A picat ca un traznet veste mortii uriasului Eddie Van Halen, la doar 65 de ani.

Unul din cei mai spectaculosi chitaristi ai lumii, autor al unor contributii unice in peisajul hard rock & heavy metal.

In 1984, cand am auzit prima oara Jump la Vocea Americii, am simtit ca ma curenteaza ceva. A fost exact ca un fulger de satisfactie. Aveam 14 ani. Incepusem sa ascult AC/DC, Scorpions, ZZ Top, Deep Purple, Rainbow si cate altele. Cu un an inainte, in 1983, solo-ul de chitara din Beat It al lui Michael Jackson devenise o mica obsesie muzicala pentru mine.

Eddie a infiintat impreuna cu fratele sau Alex, baterist, trupa rock geniala ce le poarta numele : VAN HALEN.

Cu o contributie uriasa la compozitia si evolutia rockului, Eddie si trupa Van Halen au fost si vor fi mult timp de acum incolo in topul preferintelor. Eddie va ramane ca un inventator de tehnica genial, un compozitor fara pereche.

Printre elementele sale de virtuozitate și de originalitate se numără și acel tapping care constă într-o mișcare specifică a mâinii stângi pe manșa chitarei, în timp ce cu dreapta execută în mod continuu nota muzicală respectivă. Acest element novator este celebru în piesa Eruption, scrie Wikipedia.

Contributia lui Eddie a fost una legendara si in afara muzicii rock.

Solo-ul de chitara din piesa Beat It a lui Michael Jackson ramane si el un reper in istoria compozitiilor

Rest in peace, #eddievanhalen !

1 COMMENT

  1. MIZERÁBIL, -Ă, mizerabili, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Om) ticălos, nemernic, infam. 2. Adj. Lipsit de (orice) valoare, de însemnătate; de calitate foarte proastă. 3. Adj. Care se află într-o stare foarte proastă, vrednică de plâns; nenorocit, jalnic. ♦ Care denotă o situație foarte proastă; cu aspect urât, sărăcăcios. – Din fr. misérable.

Leave a Reply