Indiscutabil, vestea ca TAROM are in sfarsit un avion nou intr-o flota invechita si plina de probleme tehnice e una buna.

Ceea ce frapeaza insa e reactia autoritatilor. O singura aeronava, si aceea in leasing, este inaugurata cu mare pompa de 10 demnitari.

Ai impresia ca e vorba o autostrada, de un nou spital, de o mare si importanta realizare pentru care stau banii europeni la usa Guvernului, neatrasi.

Imaginea de pe Aeroportul Henri Coanda ofera dimensiunea reala si imaginea perfecta pentru nivelul conducatorilor nostri. Se bucura o tara membra UE si NATO ca a luat un avion in leasing. Ca in celebra piese a lui Caragiale, la inaungurarea fantanii din sat au venit primarul,popa,politistul,invatatorul si numerosi gura casca.

In tarile civilizate si evoluate, companiile aeriene nationale aduc avioane noi cu zecile si nu le mai taie nici un politician panglica. La noi evenimentul e atat de rar, incat o realizare mica-mica trebuie celebrata cu un fast mare-mare…

Repet, o veste buna. In sfarsit, un avion nou la TAROM.

Ar mai fi nevoie de inca 18, care sa inlocuiasca rapid aeronavele Boieng si ATR demne de muzeul aviatiei.

Vorba lui Felix Rache : imaginea de azi cu buluceala demnitarilor face cat 1000 de cuvinte.

Dupa ferma de tomate, avionul in leasing cere si el continuitate : un hol de scoala, o statie de autobuz, ceva…

 

 

14 COMMENTS

 1. low pass pe otopeni si avion escortat de avioane de vanatoare … am avut pt un moment impresia ca am cumparat cel putin 10 A380-uri

  • Sper ca l-au si sfintit! :))
   Oribil acest obicei, dar sa privim partea buna, se face ceva, se mai misca aerul, totusi.
   Prezenta am-bas-a-dorului e oarecum ciudata!
   El a dat unda verde? El conduce, avionul? Ciudat!
   Cum a reusit sa stea pe langa penali? Sper ca si-a cusut bine buzunarele.
   :))

 2. Normal, la taiat de panglici. A zis ceva vreunul din PSD de abuzurile care se intampla la Leoni? Ca vorba aia, PSD parca era partidul muncitorilor. vreun ITM sa le treaca pragul?

 3. …pentru ca normalitatea e o exceptie atit de rara la noi… de aia se bulucesc toti sa celebreze cum am mai cheltuit din banii altora (in cazul de fata, macar, au cheltuit cu folos).
  Mare efort, mare realizare, sa curga sampania! am reusit sa semnam un contract! Mentalitate de milogi, mentalitate de comunisti. Bunch of loosers

 4. Vai de steaua noastra! Am ajuns sa ne bucuram la o “achizitie” luata in leasing! Infractorul dragnea in primul rand, ca de obicei…motzul la kkt!

  • Apropos de kkt. Scuze
   De ce tot insistin sa-ti folosesti numele in modul comunist, numele inainte de prenume, mai ales ca asa e o kkofonie?!

 5. Ce mi se pare cu adevarat important e ca toti demnitarii aia au inaugurat de fapt, o tzeapa data romanilor:
  Avionul ar trebui sa aiba in configurarea de linie aeriana normala, cam cu 24 de locuri mai putine fata de cum a venit configurat avionul inaugurat. Adica a venit configurat in varianta de low-cost!!:))
  (Sptii mai mici de bagaje si intre scaune, confort CLAR scazut fata de pretul pe care il ia Tarom ca companie ce NU e low cost)
  Deci: o sa platiti preturi Tarom si o sa calatoriti in conditii low-cost. Asta au inaugurat azi:)))
  Adica aceeasi mentalitate de rentabilitate pe banii prostului/clientului fraierit:))

  • au inceput o campanie f agresiva de extindere a zborurilor lor worldwide. De-asta. Nu fac numai zboruri cu baza in Norvegia. Fac si zboruri din alte tari in alte tari. Practic s-au prins ca alte tari nu pot sa-si faca companii ca lumea 😉

  • pai asta e singurul cu motive de bucurie, ca el l-a vindut 🙂
   hai, cu curaj, pina la un loc de VP la Boeing mai e cale lunga

Leave a Reply