Astazi a fost inaugurat primul avion ambulanta SMURD din Romania. Este un eveniment marcant, din seria celor care conteaza pentru sanatatea oamenilor, pentru viata lor, pentru uriasa batalie pe care SMURD o da in fiecare secunda. In calitate de membru al Consiliului Director al Fundatiei pentru SMURD, am participat la acest eveniment. Raed Arafat merita inca o data recunostinta noastra deplina pentru efortul onest si puternic in medicina de urgenta romaneasca. Sunt bucuros ca am putut contribui si eu foarte putin la aceasta achizitie, atit in calitate de donator al celor 2% catre Fundatia pentru SMURD cit si de responsabil (neretribuit, ca de altfel toti membrii) in Consiliul Director.

avion SMURD

Aeronava medicală a fost achiziţionată de către Fundaţia pentru SMURD, din sumele strânse ca urmare a redirecţionării de către populaţie a 2% din impozitul pe venit, cât şi din donaţii şi sponsorizări. Începând cu 28 iunie, în baza unui contract de sponsorizare, avionul medical a fost trecut în patrimoniul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.
Avionul va asigura îmbunătăţirea calităţii medicinei de urgenţă prespitalicească, contribuind, astfel, la creşterea capacităţii de intervenţie şi micşorarea timpilor de răspuns în cazul urgenţelor civile.
Fundaţia pentru SMURD a demarat în anul 2011 şi a continuat, în 2012, campania de redirecţionare a 2 la sută din impozitul pe venit, intitulată “Nu lăsa distanţa până la spital să devină incurabilă. Ajută-ne să scurtăm distanţe pentru a salva vieţi”, în vederea colectării fondurilor necesare achiziţiei unui avion sanitar destinat SMURD.
Importanţa achiziţionării acestui aparat de zbor, special construit şi dotat pentru intervenţii de urgenţă, este relevată de numărul foarte mare de misiuni executate cu un aparat de zbor închiriat – 138, însemnând cel puţin tot atâtea vieţi omeneşti salvate.
Până în prezent, Fundaţia pentru SMURD a derulat mai multe proiecte destinate dezvoltării activităţii şi dotării echipajelor de intervenţie SMURD şi a activităţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, cu fonduri din campaniile 2%, precum şi din alte donaţii şi sponsorizări. Proiectele Fundaţiei pentru SMURD de la începutul campaniei 2%, în 2006/2007, destinate integral dezvoltării acestui sistem, în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General de Aviaţie depăşesc suma de 20 de milioane de le
În anul 2012 a fost demarată acţiunea de achiziţie a avionului care a fost identificat în Austria, funcţionând ca avion-ambulanţă. În urma achiziţionării au fost efectuate lucrări de întreţinere şi actualizare a resurselor de zbor, pentru ca aeronava să fie operabilă în condiţii optime.
Avionul de tip Piper PA-42 Cheyenne III, fabricat în SUA, a fost achiziţionat în anul 2012, ca avion second hand cu 5.500 de ore de zbor efectuate şi este dotat cu echipamente medicale noi conform standardelor europene pentru a putea efectua misiuni umanitare de salvare a pacienţilor în stare gravă, în regim gratuit pentru întreaga populaţie, pe timp de zi şi noapte în condiţii meteorologice complexe, alături de elicopterele SMURD.
Avionul este deservit de trei echipaje a câte doi piloţi militari, ce au fost transferaţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale în structura Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne în toamna anului 2012.
Aeronava SMURD este importantă ca un instrument complementar cu elicopterele SMURD având în vedere că, pentru distanţele mari, avionul este mult mai eficient reducând timpul şi costurile şi permiţând ca elicopterele să rămână libere pentru intervenţiile de urgenţă în zona lor de activitate.
Mai mult în cazul condiţiilor meteo nefavorabile, avionul este un mijloc de transport mult mai sigur şi permite executarea unor misiuni ce nu pot fi realizate cu elicopterele SMURD. De exemplu, pentru o misiune de la Baia Mare la Bucureşti, cu elicopterul sunt necesare cel puţin cinci – şase ore dus-întors, iar costurile sunt pe măsură, pe când, prin utilizarea avionului, misiunea poate fi executată, în cel mult două – trei ore, iar costurile aferente sunt mai reduse.
Avionul este botezat după numele doctorului Monica Cardoş, aceasta fiind primul medic SMURD căzut la datorie în urma prăbuşirii elicopterului SMURD Mureş din 2003, la Cojocna, în judeţul Cluj. Numele doctorului este imprimat pe avion din respect şi recunoştinta pentru ea şi pentru toţi angajaţii SMURD care au căzut la datorie.
În colectarea de fonduri au participat un numar mare de tineri voluntari la nivel naţional precum şi, în timpul lor liber, angajaţi ai mai multor inspectorate pentru situaţii de urgenţă, toţi primind diplome de recunoaştere la ceremonia de inaugurare a avionului.
Avionul va începe activitatea în data de 15 iulie 2013, fiind disponibil 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte, cu excepţia perioadelor de revizie. Aeronava poate zbura la o altitudine maximă de  10.000 de metri, are autonomie de zbor 3.000 de kilometri sau aproximativ cinci ore şi poate atinge viteza maximă de 560 km/h. Are o lungime de13,23 de metri, anvergură – 14,53 metri, înălţime – 4,5 metri şi capacitate pentru doi piloţi, două cadre medicale şi două tărgi (variantă medicală) sau doi piloţi şi nouă pasageri (transport persoane).
Pentru achiziţia şi operaţionalizarea aeronavei a fost alocat bugetul de 1.008.255 de euro, reprezentând: valoarea de achiziţie, ce include aeronava cu resursele existente, o serie de lucrări de îmbunătăţire, două tărgi medicale, inscripţionarea avionului etc. (757.300 de euro), cursurile de pregătire ale echipei de tehnicieni din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie ce vor asigura mentenanţa de bază a avionului (55.400 de euro), achiziţia tuturor truselor de service necesare echipei de tehnicieni (22.965 de euro), asigurarea aeronavei (6.350 de euro), cursurile de pregătire a echipei de piloţi ai avionului SMURD, necesare acreditării fiecarui pilot pentru zbor cu acest tip de avion, ce a inclus un numar de cel puţin 15 ore de zbor / pilot pentru cei şase piloţi şi costul instructorului şi obtinerea licenţelor necesare (97.000 de euro) şi echipamente medicale necesare asigurării îngrijirilor la nivel de terapie intensivă pe durata zborului (57.040 de euro), precizeaza Mediafax.

