Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, duminică seară, în emisiunea Punctul de intalnire de la Antena 3, că, potrivit proiectului legii salarizării unitare, în anul 2018, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro pentru un medic de la ATI.

Vasilescu a spus că pentru legea salarizării lucrează cu specialişti care sunt în domeniu de dinainte de 1989.

”Lucrăm cu specialişti care încă înainte de 1989 au lucrat la legea salarizării unitare. Mulţi spun că legea de pe vremea lui Ceauşescu era de fapt cea mai bună, pentru că ştiai de unde pleci şi unde trebuie să ajungi la capătul carierei. Încercăm să aplicăm principiile bune din toate celelalte legi ale salarizării şi să o aplicăm”, a afirmat ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu a explicat că, potrivit viziunii de realizare a sistemului de salarizare gradual, până în anul 2020, în vârful piramidei se va afla preşedintele României.

”La ora actuala sunt câteva mii de bugetari care au salarii mai mari decât preşedintele României, ceea ce nu este în regulă”, a spus ea.

Ministrul Muncii a precizat că preşedintele va avea un salariu de 18.000 de lei, fiind urmat de preşedinţii Parlamentului, premierul, preşedintele ICCJ, preşedintele CCR, apoi de medici şi judecători.

Vasilescu a susţinut că pentru medici este o excepţie, astfel că salariile acestora vor creşte foarte mult chiar din anul 2018, ajungând la un nivel de 70% din nivelul salariilor medicilor în UE, astfel încât aceştia să nu mai plece din ţară.

Ea a spus că, din 2018, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro, acest nivel fiind pentru un medic de urgenţă, un medic de la ATI.

Ministrul Muncii a mai explicat că, în tot sistemul bugetar, funcţiile de conducere vor fi peste funcţiile de execuţie ca nivel al salarizării.

Astfel, medicii şi judecătorii vor fi urmaţi, ca nivel al salariului, de persoanele cu funcţii de conducere, persoanele cu foarte multă vechime, rectori, chestori din poliţie şi generali din armată, scrie news.ro.

 

viewscnt

6 COMMENTS

 1. Domnule Tudor nu stiti cumva anul viitor va reveni domnul Boc pentru a reface economia romaneasca dupa dezmatul pesedist?

 2. Medicii vor avea si ei in sfarsit venitul celor mai nesimnificativi politicieni corupti….In lumea coruptilor sa ai 3600 euro/luna inseamna sa fii ultima gaina,caratorul caratorului de servieta e o suma aproape de neconceput dar decat nimic ….Dincolo de faptul ca nu e greu sa dai din gura salarii atat de bune ar fi si un prim pas catre inlaturarea diferentelor uriase de castiguri intre cei care invata toata viata ca sa practice aceasta profesie nobila si ceilalti,cei care castiga doar bagand mana in banul public,pentru asta nu trebuie sa ai mai mult de 7 clase….Sunt curios caror categorii profesionale li se vor promite astfel de dublari-triplari de salarii in 2019,an fatidic pentru castigarea ultimei redute politice si care le-ar rezolva unora si marea problema pe care o mai au in viata motiv pentru care se cred inca in anii 50,inca mai exista o palida rezistenta a celor care s-au saturat sa fie furati ca-n codru,cu siguranta asta-i produce un oarecare disconfort unui anume domn.Asadar medicii si nu doar ei VOR AVEA …! De unde bani ? Haide domne,ne mai incurcam in detalii din astea ???

 3. 🙂 🙂 un spor de bunsimţ plus încă un spor de umanizare…nu prevede legea?
  O să-i plătiţi şi pentru ”el/ei sunt cel/cei care nu au luat mită” deşi cam toţi din toate domeniile se înfruptă cu asemenea mofturi:)))
  La fel şi cu mitingul pro-viaţă de zilele astea, mulţi vor anularea avortului siluind şi obligând femeia să nască cât mai mulţi copii, deşi se poate întâmpla să fie în urma unor traume psihice su viol!
  Niciunii nu se gândesc la baza de pornire şi anume:
  – cum să faci copii dacă nivelul de trai e sub orice critică?
  – unde vor locui acei copii dacă proprietatea e un moft şi plăteşti impozite şi taxe pentru care nu primeşti niciun serviciu de la stat?
  – cu ce îşi întreţin copii născuţi acei părinţi?
  – are nevoie România de copii pentru ”sclavie” sau pentru ”export-vânzare” după modelul ăluia de la Primatv cu care colabora Johanis?
  – are nevoie România pentru experimente ”sânge pur pentru străinătăţuri” la fel cum e cu transplantul”trafic legal”?
  – vor fi folosiţi în locul animalelor la muncă prin tras jugul?
  De ce nu-i folosiţi pe cei care încă sunt în viaţă(ţiganiada) pentru mofturile voastre? Ei nu acceptă?

 4. inteleg ca lumea medicala e plina de medici la ati. pana la urma cand primesc medicii cresterile astea de salariu? parca pana acum era vorba ca de la 1 iulie acum vad ca se vorbeste de 2018. din grilele de salarizare aparute prin presa nu numai medicii beneficiaza de o crestere mare de salariu dar pana la definitivarea grilei mai va si cel mai bine e sa asteptam si ultimele negocieri, apio sa ajunga legea in parlament, sa fie discutata si eventual iar modificata, apoi sa ajunga la cotroceni si sa-l vedem pe ciolanis hotul de case din sibiu dovedit de justitie ca o sa semneze. pana atunci sunt interesante discutiile la tv, declaratiile liderilor de sindicat, diverse manifestatii prin capitala ale sindicalistilor de orice fel care vor cat mai mult din partea guvernului de stanga pentru ca atunci cand e dreapta la putere nu au curaj nici sa maraie ca stiu ca aia pun jandarmii pe ei sa le traga o chelfaneala pentru indrazneala dar mai ales sa vedem liderii de la putere cam ce bani mai dau la tot poporul. la mai mare dar ………..

Leave a Reply