Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis joi cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă, patronul Romania TV, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar. Decizia este executorie, dar nu definitivă.

„Sebastian Ghiţă avea obligaţia, pe 29 decembrie si pe 3 ianuarie, să se prezinte la IPJ Prahova. Neprezentarea acestuia la cele două termene, dar având în vedere şi că anterior, pe 20 decembrie s-a emis mandat de aducere în altă cauză, iar acesta nu a fost găsit nici la locuinţa si nici la telefonul de contact, nu a fost găsit nici la rude şi apropiaţi care îi frecventează, ne-a determinat să promovăm această cerere de înlocuire”, a spus procurorul DNA, în sala de judecată.

Pe 27 decembrie 2016, magistrații de la ÎCCJ au respins o primă cerere a DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiță, însă au menținut interdicția ca acesta să părăsească teritoriul României.

Sebastian Ghiță a fost ultima dată la IJP Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauțiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiești în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocații săi.

Fostul deputat a fost căutat la domiciliul său și la mai multe adrese despre care se cunoștea că le frecventa, fără a fi însă găsit, au precizat surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, el a fost dat în consemn la punctele de frontieră, fiind căutat pe teritoriul întregii țări, scrie stiripesurse.ro.

Recent, Sebastian Ghita s-a autodenuntat in mod repetat ca a participat la savarsirea mai multor infractiuni grave alaturi de lideri importanti ai institutiilor de forta. Fostul presedinte Traian Basescu este unul dintre aliatii sai in acest demers.

 

10 COMMENTS

  • In aeroport ai nevoie de fix doi oameni. Daca s-a ocupat SRI de acei doi insi, treci ca prin branza. Deci, omul e la grade multe, celsius.:)))

 1. da ma mir ca nimeni nu tipa ca Ghitza a zis si de doi oficiali ai Ambaadei SUA ca sunt posibilii sefi ai lu’ Kovesi! asa ceva?! tz tz tz…
  muclezian articol ;p

 2. la atatea condamnari cu lipsa de probe, o arestare in lipsa ce mai conteaza la penibilul justitiei?
  propun si termenul de “ispasirea pedepsei in regim de penitenciar lipsa”, ca sa acordam si legile la stupidul siuatiilor

  • in orice tara infractorii fac doar ce vor ei, ca de-aia-s infractori, dooh…
   propui o tara in care infractorii sa aiba un program bine stabilit sau cum?!…:))
   aaa.. daca vrei sa spui ca suntem intr-o tara in care infractorii nu sunt pedepsiti, asta e altceva, si penibila e justitia, nu tara, ca pana una alta noi cei care votam si sa vrem nu putem alege nominal oamenii din justitie.
   e ca si cum un chilot s-ar plange ca e din polyester cand defapt el are un protej-slip plin de sange pe el. scuze de paralela da poate asa pricepi 🙂

Leave a Reply