53 COMMENTS

 1. De ce a trebuit sa-l tina Ponta pe Fenechiu in guvern chiar pana la condamnare? Chiar a vrut sa demonstreze ca tine la infractiuni si infractori?

  • Pentru că ar fi putut fi achitat. Mai ales DACĂ NU I SE RESPINGEAU ABSOLUT TOATE PROBELE APĂRĂRII ( !!!! )lui Fenechiu. Lucru care, probabil, nu s-ar fi întâmplat dacă procesul nu ar fi fost judecat de prietenii lui Băsescu de la ÎCCJ. Ce coincidenţe, nu-i aşa? Acolo tot uselistul e condamnat. Dar nu te grăbi să te bucuri pentru că – nu-i aşa? – s-a demonstrat că legea compensaţiei funcţionează. Mai devreme sau mai târziu.

   Într-un fel sau altul, am convingerea că vom vedea şi hoţii portocalii ai lui Băsescu, dar şi pe el însuşi şi pe neamul lui, plătind cu vârf şi îndesat. A, şi va veni vremea plăţii şi pentru slugile ticăloase care-i servesc ambiţiile beţivului de la Cotroceni. Mai ales pentru cele inamovibile. Vezi Ioana Bogdan…

   P.S. Nu mor absolut deloc de grija lui Relu Fenechiu.

   • Si tu esti obsedata de betiv,dictator,portocaliu, etc ? Inseamna ca ai o problema grava! Din cauza asta nu mai vezi realitatea! Din moment ce justitia este condusa de USL iar nici un portocaliu nu are vreun proces pe rol inseamna ca totul a fost gargară de campanie electorala! Ai fost prostita in modul cel mai jenant! Pacat ca te lasi prostita in continuare! Tu ai condamnati la inchisoare de justitie si nu vrei sa iei in considerare aceste condamnari pertinente! Te impresioneaza numai justitia facuta la televizor ?

    • Nu-mi dau seama dacă eşti doar o propagandistă portocalie ( şi nici nu vreau să-mi bat capul cu asta ) sau…mi-e jenă să rostesc varianta a doua de răspuns.

     Zici că justiţia e condusă de USL? Şi completul “minune” de la ÎCCJ, acela care are în componenţă o judecătoare fără numire legală, adică nu e inamovibilă?

