Germania, Franta si Olanda, trei lideri ai UE, au din ce in ce mai mari probleme de gestionare a valului de refugiati/imigranti de pe teritoriile lor. Deciziile nationale incep deja sa intre in contradictie cu deciziile UE de la Bruxelles. Iarna a venit deja. Criza si problemele se prelungesc.

======================

Consiliul de Stat din Olanda a validat politica guvernului de a nu le mai oferi adăpost și hrană solicitanților de azil respinși care refuză să fie repatriați, instanța acordând astfel susținere juridică uneia dintre cele mai dure politici în materie de migrație din Europa, transmite joi Reuters preluata de Agerpres.

Consiliul de Stat, instanța care examinează legalitatea deciziilor guvernului, a stabilit că noua politică a cabinetului conservatorului Mark Rutte nu contravine Convenției Europene Drepturilor Omului, afirmând că un solicitant de azil care a primit răspuns negativ nu are dreptul să invoce Carta Socială Europeană.

Guvernul olandez ‘are dreptul, atunci când pune la dispoziție adăpost în așa-numite centre cu libertate limitată, de a le cere persoanelor care nu au primit drept de azil să coopereze în ce privește plecarea lor din Olanda’, se arată în rezumatul hotărârii.

Decizia Consiliului de Stat contrazice un raport din luna august al Comitetului ONU pentru Eliminarea Discriminării Rasiale, care le cerea autorităților olandeze să răspundă, în mod necondiționat, nevoilor de bază ale migranților.

‘Atât timp cât se află în Olanda, (migranții) trebuie să beneficieze de standardele minime de trai’, a scris în raport co-autorul Ion Diaconu.

La rândul său, Consiliul Europei a criticat în 2014 Olanda pentru plasarea solicitanților de azil în detenție administrativă și lăsarea multor ‘imigranți ilegali’ în situație juridică neclară și sărăcie.

Olanda este cea de-a opta destinație pentru solicitanții de azil în Uniunea Europeană, cu 4% din numărul total în 2014, când s-au înregistrat 24.535 de cereri, cu 87% peste nivelul din 2013.

10 COMMENTS

 1. :))))))))))))) Nu cred ce se spune! E altceva pe teren, una se spune şi altceva e la faţa locului.

 2. pe https://www.youtube.com/watch?v=iiH9jjI8GqI , un alt “kgb-ist micut”, jurnalistul gearoid colmain , face o altfel de analiza asupra acestui fenomen , migratia refugiatilor, care divizeaza statele ue si care si-ar avea resorturile in politica sua si turcia de destabilizare a ue. dupa ministrul de interne al germaniei, politician care si-a reconsiderat politica in ultimul timp, iata ca si olanda se alatura altor tari europene care doresc stoparea fenomenului migrationist si chiar se opun cotelor de refugiati impuse de germania.

 3. Olanda, ca si Belgia, au traditie in materie de colonialism “dur” deci nu cred ca vor ceda usor la apelurile organizatiilor umanitare. Pe de alta parte, daca alte state se angajaza sa plateasca intretinerea refugiatilor fara drept de azil (cele care s-au oferit deja in schimbul scutirii de a prelua fizic refugiatii) problema deportarii va deveni si mai greu de rezolvat pentru olandezi, ca si pentru nemti & Cie. Tehnocratii de la Bruxelles vor avea niste zile grele.

 4. Si ce face cu ei ? Ni i plasează noua ? Sau încep aia sa fure/ talhareasca ca sa aibă ce manca ?

 5. Tarile Africane, cu care s-a facut reuniunea recenta din Malta a UE, au acceptat sa semneze atunci un tratat de repatriere a cetatenilor proprii ale caror aplicatii de azil au fost respinse de tarile Uniunii Europene; au primit asigurari ca vor beneficia de un fond de ajutorare a Africii, si ar fi trebuit sa semneze conventia ca isi iau inapoi cetatenii de prin Europa. Dar cand sa semneze, s-au opus vehement clauzei ca vor prelua deportatii adusi cu avionul in propria tara de origine, pe motiv ca acestia vor veni cu acte de identitate emise de autoritatile care ii deporteaza, ceea ce ar constitui o incalcare a suveranitatii tarii africane de a-si recunoaste propriii cetateni. (Nu e banc!)
  In concluzie, liderii africani vor incasa banii pt. ajutorarea conturilor lor din Elvetia, iar la aeroport sa nu vina Olanda cu deportatii, ca nu vor fi primiti! Deportarea se va putea face numai daca cetateanul african va prezenta pe aeroport ID-ul din tara lui (pe care l-a distrus de la intrarea in Europa, ca nu era prost sa-l tina), deci vor putea fi numai deportari voluntare.

  Pakistanul a spus pe 23 Nov. ca nu primeste propriii cetateni deportati din UE, si ca acordul de repatriere din 2009 a fost suspendat temporar. (Iar nu e banc!)
  “The European Union official in charge of migration was in Pakistan on Monday for talks after the country last week suspended a deal to accept deportations from mainland Europe.
  … last week, Interior Minister Nisar said that airlines returning deportees without Pakistani permission would be penalised.
  … Pakistan would not accept any deportees accused of militant links without clear evidence of guilt.
  A spokesman for the ministry later confirmed that the EU repatriation agreement was “temporarily suspended”. Pakistan’s refusal to accept deportees could slow down the removal of illegal economic migrants…”
  http://uk.reuters.com/article/2015/11/23/uk-pakistan-eu-idUKKBN0TC0SH20151123

  Iata cum se poate extrage renta de protectie de la o Uniune Europeana pe care n-o respecta nimeni prin Africa sau Asia! Prostia liderilor UE este costisitoare.

 6. “Olanda nu mai acorda hrana si cazare azilantilor respinsi “.. Vaaai, si nu se revolta nimeni? Nu o critica nimeni? Nu cere nimeni sa fie exclusa din UE si din alte “combinatii”? Nu sar in sus “onegheurie”? 🙂 🙂 Nu face mare tam-tam nici Amnesty International? Nimeni din SUA nu vine sa-i tranteasca in cap vreo lectie despre democratie si altele asemenea? Ambasadorii marilor jucatori de pe arena mondiala nu sunt deja la usa guvernului cu “sfaturile” de rigoare? “Marile” cotidiene engleze (gen Daily Mail) nu zic nici ele nimic? Nu publica poze cu “azilanti” prapaditi zacand pe strazi si plangandu-se de tratamentul la care sunt supusi de Olanda? Nimeni nu zice nimic in apararea acestor “minoritari” care au venit acolo doar “ca sa manance si gura lor ceva”?
  Ah, stai dom’le , ca acum imi dau seama….! Toate astea sunt valabile doar pentru Romania !

Leave a Reply