Consiliul de Administrație al TAROM a decis azi cumpărarea a nouă aeronave ATR noi. Ele urmează a înlocui cele 9 aeronave ATR deja existentă în flota operatorului aerian național, dar care au o vechien de 19 ani în serviciu.

Cumpărarea avioanelor noi se va face prin sistemul buy-back. Avioanele existente, 7 cu 42 de locuri și 2 cu 69 de locuri, vor fi înlocuite cu 9 aparate de zbor de câte 74 de locuri fiecare.

Practic capacitatea de locuri a crescut cu 56%. Noile avioane vor fi livrate de producător și deci vor întra în flota de serviciu a TAROM începând din august 2019 până în martie 2020.

PS : Demult n-am mai auzit o veste buna de la Transporturi. Asta e prima. TAROM trebuie salvat din situatia financiara dificila in care se afla. Efortul facut pentru avioanele pe curse interne are nevoie de o decizie similara urgentissima pentru inca 3-4 avioane Boeing pe cursele externe. Daca recuperam si sloturile de Italia si Spania cedate de ani buni pe spaga la companii low cost, poate exista speranta si pentru TAROM.
Hai Cuc, asa cum poti tu, sa salvam compania aeriana nationala…

Leave a Reply