     Ai nişte afirmaţii în comentariul tău… Uite, consider că eşti propagandistă portocalie, lucru de dorit pentru imaginea ta pe acest blog. Cel puţin din punctul meu de vedere. În acest context, te rog foarte frumos să nu-mi mai insulţi inteligenţa şi să mi te adresezi în modul de mai sus!

     • Daca ma faci propagandista inseamna ca inteligenţa nu ai avut-o niciodata! Oamenii inteligenti nu-l vad responsabil pe un singur om de tot ce se intampla sau nu se intampla intr-o tara considerata democrata! Cu ce ne-am ales ca l-am acuzat numai pe Ceausescu de tot răul produs in comunism? Eu am votat USL , dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i aplaud condamnatii, iar daca nu-i aplaud sa nu vina inteligentii sa ma vopseasca in portocaliu!

    • Nu ştiu de ce îţi mai răspund, probabil pentru a se considera pe bune că sunt lipsită de inteligenţă. 😆 “Mă risc”, totuşi.

     Ceauşescu nu a fost singurul vinovat, ci tot aparatul de partid, slugile crdincioase care l-au făcut să se creadă ceea ce nu e ( el, un biet semianalfabet ), pentru a beneficia de pe urma lui. Analog, în cazul lui Băsescu şi al celor care îl slujesc, mediocri şi semianalfabeţi cu facultăţi particulare, dar care au dus hoţia la rang de artă, sunt vinovaţi deopotrivă de ceea ce se întâmplă în ţară. Lachei precum Funeriu, Dănileţ, Anastase etc etc, care n-ar încerca – Doamne fereşte – nişte activităţi în privat, că-s mai buni banii de la stat. Lachei precum cea cu “ciocul mic”, care ce mai turuia la A3, mai demult, că ea nu ştiu ce randament are cu firmele ei -ghici ce – finanţate tot cu bani de la stat. Adică nu lucrări obţinute prin propriul management, propria judecată şi zbatere prin concurenţa de pe piaţă. Nu! Ei, toţi aceşti lachei, hoţi, incompetenţi, care n-ar rezista nicio secundă în privat, toţi ăştia sunt vinovaţi pentru ceea ce se întâmplă în ţară.

     E adevărat, Băsescu singur e un NIMENI, un biet mediocru, cu probleme în viaţa de elev, dar şmecher şi ticălos peste medie, care a ştiut să lingă acolo unde, la un moment dat, a tras un şut! Băsescu e un ins conştient de propria valoare, lucru pe care îl vezi dacă te duce un pic capul. E umil în exterior, dar aici e mare “smardoi”, că e înconjurat de lingăii mâncători de bani publici. A observat, de asemenea, că sunt şi oameni mai proşti ca el ( culmea! ), iar pe ăia se pricepe de minune să-i manipuleze.

     Când va pica Băsescu, va pica tot acest sistem ( pentru că, oricât de pesimişti am fi, tot nu va fi preluat în întregime de următorii ). Şi atunci, abia aştept să-i văd pe lingăii ca Funeriu, Macovei, Lăzăroiu, Turcescu, cretinoizii precum Neamţu cu usturoiul de gât etc etc, cum se descurcă în economia reală.

     Cât priveşte afirmaţia că ai votat USL, asta să i-o spui lui Mutu! 🙂

     P.S. Să ştii că era mai bine dacă erai propagandistă, dar dacă n-ai priceput, fie, cum vrei tu. 😉

     • Ma bucur ca ai ajuns la concluziile mele! Oricine ar fi la putere si orice nume ar purta este sustinut de lingăi, lachei, incompetenti, parveniti etc ! Dar …trebuie sa te scapi de ei la momentul potrivit! Basescu iar a iesit castigator deoarece din momentul investirii lui Fenechiu a ripostat dur! In ochii lumii Basescu a avut dreptate! Daca nu-i aruncau trofeul in fata mai aveam ce povesti acum?
      Si inca o problema: doar in momentul in care justitia va fi lasata sa isi faca treaba si fiecare sa raspunda pentru actiunile sale, va fi bine in Romania! Asa ca sa nu-i mai plangem pe condamnatii astia de doi lei…si-o merită!

