O dezvaluire foarte importanta in contextul evaluarii corecte a lui Donald Trump si a echipei sale. Demis pentru legaturi suspecte si nedeclarate cu oamenii Rusiei, generalul Michael Flynn, fost consilier pentru securitate nationala la Casa Alba, se dovedeste a fi platit si de regimul autoritarului Erdogan.

De cand Rusia si Turcia au batut palma, cateva figuri importante din spatiul aliat au fost racolate de campaniile noului cuplu de conjunctura Putin-Erdogan. Flynn nu e singurul care a primit bani de la regimul derapat spre dictatura de la Ankara…

—————————–

Fostul Consilier pentru Securitate Naţională al presedintelui SUA, Michael Flynn, a primit 530.000 de dolari, în toamnă, când făcea campanie pentru Donald Trump, ca agent de lobby pentru Guvernul turc, care i-a cerut ajutor pentru a-l discredita pe clericul aflat în exil Fethullah Gulen, arată documente depuse joi de Flynn la Departamentului Justiţiei, relatează Huffington Post. Casa Albă a dat asigurări că nu a avut informaţii privind această activitate a fostului oficial.

Compania de lobby a lui Flynn a transmis Senatului, în luna septembrie, că lucrează pentru o companie olandeză numită Inovo BV în chestiuni legate de finanţarea Departamentului de Stat şi Pentagonului. De asemenea, firma a precizat că singura persoană care lucru la proiectul Inovo BV era partenerului lui Flynn, Robert Kelley, nu Flynn însuşi.

Documentele depuse marţi arată, însă altceva.

Flynn Intel Group a fost angajat să “facă cercetări” în legătură cu Gulen şi cu reţeaua sa de şcoli şi să “angajeze o companie de PR şi o echipă de filmare şi producţie pentru a putea distribui rezultatele verificărilor”.

Autorităţile turce îl acuză pe Gulen şi milioanele sale de susţinători pentru tentativa eşuată de lovitură de stat din 2016. Guvernul de la Ankara vrea ca SUA să îl aresteze şi să îl extrădeze pe cleric.

Pe parcursul a trei luni de contract, Flynn şi partenerul său au angajat foşti agenţi FBI, psihiatri, spioni pensionaţi, hackeri şi cameramani pentru a-l verifica pe clericul care trăieşte în exil în Pennsylvania.

Compania de lobby l-a angajat şi pe fiul lui Flynn, Michael G. Flynn, pe care l-a plătit cu 4.000 de dolari pentru “susţinere administrativă” pentru proiect.

Practic, în timp ce făcea campanie pentru Donald Trump, Flynn a fost plătit de un actor străin pentru a-l discredita pe Gulen, scrie Huffington Post.

Într-un articol publicat în ziua alegerilor, în The Hill, Flynn l-a numit pe Gulen un extremist, pentru că, în caz contrar, Guvernul turc nu ar fi atât de furios. El a conchis că SUA nu ar trebui să îi ofere un refugiu.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a dat asigurări că Trump nu era la current cu activitatea lui Flynn pentru un Guvern străin atunci când a decis să îl numească în funcţia de consilier pentru Securitate Naţională. El a refuzat, însă, să spună dacă preşedinte i-ar fi oferit sau nu postul în cazul în care ar fi ştiut.

Întrebat dacă i se pare îngrijorător că Flynn a lucrat ca agent străin, Spicer a răspuns: “Din asta trăia”.

Pe de altă parte, vicepreşedintele american Mike Pence a subliniat că noile dezvăluiri arată că decizia de a-l demite pe Flynn a fost corectă.

Flynn şi-a dat demisia de la Casa Albă după ce a minţit în legătură cu contactele sale cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

9 COMMENTS

  • pai si Codruta ce parere are despre asta? in tara minunilor, unu sa angajeze un hacker ca sa-l compromita pe un al nene?! DIICOT-ul lor ce pazeste, nu-i baga repede la inchisoare?!?! :))

 1. Auzi domnu Radu ? Nu trebuie să citești multă istorie dar mă gândeam că ai un pachet minimal de cunoștințe generale despre război în general : De unde sunt bani pentru război ? Războiul , oricare e finanțat de adversari și vice versa.Asta cred eu depre legăturile cu Rusia și bani din Turcia 😀
  Însă ce mă deranjează acum , e că apar ca după ploaie , tot felul de partide.Ponta își face Partid , Cioloș își face Partid , Mucușor Dan , Monica Macovei , mai lipsește numa sărmanul BOC să-și facă partid și astfel avem cei 3 premieri ( Bocc- Ponta-Cioloș) care și-au făcutpartid după ce au fost dați afară din guvern.Nu știu dacă e pur prostie sau e o tentativă de a băga absolut fiecare cetățean român într-un partid.Astfel e mai ușor să-i bagi pe toți la pușcărie !

  • daca Boc si-a facut partid dupa ce a fost dat afara din guvern sau Ponta (a fost dat afara din guvern?!?!). indeamna ca tu-ti faci calmante dupa ce te injura lumea pe aici? 😀

   • shht.
    Prea multe partide.
    Mult mai bine era pe vremuri, una bucata partid, Ce atatea decizii pe cine sa votezi? simplu si eficient. Si pentru ca stimatii conducatori mult iubiti aveau timp sa lucreze (deoarece nu aveau cu cine se certa) realizau si cincinalul in 4 ani jumate.

 2. Cu certitudine treaba e incurcata rau. Se nasc mai multe intrebari in legatura cu lobby-stii si legaturile cu un oficial rus. Din cate cunosc in SUA lobby-ul nu este ceva ilegal, cu atat mai mult legaturile cu alti oficiali. Sunt indreptatit sa cred ca acestea erau doar un varf al aceberg-ului.

 3. Prezentarea celor 5 variante de catre UE are ca scop a ne indrepta noi insine, mai curand sau mai tarziu, spre a 5-a varianta, cea a Globalizarii, a renuntarii la suveranitate, a formarii SUE (varianta urmarita de Oculta Mondiala, de Illuminati, necunoscuta indeajuns nici de cei care o promoveaza, fiind dusi cu presul sau promovati in retele masonice sofisticate !). Asa-zisii populisti, care nu sunt, in general, decat oameni fara legatura unii cu altii, dar care realizeaza pericolul prostirii natiunilor de catre cei care conduc din umbra UE, care realizeaza ca desfiintarea natiunilor este principalul scop pentru acapararea resurselor (si nu numai), sunt peste 60-70% din populatia UE, dar care pana acum nu prea mergeau la vot. S-ar putea sa vina anul acesta. Modelul SUA a mers, pentru ca s-a format de peste tot si fara a se avea un trecut comun, traditii comune, origini comune. Acest lucru nu se „repeta” si pentru infiintarea SUE. Solutia e o UE naturala, cu natiuni avand avantaje economice, financiare s.a.m.d. reciproc avantajoase in cadrul Uniunii, fara falsitati, scopuri si planuri oculte. Continuarea pe linia amintita duce la ruperea UE.

Leave a Reply