Unul din liderii USB, Clotilde Armand, votata consilier in Sectorul 1 Bucuresti, face o propunere importanta si de bun simt. Vorbim de ani de zile despre acest fapt inadmisibil : parlamentarii muncesc 2 zile si jumatate pe saptamana. Ce-ar fi sa munceasca 5 zile din 7 cate 8 ore? Ca si asa au 3 luni de concediu platit pe an.

Asadar, d’accord ! Oui Clotilde !

————————–

Iata postarea consilierului USB Clotilde Armand pe Facebook :

În ideea că nu schimbăm acum structura bicamerală, cerem limitarea numărului de parlamentari la maxim 300, din care 100 pentru Senat și 200 pentru Camera Deputaților. Propunem câte doi senatori și 4 deputați pentru fiecare județ, sector al Bucureștiului și Diaspora.

Cerem ca parlamentarii să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână și să nu aibă decât maxim 5 săptămâni de vacanță pe an, la fel ca restul angajaților.

SUA au 535 parlamentari la o populație de peste 300 milioane locuitori, în timp ce România are 588 de parlamentari pentru numai 20 milioane de locuitori.

Un parlament mai mare nu aduce beneficii. În România post-1990, procesul legislativ a fost în fapt preluat de Guvern, care legiferează prin Ordonanțe de Urgență, fenomen necunoscut în SUA. Între 2003-2014 au fost emise 1548 ordonanțe de urgență, în medie 145 OUG pe an, sau o situație de urgență la fiecare 2,5 zile.

Numărul și costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populația României. Numărul de parlamentari, salariile parlamentarilor, bugetele Camerei Deputaților și Senatului, pensiile și avantajele materiale ale parlamentarilor cresc metastazic de la un an la altul.

Prin aceste măsuri propuse, vrem să evităm hei-rupismul permanent, vrem ca procesul legislativ să se desfășoare în Parlament cu o viziune pe termen lung, iar OUG să nu mai fie folosite decât în cazuri cu adevărat excepționale.

 

24 COMMENTS

 1. Ce pretenţii să ai de la ”târlanii” care conduc o ţară după moftul fiecăruia dintre ei?
  Târlanii sunt tot târlani(să nu spun mârlani) !

  • Propunere populista, marca DNA. Cand o sa propuna Clotilde ca sefa DNA si madam Stanciu sa nu mai umble in BMWuri si Audiuri ultimul tip atunci o sa zic qui.
   Parlamentul a fost atacat si arestat in ultimul timp in asa hal incat nu merita sa mai vina si madam Clotilde cu refrenul asta. In Franta cum e ? Peste tot in lume parlamentarii au si munca de teren in circumpscriptii si la camera. Asa ca nu suntem noi singulari.Apropo, Iohanis cat munceste???

  • Un parlament mai mic care sa poata fi controlat de securitate mai usor.
   La 100 de senatori DNA face doar 10 dosare si gata a schimbat majoriatea.
   Iar dna ong-ista vinde propaganda ieftina securist-ongista.
   La fel si Nicusor din Fagaras care intrebat la A3 ce parere are de guvernul Ciolos zice: Are si bune si rele dar important este ca nu are ministriii condamnati. E clar ce propaganda mesteca si asta nu-i asa?

  • Care este parerea dnei Clotilde despre confiscarea sediului Antenei 3 o televiziune care intr-o democratie normala n-ar fi fost supusa la asemenea abuzuri?
   Care este parerea dnei despre faptul ca Antenei 3 nu i s-a oferit sansa ca macar sa stea cu chirie in sediul confiscat ?
   Care ste parerea dnei ca presedintele Klaus Iohannis a pierdut in instanta o casa luata abuziv si refuza sa o dea inapoi statului plus chiria incasata ilegal atatia ani?
   Care este parerea dni Clotilde ca jurnalistii A3 sunt dati in judecata de sefa DNA si li se cer sume uriase , unii dintre ei nici macar nefiind prezenti sau comentand?

   Aud?????????

  • @părere…
   Târlani, așa-i, târlani?!
   O..ho-ho! Erai USB-ist, deci, târlane, că tot nu-ți bungheam eu ”genealogia”(vorbă de care tot amintește un prieten pe aici), și explicația cum se face că murdărești totul pe unde treci fără a ghici eu, cel puțin, până acum, din ce hasnale scoți multe, multe, murdării la adresa, absolut, tuturor.
   Ce-aud la tine?
   ”Ce pretenţii să ai, stimată Doamnă, de la ”târlanii” care conduc o ţară după moftul fiecăruia dintre ei?
   Târlanii, stimată Doamnă, sunt tot târlani(să nu spun mârlani) !
   Pentru că altceva nu se înțelege de o minte normală.
   Apoi, tu, asta cu ”târlanii”, să o spui, doar, referindu-te strict la târlanul(ii) pe care i-ai votat tu…și-ai tăi. Și nu te lega, tu, de aleșii mei care, oricum, sunt mai responsabilii decât ai tăi, și-ai voștri, și-ai nemutilor voastre de părerologi, și nu-ți permit. Eu am grija (așa că nu… pe tine) ce fac cei pe care i-am ales eu așa că tu, târlane, nu-mi jigni alesul (așa se spune, nu ”jicni”, măi târlane, cum o tot spui de vreo douăsute șaptezeci de ori pe aici și, cine mai știe câte, pe unde mai bați tu câmpii).
   PS. Târlanul, de care vorbesc, tot târlan(să nu spun mârlan)

