Rusia a lansat o poveste diversionista pentru a justifica un nou atac din nord asupra Ucrainei. Un grup de „sabotori ucraineni” a pătruns în două sate din regiunea Briansk, din vestul Rusiei, aflată la graniţa cu Ucraina, şi a luat ostatici locuitori în una dintre aşezări, iar luptătorii din Garda Naţională a Rusiei s-au angajat într-o confruntare cu militanţii, transmite, pe surse, agenţia de presă a statului rus, TASS.

Afirmaţiile Moscovei, negate de Kiev, nu pot fi verificate în mod independent, dar Rusia pregăteşte opinia publică de câteva zile că Ucraina ar pune la cale „acţiuni provocatoare”, o strategie propagandistică ce ar putea urmări distragerea atenţiei de la situaţia de pe front şi ralierea bloggerilor naţionalişti deveniţi tot mai critici în ultima vreme faţă de Kremlin. Ar putea fi, totodată, pretextul pentru începerea unei noi ofensive asupra Ucrainei, preconizate de ceva timp.

Atacul „sabotorilor ucraineni” în zona de frontieră din regiunea Briansk este un act terorist, a declarat joi Vladimir Putin în timpul unei videoconferinţe cu participanţii la un program educaţional din Caucazul de Nord, relatează TASS.

1 COMMENT

  1. Confirmarea plangerilor lui putin ca a fost atacata rusica si cetatenii! Are dreptate, rusica a fost atacata cu drone facute de ukrainieni din bucati cu frecvente diferite pentru a nu fi detectate. Aici aveti confirmarea! https://youtu.be/V-C29cdnxqI

Leave a Reply