Home Articole PATRU ARGUMENTE PENTRU VALIDAREA REFERENDUMULUI

PATRU ARGUMENTE PENTRU VALIDAREA REFERENDUMULUI

45034
558

Dupa ce BEC a publicat rezultatele finale, exista citeva argumente pentru judecata pe care o va face incepind de astazi Curtea Constitutionala.

Primul argument

se refera la incalcarea de catre PDL a Legii nr. 14/2003 a partidelor politice (publicata in Monitorul Oficial nr. 25 din 17 ianuarie 2003).
Iata ce spune legea :
CAPITOLUL I
Dispozitii generale
Art. 1.
Partidele politice sunt asociatii cu caracter politic ale cetatenilor romani cu drept de vot, care participa in mod liber la formarea si exercitarea vointei lor politice, indeplinind o misiune publica garantata de Constitutie. Ele sunt persoane juridice de drept public.
Art. 2.
Prin activitatea lor, partidele politice promoveaza valorile si interesele nationale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participa cu candidati in alegeri si la constituirea unor autoritati publice si stimuleaza participarea cetatenilor la scrutinuri, potrivit legii.

Aceasta ultima prevedere arata ca PDL a incalcat legea prin declararea oficiala a boicotului, cu atit mai mult cu cit s-a adresat in scris Curtii Constitutionale inainte de referendum, invocind necesitatea unei majoritati solide in consultarile populare. Angajamentul mincinos si ilegal facut de PDL si de competitorul Traian Basescu este un element esential de judecata.

Al doilea argument 

Decizia CCR din 10 Iulie 2012

Participarea la referendum a majoritatii cetatenilor inscrisi în listele electorale permanente reprezinta un act de responsabilitate civica, prin care corpul electoral urmeaza sa se pronunte cu privire la sanctionarea sau nu a Presedintelui Romaniei, avand posibilitatea demiterii sau mentinerii acestuia in functie”

Acest text din motivarea CCR a fost adus la cunostinta PDL in scris inaintea referendumului. Cu toate astea, in mod intentionat, PDL a incalcat recomandarea CCR prin declansarea boicotului. Astfel PDL a indemnat deschis la iresponsabilitatea civica, o atitudine nedemocratioca si neconstitutionala, dupa cum reiese din pasajul de mai sus.

Al treilea argument

Desi exista legi care de-a lungul timpului au modificat in mod repetat idea unei majoritai absolute, legea suprema – Constitutia Romaniei nu prevede nici un fel de prag electoral in privinta votului. Iata :

ARTICOLUL 2: Suveranitatea

      (1) Suveranitatea naţionala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.
      (2) Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

In consecinta, alegerile libere si corecte plus referendum sunt validate, asa cum s-a intamplat de fiecare data in 22 de ani, fara preconditia unui cvorum. CCR a validat absolut toate alegerile prezidentiala fara cvorum, este obligata sa judece cu aceeasi masura si cind este vorba despre demitere.
Alegerea lui Traian Basescu in 2004 s-a facut fara un prag minim de voturi impus. La fel s-a intamplat la referendumul de suspendare in 2007, la fel la prezidentialele din 2009. Mai mult, numarul de voturi pentru politicianul Basescu a fost, la fiecare scrutin de pina azi, mai mic decit cel exprimat impotriva sa la 29 Iulie 2012. Principiul simetriei, care functioneaza in drept, trebuie luat in calcul de Curtea Constitutionala cind citim articolul 2.

Daca CCR l-a validat pe Traian Basescu presedinte cu 5,2 mil de voturi, e obligata sa accepte demiterea sa cu 7,5 mil de voturi.

Al patrulea argument

Numarul de alegatori inscrisi pe listele electorale este fals. Acest fapt este dovedit chiar de CCR, intr-o motivare transmisa recent Parlamentului. Iata :

In Decizia Nr. 682 din data de 27 iunie 2012 privind modificarea sistemului de alegere a senatorilor si deputatilor, CCR a luat in considerare acest aspect. CCR isi motiveaza Decizia prin urmatorul argument: “numarul deputatilor si al senatorilor se stabileste prin Legea Electorala, in raport cu populatia tarii, care, conform ultimului recensamint, a scazut in numar considerabil”.

Daca populatia a scazut considerabil, este imposibil din punct de vedere demografic si legal ca numarul alegatorilor sa ramina constant, de 18,5 milioane, in ultimii ani. Recensamintul – luat in calcul de CCR – demonstreaza ca cifra este gresita. Documente ale institutiilor statului roman (INS, CNAS) prezentate public zilele acestea arata clar si argumenteaza odata in plus validitatea scaderii populatiei si implicit a persoanelor cu drept de vot.

Cu alte cuvinte, aceste argumente demonstreaza clar si fara echivoc faptul ca prin cadrul constitutional, prin legile din Romania dar mai ales prin jurisprudenta Curtii Constitutionala regasita in toate deciziile anterioare, CCR este obligata in litera si mai ales in spiritual Constitutiei, sa declare valid referendumul privind demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

 

558 COMMENTS

 1. S-ar mai putea adauga faptul ca procedura a inceput cu legea fara cvorum ( ordonanta de urgenta ) si ca in timpul procesului s-a schimbat legea de desfasurare a referendumului ( cvorum impus )…pe data de 24 iulie a fost promulgata legea cu cvorum, ceea ce a facut imposibil schimbarea/actualizarea listelor in timp util.

  • Acest punct de vedere tb sustinut la CCR, cred ca este singurul care poate sta in picioare fara alte interpretari

   • Si daca am ataca decizia antidemocratica a CCR, ca institutie reprezentativa a statului roman, la CEDO?

    • Noi când îl vom boicota pe Viktor Orban? De ce nu spune Andrei Marga nimic? E din grupul de la Cluj? Ioan Rus prezintă liste exagerate cu alegători, Băshescu boicotează,mangafalele alea de maghiari boicotează,noi cei care am votat DA suntem ai nimănui.
     poate ne salvează Gitenstein,Ghiţă Ştein.
     Dacă nu validează Curtea milioanele de voturi, înseamnă că trăim sub o dministraţie străină. Ponta şi Antonescu au greşit şi ei. Trebuiau să intre în luptă cu liste precise, nu cu aiureli.
     Măcar ăla cu nume sovietic, Ioan Rus, să-şi dea demisia şi să se ducă după Boc. Rus a făcut numai blaturi cu pedeleii şi cu BĂşescu toată viaţa lui. afară cu politicenii trădători. HUUUOOOOOO !

     • DA!TRAIASCA TRICOLORUL !TRAIASCA ROMANIA!TRADATORII SA PLECE !NU AVEM NEVOIE SA NE SPUNA MERKEL, SI AMERICANII, SI RUSII SI ALTII DE AIUREA, CE SA FACEM !CEI DE LA EXTERNE TREBUIE SA LE DEA PESTE BOT!

  • Alt motiv poate fi cel universal valabil in toate democratiile ”Cine nu voteaza, Nu Conteaza!” simplu.

   • @barosanu….
    Mai draaga “barosane”…eu zic sa te faci senator si sa propui referendum pentru schimbarea constitutiei cum urmeaza:
    Art.18
    Alineat unic(“a la Vanghelie”)
    De la Barosanu cetire: ” Cine nu voteaza nu conteaza”
    Alineat neunic
    Se esclude de la alieatu unic parlamentarii care nu voteaza ca doarme si aia care e de etnie sau parlamenrarii care e in “boicot” si nu voteaza ca nu iese banu si paraseste sala de sedinte. Plus piranda ca o sparg daca voteaza fara voia lui mea barosanu.

    Asa sa ne ajute PSD!

  • EU CRED CĂ ANTONESCU ŞI CU PONTA NU AU VRUT CA MARINARUL BEŢIV SĂ FIE DEMIS. L-AU TRIMIS CU FAŢA LA POPOR DOAR CA SĂ-L FRĂGEZEASCĂ, FIINDCĂ PREA ERA AL DRACULUI. DAR DACĂ AR FIVRUT SĂ SCAPE EL DEFINITIV, NU ACCEPTAU LISTELE VECHI CU MORŢI ÎN ELE, DE LA M. A. I.
   IOAN RUS ESTE UN NUME PREDESTINAT. DECI, UN RUS NE-A FĂCUT SĂ RATĂM DEMITEREA CHIORULUI. LA FEL ŞI CEAUŞESCU, TOT IOAN RUS ÎL CHEMA ŞI PE GENERALUL CARE ŢIPA LA PILOTUL MALUŢAN SĂ COBOARE ELICOPTERUL, CĂ TRGAGE ÎN EL.
   SUNTEM UN POPOR GHINIONIST, SĂ NE DEA CÂTE UN RUS MEREU PESTE BOT.IAR PE ASASINUL LUI CEAUŞESCU ÎL CHEAMĂ NICU BOIERU, DECI BOIERII L-AU ÎMPUŞCAT PE CEAUŞECU.
   PONTA ŞI ANTONESCU SUNT DOI POLITICIENI SLABI, PE CARE BĂŞESCU ÎI ÎNVÂRTE PE DEGETE. PÂNĂ ACUM. BĂŞESCU TREBUIA ARESTAT PT AFIRMAŢIA PRIVIND LOVITIURA DE STAT. DAR LE ESTE FRICĂ ŞI LOR DE GITENSTEIN, DE MERKEL, BAROSSO ŞI DE BAROASELE LOR.
   TOŢI AR TREBUI SĂ IASĂ DIN POLITICĂ ŞI SĂ-L PUNEM DIRECT PE REGELE MIHAI! AM UIMI TOATĂ EUROPA ŞI ABIA ATUNCI AM DEVENI ŢARĂ TURISTICĂ.
   SUNTEM DE OCARĂ, TOŢI POLITICIENII SUNT NIŞTE PANARAME!
   JOS POLITICA ROMÂNEASCĂ! SĂ TRIMITĂ ANGELA MERKEL UN GUVERNATOR, ŞI SĂ VEDEŢI CE LINIŞTE ŞI CE PRODUCŢIE SE VA FACE!
   LA OASE, POPOR!

  • Stimate Radu Tudor, vă răciţi gura degeaba. E păcat de buna dv. credinţă şi de lupta dv. Băşescu e o canalie genială. E sprijinit de americani şi de ruşi. Banditul plăteşte în stânga şi în dreapta ca să fie susţinut. Faptul că fuge de puşcărie nu e argument suficient. sunt alte guverne care au interes în România. Ţara asta trebuie golită de resurse şi fără BĂşescu şi Ungureanu, un tătar şi un evreu, americanii şi ruşii nua r putea să care tot de aici.
   Ne-au scos votul din cap. De ce a promulgat Antonescu legea iai cu prag electoral chiar în timpul referendumului ? A primit intervenţie străină pe ultima sută de metri şi i-a fost frică să o mai amâne. În fond avea dreptul să o amâne 20 de zile. De ce a promulgat-o în prima zi? Ca să îl iubească Gitenstein?
   Ne-am scârbit de democraţia lui peşte prăjit!
   De ce nu spune nimic Marga despre indemnul la boicot a lui Viktor Orban?
   Oare, au făcut masonii un experiment pe noi?!

  • Trecând peste problema legată de AMBIGUITATEA stabilirii cvorumului legal (50%+1 din cât?), Curtea Constituțională este pusă în fața unei dileme, fiind chemată să soluționeze un conflict de drept în legătură cu prevalența în drept a “voinței externe” (exteriorizată în act, deci certă și publică) asupra “voinței interne” (echivocă și lipsită de orice element de publicitate), ambele fiind forme de EXPRIMARE a consimțământului unei persoane și care structurează, definește și formează la nivelul corpului social, VOINȚA POLITICĂ a cetățeanului. Numai că, “voința internă”, prin natura sa, nu este aptă de a fi cunoscută și nu îndeplinește niciodată, în plan juridic, cerința esențială privind caracterul public al existenței și scopului său social (art. 40 alin. 4). Or, această cerință este îndeplinită doar în momentul exprimării acestei voințe într-o formă “palpabilă” exteriorizată, prin care devine “voință externă” și capătă caracter public.
   Dincolo de toate acestea se așteaptă “mirajul” deciziei CCR, pusă în situația de a soluționa un conflict de drept cu a cărui rezolvare a fost încărcată ca urmare a boicotului adoptat, împotriva spiritului Constituției și cu susținerea PDL, de către președintele suspendat (cetățeanul Traian Băsescu), astfel încât CCR fie:
   1. va ignora CERTITUDINEA EXPRIMĂRII voinței politice a cetățenilor care s-au prezentat la referendum, cărora nu le poate fi imputată libertatea exercitării cu bună-credință a unui drept constituțional (art. 57 raportat la art. 36 din Constituție); ori
   2. va admite ECHIVOCUL LIPSEI de exprimare a voinței politice a cetățenilor care nu s-au prezentat la vot, cărora le poate fi imputată starea de pasivitate în exercitarea unui drept constituțional, împotriva principiilor democrației participative;
   ambele motivate de lipsa întrunirii unui cvorum, aflat și acesta sub spectrul ambiguității.
   Rămâne de văzut care va fi modul de soluționare și cum va fi el motivat prin decizia Curţii.

   http://comunitate.ziare.com/blogs/15099/14026/statul-de-drept

 2. Sunt de acord cu aceste argumente,dar acum stiu doar un singur lucru: am stat 50 de zile in frig doar pentru ca Ioan Rus sa-si bata joc de mine, de copilul meu, de parintii mei si de prietenii impreuna cu care am votat DA

  • Ioan Rus nu are nici o vina…procedura de suspendare a inceput conform ordonantei de urgenta care nu impunea cvorum, deci nu conta cati sunt pe listele electorale…legea cu cvorum a fost promulgata cu 5 zile inainte de ziua votului, cand nu s-a mai putut modifica nimic.

   E complet gresit ca legea cvorum sa se aplice la acest referendum.

   • Ioan Rus are o anumita vina, dar cred ca nu exact in sensul in care spuneti ca trebuie demis, adica:
    1) M.A.I. a centralizat datele furnizate de primarii, pentru ca primariile sunt cele care, prin lege, actualizeaza listele electorale. Primariile nu le-au actualizat, ca sa aiba mai multi consilieri, ca sa aiba statut de municipiu, ca judetul sa ramana in categoria peste 500.000 de locuitori si sa nu retrogradeze in cea cu sub 500.000. Vreau sa spun ca nu numai la nivel de primarii au existat interese in umflarea cifrei alegatorilor. Rus nu putea sa anunte altceva decat au transmis primariile, singurele imputernicite sa actualizeze listele.
    2) In momentul in care s-a vorbit de quorum, ar fi trebuit sa inceapa imediat actualizarea listelor de catre primarii (din care, evident ca unele – cu primari altii decat usl – aveau tot interesul ca, dimpotriva, sa apara cat mai multi pe lista. Aici Rus putea sa transmita rapid un ordin al ministrului administratiei ca fiecare primarie sa actualizeze listele, chiar daca actualizarea s-ar fi terminat dupa votare, la scrutin folosindu-se listele deja intocmite.
    Pe de alta parte, Rus putea cere de la evidenta populatiei numarul CNP-urilor din care sa scada pe toti cei sub 18 ani, ca sa aiba o cifra de referinta.

