Fostul ministru de externe, senatorul Mircea Geoana posteaza un mesaj important pe Facebook :

mircea geoana

“Escaladează incidentele între Rusia si SUA/NATO în Marea Baltică. Lucrurile nu sunt diferite în Marea Neagră. De la atmosfera la realitatea unui nou Război Rece nu mai e decât un pas. Mă aștept la astfel de provocări și în perioada Summit-ului NATO de la Varșovia”

CNN http://edition.cnn.com/…/russian-jet-barrel-roll…/index.html

===============

Nu doar Mircea Geoana vorbeste despre un nou Razboi Rece. Presa europeana citeaza analizele facute de specialisti occidentali care spun ca agresiunea Rusiei nu se va opri dupa razboiul din Georgia 2008 si cel inceput in Ucraina in 2014.

Pe fondul unei slabiciuni economice si a eliminarii adversarilor politici pe plan intern, regimul Putin mizeaza pe retorica militarista si atitudinea dictatoriala, ambele apreciate de poporul rus.

De secole, pentru rusi au contat mai putin libertatea, drepturile omului si o viata civilizata, la standarde civilizate.

Un regim de mina forte, care sa ameninte toate tarile lumii, va fi oricand preferat de mujic, mandru ca lumea stiei Rusiei de frica. Nu de respect.

 

9 COMMENTS

 1. creierul lui mirciulica are doar doua viteze:foarte incet si deloc.se trezeste si “nea ion” ca suntem la un pas de razboiul rece.razboiul rece a reinceput din 2014 daca nu chiar din 2008.de cand lumea orice tara cu pretentii de putere mondiala a incercat sa isi apere acest statut.asa cum americanii nu au acceptat rachete rusesti in cuba in coasta lor,sau incercarile unor state de a aluneca pe panta socialismului,asa cum china incearca sa isi extinda influenta militara in tarile orientului apropiat,asa si rusia incearca sa inabuse in fasa orice incercare de dezertare din zona ei de influenta.

 2. Thank you mister Gi-e-o-a-nah! Mister Iliescu was (eventually) right – you are a moron (the prostănacul)!
  .
  ”De secole, pentru rusi au contat mai putin libertatea, drepturile omului si o viata civilizata, la standarde civilizate.”
  WOW! Așa este poporul rus? Ce dracu fac rușii ăștia, se cacă în curte și nu în casă?
  Adică, dacă eforturile CIA și ale lui Soros nu au priză la ”mujic” înseamnă că mujicul e prost. Bravo, domnule Tudor! ASTA propagandă fascistă!
  .
  Ce zici, publici asta? Te dai singur în gât la consiliul pentru combaterea discriminării sau aștepți un denunț?

 3. Radu Tudor, da’ zi, dom’le, si ce zic rusii! N-ai auzit de celebra “audiatur et altera pars”?
  Ne tot zici ce-au spus “specialistii occidentali”. Pai ce sa zica, saracii?! Doar n-o sa ne asteptam acuma sa spuna ca marsul vestului catre granitele Rusiei e determinat de foamea pentru resursele naturale imense ale spatiului ex-sovietic, si in primul rind ale Rusiei si de cucerirea unor imense piete de desfacere pentru produsele lor SH, ceea ce ar da o imensa gura de oxigen economiilor lor vlaguite, care trebuie cirpite tot timpul ca sa nu intre intr-o noua criza, poate mai mare ca oricind. Iar ne dam pe dupa cires?
  Cit despre Gioana Desteptanacul, ti-ai gasit ce “guru” sa citezi! Mersi!

  • Rusia? Ce sa zica? Imperialistii anglo-americani, fascistii de romani, NATO e rau, Stalin e bun. Traiasca secera si ciocanul. Nimic nou sub soare la ei in ultimii 80 de ani. Geoana, nu Gioana, stie politica externa mult peste media politicienilor romani. Noroc si sanatate !

   • Culmea ironiei! exact asta zice si occidentul: comunistii rusi, nato e bun, putin e rau,traiasca economia de piata si exploatarea oamenilor de catre alti oameni mai “smecheri” si bine inteles mai hoti.pe cine dracu sa mai crezi?

     • Eu unu mi-am format propria parere: si unii si ceilalti sunt niste hoti si profitori.macar putin ca un dictator care se respecta incearca sa isi traga ” malaiul” pentru el.in comparatie “democratii” vestici sunt slugile elitelor financiare americane.

Leave a Reply