Darius Valcov este eminenta cenusie a programului de guvernare al PSD. Toti ministri asculta ce zice Valcov, din dispozitia lui Liviu Dragnea. periodic, Valcov face sedinte cu ministri PSD si le spune ce si cum in legatura cu programul de guvernare. Anchetat intr-un dosar, Valcov lanseaza azi acuzatii dure la adresa DNA.

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov i-a acuzat, luni, pe procurorii DNA, într-o declarație la ÎCCJ, că l-ar fi pus să recunoască fapta de trafic de influență, în schimbul unei pedepse de trei ani cu suspendare, însă după aceea procurorii au extins urmărirea penală și pentru spălare de bani.

El a arătat că procurorul de caz i-a propus două variante, prima — un acord de recunoaștere a faptelor, în schimbul pedepsei de trei ani cu suspendare și a doua — extinderea urmăririi penale pentru spălare de bani, percheziții pentru a căuta tablouri în locuința unde locuia sora sa, în Elveția, susținerea propunerii de arestare preventivă și continuarea campaniei care se făcea în presă împotriva sa.

Vâlcov a precizat că a cerut să vorbească cu superiorii procurorului de caz — “domnul Popoviciu și doamna Kovesi” — lucru care s-a și întâmplat — iar cei doi i-au dat garanții că “târgul” este agreat “de sus până jos”.

“Mi-am dat seama că am fost înșelat cu acordul de recunoaștere a faptelor în momentul în care s-a început urmărirea penală și cu privire la spălarea de bani”, a spus Vâlcov, la ÎCCJ, unde se judecă procesul pe fond al fostului ministru al Finanțelor Darius Vâlcov.

 

3 COMMENTS

  1. Ce bine e in Romania pt penali.Pot vorbi despre dosar vrute si nevrute dar procurorii nu pot iesi sa le raspunda si uite asa se face asazisul val de simpatie in favoarea “victimelor abuzate” …Le merge golania asta…Sa nu-mi spuneti ca in alte tari cu pretentii mult mai mari procurorii lor nu cauta intelegerea cea mai convenabila lor…asta doar in povestile nemuritoare ale unui domn neras,cu o coada la spate se numesc “abuzuri”.

  2. Pai el credea ca se opresc la trafic de influenta odata ce i-au gasit tablourile si banii ? Auzi la el, conturi in Elvetia !

    O sa-si ia cu suspendare pt trafic de influenta iar pt restul cu executare !

    Mie imi place ca pe baiatul asta il tin in brate Dragnea si respectiv PSD.

  3. deci un infractor, cu tablourile cumparate din banii de spaga ascunse prin pereti, ii acuza pe cei care l-au incatusat…incredibil. Dar eu tot nu inteleg: de ce tot ce spun infractorii astia este preluat de presa? Poate era mai interesanta o postare despre ce se intampla la spitalul Colentina, dar ala fiind patronat de primarie si deci nefavorabil primaritei psd-iste nu dadea bine…mai bine bagam ceva contra DNA

Leave a Reply