Omul de afaceri Cristian Burci, patronul ziarului “Adevărul”, a fost ridicat miercuri dimineaţa de procurorii DIICOT. Acesta este suspectat de evaziune fiscală de 8 milioane de euro şi devalizare.

ADEVARUL_20120510_P01_FRONT_ed2.indd

În aceasta dimineata, DIICOT – Biroul teritorial Olt efectueaza patru perchezitii domiciliare si la doua sedii de firma dintre care o redactie de ziar, potrivit unor surse judiciare citate de stiripesurse.ro.

Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată în perioada 2006 şi până în prezent, au creat un prejudiciu SC … SA prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului de criminalitate organizată au reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, grupul de criminalitate organizată, condus de suspectul B.C.-I.prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.

Se efectueaza cercetari fata de 9 suspecti, pentru savarsirea infractiunilor de constituire de grup infractional, abuz in serviciu, delapidare, evaziune fiscala, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, instigare la evaziune fiscala.

La sediul DIICOT Olt vor fi duse 12 persoane.

3 COMMENTS

  1. Prejudiciul e de competenta DNA,dar stai Kovesi l-a protejat,ba mai mult e abonata sa dea interviuri la Adevarul. Sunt curioasa daca se trimite dosarul in instanta sau tot asa il luam,il mai plimbam,ne facem ca muncim.

  2. Ei …l a mangaiat un pic pe crestet ! Doar procurorii, presedintii, premierii si alti oameni de vaza dau interviuri la Adevarul.
    Se ingramadesc toti la o societate EVAZIONISTA si se razboiesc cu ANTENA care NU ARE DATORII la stat si nici nu spala banutii…Curat murdar …

  3. PAI SE INGRAMADESC NUMAI LA EVAZIONISTI. CA DOAR ASA NU PRIMESC INTREBARI RELEVANTE. SI TOTUSI DNA UL CRED CA ACUM SE OFTICA. PUTEA EA DE OCHII LUMII SA IL AESTEZE SI SA PRELUCREE DOSARUL ASTFEL INCA SA IA NUP. DIICOTUL MI SE PARE MAI PUTIN INREGIMENTAT ACUM.

Leave a Reply