    • MAI sa se urneasca si sa modifice listele alea, macar pentru urmatoarea runda de alegeri.

     • intrebati-l pe ministrul Dobre de la administratie. primariile ii sunt subordonate. el le transmite la interne

   • Nu ministrul Rus este responsabil pentru datele oferite de Evidenta Populatiei. Titulatura ministerului este “Ministerul Administratiei si Internelor”. Rus raspunde doar pentru partea de Interne, nu si pentru Administratie unde isi face veacul Evidenta Populatiei.

     • @ zzadiz
      Ioan Rus este ministru la Interne, la Administratie este ministru (delegat) Victor Paul Dobre(PNL).

  • nu imi place Rus,dar de ce e vinovat atat timp cat primarii din tara nu au actualizat de ani de zile listele electorale.Daca se considera ca baza de pornire numai cifra din liste CCR ar trebui sa recomande actualizarea acestor liste intr-un termen rezonail si apoi sa dea verdictul.

   • NU ESTE RUS VINOVAT CI TOTI CEI CE LEGAL TREBUIA SĂ TINĂ LA ZI LISTELE ELECTOIRALE SI SĂ NU TRANSAMITĂ LISTE NE LEGALE. PRIMARII ÎN PRIMUL RAND. MUMISTRUL NU SE PUTEA SUBSTITUII PRIMARULUI UNEI CONUNE.-

    • @ CocoBZ
     De ce crezi ca Rus s-a grabit? Ce, vroiai sa anunte numarul de alegatori in ziua referendumului?

   • Primarii nu au nici o treaba cu chestia asta. Fiecare deces, casatorie nastere este inregistrata la evidenta populatiei care tine de ministerul de interne.

    • evidenta populatiei tine de primarii din 2005

     MAI face update la situatiile lor din datele furnizate de primarii. acum trbuie verificate decesele din 1965 pana azi ca sa se verifice care sunt electorii reali

     Eu nu cred ca datele cu decesele dinainte de 2005 sunt introduse in situatii computerizate

   • Pentru ca primaru’ din Poplacu de dupa Deal nu face liste de capul lui si nici nu e suficient sa le schimbe numai el. Daca termini pe un suport solid si centralizat, e firesc ca si startul sa fie la fel. Toata lumea care putea ridica o voce si aminti de asta la inceputul intregii tevaturi e vinovata. Moral, cel putin… Iar cat despre Rus – n-as fi deloc trist sa-l vad demis. USL arata acum ca o gasca de fete frumoase, dar in fundu’ gol, puse in aceeasi camera cu un marinar batran si vicios. Niciuna nu-l vrea, dar fiecareia i-a fost rusine sa atentioneze grupul la intrarea in spelunca: “fetelor! dar suntem in fundu’ gol!!!…”

   • Este vinovat fiindca, daca stia ca exista probleme cu aceste liste, trebuia sa zica imediat: “mai baieti, stop, nu putem face referendum inainte de a face ordine in liste. E nevoie de N luni pentru asta. ”

    Daca a apucat sa anunte oficial ca nr cetatenilor cu drept de vot este 18 milioane, sorry dar asta e numarul.

    Oricum: daca in tara exista 16 milioane de romani cu drept de vot si adaugam cele 2 milioane de romani CU DREPT de vot plecati la munca oare cit ne da ? ne da 18

 3. Logic !
  Moral !
  Necesar !
  Legal !

  Fara a mai vorbi de oportunitate,oportunitatea de a intra in echilibru si normalitate.

  • Daca CCR va invalida Referendumul, va respinge si obiectia electoratului care a votat si s-a expus batjocurii biruitorilor, ca suveranitatea RO a lasat de dorit la 29 iulie 2012. Peste Carpati, s-a resimtit pe o harta semnificativa influenta unei puteri straine, al carei prim-ministru a dat indicatii chiar de la fata locului. Scrutinul a avut parte de o atmosfera caniculara de teroare psihologica, atribuindu-se unor functionari UE, presei straine si unor diplomati amenintarea ca daca noi ne ducem la vot, atunci si prabusirea cursului leului se va accelera. In plus, boicotul a generat starea de fapt a desecretizarii votului. Cine a votat se teme acum c-a intrat in bazele de date incondeiat ca antibasescian, antiultraliberal, antipopular si antieuroatlantic. Prezentarea geniala a votarii, de catre Autoelita, drept o josnica si spurcata preocupare rurala (berbec, gâste), evident c-a intimidat tineretul urban si a scârbit publicul cultivat sa se mai bage cu bugetarii si cu asistatii social. De aceea, furtul prin cvorum al votului mortilor, disparutilor, inexistentilor si al absenteistilor, declarându-l drept pro-basescian, a fisurat durabil electoratul, poporul, in Smecheri si Fraieri, reinstalarea presedintelui fiind perceputa dureros precum, procedural impecabila, a lui Petru Groza de catre supraputerea lui Visinski, ceea ce va aduce mai degraba euroscepticism decât pupicul reconcilierii.

   • @CAMELIAN PROPINATIU
    ptiu drace ca mi s-a incurcat limba’n gura numai cand am incercat sa iti rostesc numele.

    Acu trecand la lucruri ceva mai serioase…eu zic sa pui matele suveranitatea aia la loc de cinste…si daca nu banuiesti unde…iti spun eu…direct in Uniunea Europeana!

 4. Mi-e Scarba Ca Sunt Roman!

  Si vomit cand vad ce se intampla cu chiombalau’. Ca aici nu mai este vorba nici de politica, nici de vointa poporului, nici de lege, nici de nimicuta. Este pur si simplu vorba de cum a ajuns un derbedeu si dement pe deasupra sa-si faca mendrele si sa urineze pe un popor intreg de la inaltimea tronului cotrocenist, fiind sprijinit de noua basinosi santajabili pana la varful degetelor de la picioare, ce-si spun judecatori, umpland de ridicol acest termen temut si respectat in orice tara din lume si care au reusit performanta de a da o noua fata anticei practici a liberei exprimarii a optiunii politice prin vot. Ba mai mult, acesti iresponsabili santajabili au masluit regulile oricarei dispute, fie ea sau nu politice de asa maniera, incat acum este data de castigatoare a partidei echipa care nu se prezinta la meci. Si asta in bajocura celor peste sapte milioane de romani cu sufletul curat, care nemaiputand suporta un regim haotic si falimetar i-au trantit prin votul lor o flegma drept intre felinarele dezaxate miorticului de se crede Zeus.
  Halal, Judecataori! Halal Curte Constitutionala!
  Daca la asta mai adaugam ca la scorul de +50,01% au fost trecuti in listele electorale si Decebal cu toata descendenta lui dacica de la anul 106 si pana acum, cu toate ca izvoarele istorice atesta fara drept de apel ca respectivul rege s-a sinucis, carevasazica nu are cum sa voteze proBassescu, situatia devine de-a dreptul hilara in tragismul sau. Si desi exista dovezi legale clare ca nu mai suntem ce-am fost cand eram obligati prin lege sa ne inmultim de dragul altui dictator, si desi actualul dictator a facut ordine in ograda exiland cat mai multi romanasi sa iobageasca prin strainataturi, listele in baza caror s-a votat sunt aceleasi de pe vremea lui Burebista.
  In baza celor de mai sus o persoana, eu o numesc chiombul, demisa de votul popular masiv de peste sapte milioane de voturi exprimate, continua sa se considere presedinte al tuturor romanilor pe motiv ca celalata jumatate de alegatori n-au iesit la vot. Pai, fratie, in orice tara democratica din lume, cantitatea respectiva NU SE PUNE, ci se au in vedere doar cei care au votat.
  Na, ca iar m-a luat cu voma, ba acum ma taie si pe invers!
  Dar, la noi, ca la dracu, popor de tampiti!

  • ca sa poti spune asta trebuie sa fii cel putin de valoarea lui Eugen Ionesco sau Petre Tutea …pana atunci ar trebui sa ti schimbi parerea despre popor … poate doar TU esti asa cum descrii poporul
   P.S. Eu am votat DA

  • Daca ti-e scarba ca esti roman, renunta la cetatenie, pleaca, du-te unde nu ti-e scarba. Altor romani nu le-a fost scarba cand si-au dat viata pentru ca tu sa poti scrie liber ceea ce scrii.
   Iar cand vorbesti de tampiti, rezuma-te la tine, nu la un intreg popor.

  • Suntem complet neputinciosi in fata tupeului colosal al acestui individ netrebnic de care nu putem scapa. E un vis urat, e incredibil.

   • Ai dreptate Denisa Toma. Traim un cosmar! Nu ne putem smulge din tenebrele basiste in care ne tine legati cu lantzuri acest malefic personaj. Doamne ajuta Romania sa intre in normalitate! Ne-am saturat de acesti monstri politici portocalii. Si da-le Doamne,dupa gand si fapta celor din afara tarii care, din motive numai de ei stiute, au sarit in apararea lui calcand vointa unui popor intreg. Pana cand vom fi bataia de joc a tuturor???????????

  • @ marcus
   Draga Marcus!
   Vad ca te-au incoltit “dusmanii”. Deplang aceasta atitudine a unor semeni care extrag din context …cuvinte. Cati dintre noi , nu si “domnisoarele de pension”, n-au reactionat mult , mult mai virulent cand majoritarii l-au votat ,o data, pe Basescu, a doua oara, pe Basescu, tot Basescu a trecut in 2007 printr-un Referendum , si tot majoritar. Cati n-au zis, de atunci incoace, cu zaduf , ca “suntem (tot, majoritar, ca sa fie echitabil) un popor de rahat”. Si vin unii puri, neprihaniti(care nu au nici o autoritate morala, ca vechi luptatori fie antibasisti fie pe metereze nationale care se lovesc cu “caranida” in piept si spun ei, indirect, cat de patrioti sunt. Este reactia baragladinei care, pe strada. daca-i repezi , usor , puriul, care te agreseaza si-ti cere smiorcainduse “nescavai” bani, iese, de regula, din “curtea fara poarta’, deci rapid si se ia de tine, ceva in genul… Ce faci frate-le meu , dai in ala micu, vrei sa-l omori manca-ti-as eu …ta ? Degeaba incerci tu sa-I spui – pai stai, ca nu i-am facut nimic, doar l-am indepartat usor. Baragladina isi cheama toata strada si …sa vezi panarama, mai, mai sa te i-a la omorat . Abia acuma poti , intradevar, si impacat cu gandul , sa realizezi ca ai avut, totusi, dreptate. Dupa ce-am citit textul pe care l-ai scris am realizat cat de prosti pot fi unii sa se arunce , cum zicii tu, ca rata la muci. Care nu vad padurea din cauza copacilor.
   Tu, mai nimic. Te-a naucit reactia disproportionata, asa-i? Adevarul este ca , si-o spun cu toata consideratia, esti prea MARE pe langa pigmeii denigratori sa o iei , cu ei , de la zero. A fost , totusi, o incercare timida de-a ta de a da niste explicatii…. . Si atat. Si apoi …. IGNORE. Cat de frunos.
   Nu stiu daca ai nevoie de avocati precum umilul “gemil”. Esti incomensurabil , pentru ca multi nu pot ajunge la “inaltimea” ta.
   Totusi , din partea mea , pentru a nu te mai obosi sa mai dai si alte explicatii, permite-mi , ca din partea ta, sa dau un sfat unora care se arunca “ca rata la muci “ , fara sa realizeze asta, fiind , se pare, in necunostinta de cauza.
   Marcus says:
   Draga necunoscatorule!
   Nu te supara . Am sa-ti ti dau un sfat ca sa stii de-acum incolo cum e cu “aruncatul ratzei la muci”, sport popular tipic romanesc. Poti avea o experinta unica pentru tine si, mai presus, educativa . Sper sa ai ocazia sa mergi undeva la tara , poate ai vreun neam , poate vreo cunostinta, poate vreun coleg pensionar care sa se fi retras la tara(nu intr-o alta tara). In sfarsit….daca n-ai , intra intr-o curte taraneasca care , musai , sa aiba prin curte si ratze. Aseaza-te cu curu’(I’m sorry, asa se zice la tzara …dar si-n dex.online) pe prispa casei omului, si-n jurul tau , timid la inceput, vei constata ca se strang orataniile din curte cautand ceva de –o ciuguleala. Daca esti si putin racit este perfect. Trage din sinusuri o gura de sputa si proiecteaz-o spre ele. Vei constata cum toate pasarile , care, sa stii, au o vedere foarte buna, dupa ce urmaresc cu atentie traiectoria, intodeauna, balistica, se arunca cu toatele, spre locul impactului , si ghinion pentru majoritate(si acolo , ca si la noi, de cele mai multe ori majoritatea are ghinion), numai una este norocoasa . O poti recunoaste relativ usor, cu toata aglomeratia si zarva care s-a produs . Este “ratza care plescaie” . Daca repeti operatiunea, vei multumi si pe alte semene. Vei constata ca nu numai ratele sunt norocoase. Sunt si gaini si cocosi, chiar si gaste. Dar, pe rand. Ratele sunt , pe departe, cele mai interesante(imi place foarte mult cuvantul asta, merge la orice) . De aceea talentatul popor roman le-a dedicat lor aceasta zicala . Pentru ca… “:se arunca, cel mai bine, la muci. De faptul ca le si plescaie cum nimeni ca ele n-o mai poate face, nu s-a mai spus…. ca era prea scarbos.
   Sa fiti iubiti!
   marcus \

 5. Spune-i, te rog, lui Badea ca este prost informat (nu pot posta pe blogul lui). Trebuie sa mai citeasca.

  “Ion Iliescu a fost singurul preşedinte care a câştigat din primul tur, la primele alegeri postdecembriste, care au avut loc la 20 mai 1990.

