Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu, a reacţionat sâmbătă la afirmaţiile primarului Timişoarei, Nicolae Robu, care i-a catalogat pe jurnalişti “paraziţi sociali care trăiesc din taxă de protecţie şi taxă de asmuţire”, afirmând că acesta a avut o ieşire „incalificabilă” care nu trebuie trecută cu vederea şi trebuie sancţionată.

“Într-o ţară în care valorile sunt uneori mai puţin respectate decât ne-am dori, e important să ne exprimăm fiecare atunci când simţim că ne sunt atacate principiile. Ca timişorean şi ca român, mă simt agresat de felul în care primarul Nicolae Robu înţelege să se comporte”, scrie Sorin Grindeanu, fost preşedinte al CJ Timiş,  pe contul său de Facebook.
Fostul premier susţine că ieşirea acestuia nu poate fi trecută cu vederea şi trebuie sancţionată, spunând că aşteaptă ca primarul Nicolae Robu să îşi ceară scuze.
“Ieşirea incalificabilă de ieri la adresa presei timişorene nu poate fi trecută cu vederea şi trebuie sancţionată. Aştept ca Nicolae Robu să îşi ceară scuze public faţă de jurnaliştii din toată ţara şi faţă de întreaga comunitate”, mai spune el.
Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), le-a transmis jurnaliştilor din Timişoara, într-o conferinţă de presă în care nu le-a permis să îi adreseze întrebări, că ”există mai multe variante de prostituţie, nu numai pe centuri”, după ce în cursul dimineţii, pe Facebook, i-a catalogat pe jurnalişti “paraziţi sociali care trăiesc din taxă de protecţie şi taxă de asmuţire!”. Jurnaliştii de la principalele organisme de presă prezenţi la întâlnirea cu edilul au părăsit sala de conferinţe. Primarul a avut o astfel de reacţie după ce presa locală a scris că străzile nu au fost curăţate de zăpadă şi că există doar 14 utilaje de deszăpezire pentru tot oraşul, care are aproximativ 1.300 de străzi.
“Sunt tot felul de… nu sunt jurnalişti, că eu ştiu ce fac… ei trăiesc din acea taxă de protecţie sau asmuţire pe la terase, acolo stau, şi sunt cu mintea tulbure de ce consumă din susţinerea celor pentru care reprezintă tonomat. Asta sunt: tonomat. Nu vreau (n.r. – să numesc jurnaliştii la care fac referire)… Timişorenii ştiu foarte bine, sunt oameni inteligenţi şi cu discernământ şi fac distincţia între un jurnalist care îşi face datoria, se documentează şi unul care scrie prostii intenţionat sau neintenţionat, ceea ce este şi mai grav, intoxică. Când ştii clar că un lucru e alb şi tu vii şi transmiţi oamenilor că el e negru… Eu sunt, după câte constat, cam singurul în ţară care îmi permit să spun lucrurilor pe nume, pentru că eu n-am timorări în faţa nimănui. Nu fac nominalizări. Unii, când îşi pierd în faţa mea orice motiv de respect, în ochii mei cine a decăzut sub un anumit nivel nu o să se mai reabiliteze niciodată. Ne vedem de treabă, eu de treaba mea, el de treaba lui…cât poate, cât îl duce… şi aşa mai departe”, a spus Nicolae Robu.

4 COMMENTS

  1. E de inteles comportamentul incalificabil al primarului “frizura”, cu certitudine avea ceva pe suflet (are multe) si s-a simtit incoltit, in rest comportament de vataf.

  2. Hai somn usor mihaita! Vise frumoase pe salteaua cu bani puiut sorinel. Te-a trezit un vis urat cu olguta marind indemnizatia sau sforaitul concetateanului tau ? Credibilitatea ta grindene a fost cumparata de mult, acum esti o marfa. Ai fost tras de maneca la trezire ( zi si tu ceeva ca e de la tine din ograda) Toata lumea stie ca exista o gasca de ,,jurnalisti ” care sunt continuuatori ai gazetarilor din epoca cu procupari de pupat si lins pe bani sau natura. Ii vezi cum saliveaza pe la tvr cand fac reclama mascata dar si la televiziuni si presa ,,privata”cand isi dau arama pe fata. Sunt atat de slab pregatiti in arta scrisului la comanda sau cei care comanda ,atat de innapoiati ca nu se pot ascunde. Din pacate numarul lor a crescut dar asta a fost si pe vremea lui Caragiale.

  3. Cine a inceput cu nerespectarea valorilor,nucumva tot voi,perindatii in politica si la guvern?! Nu voi politicienii ati inaintat in functii politic toti smecherii du diplome fara studii,nu voi peribdatii ai introdus invatamant la distanta(nu vorbesc de invatamantul la seral unde se mai invata cat de cat),nu voi perindatii ati stimulat analfabetii functionali in defavoarea profesionistilor pe care i-ati alungat din tara cu stomacul si buzunarele goale!? Mai agresati sunt cetatenii in majoritate de faptele politicienilor si a marilor decizionari in orice domeniu! Tu,nici nu ar trebui sa vorbesti,Dragnea v-a rotunjit indemnizatiile contra suportarii mizeriilor aruncate de cetateni! Si Robu e un cetatean ales in baza unui partid politic,e conationalul tau,sau va spoiti la vedere sa creada naivii si va pupati in afaceri cu brio prin spate! A naibii politica,a naibii politician mincinos!

Leave a Reply