Armata ucraineană opune o rezistenţă înverşunată încercărilor trupelor ruse de a cuceri oraşul Bahmut şi aduce întăriri masive în această bătălie sângeroasă, a declarat miercuri şeful unităţii paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, potrivit Reuters.

Unitatea lui Prigojin este vârful de lance în asaltul asupra Bahmutului, a cărui cucerire ar fi pentru trupele ruse un pas către ofensiva spre oraşe mai mari din estul Ucrainei, precum Kramatorsk şi Sloviansk.

“Armata ucraineană aruncă rezerve suplimentare în luptă la Artiomovsk (numele rusesc al oraşului Bahmut n.red) şi încearcă să ţină oraşul cu toată forţa. Zeci de mii de soldaţi ucraineni opun o rezistenţă înverşunată. Una dintre cele mai sângeroase bătălii este tot mai intensă pe zi ce trece”, a rezumat Prigojin într-un mesaj audio.

 

Comandanţii ucraineni au avertizat şi ei în ultimele zile că situaţia trupelor lor la Bahmut devine tot mai dificilă pe măsură ce trupele ruse avansează în încercuirea oraşului. Câteva mii de civili mai sunt în prezent în acest oraş deveni ruine şi care înaintea războiului avea circa 70.000 de locuitori, scrie Agerpres.

Leave a Reply