Pasajul de la Piaţa Sudului a fost deschis, momentan circulaţia rutieră desfăşurându-se pe o bandă pe sens. “Inaugurarea” vine însă la 2 zile de când Primăria Capitalei anunţa că vrea să rezilieze contractul cu cei de la Astaldi, constructorul pasajului şi la doar câteva zile de când anunţase că lucrările sunt la numai 63%, acelaşi procent precum în toamna anului trecut, potrivit Capital.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat săptămâna aceasta că este “inacceptabil” termenul de 30 octombrie pe care constructorul Pasajului Piaţa Sudului îl avansase pentru finalizarea obiectivului de investiţii, precizând că în cazul în care nu se va reveni asupra acestui termen şi nu vor fi accelerate lucrările vor începe demersurile pentru rezilierea voluntară a contractului.

“Consider că termenul exprimat în ultima corespondenţă de către constructor este inacceptabil, şi anume 30 octombrie. Asta ar însemna să se mai lucreze în ritm de melc toată vara, iar în septembrie, când se vor relua şcolile, practic să nu avem acest pasaj gata. Este de neacceptat şi am anunţat asocierea de constructori că, în cazul în care nu vor reveni asupra acestui termen şi nu vor accelera ritmul lucrărilor, am început deja demersurile studiind contractul pentru rezilierea voluntară a acestuia. Ne permite atât legislaţia, cât şi termenii contractuali”, a spunea cu acea ocazie Gabriela Firea.

Primarul general a adăugat că a transmis o scrisoare de nemulţumire către asocierea de constructori care lucrează şi care au câştigat contractul de la pasajul Piaţa Sudului, Euroconstruct şi Astaldi, deoarece la data anterioară nu a primit niciun răspuns, deşi somase ca în termen de zece zile să fie anunţat noul termen real de finalizare a acestei lucrări, scrie antena3.ro

10 COMMENTS

 1. De cand un pasaj e urgentat pt ca …”se reiau scolile” ? Ar trebui sa fie gata pt ca au depasit termenul,nu se mai poate sta asa inca 6 luni,asta da dar de ce “pentru ca se reiau scolile” ?

 2. nu intelg care era santajul. ca renunta sau nu la el, asta trebuia sa citim din articol dar textul este despre Gabie Firea. Ma asteptam sa citesc o stire cu oarece informatii in ea, care sa fie in concordanta cu titlul. adica daca tot e sa fim deontologi, sa scriem cu logica, zic. nu doar sa mestecam cuvinte. ca stiu ca investigatia e prea incomoda la lenea care domneste azi in jurnalism. da macar sa citim ceva in concordanta cu titlul

   • Are dreptate. Care e santajul ? Care e motivul intarzierii ? E adevarat ca au intarziat cei de la apa-canal ? E adevarat ca nici cu gazele, fibra de internet si electricitatea nu s-a lucrat la timp ? E adevarat ca au intarziat cei de deasupra de la tramvai ?

    E adevarat ca din 2015 nu a mai fost bugetat acest pasaj ? Nimeni nu explica cine si de ce a intarziat !

    Firea la tv spune ca nu ar trebui sa fie receptie partiala dar vice-primarul (cu acceptul ei) a dat ordin sa se circule pe o banda fara sa fie terminate lucrarile, fara sa fie gata inspectia Inspectoratului de Stat în Construcţii, ISU si Pompieri.

    Eu cred ca Firea i-a dat drumul doar de ochii lumii, doamna Pandele inaugurand proiecte incepute de altii, ca si cu cresa “la standarde europene” care nu are inca toate autorizatiile si va functiona abia de la toamna.

 3. buna ziua,
  doresc sa atrag atentia ca playerul pt live este execrabil… nu se mai poate urmari nimic online, intreruperi dese, delay permanent, intr-un cuvant, dezastruos…

 4. Doamna Primar General in tot si toate ce a spus are oarece dreptate. In continuare am o apasare, in zona Bucur Obor s-au facut niste “plombe ” la bataie de joc, puteti trage concluzia pe acolo trec zilnic. As dori pe acesta cale s-o intreb pe d-na Firea lucrarile acestea sunt facute asa la f… pomana fara nicio receptie sau un “diriginte de santier” ? Politia anunta ca va face verificari riguroase la masini, insa politia care toata ziua e in strada bag de seama ca nu sesizeaza toate aceste capcane de pe strazile si bulevardele Bucurestiului.

  • pai uite, pe vremea lui Nastase, coleg de partid cu Dna Firea s-a dat o lege cum ca dirigintii de santier pot fi si terti :))
   acum, poti deduce tu singur de ce si pe cine a fovorizat aceasta lege 🙂

Leave a Reply