     • @Carmen Problema ,,grava,, e la tine , nu la Violet ! Si eu sunt ,,obsedata de betiv , dictator , portocaliu,, !!! Si stii de ce ? ,,Betivul , dictatorul si portocaliul,, e presedinte de tara ! Asta oricand ne poate baga intr-un conflict international ! Ai vazut cum ii tremura mainile ? Tot asa ii tremura si creierul ! Romanii l-au dat jos pe Ceausescu pentru ca nu se mai putea vorbi cu nimeni si niciunde de securitate . Acum e de nu stiu cate ori mai multa securitate si dictatorul are oameni infiltrati peste tot , inclusiv in strainatate , pentru a putea santaja pe oricine . Ti-e frica sa mai vorbesti la telefon ! Un presedinte nu are voie sa fie ,,portocaliu,, , rosu , galben cu picatele , fiindca nu-i reprezinta doar pe aia , ci pe toti cetatenii tarii ! Asta-i Dracul ! Si nu exagerez ! Mie-mi produce fiori ! Nu l-am votat niciodata pe distrugatorul asta ! A distrus tot , pana si speranta noastra ca scapam de el ! Parc-a pus stapanire pe tara ! Duca-se invartindu-se , impreuna cu cei ce inca-l mai sustin !!!

     • @Carmen Tu in ce crezi ? Intr-o justitie dictata , ca pana acum , de politic ? Cum poti sa spui ca , din moment ce justitia-i condusa de USL , ar trebui sa fie dosare ale portocaliilor pe rol ?! Ce treaba are MJ cu DNA si parchetele , pentru a-i trimite in instanta pe hotii lui Satana , cu el in frunte ?! Corpul de control al Guvernului si ale altor ministere au facut sesizari penale care ar fi trebuit sa fie solutionate . Nu se misca nimic pentru ca le este frica de Dracu . Le e frica fiindca au scaunele de sub fund datorita lui , prin interpusi , sau sunt santajati .

   • Ha, “si hoti portocalii”…curat murdar. Asta am sperat, nu, sa vedem de toate culorile. Macar atata satisfactie, sa murim cu ei de gat

  • @Carmen De cand este catalogat un individ ca fiind ,,infractor,, pana cand nu se pronunta o instanta (care , oricum , e vai mama ei !) ?! Numai o hotarare DEFINITIVA SI IREVOCABILA poate constata existenta unei infractiuni sau nu . Daca asta-i logica ta , Satana e infractorul numarul unu ! Are o groaza de dosare penale ! El vorbeste de infractori ?! Daca tie ti se face plangere la parchet si ajungi cu dosarul in instanta , iti convine sa ti se spuna ,,infractoare,, pana nu te condamna instanta DEFINITIV SI IREVOCABIL ?! Fenechiu a fost prost ca a demisionat ! Abia astept sa-l vad pe sforarul nr 1 al tarii dupa gratii !

    • Invata-te sa citesti toata fraza , sau , daca ai citit-o , nu scoate din context partile care-ti convin ! Am spus : ,,DACA ASTA-I LOGICA TA , Satana e infractorul numarul unu . ,, Asadar , exista un ,,daca,, si numai ,,daca,, !

     • De cand m-a dezamagit USL-ul am refuzat sa mai cred in “satana,dracu etc” . Degeaba schimbam portocaliul cu galbenul că noi oamenii de rand tot asa o ducem, trăind in naivitatea ca cineva se va lupta pentru bunăstarea noastră! Ei ne manipuleaza sa-i votăm pentru bunastarea clanului lor! Atât!

 2. Daca toate in tara asta ar functiona precum smurd-ul condus de Raed Arafat,in mai putin de 10 am deveni o putere economica in estul europei.

 3. Dl. Radu Tudor, de protectia mediului, reducerea poluarii, conservarea mediului si a speciilor, dvs. cand mai aveti timp sa va ocupati, daca va ocupati atat de sanatate?

  Populatia planetei la 2 iulie 2013, era de 7.080.100.000. Sapte miliarde si se inmultesc exponential!!! Dvs. cati oameni credeti ca trebuie salvati, pentru cat timp si mai ales in ce scop? Intrebarea mea poate parea deliranta, dar cred ca undeva, parerea mea sincera este ca ea are totusi un sens.

