consemn general că li se răresc rândurile în mod îngrijorător dacă mai pun botul la așa bolizi. Faptul că mai se întâmplă să fie și victime colaterale, la ”guere com a la guere”, asta e, ghinion! Sau, ” c’est la vie”, cum ar zice noua stea pogorâtă la noi de pe lângă.. Moulin Rouge.

Leave a Reply