 2. Altă părere, ”cu toată dragostea”
  Da, oui, oui, cela est vrai… și nu prea.
  Unde a văzut marghioala asta încercelată așa ceva, ce zice ea, că ar fi normal? Parlamentari cu mânecuțe(cotiere), cu condică de prezență și verificați la sânge de către …alții? Alții…care? Alții care, desigur, să și-o permită. A câta putere în stat, oare?
  Ăsta-i dublul limbaj la ăștia de-au reușit să păcălească tot Bucureștiul. Ei, nu chiar tot doar fo 30%. Nu-i nimic anormal atâta vreme cât bucureștenii au putut fi păcăliți cu aceleași lozinci de unii precum Halaicu, Lis sau băsescu cu partidele lor cu tot.
  Lupta, pe deoparte, împotriva Parlamentului alăturii de presă și de popor, și înlocuirea ăstuia cu membri… USB, firește, pe de altă parte. Mai populist limbaj decât ăsta ați mai auzit? Răspuns(tot mandea): Da, în presa, din lipsa de subiecte, sau, pur și simplu, de a fi alături de poporul , musai, obidit.
  După multă, prea multă citeală après Mungiu-Pippidi pe acest blog, mai ales după apelul : “Măi Dragă Dacian, Clotilde Armand a fost furată la urne” este, după mine, normal să aud și asta : Oui, oui, madam Armand, oui, oui!

 3. Toti ghertzoii isi fac campanie electorala pe baza de “parlamentul e de porc” sau vrajeala cu” lupta cu curuptia”…altora. Si dupa ce ghertzoii se vad in Parlament uita de morala ce o aveau pe ei “de moare lumea” si isi voteaza cu voiosie si ei alte mariri si privilegii,dar pun si botul la coruptie maxima dupa cum se stiu ei protejati de tovarasul lor presh si tovarasa lor de la militia dna.Tovarasa Clocotilde probabil nu a aflat ca s-a cam fumat subiectul si mai bine ar veni cu alte vrajeli originale, in campania de toamna pe care deja a inceput-o.

 4. Dar a fost referendum pe aceeasi tema…plus ca referendumul a fost validat…de ce nu l-ati sustinut de atunci incoace domnule Tudor?

   • Va traduc eu a vrut sa spuna eliptica @Carmen, pentru ca iar se baga in seama.
    Se refera la referendumul privind un Parlament cu 300 de membri in si unul unicameral.
    Referendumul o fi fost validat dar n-a convenit alesilor.

  • Bai tampitilor, dar dece nu cereti voi ca tot descultul din Romania sa munceasca si sa fie platit ca parlamentarii spre exemplu, sau macar ca cetatenii din Franta de unde vine aceasta “geniala” expirata de Clocotilde? Ba destepti mai suntei ba, sa moare mama! Voi daca unul castiga mult, voi nu cereti si voi sa castigati si voi la fel ca el, ci cereti sa i se taie si aluia ca sa fie adus si ala la nivel de rupt in c.r la fel ca voi. Vai mama voastra de distrusi si de comunistoizi care ati fost invatati de comunisti sa ganditi ca niste distrusi! Comunisti ati fost, comunisti ati ramas, sa moare mama! Vai mama si sorgintea voastra de belele umane ce ati fost si care ati ramas!

 5. Nu e rea propunerea doamnei, in schimb colegii doamnei au dormit in papusoi ani in sir, pentru ca cei din parlament au program scurt de multi ani. Asa ca sa lasam nadele astea ca la unii nu tine.

 6. Femeia asta are gura prea mare pt o doamna.
  Daca ar fi avut un loc caldut in Parlament nu i ar fi pasat de noi.Cum a ramas fara scaun ,urla ( ca base ) pe la colturi : hotii ! UsB : un PDL VARIANTA NOUA.
  Nu uitati !Impreuna cu PNL(PDL) au blocat activitatea in Primaria Bucuresti.Fix undeva le pasa de bucuresteni.

  • N-am vazut-o pe aceasta Clotilde nici la referendumul impotriva lui basescu, nici cand s-au inchis spitalele de catre Boc nici cand a fost abuzata Rarinca, nici cand Antena 3 a fost somata sa plece din sediu.
   A aparut dintr-o data la niste alegeri cu o incrancenare fantastica sa ia primaria sect 1 unde sunt o groaza de bani.