  P.S.: Va rog sa ne spuneti daca simpatia dvs. pro-globalizare tine de natura trairilor dvs. intime sufletesti, sau rezida din convingerea pe care o aveti cum ca masonii vor binele planetei si al societatii umane in general? Pentru ca sunt f multi oameni care considera ca dvs. sunteti un militantism pro-globalism pentru ca ati fi mason, lucru pe care eu va marturisesc in mod f sincer ca nu il cred! Nu ca vreuna din lojile masonice ar fi ceva ilegal sau rau. V-am vazut cu o insigna si vroiam sa va intreb ce reprezinta, de aceea. Va doresc multa sanatate!

  • Dar pe dumneavoastra ce va face si mai ales ce va indreptateste sa considerati ca ati merita sa fiti salvat de serviciile medicale oferite de SMURD , spre deosebire de celelalte “sapte miliarde de oameni” care au “nerusinarea” sa creada ca ar avea vreun drept sa se “inmulteasca exponential”, cand, conform spuselor dumneavoastra nu ar trebui decat sa fie lasati (sau chiar ajutati) sa moara mai repede??? Citind asemenea comentarii – pe care prefer sa nu le calific dupa cum merita – ma infior la gandul ca ele au fost scrise de o fiinta umana (?!). Il felicit pe domnul Radu Tudor pentru raspunsul cumpanit pe care vi l-a dat, mai ales ca ati fi meritat niste cuvinte mult mai “tari”. Fie sa nu aveti niciodata nevoie de servicii medicale!

   • @Vasi: OK. Pentru tine am urmatoarea sugestie, du-te tu in fiecare dimineata la groapa de gunoi oraseneasca sau aferenta localitatii in care locuiesti, si baga capul in deseurile pe care le produci tu, eu si toti ceilalti oameni, baga capul in gramada de gunoi si stai asa macar cate o jumatate de ora in fiecare zi, in fiecare dimineata, cu asta sa iti incepi ziua! A doua propunere e ca daca tu consideri sugestia mea ca fiind nerealizabila si impertinenta, adica tu consideri ca eu vreau sa te jignesc sau am ceva cu tine intr-un mod special, incearca sa iti reciclezi personal macar gunoiul pe care il produci tu zilnic, incearca acest experiment! Nu in ultima instanta, du-te si la statia de epurare a apelor din raza localitatii de care apartii, dezbraca-te sumar si arunca-te in bazinul de decontaminare, fa o baie zilnica acolo in fiecare dimineata, dupa ce vii de la groapa de gunoi! Pentru ca e tot rezultanta actiunii tale si a altor catorva vreo 7 miliarde, printre care si eu, bineinteles!

    P.S.: Am zis eu ca vreau sa ma salveze pe mine SMURD-ul de la ceva?! Eu personal consider ca imi pierd timpul aiurea in viata asta si pe planeta asta pe care asa numita civilizatie terestra nu stie exact ce vrea, ce urmareste si inspre ce se indreapta! Mie personal mi se par f plictisitoare toate aceste deziderate ale semenilor mei! Daca tu consideri ca este ceva f maret, ma rog, continua-ti alergarea si miscarea, din partea mea poti sa puiezi la maxim si sa iti faci puzderie de progenituri care sa te reprezinte si sa iti poarte tie genele tale f marcante, de mare membru si mare luptator al acestei f evoluate specii terestre, singura cunoscuta ca fiind inteligenta, numita semi-cimpanzeu. Cu tot optimismul tau, cu umanitarismul si gandurile bune de care dai dovada pentru toti semenii tai, mai putin pentru mine, caruia tu vrei sa ii adresezi in special niste cuvinte “tari”, eu te anunt ca tu, eu si toti ceilalti, in maxim 80 de ani, nu va mai fi niciunul dintre noi pe aici! Intelegi ideea?! Orgoliul tau oricum, e marfa! Daca tu ai ramas cu impresia ca eu vreau sa moara toti dar eu sa scap, te inseli amarnic. Eu as propune sa incepem mai intai cu mine, daca tot sunt disponibil. Si oricum, ar fi ceva constructiv pentru ca macar eu personal, consider ca as inceta ca sa mai fac atata praf. Oricum, e pasager periplul, cel putin al meu. Despre tine, eu am inteles ca tu speri ca sa fii mai efemer! Asa sa fie! Oricum, m-ai emotionat. Sa traiesti!

    P.P.S.: In afara de om, pe aceasta planeta, tu mai cunosti vreo alta specie care sa polueze? Omul oricum, el fiind cel mai inteligent! Nu am contestat asta. Stim toti ca el se trage din maimuta. Chiar crezi ca trebuie sa fie vreo 7 miliarde? Sau ar fi mai bine vreo 20? 50? Cam cate consideri tu, dupa parerea ta? Care e cifra optima? Si mai ales justifica, de ce! Bafta.

