Cristian Bușoi (PNL): Soluția cea mai rezonabilă pentru formarea Guvernului e Cîțu-premier

Variantele propuse de USR PLUS pentru formarea coaliției de guvernare nu par a fi pe placul PNL. Vicepreședintele liberal Cristian Bușoi comentează la RFI cele două scenarii: Florin Cîțu-premier, șefia Camerei Deputaților la USR PLUS, iar cea a Senatului la PNL și Dacian Cioloș-premier, iar șefia ambelor Camere să revină PNL.

Întrebat care este soluția cea mai rezonabilă pentru formarea Guvernului, Cristian Bușoi a răspuns: ”Prima noastră variantă de negociere și soluția noastră pe care am decis-o este aceea cu Florin Cîțu-premier. Este un lider politic care a căpătat experiență în acest an, ca ministru de Finanțe, cunoaște foarte bine situația. Evident, participând la toate ședințele de Guvern, cunoaște și partea de gestionare a pandemiei, partea medicală. La șefia Camerei, în această situație cu Florin Cîțu, PNL îl susține pe Ludovic Orban”.

La remarca jurnalistului că variantele PNL au fost respinse de USR PLUS, vicepreședintele liberal a afirmat: ”Haideți să-i lăsăm pe liderii partidelor să se reunească, să discute mai aplicat, ce soluții de a debloca situația există și sigur, urmează și a doua rundă de consultări și președintele României îi poate sfătui pe liderii viitoarei coaliții de guvernare. Orice fel de rigiditate nu duce decât la prelungire și la imposibilitatea de a găsi un acord”.

Cristian Bușoi comentează cele două variante avansate de USR PLUS. Mai întâi, propunerea Dacian Cioloș-premier, iar șefia ambelor Camere ale Parlamentului să revină PNL: ”Propunerea cu Dacian Cioloș nu poate fi una ușor de înfăptuit, totuși, USR PLUS nu a câștigat aceste alegeri și nu e nici măcar partidul cu cea mai mare pondere în viitoarea coaliție de guvernare. De aceea, aș fi puțin rezervat în a crede că poate fi posibilă varianta aceasta”.

Nici cealaltă variantă nu este pe placul liberalului, adică Florin Cîțu-premier, șefia Camerei Deputaților la USR PLUS, iar cea a Senatului la PNL: ”Nu face parte în acest moment din mandatul de negociere al PNL”.

Leave a Reply