  Prezenţa la vot a fost atunci masivă, 14.826.616 de alegători dintr-un total de 17.200.722 înscrişi pe liste, ceea ce reprezintă 86%, cel mai mare procentaj de până în prezent. Candidatul FSN, Ion Iliescu, a obţinut atunci 85% din voturi, în favoarea sa pronunţându-se 12.232.498 de alegători, cel mai mare scor cu care a câştigat un preşedinte după 1989. Următorul clasat, candidatul PNL, Radu Câmpeanu, a obţinut doar 10,6% (1.529.188 voturi), în timp ce Ion Raţiu (PNŢCD) a primit 617.007 de voturi (4,3%).” …

  Am luat datele de pe un site, le poate gasi si el, ca sa nu mai spuna ca 7,5 milioane e cel mai mare numar de voturi inregistrat vreodata in Romania dupa ’89.

  • ai si tu dreptate, dar cam cati romani eram la vremea respectiva in total, din care cu drept de vot…..?!?!?!?

  • A zis si Badea aceasta chestie acum cateva seri, dar tu fiind cu urechile sparte de betisoare cu un cap, n-am ce-ti face…

  • Daca in 90 eram 17.2 milioane votanti, cum om fi ajuns dupa 22 de ani 18.2 milioane, cand natalitatea scade si oamenii sunt plecati din tara?!

  • Mircea Badea se refera la alegerile dupa ce a fost instituita Curtea Constitutionala. Acei primi doi ani de mandat Iliescu nu au fost constitutionali… de aceea nu s-au luat in calcul si a putut sa mai aiba apoi doua mandate … Deci neinformat nu este Mircea Badea

  • era vorba de 20 MAI(ministerul de interne) si nu , nu cred ca au fost atatia poate doar s a furat mai mult , si au votat si mortii revolutiei si alti morti

  • daca iti faci cont pe twiter (sau daca ai) poti posta linistit , dar in limita a 140 de caractere , pe pagina de twiter a lui badea. faptul ca el nu posteaza ceea ce ai trimis e alegerea lui, dar asta nu inseamna ca nu citeste ceea ce ai scris . oricum cred ca facea referire la cele trei referendumuri de pana acum si posibil sa fi facut o eroare de exprimare.

 6. O.K. Argumentele sunt pertinente, dar se pune intrebarea: CCR judeca sau da doar verdicte???? CCR ia in considerare decizii anterioare? (Ca doar am vazut ca se dezic de propriile decizii date in trecut)

  • Ma indoiesc ca CCR va valida referendumul. Sunt cel putin patru argumente:
   1. Listele permanente,
   2.CCR politizat in favoarea PD-L ului,
   3.CCR a incalcat niste principii de drept roman care dau prioritate dreptului UE, prin decizia aberanta, contrar recomandarii Comisiei de la Venetia, acel 50%+1,
   4.CCR si-a incalcat evident chiar propriile decizii anterioare ori dupa comanda politica ori din tampenie.
   Sa dea Domnul sa ma insel.

   • CCR nu a incalcat niciodata nimic!
    CCR nu poate incalca nimic!
    CCR doar analizeaza ce incalca altii…si anume Constitutia!

 7. Ca intotdeauna va dovediti un bun cunoscator al legislatiei acestei tari si aduceti argumente precise,la obiect.poate trimiteti si celor din USL aceste argumente sa le poata cuprinte in sesizarea lor catre CCR.
  Sunt convins ca au alte argumente mult mai slabe.
  Va salut cu respect

 8. Parerea mea.Decizia CCR:Luati listele de vot si demonstrati ca 400000(adica aprox. 4 % cat mai este nevoie pana la validare)de oameni sunt morti sau plecati afara.Si in felul acesta validam.Asta trebuia sa faca USL cu nume concrete de pe lista, fiecare primar scoate ce nu mai are.Si in fata unei astfel de argumentatii nu aveau ce face.Vom vedea si ne vom ruga.

   • ba ai , dar nu esti socotit in calcularea cvorumului!ce nu intelegi!?n-ai votat!?te-a oprit cineva!?a declarat cineva votul tau nul?treaba ta ce ai votat,e dreptul tau sa ai o opinie si e respectata!!!toate bune!

  • Prezenta la vot se calculeaza si cu cei ce NU au votat afara. Nu are cum sa influenteze procentul celor prezenti faptul ca unii au votat afara, pentru acestia inseamna ca n-au votat in tara.

 9. Toate argumentele sunt pertinenete…..dar inca mai cred ca judecatorii propusi de basescu le vor ignora….sa dea Dzeu sa ma insel eu!!

 10. Dle Radu Tudor,
  cele 4 argumente enumerate mai sus ar trebui sa figureze obligatoriu in motivarea deciziei Curtii de validare a referendumului.
  Vrem sa sa termine o data nebunia asta, vrem o Romanie NORMALA! Cred ca nu-si doreste nimeni ca cei 87% care au votat DA sa iasa in strada toti odata!

  • CC nu va valida referendumul, voi nu vedeti ca toata Europa ne cere sa incetam criza politica pt ca avem doar de pierdut? Am vrut sa intram in UE, acum trebuie sa facem ce zic ei, degeaba sunt 7,5 mil de oameni in tara asta care vor altceva.

  • @Dana(bugetar)

   Draga Dana ai vorbit/scris/gandit exact ca un bugetar … daca nu-ti convine salaru’/taierea de 25% esti libera sa iti cauti un loc de munca la privat sau sa pleci afara, daca esti in stare … dar ,dupa cum se stie … dulce e traiul ca angajat la stat.

   Succes iti urez si tie si tuturor

   PS: nu am fost la referendum !!! la locale am votat cu USL (a si iesit primar Robu in TM) deci sa ma scutiti cu lait motivul de la “Hanzanua 3” ca sunt basescian!!!

   • @ gige;TM
    Ce balmajeli TM-bele faci tu cu “25%”, “bugetari”, “traiul dulce”, “privat”, “stat”si…. succesuri, care se invart aiuristic in caputzul tau, fara nicio legatura cu ceea ce a scris Dana(bugetar), pe care o jignesti si o data cu ea pe toti bugetarii?. Nu ti-a placut ce-a zis. OK!. A zis ceva care sa te jigneasca? Nimic din toate astea. Iar mai apoi, cum iti permiti, mai “gigeTMbelu”, sa jignesti pe toata lumea de la , cum zici tu, Hanzanua 3 si care, spui tu, are un laitmotiv, pentru astfel de atitudini ale unora, ca ar fi basescieni? Asta, in primul rand, ar fi o lauda mai gige. Chiar nu realizezi ?. Tu, pe langa faptul ca esti basist “de bine” , mai esti si foarte , foarte, jme’, aproape ca si ala pe care-l pupi. Tu o faci pe prostu’ si dai de inteles ca nu te referi la cei de la Antena 3. Daca esti atat de jme’ ia-o si pe asta! Stii bancu’ cu guma? Nu? – Sterge-o!(de pe aici, daca ne jignesti)

   • @ gige;TM
    Sa i-o spui lu’mutu ca nu esti basist! Expresia asta “Haznaua 3” o gasesti numai la portocalii,basisti, PDL-isti!

    • Normal. O dau cu vrajala ca la locale, unde nu se decid salarii si pensii, au votat cu draq-d’amiaz, cand defapt au lipsit ca niste nomazi acolo unde trebuiau sa fie.

   • Fa tu locuri de munca desteptule. Cand va aud cum vorbiti despre “cauta” fara sa fie nimic pe piata imi vine sa va scuip.

    • Da de ce nu faci tu locuri de munca mai ‘protestez”?
     Sau trebuie sa faca “statul” locuri de munca “sa aiba si gura ta o paine”?

     • Statul trebuie sa asigure conditiile pentru crearea locurilor de munca, pentru ca toata lumea, indiferent de nationalitate, cultura, sex si clasa sociala, sa aiba dreptul elementar la hrana. Nu cum faceti voi, dand toti oamenii afara din serviciu, dupa care urlati “la munca ba sarantocilor”. Nu asa se face occident si capitalism. In occident se da ajutor social pentru supravietuire, pentru ca dreptul la hrana este garantat de Drepturile Omului, iar cine VREA MAI MULT, munceste. La noi, in Romania, muncesti degeaba zi-lumina, iar ciocoiul are drept pe viata slugii, mai rau ca-n Evul Mediu. Pe langa asta, dezindustrializarea tarii face ca foarte multi romani sa nu aiba din ce sa-si asigure traiul de zi cu zi si vin PDL-acii si urla ca sunt mai multi pensionari decat angajati. Pai nu voi ati disponibilizat in continuu o gramada de oameni ?

     • Si daca erai putin atent, raspundeam la idiotenia “esti libera sa iti cauti un loc de munca la privat sau sa pleci afara”. NU ESTI LIBER SA ITI CAUTI NIMIC, ATAT TIMP CAT NU EXISTA LOCURI DE MUNCA DIN CAUZA STATULUI PDL-AC.

     • @ Costica
      Prin facilitatile fiscale acordate, statul asigura implicit crearea de locuri de munca. Dar cand stai cu capul in nisip ca strutul nu ai cum sa stii acest lucru.

 11. “Ambasada SUA: CCR trebuie lăsată să ia o decizie privind referendumul fără amestec din afară”
  Sursa: RTV
  Cred ca ambasadorul asta ar trebui sa cam taca, indiferent care este pozitia lui. Pe cand un referendum care sa arate daca romanii vor implicarea SUA in politica interna ?

  • @Protestez: Basescu deja a luat-o pe aratura, rau. In ultima “iesire” televizata, la inceputul discursului, a spus ca toata clasa politica trebuie sa se schimbe, iclusiv domnia sa. Pe la sfarsitul discursului, a zis ca el nu are de ce sa se schimbe in atitudine. Cam asa vor fi si deciziile unui comandant suprem al unei tari NATO: Uite Deveselu, nu e Deveselu! O sa-i doara capul pe americani!

  • Auzi, Gigi?! Pai si de cand e rau ca CCR sa ia decizii fara amestec din afara? De cand e USL la guvernare?! Asta e democratia pe care o stie USL? Sa se amestece in deciziile CCR? Mi-e mila de voi!
   Legea e lege, pentru toti. Daca pe Ponta l-ar fi interesat tara si democratia didn tara asta, merita o sansa.

 12. daca referendumul nu va fi validat iar votul meu va fi facut hartie igienica in viata mea nu mai merg la vot, sunt fffff revoltata….

  • Atunci Suspendatu’ a castigat cu adevarat…Votul si protestul sunt singurele noastre arme. Deci, sa nu (ne) dezarmam!

  • Asta si vrea Basalaul. Sa demoralizeze votantii. Daca-i faci jocul, crezi ca o s-o duci mai bine ?

  • In 2009 am jurat ca nu mai merg in viata mea la vot, pt ca am considerat ca votul meu n-a contat! Dar acum n-am putut sta acasa,am fost sa-i trag un pumn in fata(sau in plex). Daca nici acum votul meu nu inseamna nimic…nu stiu ,fratilor nu l-am votat NICIODATA, nici in 2004(am considerat ca n-are FATA de presedinte ,s-a dovedit ca nici maniere)nici in 2007, nici in 2009 acum nici atit …Concluzie:votul meu n-are importanta!

  • @maria: Curaj, o sa-i facem suspendatului niste calcule abstracte cum ii plac lui:
   18,3 milioane de votanti-7,5 milioane cat au votat impotriva lui=10,8 mil.
   10,8 mil.-3,8 mil. de minori( dupa numarul de alocatii)=7 milioane
   7 milioane-1,5 milioane ( de detinuti+incapabili+ cei cu handicap sever psihic si motor+cei plecati definitiv in strainatate+ cei ce au renuntat la cetatenie)=5,5 milioane
   Au ramas 5,5 milioane (cu mare indulgenta!) de sustinatori ai suspendatului in care intra si indiferentii !!!
   In concluzie:
   Sunt sigur 7,5 milioane care nu-l mai vor pe Basescu si
   5,5 milioane( cu mare indulgenta) care-l sprijina pe Basescu!
   Are o legitimitate de te doare capu’! Si se agata ca inecatul de diferenta de 3,76% ( din cei 50%) care il salveaza!
   Traiasca cei 3,76% ! Victorie, cu 11% NU, au strigat pedelistii!

  • Esti revoltata, mergi la vot in continuare. Trebuie sa zburam din Parlament PDL-ul si pe fratii lor de distrugere a tarii, UDMR-ul. OBLIGATORIU.

 13. Da, e prima pozitie articulata pe care o vad saptamana asta! Nu intamplator vine din partea unui om care a taxat mereu inactiunea si tacerea USL si care a cerut mereu sa nu mai dormim si sa preluam initiativa.

  Bravo, Radu!

  • Eu mi-am publicat pozitia pe blogul Alinei:

   Avem nevoie de o actiune concentrata, ceea ce cred eu ca se impune in acest moment e o greva generala pe termen nelimitat in sectorul public.

   Asteptam decizia CCR. Daca decizia CCR nu e in conformitate cu votul de la referendum, actul final se muta in Parlament.

   Intre decizia CCR si hotararea Parlamentului trebuie declansata greva generala pe toate palierele, inclusiv metrou, sanatate, blocari de drumuri in toate judetele etc… pentru ca Parlamentul la presiunea populara sa nu poata decide reinstalarea lui Basescu. Parlamentul nu e instanta, Parlamentul e responsabil de societate si de oameni deci e obligat sa reactioneze la presiunea strazii.

   ***

   Singura solutie de compromis in acest moment e un nou referendum organizat prin hotararea Parlamentului, fara cvorum.

   E greu sa obtinem validarea acestui referendum, dar putem obtine o noua runda in care jocul sa fie corect, deschis si decisiv.

  • Nu iti dai seama ce semnal a dat PDL in afara ? Pa nene. A picat in capcana USL. In noiembrie o sa zboare din Parlament cu toata dreapta lor mincinoasa.

 14. SUNT DE ACORD CU VOI SI ESTE ULTIMA SANSA CA CCR SA ARATE CA ARE RESPECT FATZA DE POPOR SI NU NEAPARAT FATZA DE UN DICTATOR !
  rEPARATIVA GRESEALA DRAGI JUDECATORI SI VALIDATI REFERENDUMUL!