   • Vasile, tu pana la urma cine dreac esti? Esti mare maestru in Loja lu’ Vanghelie sau ce dreac te bagi tu singur in seama, fara sa te intrebe nimeni de sanatate? Daca vrei, vino la Respect Gym in Bucuresti si te bag eu in seama, iti car la picioare-n cap pana te ia SMURD-ul pe targa, ca inteleg ca tu vrei sa beneficiezi de asistenta de la SMURD, tu nu vrei sa o pierzi! Iti dau contact si intarire zi lumina, numai in cap te bat! Lasi aici daca vrei ceva…

  • Obsevatii mai mult decat interesante.
   Revenons à nos moutons- o realizare de exceptie a SMURD-ului, avem cu ce ne mandri.
   Ca o obsevatie. Intotdeauna e bine sa fim modesti si in general niste (ilustrii) mari anonimi.

 4. Două lucruri:
  -ARAFAT MINISTRU!Se vede ;i se simte c[ ;i-a f[cut treaba ;i ]nc[ ;i-o face!
  -JOS PONTA!Băsescu a mai închis un pușcăriabil datorită coabitării!
  Defapt mai e un lucru:
  NU MAI AM ÎNCREDERE ÎN SISTEMUL JURIDIC,JUDICIAR ȘI DE JUSTIȚIE A SFINȚILOR,MĂRIȚILOR PROCURORI BĂSISTI!
  POLIȚIA,Procuratura,Parchetul și în speță SRI,DNA,CURTEA CONSTITUȚIONALĂ,ICCJ, PARLAMENT,GUVERN ȘI PREȘEDINȚIE
  Aceste instituții și-au bătut joc de inteligența mea și de libertatea mea!
  mă simt într-un stat anarhic și stau și mă frământ,de ce DUMNEZEUL MAMII MELE au reușit oamenii din aceste instituții să mă facă să-mi pierd încrederea în activitatea lor atât e necesară?

 5. Sunt pe langa subiectul dumneavoastra, dar mi-e atat de sila de Ponta incat nu ma pot abtine si postez la un subiect frumos!
  Cum adica Ponta declara ca in privinta numirii de la transporturi se va consulta cu basescu? Adica el are in Parlament 70% datorita noua, prostilor din popor, si el se consulta cu baselu in privinta unui ministru? Ii urasc din ficati pe pdl-isti, i-am votat, in general, pe psd-isti dar mi-as dori din tot sufletul ca in urma unui troc cu pdl-istii (suspendarea chiorului), PNL-ul sa faca alianta cu ei si sa-i bage in opozitie pe psd-isti si atunci sa mai vina la putere cand io ii voi ruga frumos! Mi-e scarba de toate matrapazlacurile pe care le fac la 7 luni de la alegeri! Jos Ponta!

  • A3, stiu ca pare un vis. Din pacate e cruda realitate, fleasca pe care am primit-o peste ochi dupa votul plin de speranta. Macar ganditi, macar faceti o simulare, cum ati putea candida la tot ce va urma.Voi, cativa de Realitatea,etc. E singura noastra sansa. Din pacate si a voastra. Si stiti mult mai bine. Cativa stim ca sunteti pe sfoara, deasupra vidului. Si stim ca acum sunt doua capete razbunatoare. O simtim din plin.

   DANA GRECU PRESEDINTE!

 6. inca o victorie a presedintelui-le arata cine e stapanul clanului! Pontacul atat poate-sa si roada osul in liniste! Iar Crin sa se spele cu Relu pe cap! Ne au dezamagit crunt USL-istii! Chiar nu gaseau alt ministru pt Transporturi? Sau nu credeau ca Ponta va face blatul cu chiorul? Base conduce inca si bravo lui ca daca la 70% tu castigator al alegerilor te duci sa pupi pulpana si sa faci pace, asta primesti! Nu e sange in instalatie- lasi manevrabili!

 7. Radu, te rog să-mi găzduieşti următoarele rânduri, adresate Sandrei Stoicescu şi oricărui alt doritor de portocalii în studio.

