Reacţie de la Bruxelles în megascandalul din justiţia din România.

Preşedintele comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, Claude Moraes, intervine în cazul acuzaţiilor privind implicarea serviciilor secrete în justiţie.

”Urmărim cu îngrijorare evenimentele din România, unde intervenţia serviciilor secrete şi a actorilor politici în activitatea sistemului judiciar poate doar să submineze credibilitatea justiţiei. Lupta împotriva corupţiei trebuie să nu aibă părtinire politică, iar direcţia nu trebuie dictată de diverse interese. Corupţia trebuie eradicată, oriunde s-ar afla, având la bază procese corecte şi democratice, respectând drepturile celor cercetaţi”, a scris Moraes pe contul său de Facebook.

11 COMMENTS

 1. acu intrebarea e la care servicii secrete se referea Moraes cand spunea ca se uita cu ingrijorare: la SRI “reprezentat: prin Coldea sau la CIA prin cei doi sefi de retele participanti la chermeze si sedinte cu DNA?

 2. Iar se bagă ăștia unde nu le fierbe oala ? Mai ziceam dacă nu ne-ar fi oprit să-l demitem pe Băsescu … aparent ei sunt de acord și cu un vice premier cu origine musulmană …

  • pai cand il apuca gripa pe Grndeanu o sa fie chiar premier 🙂
   adica nu-l inteleg pe Johannis: Spune ca nu e de acord cu Sevi ca prim ministru dar accepta ca ea sa fie prim ministru in perioadele cand absenteaza Grindeanu… WTF??
   (nu ca mi-ar fi convenit o musulmanca , dintr-o familie in care sotia e fidela total sotului, consoarta de sustinator Hezbollah prim ministru in Romania, dar macar mi-as dori ca macar neamtul lucrului bine facut sa PARA macar logic, daca oricu, se pipi pe noi)

 3. si sa mai si radem:
  Antena 3, titlu: “Simona Gherghe a vorbit despre sarcină recunoaște: “Nu a fost o surpriză!”
  :D:D:D
  mai era o stire acum ceva timp cu avionul care s-a prabusit cu corul armatei ruse, in care un oficial declaranefericit: “in cazul avionului prabusit nu excludem nicio PISTA” 😀

 4. “lupta impotriva coruptiei”, “incalzirea globala”…”faurirea socialismului”, lupta de clasa”… slogane goale in spatele carora banditii fac ce vor

 5. Daca partea civila, laica a Romaniei, a oamenilor obisnuiti, onesti, fara dorinte arzatoare de inavutire au mentinut pe linia de plutire tara, o parte din cei care lucreaza in structurile de putere au trecut de partea oculta, vor cu orice chip o natie tampa, prostita, subjugata intreselor lor mofiote. Este abominabil ceea ce fac de ani de zile acesti angajati din structurile de stat, au ajuns la DEMENTA.Mai are ceva in comun ceea ce fac ei, cu interesul national sau securitatea nationala? Nu avem nicio recatie pana in acest moment, nici o delimitare a conducatorilor acestor institutii fata de ceea ce fac o parte din angajatii lor! Simbioza functioneza perfect!

 6. Eu cred ca Moraes asta, despre care nu am auzit in viata mea, cred ca se refera la seful statiei CIA de pe Dambovita, totusi! Cred ca la ala facea referire, ca doar nu cred ca avea vreo legatura cu ce spunea el cu fostul emisar al administratiei de peste ocean, Philip Gordon ala care in 2012 a fost trimis de administratia Obama ca sa transeze referendumul de demitere a lui Basescu Sticle. Pa

 7. Poate ghilotina sau menghina le va curma drumul spre continua bătaie de joc la adresa multor fabricaţi în dosare şi escrocii sunt ocoliţi de lanţul ancheto-pedepse-mafioţi numiţi în funcţii şi scaune politic pe nemerit! Trebuie terminată sarabanda premiilor(mizerabile) din străinătate prin manipulare când e vorba de anchete şi dosare în bătaie de joc la adresa conaţionalilor noştrii! Bă caşuchiilor: cum e cu sondajele care atiseseră 80-95%? Credeaţi în vorbe mincinoase? Majoritatea dintre noi: NU!

 8. romania e tara nimanui, e doar o biata colonie in care stapanul american dicteaza tot ce misca. roamania e o tara izolata, o tara fara trate bi sau trilaterale, o tara pe care apartenenta la ue sau nato parca au dus la o izolare nemaiintalnita in istoria tarii. cu un presedinte prost efectiv, autist, fara sa iaba habr de ce inseamna functia asta fiind preocupat doar de casele mele, parlamentul meu, guvernul meu, vacantele mele, banii mei si stafidita mea, cu un fost guvern tehnocrat ccare a reusit sa ingroape toata revenirea pe plan extern a tarii facuta in timpul guvernarii ponta, cu un binom care coordoneaza si participa cu voiosie la distrugerea economiei si a politicii acestei tari sub comanda stapanului american ce mai vrem? aparitia din ce in ce mai deasa de articole si rapoarte , din germania pana in statele unite, care fac praf politica externa a tarii, politica interna a noastra, nenorocirile +incalcarile libertatilor si drepturilor cetatenesti+abuzurile binomului, slugarnicia justitiei in fata actiunilor acestui binom, prostia celui mai slab presedinte de dupa 89 etc toate astea abia sunt comentate de o mass medie obedienta si fricoasa care si-a uitat de mult mult invocatul slogan cu presa=cainele de paza al democratiei. iar cel mai evident s-a vazut asta ieri, cand un nesimtit ajuns procuror general, isi permite ca de pe treptele ministerului justitiei sa ne anunte ca cei din justitie sunt minunati si nu trebuie sa fie monitoritati. doar jigodiile alea de politicieni trebuie monitorizati dupa pareartea jigodiei nesimtite! si asta e procurorul general al tarii! vreo reactie din partea miilor de analisti care se tot perinda prin studiouriule tv? vreo reactie din partea “cainelui de paza”? nimic. atunci ce mai vrem?

  • Vrem sa plecam din tiganie, singura varianta demna ramasa din ’89 si pana in zilele noastre!

   P.S. Cei care au muncit sau muncest in institutiile/firmele din Romania, cunosc la fel de bine ca si mine care este si in ce consta sistemul! La locurile de munca faceti ceva impotriva abuzurilor, a angajarilor pe pile, a nepotismului, a clanurilor familiale care au confiscat organigramele si fac legea in institutii, impotriva numirilor prin delegare in functiile de conducere a tuturor distrusilor, incompetentilor si parvenitilor care ca singura calitate pe care o au e servilismul fata de mana celui care i-a numit in scaun? Daca nu, asta e! Poate ca asa se propaga cangrena, de la asta pleaca tot! Asa incat, daca nu ati facut si nu faceti nimic acolo unde sunteti, de ce sa va mai vaitati?! Doar pentru ca va dau unii la televizor sub forma de intriga, ca sa faca rating, povestile pe care le traiti voi in lumea reala? Pe bune, acum…

   • un vechi proverb arab (care vad ca e aplicat cu succes de ISIS de-i tot ies atentatele) este “daca vrei sa ai ceea ce nu ai inca, trebuie sa faci ceea ce nu faci inca”
    deci…. qed

Leave a Reply