Realizatorul Antena 3 Oana Stancu scrie intr-un editorial din Jurnalul national despre starile pe care le traieste la aniversarea celor 10 ani pe care i-a implinit postul tv.

Straturi

Revoltă. Mânie. Silă. Dezamăgire. Furie. Sunt prezente zilnic în meseria asta, mai ales când drumul tău înseamnă anchete, deci confruntarea cu răul, cu hoția, cu tupeul, cu nedreptatea. Duminică seara, în timp ce îi ascultam pe Românii de 10 în timpul Galei de aniversare a Antenei 3, am avut senzația că-mi percep extrem de conștient straturile. Lucrurile acumulate care mă fac ce sunt, la aproape 37 de ani, după deja 18 ani de jurnalism și de confruntare cu răul. Și am realizat că sunt un om norocos, nu unul obosit de revolte, mânii, silă și dezamăgiri, pentru că în straturile mele sunt și bucăți de Mircea Diaconu, de Emil Hossu și Catrinel Dumitrescu, de Lucia Hossu Longin, de Draga Olteanu Matei, de Dinu C. Giurescu, de Verbiță Lisandru sau de mama Măriucăi și toți acei părinți cărora Dumnezeu le dă puterea nu doar să-și salveze copiii, ci și să-i crească zâmbitori în ciuda tumorilor sau dizabilităților. De la toți am învățat demnitate, curaj, libertate, dragoste. Nu sunt ca ei, nu am ajuns la ei, dar îi urmez cu umilință, construindu-mă să fiu ca ei. Atunci când mă încearcă frica, îl aud pe Mircea Diaconu spunând că și curajul e doar o frică mai mare. Atunci când m-aș lăsa, mă apucă rușinea de doamna Draga sau de doamna Hossu Longin sau mă gândesc la toți cei care au venit în caravană cu brațele pline de documente punându-și speranța în mine. Iar atunci când mă tem să pierd ceea ce am, mă gândesc la cel care și-a pierdut libertatea (fizică doar) pentru că la demnitate nu putea renunța, pentru că nu s-a putut vinde și că nu ne-a putut vinde: “Dacă cineva mi-ar propune acum să-mi regândesc viaţa, aș lua lupta de la capăt pentru a apăra principiile şi valorile în care cred. Aş da oricând 10 ani de libertate pentru ca voi şi oricine în ţara asta să poată gândi şi vorbi liber, în ţara mea să fie dreptate, în ţara noastră să fie linişte şi belşug”. Și a făcut asta deja profesorul Voiculescu pentru ca eu și colegii mei să fim liberi să ne facem meseria. Straturi…

http://jurnalul.ro/editorial/straturi-691765.html

12 COMMENTS

 1. dacă stările descrise de dna. oana stancu sunt legate de cetăţenii revoltaţi pe net sunt de acord cu dumneaei, dacă aceste stări sunt în legătură cu sistemul nu pot să spun decât că atâta timp cât stăm în casă sistemul o să înflorească în continuare!

 2. Sunt de inteles starile pe care le incearca colega dumneavoastra, numai ca la 10 ani de lupta neintrerupta as gandi ca un soldat aflat intr-o continua lupta cu dusmanul.
  Lupta este crancena, fara menajamente, care pe care, ca in orice batalie, numai ca armele gandului jurnalistic bine instruit izbandeste, steagul este la locul lui, numai ca-n orice lupta oamenii se mai ranesc, sufera infrangeri vremelnice care printr-o strategie bine gandita, documentata se pot transforma in victorii rasunatoare, asa cum le-a repurtat si le va repurta Oana Stancu.

 3. Ştie pdl-istul ce a ales de s-a stabilit la Como Italia. Nu ştiţi ce linişte şi stabilitate oferă acea zonă turiştilor! La baruri pensionarii alături de o bere, un suc, o cafea majoritatea joacă cărţi, table sau sah. Peisajul este fascinant, cărările ce traversează munţii te animă ca să nu simţi oboseala şi să mergi mai departe. Urcînd pe cărare la munte găseşti cascade spectaculoase cu un şuierat al apei vii, cîmpiile dintre munţi sunt hrana animalelor: tauri ,vaci, oi, capre, toate animalele pasc şi trăiesc separat, vaca automată şi cabanele sunt viaţa celor care trăiesc în zonă, nu mai spun de pietrele uriaşe vechi de ani de zile, impresionant! Acum 2 săptămîni am călărit acea zonă pînă la cota 1600, am mers pe cărările muntelui şi cîmpie de dimineaţă ora7 pînă la 15 ca să ajungem la lacul Como, mai aveam cam 3-4 km pînă la cota 1800 şi nu am reuşit să ajungem din cauza returului pînă la maşini că se întuneca afară. Oricum este o zonă destul de marginală din cauza liniştii şi a oamenilor calmi şi calzi sufleteşte, alt caracter faţă de ceea ce este în mijlocul Italiei. Preţurile sunt acceptabile chiar şi la locuinţe, posibil să se fi lipit de cineva cu stare materială f. bună pentru îngrijire şi să-i rămînă viloiu în compensarea îngrijirii acelei persoane sau familii. Mulţi dintre italieni se roagă de oammenii străini să cumpere vilele că nu mai au pe nimeni sau nu mai au cu ce să le întreţină şi nici chiriaşi nu se prea găsesc că nu sunt bani. Posibil să fi fost norocul lui Negoiţă, o vilă pleaşcă şi plimbare pe lac să nu uite meseria comună cu a lui băsescu.

 4. Şi mie mi-e silă de atîta manipulare prin putere a celor care se cred mari şi tari. Dimineaţă a fost un atac, acum au anunţat încă unul la cîteva ore de primul. Sşa e cînd îţi bagi nasul sub poala altuia: luaţi de-aici americanilor: http://www.aljazeera.com/news/default.html: BREAKING:Second attack reported in Kabul, hours after suicide car bomber rammed NATO convoy

 5. domnul voiculescu a fost inchis pentru ca asa au hotarat niste judecatori, libertatea de exprimare exista in Romania si asta se vade pe postul antena3

 6. Cerem eliberarea in regim de urgenta a Profesorului Voiculescu, care a fost condamnat pe nedrept de justitia corupta din Romania! Trebuie eliberat urgent! Este un mare luptator! Toata stima, dl. Profesor!

  P.S. Ar trebui pichetata inchisoarea unde este incarcerat!

 7. frumoase cuvinte si indreptatite temeri are d-na Stancu .Implinirea celor 10 ani de emisie a acestui post a dat in tot acest timp o mare speranta d3e mai bine ,asa se explica si faptul ca au venit atat de multi oameni cu atat de multe probleme in apropierea celor de la A3 in orasele prin care au trecut .incercarea de a incunostinta poporulroman despre toate nevolniciile ultimilor 10 ani rai ,constatarea ca tot ce ati spus in emisiunile dv.sunt adevarate a intarit increderea in jurnalistii A3 si oamenii s-au agatat ca orice inecat de un fir de pai in speranta ca si problemele lor vor fi tratate cu seriozitate .

Leave a Reply