  Sunt o telespectatoare mai mult decât fidelă a Antenei 3. Dar ăsta a devenit deja un truism. Mă rog… În această calitate, spun cu toată sinceritatea că aducerea în studio a Sulfinei Barbu şi a altor portocalii ( l-am înghiţit cu greu pe Tinel care văd că e abonat la A3!!!! ) DĂUNEAZĂ GRAV audienţei. Individa de acum e deja a doua oară, parcă, la A3. E peste puterea noastră ( vorbesc despre familia mea ) să participăm la aşa ceva.

  Mulţumesc mult şi scuze de off topic!

   • Invitat în studio, cam ca la Răzvan Dumitrescu, înainte de alegerile din 2009? Când l-a făcut Răzvan să se bâlbâie? Nu mai vedem noi ceva de genul!… Şi, dacă ar veni, prin absurd, stai să vezi dup-aia ce scandal cu un nou pixel albastru, cum “omul de ştiinţă” ( yeak ) Funeriu mai face el un calcul “ştiinţific” etc.

    Cât priveşte dialogul pe bază de argumente cu pedelacii, e pierdere de timp. Urmăreşte-i tu sănătos! 🙂

    Ştiu ce zici, în teorie ai dreptate, dar specia asta e prea respingătoare… E, practic, Sistemul lui Băsescu.

 8. Un lucru bun.Arafat a facut pt Romania cat nu au fost capabile gastiile de mafioti care au supt ciolanul pe rand.Oameni ca el avem nevoie ca Golban ca Giurescu .Nu oameni cu obrazul gros ca soricul PORCULUI.Ca asta http://www.antena3.ro/romania/fenechiu-dupa-decizia-de-condamnare-nu-voi-demisiona-din-parlament-din-acest-moment-voi-trata-cu-seriozitate-cazul-221032.html Si mai vrea Tonta Schengen.Cum sa lase Fenechiu transformatorul locul caldut pe banii fraieriilor care trudesc si au spatele cocosat de taxe.?Cum sa lase el tata de muls .Jegoase caractere sant si fara onoare si demnitate.Nu mai spun cum ar fi procedat in tariile CIVILIZATE unul ca asta.In alte tari si premierul si-ar fi dat demisia ca urmare a faptului ca a numit unul cu bube-n cap si in proces intr-o functie de ministru.Dar si Tonta ca el si echipa lui de toata jena.Cum e aia .Hai ma asta cu Gazele de Sist nu mai traducem.)))

 9. vocea rusiei zice azi ca voiculescu si antena 3 nu mai au scapare. si da ca sigura disparitia binomului antonescu-voiculescu(antonescu sigur, zic ei) si preluarea antenei de catre psd. si ca degeaba ati dat voi serbari populare. baga batul prin gard muscalii. or fi avand rusii astia dreptate? Ma indoiesc ( sau nu …)

 10. Domnule Radu Tudor, sper sa am doar impresia ca treceti cu vederea actiunile mai putin sau chiar deloc inspirate ale lui Ponta. E clar ca a dejamagit electoratul USL insa nu vad nici o luare de atitudine a voastra si asta ma surprinde!
  Sa inteleg ca sunteti de acord cu coabitarea, gazele de sist, numirile parchetelor, disponibilitatea pactului cu maghiarii, cate sa mai enumar?
  Nu vreau sa cred ca si A3 reevalueaza personaje!
  Ce tot cauta Paul Abraham, Ioan Mircea Pascu si altii in studiourile voastre? Ne reinventam? Sau tot vopsim ciorile si le prezentam bune de votat!!

  • daca ati avea un nume, am putea dialoga. daca ati urmari antena 3 si emisiunile mele, n-ati mai enumera atitea ipoteze false

 11. din capu locului fenechiu nu trebuia sa fie pus ministru.ca era bun meserias,?…sa fim seriosi ,,la situatia actuala a tarii si in speta a “transporturilor”..oricine,un pom,un pietroi de pui ministru atat timp cat Nu Fura ca in Codrul Basit,ca pana acuma adica,treaba e buna.

  cum sa pui unu cu tinichele de coada ministru dupa caderea “guvernului” de lichele a lichelului basescu?nu va gaNDITI SI LA NOI MAI USLISTIlor ce sieentimente ne inunda cand vedem deastia de care suntem satui ,cu dosare,cu harneli,pusi ministri?si rus ala,,ci bun era ala..ca basau asa..

