Sociologul Mirel Palada a spus că a făcut un sondaj pentru a surprinde fotografia momentului privind alegerile din 2024.

„Am vrut să văd ce procent ar obține Laura Codruța Kovesi dacă ar candida din partea REPER. Rezultatul a fost 23-25%, în condițiile în care REPER este la 3%. Dacă ar candida din partea USR, procentul ar fi aproximativ la fel. Este cam același bazin electoral. L-am pus pe Drulă candidat din partea USR, iar pe Laura Codruța Kovesi din partea REPER. Cătălin Drulă a obținut 5-6%, adică nimic, în condițiile în care USR este la 11-12% în sondaje. Laura Codruța Kovesi intră în turul doi”, a zis Mirel Palada la DC News și DC News TV, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu.

Întrebat cu cine intră Laura Codruța Kovesi în turul doi, sociologul a zis: „Cu cine vrea ea. Cel mai probabil, cu candidatul PSD. Și îl bate”. Dar există un dar. Nu ar putea bate pe oricine sau, în orice caz, lupta ar fi foarte strânsă, și am putea avea o răsturnare de situație în orice moment.

Mirel Palada spune că dacă Mircea Geoană ar candida, susținut de PSD, am putea vorbi de singurul politician care s-ar putea bate, parte în parte, cu Laura Codruța Kovesi, adică actualul secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice (NATO) este singurul care ar putea avea o luptă foarte strânsă cu fosta șefă DNA la alegerile din 2024.

Dar mai sunt doi ani până la alegeri, iar evoluția lucrurilor este în continuă mișcare.

 

Leave a Reply