Președintele rus Vladimir Putin l-a primit la Kremlin pe ministrul Apărării din China, generalul Li Shangfu, într-o întâlnire care a provocat îngrijorare în Occident.

Este prima vizită externă a generalului Li de la preluarea funcției, luna trecută, semnalează CNN. Acesta este considerat un pro-rus.

Am analizat la Antena3CNN aceasta intalnire.

https://www.antena3.ro/externe/ministru-chinez-al-apararii-putin-masa-alba-macron-scholz-radu-tudor-671714.html

Ministrul chinez al Apărării, pus de Putin la masa albă cu care i-a ținut la distanță pe Macron și Scholz | Radu Tudor: "Vom afla dacă Beijingul a mințit"

Vizita are loc în contextul în care țările occidentale și-au intensificat presiunile asupra Beijingului pentru ca acesta, la rândul său, să-l preseze pe Putin să pună capăt războiului din Ucraina.

Fotografiile de la întâlnirea dintre Vladimir Putin și Li Shangfu arată un element surpinzător dar, într-o anumită măsură, explicabil prin natura diferită a relațiilor dintre Rusia și Occident, pe de o parte, și Rusia și China, de cealaltă parte.

Astfel, ministrul chinez a fost așezat la celebra masă albă  cu o lungime de 6 metri și o lățime de 2,6 metri pe care liderul rus a folosit-o și înainte de război, atunci când i-a primit pe cancelarul german Olaf Scholz și pe președintele francez Emmanuel Macron.

 

Leave a Reply