Papa Francisc le-a reamintit preoților catolici că nu trebuie să aibă ‘fețe acrite’, să se lamenteze și ‘ceea ce este cel mai rău, să fie niște pastori plicticoși’, relatează EFE, citând din cuvintele rostite de Suveranul Pontif în omilia din Joia Mare, de la Bazilica Sfântul Petru din Roma.

Cu aceeași ocazie, el a vorbit despre ‘frumusețea’ oboselii provocate de slujirea credincioșilor, o ‘oboseală bună, plină de roade și bucurie’, și a subliniat că această osteneală nu le dă prelaților dreptul de afișa ‘o față acrită’.

Totodată, el a reiterat ideea că un preot trebuie să aibă ‘miros de oaie’ și ‘zâmbet de tată‘, ‘fără nicio legătură cu cei care miros a parfum scump și te privesc de la distanță, de sus în jos‘.

Tonul acestei predici — în mod tradițional una dintre cele mai importante din întregul an — a fost plin de blândețe și căldură, relatează AFP, reamintind că Papa Francisc a mărturisit că înțelege ‘oboseala’ slujitorilor Domnului în mesajul pe care l-a adresat celor 415.000 de preoți catolici din întreaga lume.

‘Atâtea emoții obosesc inima pastorului. Pentru noi, preoții, evenimentele din viața oamenilor nu sunt un buletin de știri’, a spus el, adăugând că se gândește adesea și se roagă pentru preoții apăsați de povara misiunii lor.

În cursul serii de joi, în cadrul ritualurilor din Săptămâna Mare, Suveranul Pontif a participat la o ceremonie de ‘spălare a picioarelor, care evocă gestul făcut de Iisus cu cei 12 discipoli ai săi. Pentru această ocazie a fost ales un grup de femei și bărbați care ispășesc pedepse privative de libertate într-o închisoare din apropiere de Roma, la Rebibbia.

 

7 COMMENTS

  1. Un Like (Y) Papei?Facem și o pagină oficială pe Facebook,mai ceva ca Iohannis și Twitter-ul lui Ponta?

  2. presupun ca si sa vrei sa arati altfel dupa oboseala ,,placuta”,la varsta lor pentru ca toti au o varsta inaintata nu pot sa aiva fete frech.Oboseala isi spune cuvantul si la varste mai mici daramite la anii lor .Sincer mie acest Papa imi place tocmai pentru ca este direct ,deci el ce stie aia spune .toate aceste chestii il fac sa para intradevar cu o fata,,umana ”avand in vedere ca ei sunt considerati asa mai sfinti.Ca nu toti sunt sfinti asta este o alta discutie dupa cum nici ai nostri nu sunt toti tocmai sfinti .oricum faptul ca trebuie sa aiva ,,miros de oaie ” si ,,fete de tata bland ”e un pic hazliu dar cred ca tocmai asta il face placut si aproape de sufletul enoriasilor sai catolici .

    • Unii parinti in ciuda varstei inaintate nu au privirea moarta si blazata … ci au o stralucire interioara ca o usa deschisa spre comunicare si bunatate precum avea parintele Galeriu – o flacara de iubire pentru oameni si Dumnezeu

  3. Omul ăsta e născut cu zîmbet pe buze şi în suflet. La noi, puţini preoţi catolici au zîmbet pe buze, în ortodoxie aproape că găseşti numai urîcioşi, numai habotnici, şarja de preoţi care mai aveau zîmbet pe buze s-a cam terminat şi asta din cauza politicienilor ordinari/perindaţii de 25 de ani la guvernare care au pictate moaca lor în interiorul bisericii de parcă sunt SFINŢI! CUM DOAMNE IARTĂ-MĂ SĂ TE-NCHINI ÎN BISERICĂ LA PICTURA/ICOANĂ UNUI HOŢ, A UNUI MINCINOS, A UNEI JAVRE ORDINARE, A UNUI CRIMINAL CARE A SEMNAT PENTRU ÎNCHIDEREA SPITALELOR SĂ MOARĂ POPORUL!!! Sunt nişte numiţi, nişte scursuri păcătoase care au invadat interioarele bisericilor x

  4. Corcet!Sa nu sperie baietii din cor..si sa aiba miros de coaie,baetiii selectati din cei mai suavi si derutati sexual…mai da i dreacu.paraziti,subhumani,popi lu peste,papa masi preafericitu pli.numai jigodii dezaxate si puturoase.astia nu produc nimic.nonvaloare dispensabila,balast,dupa ce ca sunt inutili sunt si nocivi.umanitatea si a atins limitele evolutiei ac u mii de ani. ?,incapacitatea mintii umane de a intelege universul a creat monstri

  5. La noi Patriarhul e deja preafericit, nu e nevoie sa mai zamisleasca indemnuri precum Papa Francisc. Numai cu gandul la o noua si imensa catedrala plus cifra de afaceri a BOR si deja e mai-mult-decat-preafericit. Nu conteaza ce fata are preotul ortodox, bani sa iasa!

Leave a Reply