Cel mai apropiat politician si prieten de patronul Romania tv Sebastian Ghita, fostul prim ministru Victor Ponta iese in public prima oara de la disparitia prietenului sau si se pronunta pe dezvaluirile incendiare facute de acesta.
Iata ce a postat pe Facebook fostul prim ministru :
Victor Ponta

Ma intreaba oamenii ce cred despre dezvaluirile lui Sebastian Ghita ( pana acum a spus doar 2% din ce stie cu adevarat)!

Pai cred ce zice mai jos Doru Buscu :

http://www.catavencii.ro/editorial/clanul-sticlinienilor/


Presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea a declarat despre tacerea presedintelui Iohannis in cazul Ghita :

“A ne preface ca nu exista acest subiect si ca nu exista probleme in acest sistem inseamna ca suntem pe alta lume. E foarte multa tacere. Poate e bina sa se aplece si asupra acestui scandal”


Articolul citat si creditat de Victor Ponta :

Clanul sticlinienilor

Președintele țării pune la cale, împreună cu șefa DNA și prim-adjunctul SRI, condamnarea lui Voiculescu. Șefa DNA îl instruiește pe Ghiță cum să-l însceneze pe Vîntu, căruia îi asculta de mult convorbirile și știa că are probleme cu banii. Șefa DNA îl împinge pe Ghiță să-i ia lui Vântu televiziunea, ca s-o folosească sistemul. Ghiță plătește avionul care-i aduce de la Djakarta la București pe acarul Popa și pe procurorul Iacob. Ghiță plătește banii de șpagă în cazul Realitatea Media și trimite seriile bancnotelor la DNA, pe adresa de mail a Cucuvelei Mov, cea prin care șefa DNA îi explică cum să mimeze starea de înfricoșare, necesară șantajului. Președintele țării știe că statul modernizat de el e un stat mafiot. Știe că șefii SRI și DNA aranjează, cu zile bune înainte de sentințe, sentințele. “Să-l vezi ce spectaculos e Coldea cînd trage concluzii!” zice președintele țării, care, face și el, ca președintele, înregistrări cu “Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan”. “Bă, da’ să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet”, mai zice președintele țării, citînd din opera de modernizare a statului. La sediile conspirative ale SRI se încing chefuri DNA – SRI, cu participarea lui Ghiță și ale șefilor centralei CIA. Alte chefuri – sute – sînt semnalate în vie, la Snagov, la Sinaia, acasă la Ghiță. Instituțiile statului beau și pun la cale arestări, șantaje, condamnări.

E doar un colț de perdea ridicat. E doar tusea care prevestește tuberculoza.

Ca niște gîndaci care umblă pe sub butucul prăbușit, oamenii ăștia și-au făcut mendrele la adăpostul sloganului anticorupție. La umbra statului de drept, a parteneriatului strategic cu SUA și a ambasadelor UE ei au săpat galerii prin care s-a scurs veninul sistemului. Azi statul e paralizat de această supradoză. Legile întrețin relații conflictuale cu societatea, democrația e confuză, instituțiile alese se simt pîndite de cele nealese, iar pe deasupra tuturor plutește un aer bolnav de violență instituțională.

Cu mulți ani înainte, pe vremea cînd Băsescu zîmbea din fereastra statului modernizat și își odihnea curul pe buzele presei “de dreapta”, s-au găsit oameni, publicații și grupuri media care au scris despre statul discreționar și mafiot pus la cale de mongol. Cu zece ani în fața de confesiunilor lui Ghiță, anticipînd cu mult autodenunțurile lui Băsescu și descriind la virgulă o realitate care în curînd își va arăta detaliile sinistre, jurnaliștii înjurați ai ultimului deceniu au povestit coșmarul care face rating azi. O parte din publicații au fost suprimate, o parte din canale ținute sub asediu. Oamenii au scăpat cu viață, dar cu numele mînjit de înscenările aparatului opresiv, cel care scăpa printre dinți perspectivalui fascistă asupra presei: “o vulnerabilitate la adresa siguranței naționale”.

Mitul fals al justițiarului Băsescu s-a clădit prin stenograme, și prin stenograme se pare că va muri. Poveștile au devenit între timp probe, probele au devenit fapte, iar faptele se dovedesc fapte penale.

Aceste fapte au stat închise într-o sticlă. Ca un duh al răului îmbibat cu aburi de alcool, clanul răufăcătorilor a ieșit din sticlă și s-a risipit prin instituții.

O femeie și un bețiv, așa a început totul.

