Televiziunea americana CNN International a publicat aseara la emisiunea moderata de Wolf Blitzer un reportaj de la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu, Constanta, Romania.

IMAG2962

Clarisa Ward, unul din reporterii speciali ai CNN pe probleme militare, a insotit avioanele F22 din Marea Britanie pina in Romania, la bordul avionului cisterna K135.

IMAG2968

In reportaj, Clarisa a prezentat un reportaj si a purtat un dialog cu Wolf Blitzer, afirmand :

“Avioanele F22 au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu, linga orasul Romanesc Constanta. Transferul aeronavelor de la baza RAF Lakenheath din Estul Angliei are o semnificatie strategica pentru NATO si aliatii ei, pentru ca orasul Constanta este la Marea Neagra, aproape de granita cu Ucraina, Crimeea si Sevastopol, gazda Flotei Rusiei la Marea Neagra. Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina in 2014 si a continuat exercitiile militare in zona in timp ce afirma ca va cheltui 2,4 miliarde de dolari pentru modernizarea capacitatii sale navale”

“The planes landed at Mihail Kogalniceanu Airport near the Romanian city of Constanta. The transfer from RAF Lakenheath in Eastern England is strategically significant for NATO and its allies, because Constanta is on the Black Sea, close to the Ukrainian border, Crimea and Sevastopol, the home of Russia’s Black Sea fleet.
Russia annexed Crimea from Ukraine in 2014 and has continued military exercises in the area while saying it will spend $2.4 billion to upgrade its naval capacity.”
IMAG2966
Antena 3 este partenerul CNN International in Romania.

IMG_4174

3 COMMENTS

  1. ok, vad ca a devenit un obicei ca primavara sua sa isi arate sprijinul ptr. noi.anul trecut pe vremea asta veneau doua a-10 thunderbolt,doua ah-64 apache si un batalion de cavalerie sa defileze pe ruta constanta-bucuresti-brasov ca america sa arate ca este alaturi de noi.acum vin doua f-22 raptor cu acelasi scop.din pacate aceste dovezi de solidaritate nu ne ajuta cu nimic.dupa ce pleaca americanii noi ramanem pana anul viitor cu aceleasi tancuri t-55,cu aceleasi fregate dotate cu un tun de 76 mm.ar fi de preferat ca sua daca doreste sa ajute un aliat sa renunte la a tine in rezerva zeci de fregate oliver perry,sau avioane f-16 sau tancuri m1 abrams si transportoare bradley.dar se pare ca am fost primiti in alianta doar ptr. a cumpara armamentul de care cei mari nu au nevoie.

Leave a Reply