Ministrul de Externe al Ungariei. Peter Szijjarto, a vorbit la un eveniment organizat la Budapesta despre dorința întregii lumi, mai puțin a NATO, de a încheia războiul din Ucraina, având pe fundal o hartă a Ungariei Mari, care cuprindea teritorii aparținând azi Ucrainei și României, scrie digi24.ro.

„În afara bulei transatlantice (NATO, organizație militară din care Ungaria face parte – n.r.), majoritatea covârșitoare are poziția pro-pace pe care o reprezentăm și noi. Atâta timp cât această majoritate globală există, există speranța că acest război poate fi încheiat cât mai curând posibil și se va ajunge la un acord de pace care să garanteze pacea și securitatea în această regiune pe termen lung”, a declarat Peter Szijjarto luni la conferința „Pace și Securitate”, organizată la Palatul Culturii din Budapesta, de unde a postat și câteva fotografii pe contul său de Facebook.

Szijjarto este unul din varfurile regimului populist, extremist si anti-european condus de Viktor Orban. Ambii au legaturi stranse cu Moscova si se straduiesc de ani buni sa scoata Ungaria de pe orbita euroatlantica.

Seful diplomatiei maghiare a fost decorat de Rusia pentru meritele sale deosebite in relatia cu statul agresor si invadator din Ucraina.

In ultimii ani, atat Orban cat si subordonatii sai au validat mai multe atacuri directe la integritatea teritoriala a Romaniei, folosind chiar modelul anexarii ilegale a Crimeei de catre Rusia.

Orban Viktor este azi oaia neagra a Europei, un individ care vrea sa scufunde Ungaria spre statutul de vasal al Moscovei.

Leave a Reply