 15. Excelent editorial. Felicitari.
  Cred ca atat noi, cei 7.403.836 (87,52%), care am votat DA cat si USL-ul avem doar doua sanse:
  1. CCR sa declare referendumul valid
  2. Daca CCR hotaraste ca referendumul este invalid, Parlamentul sa decida ca refeendumul se repeta.
  Daca TB se intoarce la Cotroceni si Crin se retrage din viata politica, USL-ul este terminat ( si Romania este terminata odata cu USL-ul )Postez inca odata ultimul meu comentariu.
  Cineva care semneaza “recensamant 2002” a postat pe dcnews un link si un comentariu :
  http://www.insse.ro/cms/files/rpl2002rezgen1/9.pdf
  “ aveti aici toate datele recensamantului din 2002. numarul total al populatiei cu drept de vot este 16.833.541 => referendumul e validat chiar si dupa datele recensamantului din 2002 “
  Intr-adevar, scazand numarul celor intre 0-17 ani, obtinem ca populatia cu drept de vot este de 16.833.541 ( am verificat, asa este ).
  Concluzie : referinta pentru 50% in raport cu “ listele electorale permanente”este incorecta, ca sa nu zic falsa, deci inaplicabila.
  Mai mult, in litera legii se citeste “ listele electorale permanente” ( art. 5 )
  In spiritul legii trebuie citit “numarul total al persoanelor cu drept de vot”, care, teoretic, ar trebui sa fie egal cu numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.
  In plus, boicotul declarat public a distorsionat participarea la vot. Numaru real al votantilor la referendum este egal cu suma dintre numarul celor care au participat la vot si numarul celor care, constienti de ce fac, au boicotat referendumul ( votanti virtuali ).
  Concluzie. Pe baza celor de mai sus, Art. 5, cel cu cvorumul, nu poate fi aplicat.
  1. CCR poate declara referendumul invalid, si din aceasta cauza, iar Parlamentul poate decide repetarea referendumului (exclud ca decizia Parlamentului sa fie ca TB se intoarce la Cotroceni ).
  2. CCR poate decide ca referendumul este valid, si ca presedintele este DEMIS conform art.10.
  PS * Adriana Dutulescu spune ca “inainte sa il anunte pe Ponta ca premier, Basescu i-a pus o conditie: sa il puna pe Ioan Rus ministru de interne”. Daca este adevarat, Ponta si USL-ul au facut o greseala monumentala si actiunile lui Rus trebuie citite in alt registru.

  • Te salut, „filozofule”! Îmi place atât de mult fraza ta, în care spui că „daca TB se intoarce la Cotroceni si Crin se retrage din viata politica, USL-ul este terminat ( si Romania este terminata odata cu USL-ul )” încât te felicit pentru „gândirea sănătoasă” de care dai dovadă! Crin Antonescu este tot ce-i lipsește Românicii! Vai, fără el am fi un popor de orfani! Îți propun un exercițiu de imaginație: dacă acum USL și „suporterii” săi declară că neparticiparea la vot este anticonstituțională, ce crezi că se va întâmpla atunci când vor stăpâni pe deplin România, „legitimați” de votul celor ca tine? Eu cred că vom fi duși la vot cu Poliția și Jandarmeria iar dreptul de a spune NU va fi considerat „crimă împotriva umanității”. Tu ce crezi?…

 16. Daca l-ati fi auzit pe senatorul Grebla cu putin timp in urma…. care spunea ca din punct de vedere al CCR nu mai este nimic de facut ce ati mai putea zice? Doar tristete si ganduri grele. Pentru ca Ponta si camarila lui au tradat PNL+ PC. Intelegerile lui Ponta sunt cu Basescu inca de cand a fost instalat la guvern,, iar daca PNL + PC s-ar retrage , va asigur ca in urmatorea secunda Ponta s-ar alia cu PD-ul basescian pentru a-si mentine functia. Scrisoarea de luni a lui Ponta inaintata lui Barroso nu mai lasa loc la intrepretari. Ceea ce a mai ramas este iesirea in strada, poate asa il vom face pe mafiotul sef sa plece cu adevarat. Dar intelegerile cu Suspendatul = Ponta si Rus plus cei de la CCR ni se arata si prin glasul lui Blejnar si al Udrei ce au inceput sa fie auzite.. adica aia ce erau cu banii …
  Inteleg ca PNL a cerut avocatului poporului sa sesizeze CCR cu aproape o saptamana in urma in legatura cu boicotul … si acesta tace. Crin Antonescu ar trebui sa nu-si dea demisia. Nu din acest motiv …pentru ca este o mare mizerie. Singurul motiv pentru care Crin ar trebui sa-si dea demisia este acela ca a batut palma cu Ponta cand PSD-ul cadea la greu iar PNL-ul + PC urcau triumfatori. PNL-ul + PC ar fi fost de departe partidul cu pese 5o la suta scor la alegrile locale.

  Au fost pacaliti – a cata oara? – de gasca Ponta, fonfaita si socrul !

  Ponta esti un mare NENOROCIT cu Rus de mana!

   • @ M
    Tu vorbesti, chiar, cu toti labilii psihic?! Nu-ti inchipui de cate ori aceasta Moesia (eu i-am zis, odata, INFERIOR) a semnalizat stanga si-a luat-o la dreapta …sau invers. Ai intrat in capcanele “mintii ei ratacite” si-ai fost de acord cu “ea” de multe, multe ori.
    Uite-o mostra a ceea ce scria acum , o luna:
    .
    105. Moesia says:
    July 1, 2012 at 2:03 pm
    Sa nu faca jocul basistilor si cumva sa demisioneze. Avem nevoie de Ponta premier.
    Jocurile basesciene trebuie sa inceteze.
    .
    Poti sa-i iei in calcul, si de partea ta, pe astia “….vant”? Poti pune baza pe ei? poate niste accid….

    • @ gemil
     Daca as tine minte tot ce au scris la un moment dat…
     Probabil ca si pe acest Moesia l-am aprobat la un moment dat, cand mi s-o fi parut ca are dreptate.
     Dar memoria este de gen feminin si te lasa cand nu te astepti! 😀 😀

 17. Daca CCR va dori sa invalideze referendumul, nimic n-o va impiedica, pe urmatoarele considerente: 1. Membrii ei sunt politici, majoritar basisti, si daca basescu le va face un semn din ochi, ei vor vota cum le cere basescu. Au facut-o de destule ori. 2. La data referendumului se vehicula un numar oficial de alegatori (birocratic, dar oficial). E un pretext foarte bun de nevalidare. 3. Hotararile CCR au fost de multe ori inconsecvente cu propriile principii si hotarari anterioare, deci sa nu asteptam corectitudine din partea ei.
  Insa, daca totusi vor hotari sa treaca peste cele 7,5 milioane de voturi si sa invalideze referendumul, 1. Isi vor pierde credibilitatea internationala, nu doar ei ci si tatucul basescu pe care l-ar mentine la putere – intr-o putere discreditata de votul masiv contra al romanilor. 2. Isi vor vari capul in viespar, fiecare membru personal si CCR in bloc, pentru ca toata activitatea lor anterioara, toate hotararile lor si toata cariera membrilor lor va fi scotocita punct cu punct, analizata, comentata si li se vor gasi milioane de bube in cap, la fiecare dintre ei si CCR-ului in ansamblu (li se vor gasi aproximativ 7,5 milioane de bube in cap). 3. Vor starni un haos in tara si n-ar fi de mirare sa se trezeasca cu proteste in masa, revolte pe strazi si geamuri sparte la sediu si acasa. Apropo, li se cunosc adresele? Nu de alta, dar pentru ca lumea sa le stie si sa le pazeasca casele, sa nu fie facute presiuni ascupra lor. Asa au cerut domnii Ponta si Antonescu si asa se va intampla: fara presiuni.

  • Daca se intoarce basescu, Doamne fereste!, eu ma duc la primarie si cer aprobare de protest. Voi fi acolo pana pleaca basescu. Singura, daca nu vin si altii. Intr-un oras din Italia. Eu cred ca pleaca. Asta nu e presedinte, nu e om, nu are habar de democratie, securisto-comunistul naibii. Trebuie, la 22 de ani de la Sfanta Revolutie sa scapam de epava asta.

    • @ a
     Multi tampiti pe lumea asta, dar tu chiar ii intreci pe toti! Mars pe blogurile tale basiste si nu te mai baga ca musca in curul calului!

    • deagule , tu ai fost azi la munca ? si care e munca ta ? la fel ca a lui videanu ? sa furi banii pe care ii platesc romanii ? eu muncesc si ma simt jignit de nesimtirea ta … apropo la “ce tia facut basescu /” asta e problema ca nu a facut nimic pentru mine , ci doar pentru camarila lui

  • Tocmai de aceea, nu cred ca CCR va risca ptr. Băsescu. Eu cred că CCR va analiza toate aspectele prezentate în articol şi va ţine cont de ele. CCR îl va declara demis pe Băsescu. Asta este părerea mea.

  • Eu spun asta de 3 zile, am spus-o si aici dar nu mi-a aparut postarea, am trimis un mail si la CCR (naiva, stiu…).

  • Perfect adevarat! Intr-o tara normala, cu oameni normali la cap si care se pretinde democratica, acesta ar fi, si in opinia mea, cel mai bun argument in favoarea demiterii. Legile trebuie intotdeauna interpetate pornind de la principii de drept si pe baza de logica juridica (eu am avut in facultate materia “Logica juridica”, tocmai pentru a ne invata ca o prevedere legala, contractuala, etc, se interpreteaza in mod logic in sensul in care arata vointa legiuitorului sau dupa caz a partilor). Dar, cum ziceam … intr-o tara normala … din nefericire pentru noi toti cei care am votat duminica, Romania nu mai este demult normala, este un balamuc condus de o mana de dementi, in care suntem tinuti captivi 7 milioane si jumatate de adulti impreuna cu alte cateva miloane de copii, care nu au nici un fel de viitor.

  • scrii asa ca nu ai ce face acasa sau mai citesti si tu ceva?de aia si-a batut joc gasca portocalie de romani pentru ca multi credeti tot ce vi se spune. Dumnezeu a dat cap la toti oamenii dar nu minte

 18. Astea le are si USL-ul sper, ca la ce boacane a facut Sova, cum ar fi ca hotararile parlamentului sa fie aprobate si de ccr, nu mai am incredere… Oricum, banuiesc ca ati auzit ce s-a spus la 11:00 pe antena 3, ca slabe sanse sa fie validat referendumul, pentru ca CCR nu e instanta , ci doar constata , doar boicotul poate ar avea sanse, oricum camera de comert a germaniei a spus ca hai la treaba , ca basescu se intoarce.
  mai adaug de pe dcnews:

  Ambasada SUA la Bucureşti a lansat un apel prin care cere înlăturarea oricăror presiuni asupra Curţii Constituţionale. Ambasada SUA subliniază că “este esenţial ca poporul român să aibă încredere că referendumul s-a desfăşurat în mod liber şi corect şi că regulile stabilite au fost aplicate”. CCR se va reuni astăzi, la ora 14:00, pentru a luat o decizie privind cvorumul la referendumul din 29 iulie.

  Abadasada SUA: CCR trebuie să ia o decizie fără presiuni externe“Cunoaştem faptul că Biroul Electoral Central a anunţat rezultatul referendumului de duminică, iar acum acesta trebuie confirmat de către Curtea Constituţională. Luna trecută, Curtea Constituţională şi Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfăşurarea referendumului. Acum, Curtea trebuie să decidă dacă aceste reguli au fost respectate. Curtea Constituţională trebuie lăsată să ia o decizie bazată pe principii, în mod independent, fără niciun amestec din afară”, afirmă Ambasada SUA.

  “În definitiv, nicio economie nu poate prospera şi nicio democraţie nu poate supravieţui în lipsa unui angajament ferm faţă de statul de drept şi a respectului pentru instituţiile democratice. Nimeni nu se poate îndoi că România are procurori curajoşi şi consecvenţi şi judecători neînfricaţi. Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege”, este afirmaţia ambasadorului Gitenstein, amintită în finalul comunicatului Ambasadei SUA.

  Dupa mine , SUA, prin Gittenstein, a hotarat ca basescu , contrar vointei poporului roman, se intoarce la cotroceni. sunt extrem de frustat.

  • Dar cum isi permite ambasadorul SUA sa faca presiuni – prin asemenea declaratii asupra CCR, declaratii ce apar exact cand astia ar trebui sa decida ? Astia ne cred batuti in cap, tocmai ei, analfabetii lumii !

 19. Am emotii…ar fi un dezastru sa nu se valideze referendumul. Ar fi mai rau decat daca nu s-ar fi facut niciun referendum…Imi pastrez un strop de optimism.

 20. Dupa ce ieri,multi jurnalisti ne-au dat speranta ca poate intr-un final cei de la CCR va trebui sa tina cont de toate aceste argumente,pentru a valida referendumul,astazi vad multi care spun ca CCR-ul,nu are cum sa tina cont de aceste argumente deoarece nu sunt legale.Nu inteleg cat mai trebuie sa fim mintiti,si sa acceptam tot ceea ce vor cativa oameni.Nu se poate ca cei de la CCR,sa se joace cu acest popor doar cum doreste un singur om.Este clar ca cei de la USL,au gresit foarte mult iar aici nu ii inteleg.Avea dreptate Badea cand a spus ca,ministrul Ioan Rus,nu trebuia sa faca parte din acest guvern.

 21. Argumente logice si de bun simt, dar cine a zis ca exista asa ceva la oamenii aia. Eu nu cred si imi e grozav de necaz pentru ca USL n-a luat in calcul si aspectul asta cu numarul populatiei daca tot a acceptat ce i-a fost impus de minunata Europa.

  • Eu tind sa cred ca nici voturile noastre nu au fosts corect numarate. Pentru ca in urma cu ceva timp inainte de a se afla rezultatul de la referendum, Suspendatul a spus ca daca se ajunge la un scor de 49 la suta, atunci se gandeste la demisie… Asa ca tind sa cred ca voturile din Transilvania au fost numarate cam din 7 in 7 persoane. Am rude apropiate in judetul Cluj, toti romanii din comuna lor au mers la vot (ungurii sunt intr-un at apropiat mai multi ). Si s-au interesat si ei si la alte rude din alte localitati… unde toti , absolut toti romanii au mers la vot asa ca jocul lui Rus si Ponta a fost sa numarm acolo pana la 47 la suta… ca Basescu sa poata reveni…. Doamne, mi se pare o mizerie de neadmis! Hai cu totii la protest. Dar nu vedeti ca astia de la CCR nu spun cand vor da verdictul ca sa n u se adune lumea sa le arate forta glasului ?

   • Crede-ma, in Transilvania sunt multi care il sustin pe marinar, unii pentru ca au fost oameni bine platiti, altii pentru ca sunt oamenii oamenilor care au foat bine platiti; Mai sunt cei care ar face orice pentru 50 ron, altii care pur si simplu nu pot gandi cu propriul creier si intodeauna au nevoie de cineva care sa le spuna unde sa puna stampila, etc. Pentru mine e inexplicabil insa cum oameni ce par normali mai pot sa aiba incredere in asa un personaj.