 7. Intr-adevar, Clocotilde asta in loc sa ceara ca toti distrusii si descultii sa munceasca si sa fie platiti la fel ca parlamentarii, ea in “genialitatea” ei cere invers, ca si parlamentarii sa fie adusi la nivelul tuturor descultilor, ca sa fie toti distrusi macar, sa nu mai existe nimeni care sa nu se vaite. Foarte, foarte “genial”!

  Aici se pare ca aceasta “geniala” Clocotilde Armand este mai comunista decat toti comunistoizii astia retardati care intotdeauna daca aud ca unul castiga prea mult, ei nu cer sa li se faca si lor salariul tot la fel ca imbuibatului, ci cer sa i se taie si aluia venitul astfel incat respectivul sa ajunga un distrus la fel ca ei.

  Este o optica si o logica retrograda, a prabusirii, pe care se pare ca aceasta Clocotilde o are indoctrinata in ea mai bine decat cei care au trait aici si care au fost indobitociti de comunism.

  De aceea, felicitari ei pentru aceasta propunere “geniala” si felicitari in acelasi timp si tuturor celor care subscriu acestei f. mari gaselnite, caci e destul de greu sa ii zic idei!

  P.S. De ce nu propune totusi aceasta Clocotilde mai bine urmatoarele:

  1. Ca parlamentarii care au cumul de functii, sa nu mai poata sa castige de la 4 locuri de munca simultan? Caz concret spre exemplu, cunosc persoana care este si parlamentar, este si rector, si membru al Academiei Romaniei si este si profesor universitar.

  2. Am muncit in Franta o perioada. Acolo francezii autohtoni care sunt oameni foarte sarguinciosi, stateau toata ziua cu ochii pe ceas iar la ora 16.00 “spargeau poarta” cum se mai spune.
  a) De ce nu cere aceasta “geniala” Clocotilde Armand mai bine ca tuturor romanilor care muncesc frecvent peste program, sa li se plateasca si orele suplimentare?
  b) De ce nu cere aceasta “geniala” Clocotilde Armand ca toti romanii desculti nu sa munceasca si sa castige la fel ca parlamentarii romani, dar macar sa militeze pentru sapatamana de lucru de 4 ore care in Franta era o f mare cauza promovata si pusa in dezbatere publica, ea intelegand ca provine din Franta unde s-ar fi nascut, si nu de la noi din tiganie ca sa o poti suspecta ca de-aici i-ar veni ideile retrograde si gandire comunistoida de tractorista distrusa traita pe la noi, motiv din care s-ar fi stricat la cap si gandeste eronat! Pa, pa.

  • “sapatamana de lucru de 4 zile ca in Franta”, nu “4 ore”. Am corectat, daca observa cineva si ar fi intentionat sa ma ia la picioare in cap direct pe aceasta tema. Pa

 8. E un truism! Nu era nevoie să vină un politician să ne spună ceea ce știa toată lumea, că aleșii neamului trebuie să și muncească. Lucrul ăsta îmi amintește de Ceaușescu și de truismele lui. Limba de lemn a lăstărit încă o dată.

 9. ce tare individa asta care are de dat multe explicatii poporului roman pentru o gramada de bani insusiti prin inselarea statului ne da lectii iarasi.interesant ca mai exista unii prin mass media care vor sa ne bage pe gat o ratata imbogatitata pe spinarea romanilor. trasnaia asta cu parlamemtul de 300 de membrii spusa pe gaura gurii de baseala in incercarea de a distruge o alegere a romanilor, a prons la toti cei care nu cuunosc legile acestei tari si constitutia. populismul ucide democratia. alesii au respins atunci decizia de la referendum pentru ca au avut legea de partea lor si asa au considerat ei ca e bine. ca asta a fost pentru interesele de partid, ale tuuturor partidelor, e una dar ca au incalcat vreo lege e o tampenie.individa asta tot mai promovata prin mass media, in special la o anumita televiziune, ar face bine sa dea banii inapoi incasati prin frauda de la o companbie a statului roman( cautati pe net si gasiti despre ce e vorba). in rest are gura cam mare pentru prostiile debitate si inghitite pe nemestecate de unii de prin mass media ( vezi cazul alegrii primarului sectorului 1: daca ieseam eu cum ma laudam 30% era reprezentativ dar daca a iesit altcineva e nereprezentativ). e interesant cum mass media nu observa sau se face ca nu observa modul in care individa incearca sa se imbogateasca iar si cum trece de la un mandat la altul numai ca sa poata obtine influenta si, de ce nu, castiguri materiale.oare de ce acest nou burete de democratie, demna urmasa a lui braia, a candidat fie ca primarie, fie la consiliul local al sectorului 1 fie la consiliul general. daca nu eras cealalta catastrofa numita nicusor dan individa burete candida sigur si la primasria generala iar daca putea, la toare primariile de sector. si ca sa nu se plictiseasca ii punea iarasi pe lista peste tot pe toti din familie. asa e obiceiul la francezi.

Leave a Reply