Doi generali turci, comandanți ai unor forțe detașate în Afganistan, au fost reținuți de autorități în Dubai, ca urmare a loviturii de stat eșuate în Turcia, din 15 iulie, relatează CNN Turk, citând surse diplomatice, potrivit Reuters.

Ei au fost identificați ca fiind general-maiorul Cahit Bakir, comandant al forțelor turce în cadrul forței internaționale de securitate aflată sub comanda NATO din Afganistan, și generalul de brigadă Sener Topuc, care supervizează acordarea de asistență și educație în această țară.

Cel puțin 246 de persoane au fost ucise în noaptea de 15 iulie, când o facțiune a armatei Turciei utilizând avioane de luptă, elicoptere și tancuri a încercat să ocupe aeroporturi și să atace clădiri, inclusiv parlamentul, într-o tentativă de a răsturna guvernul de la Ankara.

Cei doi generali au fost aduși în Turcia marți dimineață, informează CNN Turk preluat de Agerpres.

Ambasada SUA la Ankara a transmis si ea un avertisment pentru situatia din Turcia :

avertisment ambasada sua

 

8 COMMENTS

 1. Unii transmit avertismente (gresit din dpv diplomatic) atii isi exprima sustinerea neconditionata iar turcilor putin le pasa isi casapesc corpul ofiteresc pregatit la standarde inalte.

 2. ma intreb cat o sa ne/va mai miram/mirati ca Erdogan netezeste drumul ISIS. Sau asta este negarea romaneasca…

 3. baiat destept.isi aresteaza absolut toti inamicii. o a doua ocazie ca asta nu ii mai apare prea curand.daca ar fi incercat sa faca ce a facut in ultimele doua saptamani in conditii normale,avea zeci de mii de oameni in strada plus toate organismele internationale in cap.acum este perfect acoperit.pana acum isi joaca toate cartile perfect.bravo lui.

  • corect, el joaca perfect din pt lui de vedere. faza e ca si SUA joaca corect din punctul LOR de vedere. Doar noi UE), suntem destul de cretini incat sa credem treaba cu “SUA e justitiarul Planetei”

   • scuze,dar sua chiar este”jandarmul planetei”(nu justitiarul).este singura tara care poate interveni in orice zona a globului,mai putin 1/4(rusia si china care sunt intangibile).problema este ca e tipul de jandarm care intervine ptr. cine vrea el nu ptr. toti.

    • De-aia am ca noi credem ca e si justitiar. Jandarm e altceva si este, cu siguranta. Pt interesele si securitatea lor. Asta nu vrem
     Noi sa acceptam
     De parca am
     Fi adolescentinsi nu concepem sa fim parasiti ;p

 4. Asta e “aratatul mușchilor” la NATO, probabil, in ideea de a se face plăcut rușilor cu destabilizarea organizației si, totodata, de a speria Vestul european cu destabilizarea pe același calapod a “flancului” din Marea Neagră. Doar ca in Marea Neagră rușii fac regulile si nu le trebuie sprijin de la nimeni ca sa-si mențină câștigul deja obținut, in speța, Crimeea; s-ar putea sa aibă sultanul ceva surprize cu susținerea necondiționată din partea țarului Putin, daca mai face valuri (umor șubred dar irezistibil) odată il vezi scufundat in Bosfor cu podul martirilor cu tot.

Leave a Reply