 22. In tara asta deja nu mai conteaza ce votezi, ca hotaraste curtea dupa aceea! Sa fie siguri ca n-ai votat gresit!

 23. Radu Tudor,
  Aveti perfecta dreptate! Argumentele sunt f solide !!
  Dar, mie una NU mi se pare normal si nici corect ca Antena3 sa faca SI treaba USL….
  un f mic exemplu :
  VOR PLATI VINOVATII, HABARNISTII CARE NU AU APLICAT PREVEDERILE LEGII 3 / 2000 ACTUALIZATA, CEI CARE NU AU CATADICSIT SA REACTUALIZEZE LISTELE ELECTORALE PERMANENTE “??? DOI-NI-M-AS SI N-AM CUI….
  DOAMNE, AI MILA DE NOI !!!!!!!!!!!!!!!! CA-N JURUL NOSTRU…. TOT MAI MULTI BOI CE NE TRATEAZA DREPT OI……
  ART. 16
  (1) Obiectul si data referendumului local se stabilesc si se aduc la cunostinta publica cu cel putin 20 de zile înainte de ziua desfasurarii acestuia.
  (2) Referendumul local se poate organiza într-o singura zi, care poate fi numai duminica. – ATENTIE : ZIUA INCEPE LA ORA 0:00 SI SE INCHEIE LA ORELE 24:00 !!!!!
  (3) Aducerea la cunostinta publica a datei referendumului local se face prin orice mijloace de informare în masa.
  ART. 17
  (1) Operatiunile pentru desfasurarea referendumului au loc în circumscriptiile electorale si la sectiile de votare, organizate potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992*) pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, respectiv ale Legii nr. 70/1991**) privind alegerile locale, republicata, cu modificarile ulterioare, pe baza copiilor de pe listele electorale permanente, a listelor electorale speciale si a celorlalte liste electorale prevazute de lege.
  (2) Reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992*), respectiv ale Legii nr. 70/1991**), republicata, cu modificarile ulterioare, în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului. – DECI, CINE NU SI-A FACUT TREABA PT CARE SUNT PLATITI DIN BANI PUBLICI ??….
  ————
  http://www.becreferendum2007vu.ro/documente/legislatie/l3.pdf

  Concluzionand>
  USL ARE DATORIA MORALA FATA DE 6 MILIOANE ROMANI, VOCI CARE AU SPUS LIMPEDE ” JOS BASESCU !! “, SA LUPTE CU ABSOLUT TOATE ( !!!! ) ARMELE ASTFEL INCAT VOTUL POPORULUI SA NU FIE IGNORAT !!!!!! Se aude USL “????? NOI SPERAM CA DA DA DA !!!!!!

 24. Doamne Dumnezeule, trebuie sa scapam de aceasta mizerie si rusine nationala, care este Traian Basescu. Daca nu vrea sa plece de bunavoie, vom merge sa il scoatem pe sus de la Cotroceni. Nu mai putem trai in tara lui Traian Basescu! Suntem umiliti si sufocati…

 25. In cateva ore puteti sa va luati bilet de vacanta domnul Tudor. CCR va invalida referendumul .Se judeca pe lege, nu pe povesti. Listele electorale arata 18 mil. Cine e devina ca nu s-au actualizat listele dupa referendum? Boc, Ponta,Rus , INS ,Nasa,FBI ,CIA si cine mai vreti dvs.Batalia s-a dat, s-a pierdut ,ori s-a castigat ( depinde din ce punct de vedere privesti).La revedere si concediu placut

  • Fratele meu portocaliu, nu zi hop pana nu sari gardul. Atat noi, cei 7.403.836 (87,52%), care am votat DA, cat si USL-ul, mai avem o sansa – Parlamentul sa decida repetarea referendumului, de data asta fara cvorum.
   Daca TB se intoarce la Cotroceni, soarta liderilor USL si a celor 256 de parlamentari este clara, ne-a reamintit-o excelenta sa dl. Ghitzanstein ( specializat in interventii in treburile interne ale Romaniei ), citandu-se singur cu satisfactie in ultimul comunicat al ambasadei SUA “ Nimeni nu se poate îndoi că România are procurori curajoşi şi consecvenţi şi judecători neînfricaţi. Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege”. Iar legea o va face TB.
   Sper ca cei 256 sa nu fie sinucigasi.

    • sa nu cedeze niciodata si sa fie hotarati sa-si exprime vointa de cate ori este necesar
     sa nu-i faca pe cei de acum sa plateasca pentru toate greselile facute de altii inainte de iunie 2012

     • Exact ! Sa mergem la vot in noiembrie in numar si mai mare si sa votam impotriva PDL-ului si a UDMR-ului, indiferent ce partid sustinem.

 26. Am fost acolo; eu, tu si alti 8 milioane. Am spus ce aveam de spus. Cei carora le-a fost teama sa vorbeasca, primatele care-si copiaza stapanii,lingaii fara pareri, vitejii de dupa razboi,cei care s-au ascuns ca sobolanii, cei care au sperat ca mortii, debilii si puscariasii sa-i scoata din rahat trebuie sa-si justifice “victoria”.
  Eu cred ca decizia e deja luata. CCR trebuie doar sa o oficializeze .Lui Basescu i s-a pus cruce in momentul in care a spus “Romani nu veniti la vot”. Europa=democratie=vot corect

  • Da,ați fost acolo, tu și încă vreo 8 milioane, printre care și pacienții de la Socola!… Noi ceilalți, adică „primatele ce-și copiază stăpânii, lingăii fără păreri ce ne-am ascuns ca șobolanii” am preferat să nu ne aruncăm ca niște sinucigași în apele murdare ale acestui „torent” ce a scos la suprafață toate gunoaiele clasei politice. Ce zici, un pic de decență crezi că ar strica?…

 27. Sunt mai dezamagit si mai trist ca niciodata. Voi, la Antena 3 va bateti gura de cateva zile in legatura cu acele documente care dovedesc ca stam… altfel ca numar al populatiei cu drept de vot, Gadea de doua seri incoace vine cu dovezi in sensul asta. Si? Poate mi-a scapat mie dar n-am vazut niciun cuvintel din partea lui Ponta sau a vreunui reprezentant al Guvernului vis-a-vis de aceste dezvaluiri. In afara de Vosganian care a vorbit din partea USL nimeni n-a mai suflat nimic. Mi se pare extrem de suspect, iar faptul ca despre VINA ministrului Rus iarasi e LINISTE, ma face sa ma gandesc la altceva. Si anume la faptul ca nu s-a urmarit de fapt decat eliminarea din lupta a lui Crin Antonescu.

  • Asta este si impresia mea, au vrut sa-l lucreze pe la spate pe Crin Antonescu, e prea cusuta cu ata alba si cred ca Mircea Badea are dreptate ca Rus e blatuitor, i-a dat Clujul lui Boc si acum l-a ajutat pe acest bolnav psihic(ca presedintele meu nu mai este) sa se intoarca la Cotoceni.
   Pacat de tarisoara asta si de noi cei 7,5 milioane care am votat ca prostii.
   Ieri Ilie Serbanescu a spus asa “Daca CCR nu tine cont de votul a 7,5 milioane de romani inseamna ca votul nu-si mai are rostul in Romania”.

   • @ Madalina si Dan Dragos69
    Nu mai vorbiti voi de lucratul pe la spate! Crin Antonescu de ce s-a grabit sa promulge lege cu cvorumul? Sau s-a lucrat singur pe la spate? 😀
    Nu vedeti ca nu are nici o logica ceea ce sustineti?

    • Ba are foarte multa logica. Daca n-ar fi promulgat legea ar fi dat apa la moara “ultrademocratilor” de la Bruxelles, ar fi alimentat scandalul facut de PDL si de Macovei & Comp. Antonescu si USL-ul in general au fost STRANSI CU USA ca sa accepte pragul! Iar daca noi eram in stare sa avem minte PROPRIE nu ascultam de indemnurile lui Basescu, Viktor Orban, Tokes, PDL, etc, etc, etc si il depaseam. Mai era PUTIN. Iti dai seama ce-ar fi insemnat sa facem 50% +1? Inchideam gura TUTUROR iar acum stateam linistiti !

     • @ DanDragos69
      Pai tocmai imi dai dreptate cand spun ca nu are logica ce sustin cei doi, ca Ponta si PSD ar fi lovit pe la spate, Antonescu a facut la fel, s-a plecat in fata Bruxellului, asa ca de ce sa dam in unii si pe ceilalti sa-i mangaiem pe cap?

  • Aici nu pot sa observ decat inversunarea unora de la PNL de a salva ceea ce nu se pera poate salva.
   PSD noncombat la aceste alegeri. Urmeaza Oprescu la incalzire.

  • asa este ! sunt dubiosi, in frunte cu Ponta ! de ce nu mai este atat de prezent in public? unde sunt iesirile alea din ora in ora la discutii cu ziaristii? noi cei care am votat ne simtim abandonati ! eu una ma vad dintr-o data insignifianta in acest context. Unde este Ponta?

    • O completare: Ponta e la mare cu Constantin dar si cu RUS!!! Sa fie oare o intamplare? La fateta asta a problemei nu vrea nimeni sa se uite. Niciun comentariu. Nici macar la Antena 3!

     • @ DanDragos69
      Ponta si-a dus familia la mare marti seara, joi dimineata era inapoi in Bucuresti, la guvern (mai ales ca de azi, joi 2 august) delegatia FMI este in discutii cu guvernul. Vezi ca pui si tu botul la dezinformarile basiste (gen ziare.com)?!

    • Nu ca pun botul, ci chiar vor spargerea USL. Cine mai vrea spargerea USL ? Ghici ghicitoarea mea.

     • Nu mi-e foarte clar ce vrei sa zici. Ca noi, cei care scriem aici vrem spargerea USL? Cred ca glumesti si daca-i asa faci o gluma SINISTRA! Pentru nimic in lume nu trebuie sa existe frictiuni in USL, mai cu seama acum, inainte de alegerile generale. USL-ul e singurul nostru aliat, cu toate nemultumirile si suspiciunile pe care le avem. Crede-ma ca-mi doresc din inima sa ma insel si sa nu fie vorba decat de un puseu de paranoia!

     • @DanDragos69
      Poate n-o faceti intentionat, dar daca sustineti ceea ce scrieti aici si in realitate, o sa convingeti niste galetari dezamagiti de Basescu, de faptul ca trebuie sa se intoarca si sa-l voteze din nou. Daca suntem dezamagiti de un anume vot, nu inseamna ca trebuie sa renuntam si sa le facem jocul PDL-acilor si UDMR-acilor. Alegerile din noiembrie trebuie sa gaseasca la vot peste 7,5 milioane de romani care sa voteze impotriva PDL si UDMR. Raman la opinia mea: romanii si-au facut datoria, doar niste nomazi vorbitori de limbi neinteligibile au facut ca Basalaul sa mai aiba putin si sa redevina presedinte peste romani.

  • oare cum de sunteti atat de fraieri si puneti botul la diversiunilepdl
   Intrebati-l pe dl Dobre (pnl)care este ministru la administratie si actualizarea listelor tine de el
   Se tavalesc pe jos de ras pedelacii cand vad ca au reusit sa va invrajbeasca

  • Nu poti sa-i ceri unui om sa fie cum vrei tu. Politica este a dreq si sunt sigur ca Ponta stie ce face, la fel si Antonescu. Fac pariu ca pana la urma se va rezolva situatia. Singura circumspectie o am in legatura cu Ioan Rus.

 28. Daca CCR nu valideaza referendumul, ar trebui sa schimbam numele tarii. Sa nu ii mai spunem Romania, ci Absurdistan!

 29. Este inutil sa mai precizam ca acest Referendum a fost organizat de poeti.Degeaba venim cu argumente, pertinente de altfel, legea spune clar : 50%+1 din liste.Ioan Rus si Ion Paul Dobre=out!Sunt dezamagita de superficialitatea lor. Am sperat, am urlat la miting anti Basescu,am votat ,am incercat sa conving cat mai multi oameni sa mearga la vot. Rezultatul este DEZAMAGIRE.

  • Corect! Doi poeti 🙂 La momentul cand au initiat referendumul stiau foarte bine care sunt listele. In loc sa incerce sa le corecteze (nimeni n-ar fi comentat o initiativa sanatoasa de igienizare), au incercat OUG ca sa anuleze conditia de cvorum. Au starnit un scandal international din cauza asta. La presiuni din partea Curtii, Antonescu cu mana lui a promulgat legea care a reintrodus cvorumul. Mai mult, a spus ca e perfect normal, ca nici nu putea face altfel, Parlamentul fiind “izvor de drept” (curata poezie, nu?). In felul asta Ioan Rus evident ca nu a mai avut timp sa reactioneze. Un plan care parea perfect s-a naruit din cauza ca s-au grabit.

   Imi pare rau, imi place poezia, dar eu nu vreau sa fiu condus de poeti!

   (Nu mai vorbesc de penibilitatea lui Sova si Ponta care asta-toamna boicotau referendumul si acum au ajuns sa se agate de el. Asta deja nu mai e poezie, e prostie curata: Gandesti pana la doi metri in fata ta, nu te uiti ce va fi la anul.)

   • Cui ii pasa de ce zic “internationalii” sa se duca dupa ei. Ponta nu trebuia sa asculte de PDL-acul nomad Barroso, iar acesta din urma ar trebui tras la raspundere in P.E. pentru incitarea la dictatura intr-o tara membra a U.E.

  • Citeaza tu articolele din lege care “spun clar: 50% plus 1 DIN LISTE”. Cauta-le in Constitutie si in Legea Referendumului, si citeaza-le aici. Cine a invatat sa scrie, stie si sa citeasca. Constitutia se gaseste publicata oriunde, inclusiv pe Internet. La fel si Legea Referendumului. FIECARE POATE CITI SI INTELEGE. NU ARE NEVOIE DE INTERPRETARILE ALTORA.

   Eu sper ca macar Curtea Constitutionala sa citeasca Constitutia. Desi, daca ar fi cunoscut-o inainte de referendum, nu si-ar fi permis conditionari NEconstitutionale. (Chiar daca este constituita – stim bine cum anume – ca fiind majoritar basista.)

