Papa Francisc l-a îndemnat pe noul președinte FIFA, Gianni Infantino, cu ocazia unei vizite pe care acesta a efectuat-o în cursul acestei săptămâni la Cetatea Vaticanului, “să pună lucrurile în ordine, cu onestitate”, în forul fotbalistic mondial.

“Fotbalul este o armă, în sensul bun, educațional, de integrare socială a copiilor”, a adăugat Suveranul Pontif, care a făcut apel către organizația care gestionează destinele sportului cu balonul rotund să “meargă înainte dând dovadă de onestitate și transparență”.

“Este ceea ce putem face împreună, Sanctitatea Voastră”, a răspuns Infantino, care i-a oferit cu această ocazie un tricoul numărul 9 și numele “Papa Francesco” imprimat pe spate, precum și o medalie de campion similară cu cele acordate jucătorilor de la Real Madrid după câștigarea finalei Ligii Campionilor.

“Căile curate permit punerea lucrurilor în ordine cu onestitate”, a mai spus Papa Francisc, suporter declarat al echipei argentiniene San Lorenzo de Almagro.

“Această vizită la Vatican este cea mai importantă din viața mea”, a asigurat, vizibil emoționat, Gianni Infantino, care discutat cu această ocazie detaliile organizării unui “Meci al păcii” în Argentina, țara de origine a Papei Francisc, scrie Agerpres.

 

4 COMMENTS

  1. “Căile curate permit punerea lucrurilor în ordine cu onestitate”. Noooo. E nebun papa asta.
    ponta si tariceanu ce zic de asta.

    • Ei nu zic, ca nu citesc p-aici ! Nici Ponta, nici Tariceanu…
      Eu zic doar ca tu esti foooooarte prost ! Nu dezvolt, ca pierd timpul…O sa vezi tu, cu trecerea timpului, c-am avut dreptate:))

Leave a Reply