Senatorul PNL Liviu Brătescu a cerut, joi, într-o postare pe Facebook, PSD să nu confunde “nevoia” unei alianţe la guvernare pentru a face faţă crizelor cu “o bruscă orbire”.

“Vegheaţi atent de umbrele politice ale lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Liviu Genunche Pop şi alţi intelectuali de marcă ai României, confruntaţi cu cel mai mare scandal din istoria recentă a politicii româneşti (deputatul Bălăşoiu putând juca în filme de profil), unii pesedişti cer PNL să-şi facă o analiză ca să nu mai facă greşeli demnitarii lor. Să nu confunde PSD faptul că suntem de nevoie azi într-o alianţă politică pentru a face faţă crizelor uriaşe cu care ne confruntăm şi eforturile noastre de a asigura stabilitatea României, cu o bruscă orbire! Nici cu războiul la graniţe şi pe culmea unei crize economice imposibil încă de măsurat ca magnitudine, cei de la PSD nu-şi pot reprima vechile obiceiuri. Analize să-şi facă şi cei care introduc pe liste în Parlament oameni de factura lui Bălăşoiu!”, a afirmat senatorul Liviu Brătescu.

Totodată, Brătescu a susţinut că, în ceea ce priveşte educaţia, “după minunatele mandate ale unor somităţi precum Ecaterina Andronescu sau Liviu Genunche Pop, acesta este ultimul subiect în legătură cu care PSD ar trebui să deschidă gura”.

 

“Constat că nu numai Maricel Popa, alături de alţi parlamentari PSD Iaşi, se cred în opoziţie faţă de PNL, dar şi dinspre alte sfere înalte ale social-democraţiei răzbat discursuri de opozanţi feroce ai «ticăloşilor de dreapta». Îi invit pe parlamentarii PSD să se abţină de la sfaturi măcar până trecem cu toţii iarna asta care se prefigurează extrem de complicată. Altele sunt priorităţile României astăzi”, a adăugat el.

Deputatul PSD Gabriel Zetea a declarat, miercuri, că ar fi necesar ca PNL să facă ”o urgentă şi serioasă analiză internă referitoare la riscurile potenţiale pe care le pot produce noi investigaţii media şi care au în centru demnitari liberali”.

Zetea a afirmat că un alt scandal similar cazului Cîmpeanu ar îngropa definitiv nu doar proiectul România Educată, ci şi “credibilitatea vreunei reforme a Educaţiei conduse de un portofoliu deţinut de PNL”.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a comentat joi, la Realitatea Plus, afirmaţiile lui Marcel Ciolacu, prin care a criticat iniţiativa PNL de lansare a petiţiei pentru demisia deputatului Aurel Bălăşoiu, implicat într-un scandal sexual. ”Este regretabil că acest mesaj de ridiculizare vine din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor”, a spus Stroe, arătând că liderul PSD are suficiente instrumente pentru a-l determina pe acest individ să plece din Parlament şi nu crede că ar trebui să condamnăm un demers perfect legitim din partea preşedintelui Senatului, Alina Gorghiu, scrie news.ro

Alina Gorghiu a afirmat, joi, la Călăraşi, că guvernarea condusă de un premier PNL livrează rezultate în formula aceasta de Coaliţie.

”Continuitatea politicilor publice liberale aduce rezultate notabile pentru România: suntem foarte aproape de aderarea la spaţiul Schengen. Aceasta va însemna întărirea stabilităţii şi atractivităţii mediului investiţional din România, continuarea creşterii economice şi a salariilor”, a afirmat preşeintele interimar al Senatului.

 

Gorghiu a precizat că ”măsurile economice liberale au făcut din România un partener strategic credibil şi o zonă atractivă de relocare a investiţiilor”.

”Dintre toate partidele româneşti, PNL este de departe partidul care a trecut cel mai bine examenul anilor de crize suprapuse. Măsurile liberale au avut continuitate şi au dat rezultate asigurând creşterea economică în ciuda crizelor suprapuse prin care a trecut ţara”, a mai adăugat Goghiu, precizând că această coaliţie ”a oferit ţării stabilitate şi prosperitate, dar este important ca ambele mari partide să aibă aceleaşi obiective”.

”PNL doreşte prosperitatea României şi a românilor, dar uneori am avut impresia că alt partid are ca prioritate prosperitatea stângii”, a mai afirmat Gorghiu.

Ea a adăugat că ţara trece prin crize suprapuse.

”Politicienii care aleargă numai după imagine şi care nu livrează lucruri concrete vor eşua”, a mai afirmat preşedintele Senatului.

 

Leave a Reply