Premierul ungar, Viktor Orban, l-a acuzat pe miliardarul american de origine maghiară George Soros că este un membru proeminent al unui cerc de “activişti” care încearcă să submineze statele europene prin sprijinirea refugiaţilor care vin în Europa, relatează Bloomberg în pagina online, citata de Mediafax.
“Numele său este probabil cel mai bun exemplu al celor care susţin tot ce slăbeşte statele, susţin tot ce schimbă stilul de viaţă tradiţional european”, a declarat Orban într-un interviu pentru postul public de radio Kossuth.
“Aceşti activişti care susţin imigranţii în mod necugetat devin parte a acestor reţele internaţionale de trafic de persoane”, a adăugat premierul ungar.
Organizaţiile pentru drepturile omului l-au criticat pe Orban pentru că a construit un gard din sârmă ghimpată la frontieră, a înăsprit legislaţia privind azilul şi şi-a mărit cota de popularitate prin retorica antiimigraţie.
Soros, care s-a născut în Ungaria şi este unul dintre cei mai mari filantropi din estul Europei prin intermediul fundaţiilor şi universităţii sale, sprijină organizaţiile care oferă asistenţă juridică solicitanţilor de azil.
Pai si nu-l da Sörös in judecata?
Nu-si retrage capitalul din Ungaria?
Ciudat lucru!Orban cred ca are ceva informatii,nu a fost în piata si a auzit o barfa…
A mai aparut ceva asemanator tot din partea premierului Orban. Poate stie el ceva si nu stim noi ca prea le spune cu foc.
Soros in afara de mare filantrop in spatele usilor poate fi alt om. N-as baga mana in foc pentru dl. George.
Acest vorbitor ori e prost sau e prost! Cum să afirmi asemenea aberaţii cînd ştii clar că problema nu e la Soros ci în altă parte! Ăla nu e aşa de tîmp ca să-şi arunce banii aiurea pînă nu are o garanţie certă şi în plus, nu cred că e o afacere profitabilă pentru Soros! Tupeul e uriaş dar caracteristic GURALIVILOR PUPĂTORI DE MINCIUNI CRASE PENTRU DESTABILIZARE ŞI MANIPULARE! să nu spun altfel.
Preferabila ar fi o societate bine orinduita in care sa nu fie nevoie de “mari filantropi” pentru rezolvarea de probleme care n-ar trebui sa existe.Oameni foarte bogati privatizeaza politica internationala. Politica se face de state responsabile fata de cetatenii lor. Domnul S. nu este responsabil fata de cineva cand influenteaza realitati politice.
https://www.youtube.com/channel/UCLUgG8jKsYPKi2r7tyV7nIA
German Federal Employment Agency, la pagina 3 in:
https://assets.jungefreiheit.de/2015/10/BA-TOP_3_1_02.pdf
Migrantii sunt 11% meseriasi calificati, 8% au facultate, 81% sunt necalificati.
Se aude ca se elibereaza 6000 de pasapoarte pe zi la Kabul. Cine ii finanteaza?
http://www.agerpres.ro/cultura/2015/10/30/ana-blandiana-in-masura-in-care-europa-renunta-la-cultura-ei-renunta-la-identitatea-ei-19-28-47
Ana Blandiana: În măsura în care Europa renunță la cultura ei, renunță la identitatea ei
‘Drepturile omului ar obliga Europa să primească pe toată lumea, dar dacă primește pe toată lumea, Europa încetează să mai aibă o definiție, deci ea încetează să mai fie Europa (…) Deci problema nu este a nu da tot ce poți să dai celorlalți, ci a nu renunța la ceea ce ești tu. (…) Imperiul Bizantin timp de două secole și ceva a plătit tribut popoarelor care veneau peste ei, ca să rămână la graniță. Europa poate să facă ce a făcut Imperiul Bizantin și chiar începe să facă, dar de ce nu a început de dinainte’, a spus Ana Blandiana, referindu-se la problema refugiaților și la rolul pe care cultura îl are în prezent în Europa.
Scriitoarea consideră că în spatele valurilor de imigranți care au sosit și se îndreaptă încă spre Europa stau ‘niște interese organizate’ și crede că nici problema scăderii natalității, nici cea nevoii de forță de muncă nu justifică renunțarea la propria identitate a popoarelor din Europa.
‘În măsura în care Europa renunță la cultura ei, renunță la identitatea ei. Dacă face asta pentru că are nevoie de brațe de muncă, deci din motive materiale, atunci probabil că Lenin avea dreptate când spunea că imperialistul este în stare să-ți vândă și frânghia cu care o să-l spânzuri. Era o ironie groasă, dar Europa, părerea mea, e într-un moment în care trebuie să se gândească la identitatea ei înainte de alte lucruri’, a spus scriitoarea.
Ana Blandiana a susținut vineri, în cadrul lucrărilor conferinței, prezentarea ‘Biographies entre deux Europes’. Conferința ‘European Culture 2015’, care se încheie sâmbătă, este organizată de Facultatea de Studii Europene a UBB.
AI DREPTATE VECINE!