    • Câteva cifre…
     Toate dezbaterile referitoare la numărul de alegători înscriși în liste și la rezultatul acestui referendum sunt, după părerea mea, absolut inutile. Un fel de a bate apa în piuă… Regulile jocului se stabilesc întotdeauna înainte de a da startul, prin urmare, nu se poate schimba numărul jucătorilor după încheierea acestuia. Punct. Și, apropo, cine i-a oprit pe organizatori să îi numere pe bune pe participanți înainte de fluierul de start al „meciului”?
     La fel stau lucrurile și cu demiterea sau nedemiterea președintelui. Regula spune, ca o primă condiție, că pentru demitere e necesară o majoritate prezentă la vot, dar această condiție nu a fost îndeplinită. Un președinte ales (chiar dacă la „mustață”, 50,33% față de 49,66%) prin prezența a 10.483.815 alegători dintr-un total de 18.303.224 (58,02% prezență) nu poate fi demis printr-o prezență la vot de doar 46,23%, chiar dacă toți cei prezenți ar fi de acord cu demiterea. Desigur, mi se va replica că (scuze) 7,4 milioane de români care au votat contra președintelui sunt mai mulți decât cei 5,28 de milioane de alegători care l-au ales în funcție în 2009, ceea ce e fals: atunci a fost la vot o majoritate, acum a fost la vot o minoritate.
     Așadar, urmarea absolut firească a acestui referendum este invalidarea lui pe argumentul solid al lipsei de cvorum și reluarea mandatului de către președinte. Orice alt deznodământ este în afara normalului și a legalității. Odată acceptată o altă soluție pentru situația creată de actuala clasă politică nu este decât o „tonă” de trotil pusă la baza democrației atât de fragile din România. Fiindcă, în logica celor care se luptă pentru „mazilirea” lui Băsescu, ar trebui să acceptăm ca un președinte să poată fi demis de doi din trei alegători care se prezintă la urne. Puteți accepta asta? Eu nu!…
     Și, în încheiere, câteva cuvinte despre alegerile locale. Adoptarea regulii ca un primar să poată fi ales în funcție dintr-un singur tur dacă întrunește cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne e un atac impardonabil asupra „ temeliei” democrației: majoritatea se impune minorității. Restul e can-can!

 30. Eu ma gandesc la un argument mult mai simplu. UNUL singur.

  Sa fi fost prezenti 9,2 milioane de oameni la referendum. N-ar fi fost cel mai simplu asa? N-am mai fi stat 3 zile si 3 nopti s-o intoarcem pe toate partile, s-o dezbatem si-n dunga, cu documente BOMBA si alte prostii la fel de penibile ca lovitura de stat visata de Basescu. Mare BOMBA, ce sa zic, intri pe site-ul INS si iei niste date de acolo. De cand e statistica BOMBA?

  E clar ca n-ati studiat niciunii din voi statistica, nu vi s-ar mai fi parut BOMBA; de altfel, e tare arida si plictisoare ca profesie/activitate, dar e necesara ca sa stim pe ce lume ne aflam. Nimeni, insa, nu o face cu placere, pentru ca nu-i nimic spectaculos in ea. Numai Gadea poate face spectacol din niste date statistice, altfel laconice si plictisitoare.

  Toate astea tin de Romania reala, din pacate. Romania reala este tara in care presedintele ales, suspendat ulterior in baza constitutiei, striga lovitura de stat incheiata cu referendum popular. Romania reala este tara in care parlamentul da o lege, iar CCR o declara constitutionala, lege care pt a-si produce efectele ne trimite implicit si explicit la o cifra pe care n-o stie nimeni in mod real. Romania reala este tara in care aceasta lege nu este la pachet cu alta care sa stabileasca felul cum se calculeaza cifra fatidica din prima. Si nu este urmata nici de norme metodologice de aplicare, pentru rezolvarea exacta a unei chestiuni de statistica si aritmetica elementara. Tara lui “las’ ca merge si asa”. Si tara sezatorilor interminabile, cu tot felul de penibili, care-si dau pareri care mai de care mai savante si mai inchipuite, sezatori generate si aservite, in fond, singurului scop de interes pentru organizatori: AUDIENTA, RATING-ul, ca sa putem pretinde si incasa de la niste hoti cate un milion de euro pe minutul de publicitate. Si ne mai facem si un titlu de glorie din asta. TOTUL, EVIDENT, IN NUMELE INTERESULUI NATIONAL.

  Avem conducatorii pe care-i meritam!

  • daca ar fi venit la vot 9,2 milioane de oameni la referendum, Basescu tot nu ar fi plecat. Ar fi strigat din rarunchi FRAUDA, nu ar fi recunoscut referendumul (“lovitura de stat”) si ar fi facut scandal prin toata Europa. Asta nu pleaca de la Cotroceni decat precum Gadaffi (Doamne fereste!).

 31. USL NU VA REZISTA FARA CRIN ANTONESCU, daca acesta se retrage in ipoteza invalidarii referendumului de catre CCR. Daca se retrage Crin Antonescu, NICIODATA nu voi mai merge la vot, pentru un motiv foarte intemeiat: nu exista alt politician care sa reuseasca sa tina uniti oamenii din tara asta, fie ei politicieni, fie oameni simpli.

  • Vai de noi! Ne moare „tăticul” și rămânem orfani! Cine ne va mai uni atât de „solid” ca la acest referendum!…

  • Da ma. Stati toti acasa si o sa va calce Basalaul pa cap pe viata. Daca asa va convine, stati acasa…

 32. am si eu o intrebare ! mai conteaza daca vom mai fi chemati la vot vrodata ?daca vom mai vota vreodata ?tata clasa asta politica ar trebui boicotata la urmatoarele alegeri .ar fi un exercitiu hilar sa se trezeasca cu prezenta zero .dar tare si-ar merita-o !

 33. RUS, DOBRE, PONTA – DEMISIAAAAAAA, ANTONESCU SA RAMANA SI SA CONTINUE LUPA, VOM FI ALATURI DE EL DAR NUMAI DE EL, CEILALTI SUNT NISTE TRADATORI…

 34. Dezamagire si scarba simt si eu, singurii carora le multumesc sunt cei care au iesit ca si mine in strada, cei care au avut simtul raspunderii de a veni sa voteze, voua tuturor celor de la Antena 3.in rest e tacere peste tot, azi dimineata i-am scris pe fb lui Ponta in care ii ceream sa il demita pe rus, care ne-a adus numai probleme si o mare dezamagire.Astept ora 14 sa vad ce decizie v-a lua curtea, inca mai sper putin e adevarat, dar asa cum se zice speranta moare ultima.Imi pare rau inca o data ca romanii nostrii au facut pipi pe noi, ca au preferat sa nu le pese si sa ramanem cu betivul asta pe cap inca 2 ani.E a treia zi si uite sunt la birou si am calculatorul pe voi, chiar daca basescu ne interzice pana si acest lucru.

 35. Nu exista nici o scuza pentru USL ca nu a verificat si rasverificat numarul total cat mai corect de votanti.De data asta as fi preferat ca Badea sa nu aiba dreptate,din pacate are,este ceva putred cu RUS,tace si face,repet totalul de votanti cules de la primari trebuia verificat si cu alta sursa.Daca USL ne-a implicat direct in aceasta lupta si totodata si-a luat aceasta obligatie fata de noi,respectiv demiterea lui Basescu,acum trebuie sa fie foarte constient ca nu exista cale de intoarecere.

 36. Calmati-va. CCR e o adunatura de parveniti numiti politic si fara pic de coloana vertebrala. Fie vor invalida matematic referendumul, fie vor da o decizie prin care va plasa mortul in casa Parlamentului. Nu au efectiv cohones sa transeze ceva pe planeta asta.

 37. Cred ca dupa decizia asupra acestui referendum membrii CCR trebuie eliminati si inlocuinti cu alti cu mai mult bun simt.De asemenea ar trebuii sa se faca o ancheta supra deciziilor lor si daca se constata ca au existat probleme ( decizii date aiurea) sa intre in puscarie.pe viata.Sunt la fel de vinovati pentru situatia Romaniei cat TB si consider ca trebuie sa plateasca scump pt lipsa de demnitate si consideratie fata de poporul roman.

  Opinia mea e ca referendumul nu va fi validat.E infinit mai greu ca membrii CCR afiliati lui bashe sa aiba o schimbare de pozitie decat unul din membri neafiliati lui sa fie santajat sau amenintat sa voteze pt invalidare.Iar reluarea referendumului nu va avea un succes.Oamenii vor veni in numar mult mai mic, fiind satui si dezamagiti de prestatia usl iarPDL va scoate alte arme la bataie pt a-l mentine pt base la cotroceni.

 38. In viitorul foarte apropiat ,Basescu va tine discursuri in limba maghiara. Iar daca se va incurca uneori ,ii va sopti Viktor Orban. La parlamentarele din toamna , Biroul Electoral Central va trimite comunicatele din Budapesta. In Harghita ,Covasna , se va intra numai cu viza ,si nu se va mai iesi deloc. Pe masinile de politie va scrie “Rendorség”.

  • @nobody on the road: Pai, sa-i faca Boc un birou la Cluj, sa conduca Transilviania de acolo. Dupa procentele OFICIALE de 50, 60, 70 % ! in judetele din sud, Basescu nu mai este presedintele lor.Basescu este demis!
   Singura problema o reprezinta faptul ca se vor bate cu ungurii, pe voturi. Ba chiar cu V.Orban.

 39. Fiecare argument poate fi perceput din punctul fiecaruia de vedere. Dar am sa-mi rezum comentariul doar pentru al patrulea argument. Cred ca nu-l inteleg. “numarul deputatilor si al senatorilor se stabileste prin Legea Electorala, in raport cu populatia tarii, care, conform ultimului recensamint, a scazut in numar considerabil” – conform Articolului 62 din Constitutia Romaniei. Ce nu inteleg este cum putem micsora numarul cetatenilor romani pentru demiterea presedintelui dar in acelasi timp sa avem deputati si senatori pentru alt numar de cetateni romani. Unde este greseala si cine incalca legea in acest caz. O zi placuta

 40. Zilele acestea a luat fiinta in Romania o noua biserica:
  ANTENA 3
  Zeu suprem: Curtea Constitutionala a Romaniei
  Mantuitor: Mihai Gadea
  Apostoli: Ciutacu, Badea, Tudor, Stancu, Schnecker, Grecu, Stoicescu, etc
  Toma Necredinciosu’: Mugur Ciuvica
  Iuda: Bogdan Chiriac
  Satan: Basescu
  Credinta:daca aveti credinta sincera in CCR, acest zeu ne va mantui si ne va izbavi de cel viclean, Basescu, Amin!
  Profetul Ioan(EU): in cazul in care Mantuitorul va ajunge pe cruce si ne va izbavi de toate pacatele noastre, vor trece mii de ani si CCR tot nu va asculta ruga noastra

  Apocalipsa dupa Mine

 41. Se vede de la o posta ca toate institutiile statului,lucreaza inca pentru TB.Se vede,ca dupa toate anchetele jurnalistice facute de Oana Stancu si nu numai,nu se intampla nimic in justitie?Toti spera in reintoarcerea lui TB la presedentie.Pana cand si Blejnar pana la referendum nu a avut nimic de spus iar ieri dupa ce se stia, rezultatul referendumului a prins si el curaj.Multi din cei care conduc aceste institutii ale statului fac tot ce pot ca TB,sa revina caci daca nu foarte multi ar putea ajunge in puscarie in caz contrar.

 42. Asta cu listele electorale e din seria:
  -Pe cai ostenii mei!
  -N-avem cai maria ta.
  -Atunci pe curand!

  Surpriza! Decedatii nu s-au prezentat la vot. Si nici cei care nu mai au cetatenie romana. Pacat ca nu am intrebat la sectie daca pe lista este si unul dintre astia de care sa stiu sigur ca nu ar trebuii sa fie.
  Dumneavoastra ca jurnalist nu aveti access la listele electorale si sa vedeti daca figureaza persoane care nu ar trebuii sa fie pe ele?

 43. De acord, super argumente, da cine sa le reclame la CCR? Noi? Tu? Nu USL-ul? Nu de altceva, dar incep sa semene a amatori rau de tot

 44. Imi doresc foarte mult SA FIE VAZUTA acea CONSTITUTIE afisata ostentativ la Sediul de Campanie si in spiritul Constitutiei Romania sa intre in normalitate! Motivare exista suficienta, Dumnezeu sa binecuvinteze ROMANIA!

 45. Inca un argument:
  Fapte:
  a. CC a decis ca suspendarea este constitutionala
  b. TB a urlat ca este lovitura de stat si boicoteaza referendumul
  O situatie posibila:
  CC invalideaza referendumul => CC valideaza acuzatia lui TB de lovitura de stat => CC recunoaste ca a considerat o lovitura de stat ca fiind constitutionala
  Concluzie:
  Pentru a nu-si schimba o decizie luata acum o luna cu alta decizie care sa o contrazica flagrant pe prima, CC are la dispozitie o singura varianta – validarea referendumului (pt care exista “n” argumente)
  Cum vi se pare?

 46. Putin offtopic:

  ca multi de aici, vad o legatura destul de stransa intre PSD si PDL.
  Pana in toamna, pariez pe ruperea USL-ului.

  Imi aduc aminte elogiul lui Ponta la adresa lui Ungureanu, la investitura celui din urma in functia de prim-ministru.

  Ca multi altii cred ca numirea lui Rus la interne a fost un semn. Un Rus care nu s-a afirmat cu nimic in lupta opozitiei impotriva puterii.

  Si, ca un rezumat, cred ca o sa fie blat. Adica CCR nu va da nici o decizie azi si va trimite responsabilitatea parlamentului. Care parlament, il va repune pe Basescu presedinte. Ponta a fost clar. Referendumul nu se repeta.

 47. Va intreb daca puteti trimite CCR aceste puncte de vedere ale d-voastra?
  Cei 8.5mil alegatori cer demisia lui Rus, Grebla.

 48. Uitati-va pe evz.ro – dau ca breaking news ca CCR NU POATE LUA DECAT O DECIZIE si anume sa valideze referendumul – ori sunt tampiti ori vor s-a coteasca.

