Home Articole Oficiali si experti de nivel mondial vin la Bucharest Forum 2015

Oficiali si experti de nivel mondial vin la Bucharest Forum 2015

1236
2
SHARE

Institutul Aspen România și German Marshall Fund of the US, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României, organizează cea de-a patra ediţie a Bucharest Forum. Bucharest ForumOficiali de rang înalt, importanți reprezentanți ai mediului de afaceri și experți la nivel mondial se reunesc pentru a patra oară la București în cadrul conferinţei Bucharest Forum 2015, ce va avea loc între 15-16 octombrie, la Sala Aulă a Ministerului Culturii. Tema reuniunii din acest an: “Europa în fața furtunii: Perspective pentru o nouă viziune de vecinătate”.

Anul acesta, Bucharest Forum se bucură de participarea a peste 350 de participanți și 80 de speakeri din Europa, America, regiunea Mării Negre, regiunea Caucaz și Asia Centrală. Printre speakerii conferinței se numără Maroš Šefčovič (Vicepreședinte al Comisiei Europene pentru Uniune energetică), Alexander Vershbow (Secretar general adjunct al NATO), Bogdan Aurescu (Ministru al Afacerilor Externe), Mircea Geoană (președinte al Institutului Aspen România), Ivan Vejvoda (Senior Vice President for Programs, The German Marshall Fund of the US), Benedetto della Vedova (subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Italia), Mihnea Constantinescu (Ambasador cu însărcinări speciale pentru securitate energetică, Guvernul României), Pirkka Tapiola (Şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova), Charles Ries (vicepreședinte RAND Corporation), Tim Judah (Corespondent în Balcani, The Economist), Tedo Japaridze (Preşedinte al Comisiei  pentru relaţii externe a Parlamentului din Georgia), Mehmet Öğütçü (Chairman, Global Resources Partnership & Founder and Executive Chair, Bosphorus Energy Club), Andriy Shevchenko (Președinte Centre for Public Media, Ucraina), Liina Areng (Șef pentru Relații Internaționale, Autoritatea pentru Sisteme Informatice, Estonia), Shen Weizhong (Director adjunct al Departamentului de Afaceri Europene, Ministerul de Externe al Republicii Populare Chineze), Seyed Vahid Karimi (Director pentru Studii Europene, Institutul pentru Studii Politice și Internaționale, Iran), Sinan Ülgen (Visiting Scholar, Carnegie Europe), Vasile Iuga (Cluster Leader, South and Eastern Europe).

Acestora li se vor alătura importanți reprezentanți ai mediului de afaceri, reprezentanți ai unor instituții internaționale precum Banca Asiatică pentru Dezvoltare și Parlamentul European, reprezentanți ai rețelei internaționale a Institutelor Aspen, dar și experți de renume mondial din cadrul unor think-tank-uri precum Brookings Institution, EastWest Institute, Carnegie Europe, Center for Strategic and International Studies, Center for European Policy Analysis, EGMONT – The Royal Institute for International Relations, Institute for Democracy and Electoral Assistance, European Council on Foreign Relations.

Criza din Ucraina continuă să ridice provocări la nivelul regiunii în ce privește identificarea unor noi oportunități de colaborare și să testeze totodată capacitatea instituțiilor de securitate occidentale existente de a dezvolta parteneriate trans-regionale sustenabile. Schimbări la nivel european și global accentuează nevoia unor soluții sistemice și a unor răspunsuri credibile la provocări fără precedent în ultimul sfert de secol. Miza nu este doar pacea și securitatea în Europa dar și setul de valori pe care sunt fondate relațiile dintre statele membre ale NATO și UE. Agenda celei de-a patra ediții a Bucharest Forum include atât subiecte de natură strategică legate de evoluțiile economice și financiare la nivel global, cât și teme relevante pentru România și pentru coridorul de investiții și comerț Est-Vest.

Misiunea Bucharest Forum, inițiat în 2012, este de a servi drept platformă de reflecție cu privire la politicile economice și de securitate și pentru a promova dialogul politic între guverne și mediul de afaceri în regiunea României. Forumul este rezultatul direct al reafirmării hotărârii României de a-și pune în valoare potențialul strategic și economic în calitate de poartă între Est și Vest.

Progamul dezbaterilor de joi si vineri aici :

http://www.bucharestforum.ro/events/newsilkroad/bucharest-forum-2015

2 COMMENTS

  1. H ha ha! invitaţi-l şi pe ”premierul-fost, termo-afaceristul pe spatele României şi a românilor ca să continuie cu gîndirea şi planul ce-i aparţine şocant) şi musca de pe umărul lui să fie permanent cu ochii pe el! Păcat că mulţi din corpul diplomatic de prin 200-2002 au decedat fără să la reproşeze un cuvînt dar mulţi din cei care au fost în preajma lor ştiu despre ce este vorba. Pentru România este cel mai bun lucru că Ponta a reluat legăturile cu ţările arabe după ce năstase a şocat cu principiile lui aiuritoare şi distrugătoare!(ştie năstase despre ce este vorba-cred că-şi aminteşte comportamentul şi atitudinea-i personală în raport cu ţara asta distrusă)

Leave a Reply