Papa Francisc a comentat cu echipajul de astronauţi de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) cele mai importante întrebări despre viaţă, devenind astfel al doilea Suveran Pontif care vorbeşte prin live streaming de la Vatican cu astronauţii ce orbitează Pământului, informează The Guardian.

Pământul este fragil şi ar putea să se distrugă singur, le-a spus joi Papa Francisc astonauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), adăugând că ei au ocazia de a vedea planeta “din ochii lui Dumnezeu”.

Suveranul Pontif a fost auzit de cei şase astronauţi timp de 20 de minute. Ei au discutat despre dragoste, despre ce-i bucură şi cum viaţa fără gravitaţie le-a schimbat modul de a vedea lumea.

Randy Bresnik, în vârstă de 50 de ani, astronaut american şi comandantul misiunii, i-a spus Papei că au văzut o lume fără graniţe sau conflicte.

“Ceea ce mă bucură cel mai mult este să privesc în fiecare zi afară şi să văd creaţia lui Dumnezeu – un pic din perspectiva lui”, i-a spus Bresnik Papei Francisc. Departe de războaie, foamete, poluare sau nebunia omenească, a spus el “viitorul omenirii arată mult mai bine de aici de sus”.

Suveranul a replicat că Bresnik a reuşit “să înţeleagă că Pământul este prea fragil şi dispare într-o clipă”.

Astronautul american Mark Vande a spus că văzând planeta din spaţiu l-a făcut să realizeze “cât de fragili suntem”.

“Astronomia ne face să ne gândim la orizonturile nemărginite ale Universului şi pune întrebări precum “de unde venim, unde ne îndreptăm?”, a mărturisit Papa Francisc.

“Scopul nostru aici este de a împărtăşi cunoştinţele, dar cu cât învăţăm mai mult, cu atât realizăm că nu ştim”, a afirmat Paolo Nespoli, astronaut italian. “Mi-ar plăcea ca oameni ca voi, teologi, filosofi, poeţi, scriitori să meargă în spaţiu pentru a explora şi a înţelege ce înseamnă să fii om în spaţiu”.

ISS, care este activă din anul 2000, este formată dintr-un echipaj de şase astronauţi.

Sergey Ryazansky i-a spus Suveranului Pontif că este onorat să continue pe urmele bunicului său, care a lucrat la lansarea Sputnik, primul satelit artificial din lume, lansat de Uniunea Sovietică în 1957.

Francisc nu este primul pontif care vorbeşte în cosmos. Predecesorul său, Benedict XVI, a sunat la ISS în 2011, când Nespoli se afla în a doua din cele trei misiuni ale sale, scrie news.ro

1 COMMENT

 1. Pamantul nu se distrge singur, sigur, in Romania !
  Ci cu ajutorul parlamentarilor…
  Cum sa treaca un proiect de lege care prevede baruri si cazinouri in insule pline de vegetatie si flora ? Ecosisteme echilibrate tocate de “investitori ” ????
  In loc sa investeasca in cazinoul Constanta, astia fac zone eclusiviste pt smecheri !
  Insulitele noastre nu se compara cu marile insule europene !
  Ministrul mediului ce zice ???

Leave a Reply