De aproape un deceniu, Rusia ameninta Occidentul.

Lumea civilizata isi intareste apararea si cere Moscovei sa renunte la retorica agresiva si la invaziile militare asupra unor state membre ONU, independente.

Romania, ca si celelalte state membre NATO, sunt obligate sa-si intareasca masurile de aparare in contextul agresiunilor repetate si amenintarilor directe ale Moscovei

Purtatorul de cuvant al NATO reactioneaza :

Avertismentele preşedintelui rus Vladimir Putin la adresa aliaţilor NATO sunt ‘inacceptabile’ şi nu ajută eforturile de reducere a tensiunilor, a declarat vineri Alianţa Nord-Atlantică, la o zi după ce liderul rus a anunţat în faţa parlamentului ultimele tipuri de arme de înaltă tehnologie ale Rusiei, relatează Reuters.

“Declaraţiile ruse care ameninţă să vizeze aliaţi (NATO) sunt inacceptabile şi contraproductive”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, într-un comunicat.

“Nu vrem un nou război rece sau o nouă cursă a înarmărilor”, a declarat ea, adăugând că sistemul antirachetă al NATO în Europa nu vizează Rusia.

Preşedintele Vladimir Putin a rostit joi un discurs cu accente militariste în faţa parlamentului, în care el a enumerat ultimele tipuri de arme de înaltă tehnologie ale Rusiei, asigurând în acelaşi timp că “nu ameninţă pe nimeni”.

El a prezentat noi tipuri de rachete de croazieră cu “rază nelimitată” şi hipersonice, minisubmarine cu propulsie nucleară şi o armă laser “despre care este prea devreme pentru a-i menţiona detaliile”.

Washingtonul a reacţionat, acuzând Moscova de “încălcarea directă” a tratatelor internaţionale semnate de Rusia, între care Tratatul privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF), semnat de Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov în 1987.


Cancelarul german Angela Merkel si presedintele american Donald Trump s-au declarat “ingrijorati”, in cadrul unei convorbiri telefonice, dupa un discurs al lui Vladimir Putin care a laudat noile arme “invincibile” ale fortelor armate rusesti, scrie AFP.

“Cancelarul si presedintele sunt ingrijorati de ultimele declaratii ale presedintelui Putin privind dezvoltarea armamentului (sau) si de consecintele asupra eforturilor de control international al sistemelor de armament”, a precizat cancelaria germana, intr-un comunicat.

https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_111767.htm?#cl804 &utm_source=twitter&utm_medium=press&utm_campaign=20180228-russia&utm_content=20180228-russia

 

 

6 COMMENTS

 1. Cred ca mai ales presedintele Trump a fost nemultumit si nervos, si a protestat….haideti dl Mueller cu ancheta aia odata…..

 2. Tanti Oana,ai visat ceva urat asta noapte, ai cosmar de ceva timp,ori,ai in program un loc caldut pe undeva in liniste si pace!? Nu sunt sanse sa divizezi/divizati poporul in pro-est sau pro-vest,deja cetatenii vor sa ramana in propria tara! Nu e destul ca suntem pe locul 2 la emigrare in lume!? Nu mai imprastiati teroare si frica! Toti scaunarii ati inspaimantat cetateanul roman din tara cu gandirea si alerta voastra prin orice metoda la o functie calduta si platita bine, lasati-o mai moale cu propaganda! Micile ecrane sunt ocupate cu “clanurile” procuroresti, vrei si matale spatiu de emisie?!

 3. Pana una alta, occidentul si NATO ameninta Rusia, apropiindu-se din ce in ce mai aproape de granitele lor. Si-au plasat baze in jurul Rusiei, desi la Malta au convenit ca dupa cadera cortinei est/vest, NATO sa nu inainteze spre est si sa nu se extinda deloc. NU s-au tinut de cuvant ! Si atunci Rusia ce sa faca, cand este inconjurata si amenintata de jur imprejur?
  Desi stiti probabil aceste lucruri, nu le abordati niciodata in Mainstream mass-media, aservita exclusive unor cercuri de interese occidentale.
  Exact acelasi servilism caracteriza si media comunista de pana acum 28 de ani, doar ca atunci vantul batea in directia opusa.

  • Acest mesaj sovietic e bun de pus la mausoleul lui Lenin. Cand apare astfel de mesaje anti-occidentale, stim ca trolii rusi isi fac treaba. Mergeti la casierie sa va luati rublele

  • Ce inteligent esti, pupincur de amerloci. Cand te supara devarul o bagi repede la inaintare pe aia cu trolii rusi. Saracul de tine daca tu-i pupi in fund pe amerloci nu inseamna ca toata lumea trebuie sa-i pupe pe ei sau pe altii. S-ai o viata plina de bucurii dupa cum ti-e sufletul de curat vis-a-vis de noi romanii ca popor si tara. Bai sclav pe plantatia Romanica, sclav esti si sclav amerloc vei muri, pentru tine libertatea nu conteaza, tu-i dai inainte cu limba la dosul celor ca Klemm, Glitestein sau alte hahalere amerloce.

Leave a Reply