Garda Civilă spaniolă a anunţat marţi arestarea a opt persoane şi confiscarea unor active şi bunuri imobiliare de o valoare estimată de 62 de milioane de euro aparţinând unei reţele suspectate de spălare de bani pentru mafia rusă, relatează AFP.

Suspecţii – patru ruşi, doi ucraineni şi doi spanioli – ar fi realizat importante operaţiuni imobiliare în nord-estul Spaniei, pe Coasta de Aur catalană, conform Gărzii Civile.

În cadrul anchetei, Garda Civilă a confiscat 191 de imobile şi 142 de produce bancare de o valoare estimată de 62 de milioane de euro, obţinute din profituri ilegale ale mafiei şi care au fost de asemenea ‘spălate’.

Cei opt suspecţi au fost reţinuţi la primele ore ale dimineţii la Reus, Cambrils şi Salou, în provincia Tarragona, la o sută de kilometri sud de Barcelona.

Înainte de prăbuşirea rublei, numeroşi ruşi au achiziţionat bunuri imobiliare în Spania, profitând de spargerea bulei imobiliare spaniole, care a dus la căderea preţurilor după 2008. Ei au achiziţionat bunuri în special în Catalonia şi Andaluzia, scrie Agerpres.

 

Leave a Reply