  bineinteles ca besescu a inceput sa latre la fenechiu de cum l-a vazut,a semnat guvernul i-a lasat o saptamana si a inceput sa ragaie :Fenekiu fenekiu grrr,hotu hotu penaluu bruxel ajutor,MCV.. aaa,coabitam pentru pace da’ fenekiuuu ,ce guvern de penali si da-i si lupta basau pe o parte si pe alta coabita..
  …..,bucuria lui sa vaza un putregai in guvernul usl cu care sa discrediteze din simpla distractie pe ametitii astia.

  imi pare rau ca intra asta la parnae ,nu de el daca ,e vinovat duca-se.

  de Slabii astia de la usl,de asta imi pare rau.
  uite pe cine am pus sa omoare Basirea@!
  mai frate ii face basau in foi de vita profitand de prostia lor…nu doar prostie,sunt si oleaca baroni asa naraviti si imbatraniti in rele.

  tara e praf, uslistii sunt impotenti iar basau si gasca lui ce a ruinat tara se dovedesc a fi cei mai dibaci hoti de pana acum Valseaza pe langa lege frate sunt artisti.din ditamai clanul bashit, ditamai tinta,si jaf de nedescris ce facura bashitii..mai frate unu chior nu e la bulau

 12. Eu parca as vrea sa vad si pe Udrea si pe aia care au jecmanit Flota trasi la raspundere. USL-ul e chiar asa impotent sa nu scoata un dosar mai acatarii la inaintare? Ce naiba, ca doar il au pe Nitu procuror general.

  As vrea sa vad azi un USL-ist in instanta maine un Pedelac. Da cand colo numai USL-isti. Chiar asa pamapalai sunt, cu 70 % nu pot scoate un dosar mai serios pentru un PDL-ist hot, ca doar geme tara de ei?

 13. Domnule Tudor, daca s-ar pune aceiasi pasiune si in dotarea Serviciilor de Ambulanta cu masini si aparatura performanta ar fi salvate si mai multe vieti. Vreau sa va spun ca putine unitati SMURD din tara sunt mai bine pregatite decat cele al Serviciilor de Ambulanta. Doar ca munca SMURD-ului e mai spectaculoasa. E adevarat ca nu trebuie sa existe o concurenta intre cele doua servicii, dar prea s-au neglijat serviciile de ambulanta din Romania !

  • pt ambulanta s-au cumparat 1000 de masini noi de cind e raed arafat responsabil. cu singuranta nu sunt de ajuns 20 pe judet. efortul continua insa

 14. Buna ziua domnule Radu Tudor
  Ma numesc M. Filote si doresc sa va informez despre o resursa de aviatie care ar putea fi exploatata in acest domeniu al transportului sanitar.
  In urma accidentului din 5 iulie 2010, in care a fost implicat un avion An 2, datorita in primul rand proportiilor catastrofei, o resursa foarte mare de aviatie a fost pur si simplu abandonata- dupa parerea mea ca specialist care am exploatat in zbor peste 20 de ani acest tip de aeronava in toate zonele tarii, in orice anotimp, ziua si noaptea – pe nedrept, doar din motive de orgoliu.
  Aceasta aeronava este construita pentru a fi exploatata si ca ambulanta sanitara si poate transporta in orice conditii de zbor, atat ziua cat si noaptea, personal sanitar, materiale sanitare cat si raniti fiind prevazuta cu sisteme de prindere a 6 targi.
  I-mi permit sa va aduc la cunostinta o remarca a unui Comandant al Aviatiei Militare , referitoare la costurile de exploatare a acestei aeronave ,, sunt mai mici decat la masina mea de serviciu”.
  Credeti ca a trecut destul timp de la aceasta catastrofa si ca se poate discuta acum cu simt de raspundere despre aceasta resursa de zbor abandonata, care printr-un management adecvat misiunii de transport sanitar, ar putea fi exploatata.
  In prezent se fac demersuri ca aceasta resursa sa fie preluata gratis, doar pentru ca exista, de catre Aeroclubul Romaniei.
  Cu respect
  Ing. M. Filote (inginerie aerospatiala)

 15. Din cate am observat, la prima vedere mi-a sarit in ochi inscriptionarea. Este cumva incadrat ca avion militar ?
  Imi place ca totul este cat se poate de transparent.
  Sfatuiesc ca cei care nu s-au hotarat inca unde sa indrepte cei 2 % s-o faca catre aceasta fundatie.

  • nu. e avion civil inmatriculat de fortele aeriene, pt ca smurd apartine de igsu si foloseste piloti militari si e operat de inspectoratul aviatiei MAI

Leave a Reply