Intr-un interviu pentru Agerpres, Christina Verchere, CEO OMV Petrom a dezvăluit intențiile de viitor ale companiei energetice românești, cu o concetrare masivă pe proiecte de energie verde

Lucrăm la dezvoltarea unui portofoliu mai verde şi mai diversificat prin investiţii în regenerabile, biocombustibili, mobilitate alternativă şi noi tehnologii. Căutăm în mod activ oportunităţi pentru energie regenerabilă, focusul este în zona de solar, luăm în considerare şi eolianul, ne concentrăm pe oportunităţile de pe uscat. Vom investi aproximativ 3,7 miliarde de euro pentru proiecte cu emisii scăzute şi zero de carbon. În urma acestor investiţii, estimăm că până în 2030 vom avea o capacitate instalată de fotovoltaice de peste 1 GW, o proporţie semnificativă de biocombustibili, inclusiv combustibil sustenabil pentru aviaţie şi biodiesel, o reţea de peste 500 de puncte de încărcare cu carburanţi alternativi”, a spus Verchere.

“Când vine vorba de urmărirea oportunităţilor cu emisii scăzute şi zero, există două elemente care pot accelera acest proces: parteneriatele şi fondurile UE. Parteneriatul nostru cu CE Oltenia cu care vom construi parcuri fotovoltaice de aproximativ 450 MW este relevant în acest sens. În plus, am mai achiziţionat proiecte cu o putere cumulată de 710 MW – finalizarea tranzacţiei urmează să aibă loc în al doilea trimestru din 2024.

În ceea ce priveşte mobilitatea electrică, avem deja aproape 180 de puncte de reîncărcare instalate în reţeaua noastră regională, până la sfârşitul anului ne propunem să avem 270”, a mai declarat CEO OMV Petrom.

Leave a Reply