În 2005, statul de drept era deja devorat de tumorile regimului Stănoiu – Năstase, dar pentru metastaze era nevoie de o formă mai agresivă de control.

Monica Macovei, procurorul comunist care anchetase studenții arestați în 13-15 iunie, și-a spălat un pic trecutul pe plaja nudiștilor de la Vama Veche și, în 2005, atrasă de clinchetul paharelor, s-a așezat la masa fostului colaborator al Securității, Traian Băsescu, pe atunci președintele României. Pînă în 2009, cînd avea să fie aleasă europarlamentar pe banii furați de Cocoș, Pinalti, Blaga și ceilalți din buzunarul statului Român (fapt atestat de DNA în dosarul Microsoft), Macovei a schimbat modul în care se numesc procurorii. A aranjat ea să-i numească Băsescu.

Așa au apărut a doua femeie, primul maior, primul procuror bărbat care știa să spele și să calce dosarul Flota, a treia femeie, următorii cinci maiori și așa mai departe. Armata de tineri orci, aduși din neant la București a fost pusă să-i clădească lui Sauron un imperiu negru, ca un amestec regurgitat de vodcă și vin roșu.

Ceea ce trebuie înțeles din toată această revărsare de mărturisiri Ghiță – Băsescu e faptul că adevărul nu poate fi ascuns. Faptele ies la iveală, fiindcă farsa a ajuns la capătul ei. Complicitatea a atins etapa trădării.

E momentul în care se prăbușesc idoli, clipa în care sloganurile își strîng literele de pe jos și se fac nevăzute. Anticorupția în sine rămîne un elan valabil al societății. Anticorupția a și funcționat în zonele unde procurorii și ofițerii n-au respirat aerul otrăvit al comenzii politice. Dar în încăperile statului major, anticorupția și-a făcut de cap cu democrația, cu legea, cu drepturile și cu libertățile cetățeanului așa cum și-au făcut cei șapte voinici din Vaslui cu eleva violată.

Aceasta e fotografia statului de drept: violatorii țin pe genunchi fetița, îi împletesc codițele și-i șoptesc la ureche că e pîndită de pericole. În poză sînt generali, procurori, judecători, inspectori de fisc și președinți. Au fost acolo dintotdeauna în anii anticorupției, dar lumea le-a luat zîmbetul de bun. Și n-aș lăsa la o parte meritele unor idioți din presa “de dreapta” care au pupat în cur sistemul cu zel patologic. Ca orice întreprindere de propagandă, susținerea farsei s-a făcut cu ardoare. Iar în corul susținătorilor, proștii au cîntat mai tare decît acoperiții. Cred că termenul “idiolatru” merită pus în circulație.

Acum faptele ies la suprafață. Abuzul, conspirația, interceptările ilegale, prejudiciul de imagine, represiunea nedreaptă, șantajul, amenințarea, deturnarea de fonduri și de scopuri, finanțările ilegale, restrîngerea drepturilor fundamentale ale persoanei, evaziunea fiscală și spălarea de bani cu șapte zerouri sînt celelalte nume al campaniei anticorupție. Lumea lui Tăpălagă, Marian, Cartianu o ia încet-încet în Bot. Își pierde eroii, refugiați acum printre filele Codului Penal. Eroii au ocazia să stea de vorbă acolo, de la egal la egal, cu”borfașii”. Ce tur de forță!

Nu cred că cineva sănătos la cap îl poate admira pe securistul și turnătorul Voiculescu, cel care a furat, prin Crescent și prin alte șmecherii, o sumă grea din buzunarele poporului român. Dar Voiculescu a fost condamnat în urma unui abuz judiciar. Tot prin abuz și înscenare s-a produs și prima arestare a lui Vîntu, pe care adevăratele sentințe, din dosarele FNI și Petromservice, l-au găsit gata legat.

Iar asta e nu doar grav, ci inacceptabil. Cine nu înțelege e departe de a se fi vindecat.

Producția Ghiță – Băsescu va continua ca o petrecere desfrînată, în care lăutarii mozolesc mireasa. E un film horror și, în același timp, educativ, în care morții și răniții sînt reali. Biletul a fost scump și s-a plătit în rate, zece ani la rînd. Dar – cine știe? – poate păstrăm titlul, caii și figuranții și schimbăm scenariștii.

La urma urmei, “Lupta anticorupție” e o producție necesară, așteptată de toată lumea.

