Lotul României a obținut două medalii de argint, două medalii de bronz și o mențiune la a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică desfășurată în perioada 12 – 20 noiembrie în Thailanda.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul Național “Nicolae Bălcescu” din Brăila) și Robert-Gabriel Pășcălău (Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța).

Andrei-Horațiu Eftime (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/Colegiul Național ‘Ștefan cel Mare’ din Suceava) au fost medaliați cu bronz, în timp ce George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul Național ‘Mircea cel Bătrân’ din Constanța) a fost distins cu mențiune.

Echipa României, din care a făcut parte și prof. Victor Păunescu (Colegiul Național ‘Octav Onicescu’ din București), prezent ca observator științific, a fost coordonată de conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava) și prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate în cadrul ISJ Suceava).

Competiția a reunit 219 participanți din 46 de țări.

11 COMMENTS

  1. Au viitorul asigurat…in USA ! Bravo lor.Sa nu credeti ca acestia sunt copii pe care parintii-i imping de la spate sa invete ori ii indoapa cu meditatii ca sa ajunga aici…Niciodata.

  2. “O veste buna despre Romania ” preferam O veste buna pentru Romania, vestea buna este pentru acesti minunati copii si pentru viitorul lor care cu siguranta nu va fi in tara, felicitari si profesorilor dedicati care le-au cultivat acesta pasiune.

  3. Acum sincer, sa ne uitam in jur, acesti copii merita sa se desavarseasca pe alte meleaguri.
    Pana nu se va schimba pana si matura in Romania, acesti tineri si nu numai ei n-au nicio perspectiva in Romania super birocratizata.

  4. Ne interesează, mai ales pe cei care suntem profesori prin universitățile nord-americane, unde doctoratele cu 4% plagiat sunt de neconceput. Atitudinea poate părea cinică dar, de fapt, e vorba de realism, de pragmatism, dacă preferam: atâta timp cât diplomele obținute de securiști sunt egale cu acelea ale candidaților autentici, nici un tânăr la început de cariera in cercetare nu va opta pentru o candidatura doctorală in România. In aceeași ordine de idei, atâta timp cât intelectualul Liiceanu sau profesorul-rector Toader susțin “valoarea” unei impostoare intelectuale precum madam Kovesi, ei bine, talentele tinere se vor feri de orice asociație cu vârfurile academice naționale. Sincere felicitări tinerilor premiați!

Leave a Reply