Se apropie marea batalie in partidul istoric. Se lupta Orban, Predoiu si Busoi.

Liberalul Ludovic Orban, candidat la şefia PNL, susţine că partidul are nevoie ”ca de aer de democraţie internă” şi acuză ”calitatea de multe ori slabă a comunicatorilor” partidului, dar şi ”precaritatea de lideri naţionali” şi faptul că cei mai mulţi dintre liderii liberali nu sunt legitimaţi prin vot, fiind numiţi în funcţii, şi nu aleşi.

”Partidul Naţional Liberal are nevoie ca de aer de democraţie internă, are nevoie de acest proces de alegeri care a fost declanşat după alegerile parlamentare, pentru că una dintre cauzele care a condus la slaba performanţă a partidului a fost aceea că, după socoteala mea, peste 80 la sută dintre cei care au deţinut funcţii de conducere în partid au fost oameni numiţi, şi nu aleşi. De asemenea, pentru că s-a întârziat foarte mult procesul de unificare care nu putea fi finalizat în mod real decât prin procesul alegerilor interne, prin care să se dea dreptul fiecărui membru al PNL să decidă liderii partidului la toate nivelele”, a afirmat Ludovic Orban, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Întrebat cine este de vină pentru lipsa democraţiei interne din PNL, Orban a spus că ”întotdeauna răspunderea pentru absenţa democraţiei sau a democraţiei viciate este a conducerii naţionale”.

”Cu siguranţă, după ce voi fi ales preşedinte, în PNL va fi respectată litera statului, spiritul statutului şi fiecare membru al PNL va şti că i se va face dreptate şi că va putea face o carieră bazată pe merit şi pe efort în PNL”, a adăugat el.

Acesta a precizat că, în calitate de preşedinte al PNL, îşi propune ca la baza oricărei decizii politice să stea ”analize serioase, trebuie să stea cercetări care să te conducă la cele mai bune decizii”.

Orban acuză şi modul în care s-au luat deciziile în partid.

”De asemnea, mecanismul de luare a deciziilor; am ca obiectiv ca deciziile să nu se mai ia într-un cerc restrâns la Bucureşti, ci toate deciziile importante la partid să fie luate prin consultarea bazei Partidului Naţional Liberal. Trebuie construită o platformă în care să fie parte toţi membri PNL (…), iar comunicarea să nu fie numai de sus în jos, să fie şi de jos în sus”, a spus Orban.

El s-a arătat nemulţumit şi de calitatea mesajului, dar şi de modul în care acesta a fost transmis alegătorilor de către comunicatorii din partid.

”Am avut foarte mult de suferit, ca Partid Naţional Liberal, de la construcţia mesajului până la modul de livrare a mesajului către oameni, de la calitatea de multe ori slabă a comunicatorilor noştri, până la modul în care am trebuit să transmitem acest mesaj către diferitele categorii sociale cărora ne-am adresat”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Liberalul susţine, de asemenea, că PNL nu are lideri de nivel naţional, vorbind despre ”precaritate” în această privinţă.

”Una dintre marile probleme ale PNL în ceea ce prveşte precaritatea de lideri naţionali a fost tocmai această modalitate de alegere, cu bileţele, prin negocieri şi aşa mai departe. Construcţia unui lider naţional este un proces foarte dificil şi este un proces destul de îndelungat, foarte puţini oameni au de la început calităţile necesare pentru a putea deveni lideri performanţi ai partidului la nivel naţional. Activitatea în partid este o şcoală. Sper ca de acum oricine vrea să candideze la o funcţie de conducere la nivel naţional să nu mai apeleze numai la partea tranzacţională, ca să spun aşa, ci pur şi simplu să ia toate organizeţiile în piept, să cunoască, să înveţe ce însemană să ţii un discurs în faţa unei săli”, a adăugat candidatul la şefia PNL citat de news.ro.

4 COMMENTS

  1. Orban s-a nascut poet. Ultima poezie, dedicatie pt domnul “ghinion!”, a fost Everestul carierei sale. Avantaj Busoi! Serviciile au murit. Traiasca servitorii. :p

  2. Atâta timp cat se va tine de pulpana prezidențială, nu are șanse mai mari decat ceilalți concurenți. Înțeleg ca a facut, de curând, la Iași, pe spălătorul “onoarei” DNA-ului care mai-mai sa-l bage in pușcărie, doar ca sa justifice multumirea “generalului” sau (mon general, chic de-a dreptul) cu privire la încălcarea Constituției de către șleahta Koveși. Nici o “sinceritate” nu te scapă de acuzația de “prostie”-si doar prost sa fii sa nu recunoști ca “generalul” e îngust la minte, n-a fost niciodată altfel si nici nu va fi–măcar Busoi & Predoiu nu-si depășesc rolul/ramân slugile Sefului si asta e adevarata “sinceritate”!

Leave a Reply