16 COMMENTS

 1. ma scuzati, eu cred ca cel mai apropiat prieten de Ghitza e Coldea (sau a fost), nu Ponta.
  Daca era Ponta, nu dadea cu “nu am ce comenta deocamdata” la dezvaluirile lui Ghitza. Dar chiar si asa, sa o luam logic:
  Ghita face niste declaratii (si depre Ponta). Ponta spune ca nu comenteaza, deci nu infirma nici nu confirma dar: Ponta spune ca Ghjita mai are 98% de dezvaluit. pai practica daca Ponta ne spune acum ca ce a facut Ghita au fost DEZVALUIRI (din moment ce a facut 2% si mai are 98%), inseamna si ca ce a zis Ghita despre Ponta e dezvaluire, nu vrajeala. Deci nici nu mai trebuie sa comenteze. probabil iar a fost amenntat cu inchizoarea daca comenteaza (santajabil fiind). right?

  • PS: astept sa ne spuna Ghita si cum, imediat dupa alegera USL s-a dus Ponta sa faca pact de coabitare cu Basescu 🙂 acum eu imi cam explic cum, dar nah, vreau sa-mi zica el :))

 2. Nu e Ghiţă aşa de tâmp ca să se dea bătut! La câte ştie nu m-ar mira să arunce pe piaţă engros uşor uşor încât să-i anihileze pe bugetarii de lux inclusiv ocupantul care se ascunde şi trimite cloaţa la vocalize! E timpul ca toţi să intre puternic în acţiune dar acţiunea să nu fie una de anihilare a adevărului!

 3. Astia 2 au coordonat mafia de la nivel inalt. Au fost de nedespartit Chiar si in Dubai au fost impreuna. Intotdeauna mi-a fost scarba de pesede. Doar infractori si penali a avut la varf. Iliescu acuzat de crime impotriva umanitatii, Nastase fost puscarias, ponta acuzat pentru 17 fapte de coruptie si infractiuni, Dragnea condamnat pentru fraudarea referendumului…Iar oameni bine pusi in locuri cheie le-a asigurat prosperitatea asa cum este si acest mercenar fugar ghita. Pantru informatii parlamentarii nu l-au dat pe mana justitiei domnule Tudor? Pai ne mai trebuie parlament care- i apara pe astfel de santajori, ne mai trebuie parlament care da legi cu dedicatie pentru politicieni infractori care mai si au imunitate. Acesta este statul mafiot pe care doar Laura Codruta Kovesi a incercat si incearca sa il sparga. O sustin!

 4. Acum ca exista toate dovezile existentei Mafiei la Nivel de Stat, va rezolva politicul de la putere acesata situatie sau se astepta STRADA, numai si numai STARDA?

  • cred ca dovezile nu inclina catre o mafie, ci catre o retea a unui serviciu secret strain care ne conduce tara cam de mult timp. de la mine asa se vede. Ca reteaua mai face si mafiotzisme, asta e doar efectul, nu cauza

 5. Corectie: Acum ca exista toate dovezile existentei Mafiei la Nivel de Stat, va rezolva politicul de la putere acesata situatie sau se astepta STRADA, numai si numai STRADA?

 6. SI INCA CEVA: PONTA ESTE UN NENOROCIT DACA – CA PRIM MINISTRU – A STIUT ATATEA LUCRURI (daca stie de ex ca doar 2% din ce a spus Ghitza a fost spus deocamdata) SI A TACUT CA UN ACOPERIT CE E!!
  O RUSINE. BINE CA A PLECAT. AVUSESEM O PARERE MAI BUNA DESPRE EL DECAT DESPRE DRAGNEA.

 7. Nu ca dl. Ghita ar fi vreo maicuta de la manastire insa, orice s-ar spune “fenomenul Ghita” isi face simtite efectele chiar daca inca unii sunt amortiti de frig si mai ales frica. Daca nu va iesi carnaval in urma dezvaluirilor si mai ales oarece arestari de rasunet, demisii si schimbari pentru multe fapte grave trecute cu mare usurinta sub tacere inseamna ca Romania este pierduta sub avalansa faradelegilor, tradarilor si tradatorilor.

