Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu scrie pe Facebook de intalnirea de luni cu presedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, in cadrul vizitei de stat efectuata in Romania.

„Subiectul pe care l-am discutat in a doua parte a intalnirii a fost cel legat de aderarea Romaniei la Schengen, unde i-am spus presedintelui Germaniei punctul meu de vedere si anume ca, din pacate, in momentul de fata Schengen-ul in loc sa ramana, asa cum este de fapt, un element tehnic in care Romania, de indata ce indeplineste cerintele tehnice de aderare, ar fi trebuit sa fie primita, spatiul Schengen s-a transformat intr-un instrument politic. (…) Multe tari occidentale care ar fi trebuit sa isi dea acordul pentru aderarea Romaniei la Schengen din considerente de politica interna nu au facut acest lucru (…)

Schengen-ul a devenit un fel de instrument prin care multe tari din spatiul occidental care nu au curajul sa ia aceasta decizie, de a accepta Romania, invoca elemente de ordin politic legate de foarte multe ori de MCV. Acest lucru este bine sa fie stiut. Eu i l-am spus presedintelui Germaniei trecand anumite bariere de limbaj elegant, politicos, diplomatic. Am vorbit foarte politicos, dar in chestiunile acestea care sunt cu adevarat importante pentru Romania cred ca este bine ca partenerii nostri sa cunoasca adevarul (…)

Presedintele Germaniei apreciat ca putem sa facem aceste discutii asa la modul exact cum am pus problema, ca intre adevarati parteneri, subliniind faptul ca Germania a fost una dintre tarile care a sustinut aderarea Romaniei la UE si inteleg ca isi va mentine aceasta linie si in viitor pentru deplina integrare. Atata vreme cat Romania nu este integrata si in Spatiul Schengen putem sa spunem ca avem o componenta care ne lipseste, nu ne pune pe acelasi rang cu celelalte tari europene”.

9 COMMENTS

 1. A fost din totdeauna instrument politic dar nu aţi vrut voi să recunoaşteţi!
  Cum crede cineva că toate rapoartele au fost citite şi analizate ca la şcoală încât să se dea un verdict? Ghinion! Totul s-a limitat la corespondenţă scurtă sau verbală fără argumente reale de la faţa locului! Traducerile sunt cu şi pe limba fiecăruia, şi la fel interpretate!
  Nu mai ţine cu manipularea sau cu aberaţiile!
  GATAAAA!

 2. si Anton Falus Tariceanu s-a transformat intr-un instrument: instrumentul intereselor Rusiei in Romania!!!!!

 3. Aceasta este deosebirea dintre un demagog care pleaca fruntea atunci cand reprezinta Romania ( dl. presedinte, desigur ) si un barbat de stat cum este dl. Tariceanu

 4. Au tras-o tare cu anticoruptia, cu MCV-ul, cu Schengen-ul, in schimb o iota despre colaborarea economica sau vreo investitie majora a Germaniei in Romania, nichts.
  Am mai repetat-o, asta se intampla cand se vine in vizita la slugoi.

 5. A venit si presedintele Germaniei sa mestece propaganda si minciuna asta groaznica cu anti-coruptia si justitia. Noi luam bacsis in timp ce fostii cancelari germani lucreaza direct si oficial pentru rusi. Hei, cinstiti oamenii.

 6. faptul ca nu suntem in Schengen ne fereste de arabeti. Si Tariceanu vrea in Schengen… asta e la fel de ramas in secolul trecut ca si Tata Puiu !

 7. tariceanu este singurul politician contemporan care are stofa de barbat de stat si de diplomat, nu ca si alti mucosi plagiatori si politruci. tariceanu stie sa negocieze si are tinuta si demnitate, spune lucrurilor pe nume, chiar daca uneori sunt incomode si dureroase de recunoscut. el este singurul politician care are coloana vertebrala si isi permite sa ataca abuzurile sinistre ale justitiei basiste si nu isi pleaca capul in fata stapanilor lumii. tariceanu nu se prinde de glezne in fata uniunii europene, asa cum au facut coabitacul ponta si hibernacul crin antonescu atunci cand suspendarea basaului a fost jucata la masa verde de la bruxelles! asadar sa mergem cu domnul tariceanu si alde pana la capat!

 8. Intr-un interviu pentru DC News europarlamentarul Busoi spunea ca noi romanii suntem nestiutori si nu stim nimic despre Brexit iar, menirea lor, a europarlamentarilor romani este aceea de a atrage populația de partea UE și “pentru a informa cetățenii europeni ce și cât anume îi afectează decizia unui stat de a părăsi Uniunea.”
  Cred ca este menirea si a premierilor sau a presedintilor sa nu ujmileasca tarile mici si mijlocii membre UE sa aiba un comportament echidistant fata de fiecare tara membra si atuci tampitii de romani nestiutori (nu numai ei) vor avea o alta conceptie si un alt comportament fata de toate hotararile si tratamentul UE iar, dl. Busoi nu va mai trebui sa se intrebuinteze sa explice cum stau lucrurile si de unde bate vantul in UE.

Leave a Reply