A intrat in vigoare o lege ce mi se pare nedreapta. Ea spune ca oricate datorii ar avea un partid, acesta nu poate fi executat silit. O regula total diferita decat cea pentru oamenii de rand sau firmele obisnuite. Stim bine ca marile partide politice au datorii imense neachitate, din campaniile electorale. Aceasta lege confinteste dreptul la a trage o teapa, doua, trei, oricate. Doar sa fie din partea partidelor…
======================
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a promulgat legea privind finanţarea partidelor. ‘Am considerat că norma nou introdusă de legiuitor este corectă. Am promulgat această lege’, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.
El a arătat că legea pentru modificarea şi completarea Legii 334 din 2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale introduce o nouă normă, numită afectaţiune specială, pentru conturile de campanie ale partidelor politice.
‘Practic, contul de campanie al unui partid nu poate fi executat silit’, a arătat şeful statului.
Iohannis a spus că atunci când este evaluată această nouă normă trebuie ţinut cont de cel puţin două lucruri.
‘Primul se referă la faptul că există un fenomen, negativ în esenţă, dar există, numit migraţia politică – politicieni care părăsesc un partid şi trec în alt partid sau politicieni care părăsesc un partid şi înfiinţează alt partid. Este foarte uşor de imaginat că un creditor al unui partid migrează el sau migrează simpatia creditorului către un nou partid şi atunci putem să ne imaginăm situaţii în care competiţia politică este falsificată dacă se aplică o executare silită la contul unui partid, exact în campania electorală. Al doilea lucru de care trebuie să ţinem cont este articolul 8 din Constituţie, care ne spune care este de fapt rolul unui partid politic şi putem să citim că partidele politice contribuie la definirea şi exprimarea voinţei politice. Or, în cazul în care contul de campanie al unui partid este blocat exact în campania electorală, atunci cu siguranţă apare o situaţie care afectează semnificativ felul în care acel partid se poate exprima sau poate contribui la formarea voinţei politice’, a explicat Iohannis, citat de Agepres.

10 COMMENTS

 1. O gandire din ce in ce mai profunda…ne-a obisnuit deja! Frate’ numai de asa ceva avem parte, 26 de ani de Circus!

 2. Să li se pună sehcestru pe bunuri că doar au averi incomensurabile! Şi-au făcut legea pe moftul şi gustul lor? Oare CCR ce face? E normal ca omul de rînd să fie siluit pentru 5 lei şi escrocii care se cer şi se vor pe liste la alegeri, nu pot fi traşi la răspundere? Mă cam bate gîndul să le fac publicitate împotriva votului, sincer! Deocamdată e o idee dar nu durează mult pînă la punerea în aplicare!

  • CCR vorbeste numai atunci cand e intrebata, cu o singura exceptie: atunci cand se doreste revizuirea Constitutiei, unde are dreptul sa se implice in proces fara sa i se ceara. Asa ca, cine are initiativa, proces intentat in contenctios, exceptie de neconstitutionalitate ridicata si CCR se va pronunta. 🙂

 3. Partidele se infiinteaza pentru a forma o noua grupare infractionala tinta fiind bugetul public…Traseistii pleaca de la un partid la celalalt pentru ca in acesta se fura mai cu spor si mai la fereala,se simt mai protejati…Asta cu finantarea partidelor nu face decat sa arate ca au hotarat sa fure din start li s-a parut lor ca nu e in regula ca acest capitol sa ramana necontrolat…Intre timp simpatia populatiei needucate,inactive,creste pentru haiducii din partide indiferent care-s acelea.Pentru ca ne-am invatat de mici ca haiducii sunt oameni de treaba.Doar ca acesti haiduci pe care-i iubesc neconditionat fura de la ei si numai de la ei,de la saracime,din bugetul pe care Statul il strange pentru ei,chipurile…Aia care se bucura la “punga lui Mazare” si se uita in gura unor realizatori TV … Cine sa le atraga atentia asupra dramei pe care singuri si-o pun in scena ? Nimeni,media face exact invers nu mai insist asupra cauzelor. Dar pentru saracii care cad in plasa infractorilor cu gulere albe asta nu e o scuza anume ca televizorul il manipuleaza ! Parca aud : “eu ce eram sa fac daca asta a spus la televizor ? ! ” mai auzi cate o tută prin piată numarandu-si ultimii bani din batista.Pacat ! Vin alegerile privirile hulpave ale viitorilor papusari au planificat deja fiecare furt,fiecare licitatie sau contract pana in 2020 !!! Alegerile-s doar o formalitate pentru ei jocurile sunt deja facute… E bine !
  PS.Pentru postacii cu norma de la partid,n-am pronuntat numele niciunui partid,niciunui politician,intelegeti ce vreti de aici.

 4. “Reversul medaliei” este faptul ca s-ar putea ca nimeni sa nu mai imprumute partide pentru ca nu pot sa isi ia banii inapoi daca ajunge partidul “pe drojdie”.In cazul asta partidele, cand sunt la putere, sunt obligate sa aplice “preventiv” metoda Basescu-Blejnar cu ” fugi la Caserie”,acolo unde lua banu’ Blaga sau Boc cu manutza lui.Iar cine nu cotiza/dracii(Blejnar) il apuca,ba poate si niste dosarele.Ca doar nu e de joaca cu “colaborarea”.

 5. Nu mai sare Alinuta cu neconstitutionalitatea ? E cam neconstitutionala legea asta. Nimeni nu e mai presus de lege !

  • Si mai e ceva : Finantatorii partidelor pot spala bani prin partide. Nimeni nu se atinge de ele ! SI DACA UN PARTID NU SI POATE GESTIONA FONDURILE di ajunge cu datorii , CUM POATE GESTIONA BUGETUL TARII ?

 6. daca luam in considerare ceea ce a dezvaluit mass media in ultimul timp se vede ca presedintele ciolanis are grija sub toate formele de “partidul meu” basisto-penelist, partid amenintat din toate partile de executari silite inclusiv din partea propriilor membrii de partid. concluzia: tineri frumosi si liberi au ales un presedinte al tuturor, mai putin an nostru dar mai mult al lor al pedeleilor basisti si ai coruptilor penelisti.

Leave a Reply