 49. domnule radu tudor,as vrea ca tot ceea ce scrieti si spuneti sa fie asa.am fost dezamagita de 2 ori.o data de jocurile murdare ale suspendatului,a doua oara de usl.s-au culcat cum zice rominul”ca boii pe coada”au intrat cu capul inainte in toate cursele care le-au fost intinse.stiau dinainte citi suntem dar l-au lasat pe rus sa iasa in fata cu niste cifre sf.acum se dau de ceasul mortii sa iasa basma curata in fata electoratului.suntem o familie de 4 persoane,care am votat asa cum ne-a dictat constiinta.nu fara unele sacrificii,am raspuns chemarii usl si m-am alaturat eu si familia mea celor peste 7 mil.votanti.din punctul MEU de vedereDOMNUL PONTA ESTE DATOR SA-MI EXPLICE LIPSA DE COERENTA SI VIGOARE A ACTIUNILOR SALE.prin urmare la toamna voi sanctiona “jocul”dea politica al usl si imi voi da votul altei formatiuni politice,ex-pp-dd,cred.sper ca multi sa nu gindeasca ca mine,pentru ca altfel,usl ar avea de pierdul destule procente din alegatori.nu pot exprima in cuvinte ce simt acum.cert este ca nu voi sta acasa,voi participa la actiuni de strada si-mi voi face nemultumirea auzita.

 50. Argumente pertinente într-o ţară normală, democratică, membră cu drepturi depline în UE, dar nevalabile într-o colonie a Germaniei. Încep să cred că Ponta a venit cu rezultatul votului în buzunar de la întâlnirea cu liderii europeni. Băsescu şi-a anunţat deja strategia: 3 luni cu guvernarea Ponta “e deja prea mult”, crearea de locuri de muncă prin exploatarea resurselor naturale. Ei? Nu e semnalul clar pentru liderii europeni că-şi va ţine promisiunea de a vinde şi ultimele fărâme de bogăţie ale acestei ţări? Dacă cei din USL ar fi avut măcar jumătate din inteligenţa celor de la Antena 3 şi preocuparea lor pentru soarta acestei ţări… acum am fi trăit într-o altă ţară. Şi dacă nu au fost în stare să actualizeze listele alea nenonrocite, de ce nu au făcut primarii un apel la cetăţeni să facă asta? Că dacă tot îi plătim, măcar să le facem şi treaba, nu? Halal clasă politică! Să ieşim în stradă? La ce bun? Cine să ţină cont de voinţa noastră?

 51. Raducule: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12929376-ins-clarifica-situatia-numarului-votanti-lista-corecta-cea-care-cuprinde-romanii-din-strainatate.htm

  Ia vezi ce zice INS “- populatia legala (calculata de catre DEPABD) care cuprinde toti cetatenii cu domiciliul legal in Romania la un moment dat;

  – populatia stabila (calculata de catre INS la 1 ianuarie respectiv la 1 iulie a fiecarui an) care cuprinde cetatenii care au o resedinta si sunt prezenti sau au declarat ca vor fi prezenti 12 luni (perioada neintrerupta) pe teritoriul Romaniei.”

  Sunt doua concepte diferite, iar pentru vot conteaza populatia legala.

  Deci v-ati batut gura degeaba voi antenistii.

 52. Spunea cineva pe aici ca Ponta e agentul lui Basescu.. De parca in acest scenariu, Ponta s-ar fi lasat terfelit si acuzat de plagiat si umilit prin strainatate de catre pedelei…deci aceasta posibilitate e exclusa,, 2. Nu cred ca faimoasa CCR va da un rezultat favorabil..Daca se va intampla lucrul asta eu ma voi imbata..Asta este.. trebuie sa ne mobilizam din nou si-n iarna sa:) iesim sa reducem puterea pd-l-ul la 10-15 % ca procentaj la voturi

 53. Sunt atît de tristă, de speriată…credeam cumva într-un miracol…speram să văd că spune blonda de la BEC…dintr-un total de , 16 milioane etc…și mi-au dat lacrimile, …și acum plîng…scriind…nu, știu , cu ce am greșit noi , ca nație, să trecem prin așa ceva….mi-e și teamă să mă gîndesc , la cei de la CCR… oare , vor ține cont de noi, …de spiritul legii…așa cum este moral și drept, s-o facă…sau pt ei, suntem … doar cifre………cifre erau , și oamenii din lagărele germane……..VREAU , SĂ NU-MI PIERD SPERANȚA….CU TOȚII VREM ASTA….N vreau o secundă să-mi închipui, că ceea ce am scris acum 3 săpt. se poate adeveri…ca 9 oameni , să-și bată joc de 17 milioane…. ÎNCĂ SPER , ȘI MĂ ROG….PT . ȚARA MEA, PENTRU POPORUL ROMAN , ….CARE , A VOTAT…. …. PT .A NU FI ,CU TOȚII , ….ÎNTR-UN HAOS , ….POSIBIL

  • Cu ce am gresit ca natie ? Pai am gresit ca suntem FRICOSI, indiferenti fata de tara asta, ca ne doare undeva de cel de langa noi, ca nu ne intereseaza cine ne conduce, ca nu ne invatam minte, ca ascultam de manipularile multor televiziuni UDMR-iste si ca vrem sa facem pe democratii si pe tolerantii atat de mult incat uitam sa ne aparam de atacurile marsave ale unor dementi asupra vietilor noastre, adica incepem sa ne suprimam instinctul de conservare. O alta greseala fatala este aceea ce romanul nu are pretentii la o viata mai buna, ca romanul nu are mandrie si ca romanul se lasa calcat pa cap de oricine, crezand ca o sa castige mila asupritorului. Si uite asa romanul isi ia TZAPA !

 54. Toate argumentele sunt logice, clare si ar trebui sa fie luate in seama. Totusi sa nu ne facem mari iluzii. Si nu neaparat din cauza compozitiei politice a Curtii. Pe procesul verbal pe care il primeste Curtea de la BEC este scrisa cifra de pe listele electorale si procentul de prezenta ce rezulta din aceasta (46,24%). Documentul, din pacate, este perfect legal. Sa speram, dar sa nu ne facem mari iluzii. Mai posibil mi se pare ca se va invalida referendumul si se va constata ca nu s-a raspuns de fapt la intrebare (din punct de vedere strict literal legal. S-ar putea convoca un alt referendum, dar nu stiu cine s-ar mai duce atunci, cand toata lumea care a votat ar avea impresia ca se voteaza degeaba. Ramane principala intrebare: cine dracu’ nu a pus la punct listele electorale cand s-a aflat ca se va merge pe cvorum? Asa-zisii ministri de la Interne (ca acum mai sunt si doi) ar trebui sa demisioneze.

 55. Nu stiu daca trebuie sa omoram pe cineva pentru ceea ce s-a intamplat. Daca stai sa judeci la rece, e clar ca s-a intamplat, de la bun inceput, pe nepregatite si mai rau, pe nagandite, pe cand Basescu, desi a fost si el luat prin surprindere, era totusi pregatit pentru asta, ca o mai patise. Nu credea insa ca va fi asa de rapid si cu o asemenea amploare. Eu sper ca USL, oricare ar fi raspunsul CCR, sa traga niste invataminte din ceea ce s-a intamplat si, mai ales, sa ramana unita, indiferent de ce se va intampla. Altfel, electoratul lor se duce pe apa sambetei cu tot cu sperante…
  Pe de alta parte, toate cele 4 argumente de mai sus, dupa parerea mea, nu ar putea determina validarea referendumului, ci mai degraba ar putea duce la decizia ca nu au fost respectate regulile jocului – instagarea la boicot, facuta chiar in ziua referendumului de Macovei, care a cerut explicit ca romanii sa nu se duca la vot. Si l-ati uitat pe Viktor Orban…

 56. As mai adauga un argument la cele deja expuse:

  Comisia de la Venetia pentru reglementarea institutiei referendumului la nivel european vorbeste de normele de conduita ce trebuie acceptate atunci cand se organizeaza acest plebiscit popular. Una dintre aceste norme, care ne intereseaza in mod direct se refera la cvorum. Comisia de la Venetia respinge utilizarea cvorumului la referendumuri din simplul motiv ca acest prag ar reprezenta un hazard moral si ar permite uneia dintre parti, chiar daca aflata intr-o minoritate covarsitoare, sa aiba castig de cauza prin simpla neparticipare la referendum. Ori ratiunea esentiala pentru care cvorumul este gandit este tocmai pentru a asigura o participare cat mai mare la vot. Aceasta ratiune se bate cap in cap cu refuzul activ de a participa la vot.

  Acest cvorum insa, asa cum ne-au obisnuit politicienii romani si in alte spete, a fost utilizat in cu totul alte scopuri decat cel pentru care a fost instituit si anume pentru a boicota referendumul. A boicota un referendum, pe langa faptul ca este un act total antidemocratic ce ataca insasi fundamentul democratiei reprezentative, nu este acelasi lucru cu a nu participa la referendum din cauza optiunii personale apolitice. Daca neparticiparea la referendum ar fi avut aceasta cauza, atunci intr-adevar s-ar fi putut argumenta ca a existat un real neinteres al populatiei pentru acest referendum, deci invalidarea acestuia ar fi fost legitima.

  Nu este insa cazul. Interesul a fost unul enorm, de ambele parti. Cel al romanilor decisi sa-l demita pe Traian Basescu s-a manifestat la urne, cel al celor decisi sa-l pastreze la Cotroceni, s-a manifestat prin boicot. Daca nu ar fi existat pragul de prezenta, acestia din urma cu siguranta ca nu ar mai fi stat acasa ci ar fi participat la vot, ducand probabil prezenta la urne pana spre 55-60% asa cum era ea estimata de sondajele de opinie. In consecinta, daca consideram ca ratiunea unui prag este aceea de a mobiliza interesul unei populatii, atunci se poate accepta ca pragul real a fost atins, din moment ce boicotul a fost de fapt un vot pentru “NU”.

 57. Bai roman’lor, liniste, ce draq! Nu va mai plangeti! Nu este evident, pentru orice om normal, ca Suspendatu’ e si demis? Poate “poporu’ suveran” sa fie contrazis de o mana de “numiti” politic? Ma, vorba aia, pe ea de democratie daca votul meu nu conteaza! Suntem aproape 8 milioane! Daca nu putem sa ne impunem vointa prin vot, atunci “sa nu uitam ca-n noi e si numar si putere”, vorba lu Eminescu.
  Deja am auzit prea multe voci cainandu-i pe astia de la CC! Sa-i lasam sa lucreze, saracii, ca au o decizie importanta de luat! Ba sa nu-i lasam! Ei singuri s-au bagat in rahat, cu gura lor! De unde atata aroganta sa se interpuna intre vot si rezultat?! Cum isi permit niste slugi politice sa-si aroge dreptul de a-mi cenzura mie votul? In mod neconstitutional, nedemocratic si ne…simtit! Le-a placut sa se joace de-a Dumnezeu? Acum sa suporte consecintele!!! Pentru ca fiecare gest pe care-l fac va avea consecinte grave! Mai ales pentru ei! Adica au fost niste slugoi politici pana acum si, dintr-o data, au devenit impartiali! Sa va fie foarte clar: decizia CC este o decizie data din frica! Hai sa vedem de cine se tem mai tare! De Basescu, stapanul lor, sau de 8 milioane de cetateni? SA LE FIE FOARTE CLAR CA, DACA TE JOCI DE-A DUMNEZEU, RISTI SA AJUNGI IN IAD.
  Am auzit o multime de handicapati spunand ca trebuie sa se schimbe clasa politica! Nimic mai fals! Cetateanul trebuie sa se schimbe! Atunci cand cetateanul va intelege ca e dreptul lui sa dea cu pumnul in masa, daca se simte nedreptatit, schimbarea clasei politice vine de la sine.
  Asa ca sa lasam paiul din ochii altora si sa ne uitam la barna din ochiul nostru! Daca Basescu e arogant, nesimtit, impertinent, grobian sau hot, nu e vina lui. E a noastra! El asa s-a nascut, dar noi l-am adus la putere! Desteptati-va! Si la propriu si la figurat! Daca Basescu revine la putere e vina noastra! Si numai a noastra!

 58. Radu, imi place expozeul tau e la obiect si are o logica. Din pacate NU cred ca curtea va proceda asa. Ori va invalida referendumul si atunci deseara la Gadea se va auzi o jelanie continua ori va pasa problema parlamentului.
  Asta e tot.