 8. 98% din zero inseamna tot zero.Notiunea de dezvaluire presupune sa existe macar o urma de adevar in ceea ce spui,inventarea de teme,povesti etc chiar aduse la TV inseamna fix zero,nu-s dezvaluiri sunt petarde.”M-am intalnit cu Kovesi” …”Am fost cu gen.Coldea”…”Kovesi canta la petreceri” Nu va suparati astea nu-s dezvaluiri,ce daca Luluta canta la petreceri sau te-ai intalnit cu ea ? Erai inculpat la data aia si aduci probe sa demonstrezi ca te-ai intalnit sa-ti cumperi protectia ei ? Atunci sa vorbesti.Coldea de la SRI se intalnea cu Seful Comisiei de control al SRI….Unde e marea dezvaluire ? Normal ca s-au intalnit daca lucrau in bransa….Ghita vrea sa arunce cu rahat in institutiile care-l pot infuinda definitiv.El se baga si in dosarul Telepatia ca sa-i aduca si pe antenisti sa-l sprijine desi atunci si-a batut joc si s-a distrat pe tema inchiderii acestuia…Pana una alta Voiculescu e singurul care a stat dupa gratii ceilalti l-au folosit ca “model” pt a lovi in institutii ei nefacand nici o zi de parnaie,s-au victimizat mai rau decat toti detinutii politici pe care i-a avut Romania in toata istoria ei sub bagheta lui Tariceanu,Ghita,Ponta si vine din urma insusi Basescu.Vad ca le merge foarte bine,poporul i-a votat ca asa au vazut la TV c ar fi bine pt el,ei cred ca in acest fel i-a spalat de pacate,tupeul se umfla,obraznicia creste pe zi ce trece si tot asa,cand ne vom opri din mascarada asta ? Care e miza ? Demiterea lui Kopvesi ? Pt asta a ajuns Romania pe marginea prapastiei ? Pai Kovesi o sa plece la mult mai bine pt ea sa nu-si faca griji unii….Coldea va iesi la pensie,una astronomica si vor veni unii care vor face exact ca ei,vor aresta si vor intemnita penali,derbedei,infractori. Adica tot pe ei,eu altii nu mai stiu.

 9. Afirmatiile lui Ghita, doar 10% adevarate si lucrurile sunt extrem de grave. Coroborate cu afirmatiile lui Basescu cum ca Romania este stat mafiot, avem intregul. Pacat de Ponta care da dovada de lasitate in aceste spete. Impreuna cu Ioan Rus, poate si altii, ar trebui sa sesizeze concret problema amenintarilor cu privire la traseul Comarnic-Brasov. Tot Ponta a mai afirmat in cateva randuri ca sunt forte, inclusiv externe, care se opun constructiei unei autostrazi care sa treaca de Carpati in Moldova.
  Aici este vorba de tradari si de subminare a economiei nationale(de aceea oare a fost dezincriminata ?!), pe banda rulanta.
  Nu se va putea face nimic fara schimbarea sefilor structurilor de forta : parchete, SRI(faimosul Coldea), M.A.I., s.a., simultan cu pozitii transante ale parlamentului.

 10. Dl Tudor….doamne…cum arata,cum vorbeste ghita asta! Frate nici la sapat santuri nu e bun! Ca basau. Ce fel dracu tara e asta? Unii ca bas,urdula,vacaru asta de ghita,imbecili generali,analfabeti miliardari,slugoi,servicii!?secrete xe kkt ,,ce e asta frate? Asta e tot iq poporului asta? Bomba cu nutriiii!!!!!pa ei.mm lor de organisme parazite.
  Rai sunt toti dar dintre ei pe basau vreau sa l vad mort,ars,jupuit de.viu,in perfuzii,cu propria sula in gura,dezmembrat ,tinut in viatza cu perfuzii,eviscerat,umplut cu paie si eliberat sa se bucure de suta de miliarde furata .de moartea a mii de romani si a tarii

