In ultimele luni, pe fondul campaniilor electorale din mai multe tari europene, tensiunile politice intre diferite state membre NATO s-au amplificat din motive politice. Ingrijorarea cea mare o reprezinta relatia deteriorata grav intre Olanda si Turcia, cu afirmatii nepermise din partea presedintelui turc Erdogan, dar si de unele masuri ce pot parea excesive din partea Olandei si Germaniei. Cert este ca de situatia actuala profita la maxim adversarii NATO. Asta daca nu cumva contribuie la aparitia lor…

 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut apel joi la toate statele membre ale Alianței să-și calmeze “retorica” și să evite alimentarea tensiunilor din interiorul organizației pentru a se putea concentra asupra amenințărilor din exterior, transmite DPA.

“O dezbatere robustă și deschisă între membrii NATO face parte din democrația noastră”, dar “în același timp este important să dăm dovadă de respect reciproc”, a declarat Jens Stoltenberg după o reuniune la Copenhaga cu comisia pentru afaceri externe a parlamentului danez.

“Mesajul meu către toți membrii NATO este să contribuie la diminuarea tensiunilor și a conflictelor dintre noi pentru a evita crearea de probleme între statele Alianței”, a spus secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

Statele aliate ar trebui să se concentreze în mai mare măsură asupra amenințărilor din exterior cu care se confruntă NATO, a adăugat fostul premier norvegian, evocând terorismul și o creștere de agresivitate din partea Rusiei, scrie Agerpres.


NATO ELOGIAZA EFORTUL ROMANIEI LA APARAREA ALIATA

3 COMMENTS

  1. Pare misto ce spune fostul premier norvegian, dar sa mor eu daca toti astia ajunsi oameni in toata firea peste niste ani, nu par ca sunt aia de se jucau de-a hotii si vardistii, o ardeau cu tănculețul, cu pusca si cu mitraliera de-a razboiul in curtea scolii cand erau mici, sa mor eu.

    Fetele ati vazut ca se jucau de-a Alba ca Zapada si Ileana Sanziana si de-a cum faceau mancare cand erau gospodine, iar când se fac mari ele-si doresc cu totul intamplator sa fie cele mai frumoase din discoteca, sa se faca mirese si sa vina Harap N’dalb calare pe o decapotabila alba putred de bogat care doarme pe bani, palat, piscina, firma, parfumuri bine, vacante exotice si sa le ia pe ele de nevasta. Telenovelele din creierele lor din curtea scolii, proiectate peste niste ani.

    P.S. Sa mai zica cineva ca toti oamenii astia mari sunt cumva sanatosi la cap! Astia au in continuare mintea din curtea scolii, atata doar ca acum au crescut mari.

  2. Daca lumea larga se confrunta cu tot felul de amenintari si alte pericole este tot datorita acestora care au vrut sa faca o lume a lor, o ordine a lor insa, proiectul n-a coincis cu realitatea.

  3. Erdogan are doua ganduri mari si late: sa ramana la putere pana toata lumea merge cu covorasul de rugaciune dupa ea, si NATO daca s-ar putea, sa sustina ISIS si sa atace EUropa. Bine, extrapolez, da’ in mare cam asta vrea: flamura verde pe Reichstag.
    Acu, dupa ce vad heckareala ajunsa arma de stat (doar vedem cate partide extremiste aveau la exit-poll super procente si la “numaratoare” pierdeau toate asa, la limita spre usurarea crispatilor din ppe), tind sa crec ca in viata asta chiar o sa trebuiasca sa incepem sa vorbim o alta limba decat engleza. Inca nu-mi dau seama care dar sigur nu franceza!;)

Leave a Reply