Daca tot se opun (incorect, zic eu) aderarii Romaniei la spatiul Schengen, ambasadoarea Olandei impreuna cu o delegatie din tara sa au venit la Politia de Frontiera sa vada cat de pregatita e Romania. Nu de alta, dar Juncker isi va impune punctul de vedere (cred) si Romania va fi membra Schengen in 2019.

Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda, a primit miercuri vizita ambasadorului Olandei la Bucureşti, Stella Ronner Grubacic, împreună cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe olandez şi român, ocazie cu care a prezentat Centrul de Comandă şi Control, precum şi măsurile întreprinse în vederea combaterii migraţiei ilegale.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, scopul vizitei a fost prezentarea obiectivelor Poliţiei de Frontieră Române, aşa cum derivă din politicile şi priorităţile naţionale şi europene, precum şi modalităţile de gestionare a migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere înregistrate în zona de competenţă teritorială.

‘Conducerea Poliţiei de Frontieră Române a prezentat oficialilor olandezi măsurile întreprinse în vederea combaterii migraţiei ilegale şi depistarea grupurilor de migraţie ilegală la ‘frontiera verde’ şi la Marea Neagră, din perspectiva potenţialelor riscuri la frontiera externă a Uniunii Europene, ocazie cu care s-a reafirmat aportul adus de acţiunile ferme ale poliţiştilor de frontieră pentru combaterea acestui fenomen, care contribuie la asigurarea securităţii spaţiului european’, se arată în comunicat.

Delegaţia olandeză a vizitat Centrul de Comandă şi Control al Poliţiei de Frontieră, unde se colectează şi procesează informaţiile de la sistemele de supraveghere şi control instalate pe graniţă, în scopul optimizării timpului de răspuns şi a gestionării resurselor la un nivel unitar, respectiv a fost prezentată Unitatea Naţională cu Informaţii privind Pasagerii, structură responsabilă cu procesarea datelor despre pasageri în scopul prevenirii şi combaterii actelor de terorism, infracţiunilor conexe şi la adresa securităţii naţionale, precum şi prevenirii şi înlăturării ameninţărilor la adresa securităţii naţionale.

Tot cu acest prilej, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a prezentat gradul de asigurare a necesarului de resurse umane şi a dotărilor tehnice, precum şi rezultatele participării poliţiştilor de frontieră români la misiunile organizate de către Agenţia Frontex, sprijin care a fost evidenţiat şi apreciat deseori de reprezentanţii Agenţiei şi de către cei ai autorităţilor de frontieră europene, scrie Agerpres.

 

3 COMMENTS

  1. Olandezii mai bine ar sta acasa si sa ne lase in pace. Vor sa apuce si ei o halca din Romania, un port, o micsunea, ceva. Toti “partenerii si aliatii’ trebuie sa stie, ca in pofida “implantarii” temeinice pe pamant romanesc s-ar putea sa aiba mari surprize, daca nu-si vor deschide cu adevarat “sufletul” catre aceasta poarta a Europei care trebuie de graba sprijinita. Indiferent daca reprezentantii Romaniei de peste hotare, cei de azi, sunt niste lichele tradatoare, toata lumea europeana trebuie sa stie cu totii, ca pe pamantul Patriei inca mai exista Identitate.
    Romania, tehnic este in Schengen de foarte mult timp, extrem de bine utilata si pregatita.

  2. Din ce cunoasteti, in delegatia olandeza e prezent si vreun expert in porturi maritime? Nu de altceva, dar granita Romaniei inseamna si litoralul Marii Negre! Adica porturile Constanta, Agigea-Sud si toate celelalte. Poate vor sa ne ajute in apararea granitei de est 🙂
    Ca s-a mai oferit unul, recent. Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati!

Leave a Reply