 11. O parte din SRI se bate cu cealalta, cealalta, care ii acorda suport lui Ghita, parerea mea. E destul de evident. Odinioara prieteni toti, in acceeasi tabara, si-au “papat” luna de miere, pana la borcanul gol si au ajuns la fiere. Daca Ghita nu isi vedea libertatatea amenintata, nu dezvaluia nimic, era bine merci pe cai mari, desi doar un pion. Un pion al SRI, care acum joaca rolul “nebunului” si ataca tot fiindca nu mai are nimic de pierdut, adica nicio alta sansa : “ori la bal ori la spital”. Pionul, chiar asa folosit INTENS, stie multe din interorul jocului, normal. Foarte bine sa dezvaluie, dar sa vedem si unde se va ajunge cu acestea.
  La o alta scara desigur, Ghita e un fel de Assange sau Snowden acum, dar nu asta e important ci faptul ca ajuns in acest punct- de cale fara intoarcere, Ghita are destule in maneca in materie de dezvaluiri. Si se pare ca stie sa lupte cu “toate armele”.
  In orice caz iluzia institutiilor nepatate, drepte si corecte “luptand” zi si noapte in beneficiul tarii si al romanilor s-a fumat paaaa si pusi, sefii, cu aceste jocuri murdare – nu ii onoreaza in niciun fel. O viermuiala efectiv, unde este care cu fiecare, interese, afaceri si BANI MULTI. De fapt, puterea totala de a dicta in politica si de as baga nasul peste tot.
  De fapt ce spune Ghita, ca serviciile + DNA etc… controlau politicul cand si cum vroaiu muschii lor?.
  wow! si se spunea peste tot ca suntem o tara NORMALA, democratica…. bla, bla….. in schimb in viermulala asta- ala cu ala si aia cu aia,….. Prim Ministru si altii cu functii de rang inalt erau doar marionete trase pe sfori de papusari. Jucau pe sarma exact cum cantau astia. Bravos Natiune! Ce dracu’ de viitor mai are tara asta? Unii ii incaleca pe altii, iar astia, altii, nu misca in front, sunt paralizati. Naiba, au fost toti asa lasi sa nu spuna ATUNCI!, nu acum, ca erau plimbati pe sarma ca marionete la circ?. Sau poate le si placea “jocul” precum si rolul de …rahat de marionete. Trist, NU erau barbati adevarati ci niste lasi, cum am mai zis !
  Desigur ca si strainii nu puteau lipsi din piesaj, trebuiau ei sa bage capul in cadru (la comanda sau nu), dar se putea sa scape ei asa ocazii minunate?- sustineau cu devotament si abnegatie pe papusarii de la noi. Pe principiul papusarii vostri cu ai nostri sunt brothers and sisters “in love” ,in tot si toate. Cata mizerie!. Dar iarasi marionetele noastre bagau capul in pamant ca strutul, lasitate nu?
  Ce au insemnat astea toate pentru romani? – o viata proasta, de mizerie, asta! Ei, marii imbogatiti (sistemul cu tentaculele lor) si restul multi…. saracimea….fraierii.
  NIMENI, dar absolut nimeni nu a dat 2 bani pe romani si viata lor. Numai misculatii obscure si bla,bla….pentru marele public,atat!
  SRI? bugete cat muntele Himalaia ! si “asociatii”….la fel tone de bani, iar pentru romani ciuciu bani!.
  Pai nu-i asa, sistemul trebuie sa aiba bani “fara numar, fara numar” ca sa topaie fericit pe cadavrul Romaniei? Altfel cum?. La revedere Romania, puteti stinge lumina. De fapt cred ca s-a stins demult. A ramas doar iluzia falsa si proasta ca Romania are vreo sansa. Unii inca asteapta sau spera, ok, daca vor trai de acum incolo inca 100 ani, atunci poate…..

  • Ghitza e un fel de Snowden?!?!?!
   Jizas…. aia fac asta pt percepte morale. La fel si Ghitza?!?! A avut breun proces Snowden si abia apoi cand a vazut ca intra la parnaie s/a suparat pe sat si a incrput sa verse ce stie sau ce banuim noi ca stie?!
   Nu ma mir in cazul asta sa apara maine Balada lui Ghitza haiducul, Maneaua lui Ghitza care nu moare cand vor dusmanii etc….
   Eu crecca Ghitza e un fel de calau al poporului roman aflat la restriste care vrea sa schimbe tabara sau poate el insusi a fost santajat pt ca sa dea calupuri de integistrari. Whi cares? Important e ca nimeni nu neaga. Iar aia care sunt implicati si numiti cu legaturi CIA nu prea misca inca pt ca se schimba si la eu administratia bla bla…
   Dupa criza din Cuba va veni Criza de la Deveselu. Suntem instrument de negociere intre Rusia si SUA, atat si nimic mai mult. Cum sa vrea SUA sa ai infrastructura? Cum sa vrea Rusia sa ai infrastructura?!
   Hai sa ne trezim, totusi…
   Ghitza un fel de Snowden….:)))

 12. Sebastian Ghita era membru PSD. Ponta era presedintele PSD. Ce sa vezi, ministrul Comunicatiilor cand lua Ghita contracte era actualul prim-ministru PSD Grindeanu.

  Si noi asteptam explicatii de la “binom” ?

  Sa explice Dragnea si PSD cum a fost infiltrat, cum s-au dat contracte, cum a devenit baiatul asta mare in PSD !

Leave a Reply