Parchetul General a dispus clasarea dosarului în care s-au efectuat cercetări “in rem” după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre alegerile prezidențiale din decembrie 2009.

“Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus clasarea cauzei menționate anterior, întrucât — din coroborarea probelor administrate — s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că s-ar fi încercat/inițiat de către persoanele nominalizate, acte/acțiuni ce ar intersecta sfera ilicitului penal, respectiv ce ar contura textul incriminator al infracțiunii de abuz în serviciu, prev. de art.297 alin. 1 Cod penal cu aplic. art.5 Cod penal (art.248 rap. la art.2481 din vechiul Cod penal) și al infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale, prev. de art.391 alin.3 și 4 din Codul penal cu aplic. art.5 Cod penal (fost art.62 alin. 3 și 4 din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Președintelui României)”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

În luna aprilie, procurorii au deschis un dosar penal “in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale, ca urmare a informațiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic privind implicarea unor autorități publice sau persoane în procesul electoral din decembrie 2009.

Ulterior, la Parchet au fost audiați printre alții Dan Andronic, Gabriel Oprea, Anghel Iordănescu și Neculai Onțanu.

În paralel cu ancheta procurorilor, a fost constituită o comisie parlamentară, care a audiat mai multe persoane în legătură cu alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a scris că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de Traian Băsescu.

În replică, fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat că întâlnirea organizată la el acasă a fost o “simplă cină”, unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dîncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic și Neculai Onțanu. Gabriel Oprea a evitat de mai multe ori să spună dacă la acea întâlnire au fost prezenți Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, scrie Agerpres.

 

6 COMMENTS

 1. Ce tampenie…au furat si acum claseaza.Nu avem procurori de clasa.Se ocupa de nimicuri iar politicul nu cunoaste realitatile justitiei cum nu cunoaste realitatile economice daca duci un parlamentar la piata nu reuseste sa ia 2 chile de legume si 2 de fructe fara sa se imprumute de bani asa scumpe’s,la fel ieri ziua drapelului cu diplomatie 0 nu puteau sa faca un demers pe langa Franta sa impuna coloniilor de sclavi ai Ciadului sa-si schimbe zanaticii tricolorul pentru care au murit milioane de martiri români pentru,zanaticii din 1960 cand facea tata armata ei isi castiga independenta nu stiau de tricolor roman cu drapel stropit de sangele independentei la 1877 recunoscuta de Romanovi si Napoleon 3 cat si Sua?Cum sa ai tricolor tricolor?Ati vazut voi steagu Chinei in Pentagon?politicieni efemeride.

 2. Noi am invins cel mai de temut imperiu din lume ,imperiul otoman,nu ne-am luptat cu caldura sau munca…

 3. M-as fi asteptat sa vad un titlu similar cu cel dspre OUG13:
  Marea manipulare mizerabila iese la iveala: dosarul alegerilor din 2009 clasificat de procurori.

  Sau in cazul OUG13 un titlu similar cu asta:
  Parchetul general incurajeaza ordonantele date ilegal.

  Dar deh, suntem in Romania, nu trebuie sa ne asteptam la impartialitate din partea jurnalistilor…

 4. Dar cum ati tras concluzia asta absurda? Parchetul a constatat ca nu s-a incalcat legea. Oricum este in trendul CCR! Si dumneavoastra il idolatrizati pe dorneanu…in curand toate faptele de care pot fi acuzati politicienii vor fi scoase de CCR cu ajutorul majoritatii psedistoaldiste …

 5. Ce va faceti domnul Tudor ca vor sa va boicoteze oamenii lui Codrin Stefanescu,gasita pe FB la un postac PSD : “Mesaj catre toti amicii mei : Haideti fratilor cu totii (voi cu prietenii prietenilor vostri) sa stabilim o ora,o jumatate de ora in prime time,sa ne aratam nemultumirile vizavi de lipsa profesionalismului unor vedete -ANTENA 3 din ultima perioada!
  Rog share!

Leave a Reply