 59. CUVANT INAINTE: “Catzi bani or fi primit “nenorocitii” astia care inventeaza asemenea povesti? O insailare de prostii si neadevaruri, facuta de un personaj fictiv, de tipul cersetorului analfabet, care baga smiorcaieli d-alea ca-i si bolnav, si cu copii, si cu sotie fara serviciu, si fara mijloace de trai, care, nu-i asa?, da bine la popor, poporul care se calca in picioare la pomeni, moaste si agheazma” si, pe deasupra, si revolutionar, deci cu merite deosebite care-i confera si imunitate. De aia nu voteaza el, cica….”
  .
  Studiu de caz, pe text:
  .
  raileanu lica says:
  July 29, 2012 at 8:33 am
  .
  De ce nu votez,(SE PUNE SEMNUL INTREBARII, MAI ANALFABETULE!) pentru ca un coleg de-a lui (DE-AL LUI, SE SCRIE , MAI LOAZA!) Voiculescu il ridica pe tata noaptea si-lducea la securitate,( SPUI PROSTII – PAI TOCMAI CEI CARE AU FOST LUATI DE SECURITATE AU LUPTAT PENTRU A SE EXPRIMA LIBER SI PENTRU DREPTUL LA VOT!)pentru ca un tampit de prim secretar de comuna ( AICI ESTE DOVADA FABULATIILOR TALE! NU A EXISTAT ASA CEVA , NICIODATA – PRIM SECRETAR DE COMUNA (?!)-, MAI DIVERSIONISTULE!) a trimis o adresa la scoala de subofiteri Sibiu precum ca nu am radacini sanatoase,( MINTI, PENTRU CA LA ACEA VREME(TU NU AI MAI MULT DE 45 ANI), CONDITIA ERA SA STII CARTE, CA SA POTI ASCEDE LA O SCOALA, FIE EA SI DE SUBOFITERI. SI NU CA, NU AVEAI “RADACINI SANATOASE” CI PENTRU CA , PROBABIL, NU ERAI “SANATOS”) pentru ca am luptat in revolutie si nu mi s-au recunoscut drepturile, ( TU AI LUPTAT CA SA TI SE RECUNOASCA NISTE DREPTURI ? – IA SPUNE, UNDE AI LUPTAT, CU CINE AI LUPTAT, SI CINE NU TI-A RECUNOSCUT “DREPTURILE”?- NU CUMVA BOCULETE, CARE, DUPA CE_A FURAT FOARTE MULT,DIN LIPSA DE BANI, A UMBLAT SI LA “DREPTURILI” REVOLUTIONARILOR?) pentru ca sunt operat de pancreatita si nu am o zi de pensie deoarece cica nu(PUNE “CICA” INTRE VIRGULE, CA DE ASTA TE-A DAT AFARA DE LA SCOALA (CARE, SI AIA, E O FICTIUNE DE-A TA, FIINDCA NU SPUI DACA AI TERMINAT-O , SAU NU) e boala cronica,pentru ca sunt atatia pensionari cu pensii nesimtite (ASTA AI TOT AUZIT-O TU DE LA, DE FAPT,ALTI NESIMTITI, AIA CARE AU JUSTIFICAT, CU “LOZINCA” ASTA, TAIERILE DE PENSII SI SALARII)care se plang, pentru ca sunt bolnavi inchipuiti care dau spaga sa aiba analize medicale proaste(ASA TI-A SPUS TIE AIA, DE-A LUI BOC, CU TREI LICENTE SI TREI MASTERATE IN TREI ANI, DE PE LA…. MUNCA) si ei muncesc la negru,pentru ca muncesc 85 de ore pe saptamana doar pentru 620 de lei( PAI ASTA-I SALARIU MIC, MAI PROSTULE!,- AUZI! )si nu ma plang (CUM SA TE PLANGI TU, MAI LOAZA CU 2600 lei PE LUNA , CAND EU CU SOTIA AVEM IMPREUNA , 1700LEI IMOZITATI[cu sotie fara servici si copil in clasa a IV-a](DE CE TE_AI APUCAT SA FACI COPII IN EPOCA LUI NASTASE CAND , PRESUPUN, ZICI, CA ERA FOARTE ,FOARTE RAU?- NU TE ASTEPTAI SA FIE SI MAI RAU, ASA-I?) uite de asta nu votez pentru ca in loc sa muncim facem politica,( CA SI CAND NEMTII SAU IN GENERAL VEST-EUROPENII NU AR TREBUI SA SE DUCA LA VOT FIINDCA EI SUNT CONSTIINCIOSI SI MUNCESC SI N-AU TIMP DE “PROSTII”Si inca ceva,EU VARA NU VOTEZ. (TE POMENESTI CA VREI SA FII INTREBAT, PRIN REFERENDUM, DACA SE VREA SA SE VOTEZE , SAU NU,“VARA”?. SI REFERENDUMUL , DUPA TINE, SA FIE, MUSAI, IN ALT ANOTIMP, CACI, ALTFEL, NU SE INTRUNESTE CVORUMUL.”
  .
  MURDAR! CURAT MURDAR!
  MISEL! CURAT MISEL!
  SI ACUM….. UMFLATI-L!

  • @ gemil
   Ai depus ceva munca, dar a iesit un text super! Mi-au placut replicile la comentariul lui Raileanu. 😀

  • De forma kremlinul declara ce declara. il place pe basescu pentru ca basescu a distrus economia romaniei , deci e pe placul lui putin . sustinerea germaniei face parte din aranjamentul putin-merkel

  • Cred ca se roaga sa-i dea Dumnezeu sanatate si sa-l tina in functie pe Basescu, Kremlinul! Nici daca-l puneau ei pe vreunul nu i-ar fi putut servi mai bine. Daca ar avea unul ca Basescu si in State, ar putea sa-si desfiinteze armata deja si sa foloseasca submarinele pentru turism.

   • @ H si alex
    Mai copii, fiti seriosi! Pai nu Basescu a zis ca daca vin Ponta si Antonescu la putere ne vor vinde rusilor (si multi tampiti au pus botul la asta)? 😀

 60. Doamnelor si Domnilor…toata aceasta tevatura este inutila. Scenariul, construit cu ceva timp in urma, se pune in aplicare este simplu:
  1. Basescu a cerut la investirea guvernului Ponta ca Rus sa fie ministru de interne. zis si facut.Concluzia o puteti trage singuri.
  2. Antonescu nu este dorit candidat la presedentie de catre PSD. Nu e nici o noutate, mai multi lideri PSD au strambat din nas. Naivitatea lui Antonescu, care a promis ca se va retrage din viata politica in cazul revenirii lui Basescu, a venit ca manusa pentru adversarii sai din USL. Astfel ca cei din PSD isi vor putea pune propriul candidat la presedentie. Argumentul principal este ca FSN-ul, PDSR-ul sau PSD-ul…sub orice denumire s-a gasit partidul lui Iliescu, au avut mereu candidat la presedentie. Este sub deminitatea lor sa sustina un candidat liberal…aproape jignitor…
  3. V. Ponta, anticipand Decizia CCR, a declarat ca va recunoaste aceasta decizie si ca, in place sau nu…asta e…:)
  Fostul FSN (PSD si PDL) isi vor da mana din nou dupa alegerile din noiembrie pentru a conduce aceasta tara…si asta stiu deja atat baronii PSD cat si cei ai PDL…se asteapta doar revenirea lui Basescu la Cotroceni si sa scape cat mai curand de Antonescu…

  Ne place, nu ne place…asta e Romania politica..jocuri securistice din 1990 incoace…si inca mai avem multe de vazut…:)

 61. Intrebare:
  Daca bassescu isi da demisia, isi pastreaza privilegiile de fost…?
  Daca da, este poasibil si scenariul in care, in urma unor tratative de culise desfasurate sub arbitrajul Licuriciului, bassescu sa-si fi negociat iesirea din scena, cu garantii de imunitate?
  In aceasta ipoteza, se poate sa vedem o invalidare a referendumului, iar in secunda doi, o demisie a presedenitelui, ceea ce evident i-ar salva atat onoarea, cat si… pielea.
  Astfel, toata lumea ar fi impacata… iar riscul unor tulburari de strada majore, de care in nici un caz SUA nu au nevoie acum sa fie evitate…
  Ganditi-va putin cat de hazardat sau nu, ar fi acest scenariu…?
  Basseescu iese cu toate penele pe el, Antonescu ar putea invoca plecarea bassescului de la Cotroceni (cam la limita) pentru a-si pastra si el onoarea, iar cei 8 mil. de votanti si-ar vedea materializat, chiar daca in doi timpi, votul exprimat…
  Evident, toate acestea ar fi posibile daca raspunsul la prima intrebare este afirmativ…
  Analizati, si vedeti daca sunt prea pe langa drum cu acest scenariu….
  Eu cred ca nu…

 62. O sa-l invalideze cei 9 bashinosi. Le-a venit si ordin de la Gitenstein, asa ca nu va mai agitati. De cand a inceput in Romania sa se respecte lege!? In tara asta mori cu dreptatea in mana si nimanui nu-i pasa. Pe de o parte ii dau dreptate lui Crin sa-si bage picioarele in toti si-n toate, pe de alta parte l-as ruga sa se mai gandeasa.

 63. Daca CCR nu va valida referendumul (demite pe T.B.) inseamna ca suntem niste oameni in plus in aceasta tara si numai noi putem gandi normal (pentru ca este si o logica in ceea ce gandim). NU se poate sa ia in considerare listele electorale unde sunt si morti pe acolo, inca din 1989, sunt si persoane care apar cu 2 nume pe liste etc. Aud ,,LUMEA” spunand ca nu domnule, CCR nu poate lua in considerare si celelalte liste, pentru ca o sa zica acele persoane ca nu se respecta legea. Eu nu inteleg cata minte pot avea si ce logica in ceea ce zic, au aceste persoane. DIN CONTRA daca CCR va respecta aceasta idiotenie si va invalida referendumul luand in considerare DOAR acele liste electorale, VA INCALCA LEGEA si in cazul acesta lumea isi va pierde increderea in lege, pentru ca ACELE LISTE SUNT IREALE si daca nu le vor corecta si stabili clar care este numarul REAL de romani cu drept de vot, atunci noi degeaba mai traim pe aici prin tarisoara asta si stam sa ascultam PROSTIMEA si DEBILII MINTAL. Eu sincer n-as fi avut nimic cu nimeni, dar cand vad ca suntem o tara condusa 8 ani de niste oameni incompetenti, fara cuvant si pe deasupra si prosti…. E clar, ce mai cautam noi inteligenta si evolutia cand pe noi ne conduc niste inapti si care vor sa se afirme cu niste rahaturi. Daca ati vazut pe domnul Neamtu… e prima si singura data cand ii pronunt numele acestui individ… Doamne omuletu asta e depasit, e de pe alta planeta si ganditi-va ca majoritatea oamenilor din PDL sunt ca acest aiurit. Nu vreau sa fiu inteles gresit si sa se inteleaga ca am un comportament inadecvat, dar nu suport prostia si idiotenia si nu suport ideea ca in cazul in care cineva le spune ca sunt prosti, inseamna ca acel cineva trebuie sa fie USL-ist cum nu pot intelege TAMPENIA SI NEBUNIA lui T.B. cum ca 10.5milioane de oameni sunt pentru el >>>> SA MORI TU? <<<< e o tampenie si o nebunie totala si e de neacceptat acest lucru si va spun ca ma bucur ca voi cei de la Antena3 sunteti niste oameni cu un bun simt si cu o pregatire impecabila, o spun pentru ca voi aveti argumente bune la tot ce spuneti, aveti dovezi, aveti o logica, CUM SA NU SE UITE LUMEA LA VOI CA ASA ZICE RETARDATU DE BASESCU? Si vorba lui Mircea, am vazut ca nu am fost singur in tara asta. AM FOST ~7.5milioane care am vrut acelasi lucru! Stiu ca o sa va deranjeze vulgaritatea cu care am descris furia pe care o simt, dar credeti-ma ca numai vorbind cu niste oameni intregi la cap, pot sa ma mai linistesc. Imi doresc sa ramaneti mereu asa si sa avem de unde afla cu adevarat ce se intampla si de ce. Va doresc o zi buna si sper sa avem vesti bune!

 64. MIINE DUPA DECIZIA CCR CARE NORMAL VA FI FAVORABILA LUI BASESCU, CA ASA VREA CCR SA SPERAM CA VA FI ALUNGAT PRIN FORTA DE VOTANTI SI ATUNCI PUTEM PUNE O CC FARA ZEGREANU SA CEILALTI PDL-ISTI

 65. Sincer, nu aţi obosit să faceţi munca pe care era de DATORIA LOR să o facă “marii bărbaţi de stat” şi “remarcabili oameni politici” din conducerea USL? Dacă au dat dovadă de atâta amatorism, auto-suficienţă şi habarnism absolut revoltător în organizarea referendumului, ar fi timpul să tragă şi consecinţele practice ale acestui eşec usturător !!!(eşec care este cu atât mai dureros cu cât o organizare şi pregătire normală ar fi dus matematic la eliminarea Dictachiorului pe cale perfect constituţională şi cu respectarea până şi a ultimei virgule din toate textele legale în vigoare)

  PS: Ce părere aveţi despre: “Antonescu, Marga, Dobrițoiu și Corlățean, participări ilegale la ședințele CSAT: Niciunul nu a avut certificat ORNISS”
  (http://www.pesurse.ro/#/2012/12/01/antonescu-marga-dobrioiu-i-corlean-participri-ileg/

 66. Bre, dar de ce au iesit aceste documente, toate aceste documente….abia acum…dupa referendum ?!?!…asta este singura mea intrebare, de ce ?! de ce nu a iesit numarul populatiei, cel corect, desigur, inainte de referendum ?! de ce nu s-a spus, trebuie sa strangem x% din 15 mil, nu din 18mil…pentru ca facem totul pe dos si asteptam sa iasa cum ne dorim.

  cheers.

 67. Domnule Tudor,

  Luati in calcul si urmatorul rationament. Sigur s-au gandit si altii la ce voi spune eu, dar poate e bine sa ajunga la cei care fac acum demersuri pentru validarea scrutinului.

  Eu vad lucrurile foarte clar, rezolvandu-se matematic. Intrebarea de la scrutin se poate traduce in: De cate voturi e nevoie sa-l demitem pe Basescu? Si calculam: 50%+1 din cei cu drept de vot=9150001 (am rotunjit ca sa fie mai simplu de explicat) si s-a facut cvorumul. Daca din astia ar vota 50%+1 cu DA=4575002. Deci indeplinindu-se toate conditiile ca referendumul sa fie valid, ar fi fost nevoie de 4575002 de voturi cu DA ca Basescu sa fie demis. Dar noi avem 7500000 de voturi cu DA. De ce n-ar fi valid referendumul? Ca nu s-a facut cvorumul? Dar nu asta e scopul scrutinului. Scopul e sa stangi mai mult de 4575002 de voturi DA calculate conform regulilor impuse. Asta ar trebui sa fie criteriul de validare si asa ar trebui sa gandesca CCR. Altfel nu e logic si nici democratic. Adica 4575002 ar fi fost indeajuns, iar 7500000 nu sunt buni? E aberant…

 68. daca mai ramane basescu, multi vor pleca din tara asta nenorocita. Asa cum va ramane basescu presedinte, asa poate il vedem pe mru presedinte in 2014 inca 10 ani. Miza e foarte mare. In mod real, invalidarea referendumului va duce la instaurarea dictaturii in romania. Asa ca sper sa se gandeasca cineva si la zecile sau sutele de mii de oameni care vor pleca din tara in urmatoarele luni…felicitari antenei 3 pentru tot ce face!

 69. Stimate Domn,
  Este o vorba americana care trebuie citata: We do not have problems, we need only solutions.
  1. Motivatii solutie:
  – Cheltuirea inutila a banului public, in speta 95 mil lei, prin deformarea/coruperea rezultatelor referendumului, de catre BEC si INS.
  – INS autosesizandu-se cu privire la discrepanta intre datele publicate de INS si cele ale BEC, nu a actionat in consecinta prin, informarea BEC asupra erorii, precum si informarea guvernului, asupra celor constatate si a masurilor corective luate.
  2. Solutie: DNA sa se autosesizeze asupra prejudiciului, precum si asupra faptului ca Traian Basescu a fost numit presedinte a doua oara speculand aceeasi eroare si ca de fapt presedinte de drept trebuia numit Dl. Mircea Gioana, conform votului de la acea data. Aceste acte de uzurpare trebuie eliminate si pedepsite.
  Cu mult respect,
  Constantin Robitu

 70. draga Radu,

  CCr ar trebui sa invete matematica; 87% din 46% e mult mai mult decat 50+1 din 50+1 .
  http://www.cotidianul.ro/4577154-de-voturi-da-valideaza-referendumul-pentru-demiterea-presedintelui-190132/

  In alta ordine de idei , acum m-a sunat cineva sa-mi povesteasca faptul ca, in comuna Cristian jud Sibiu (e f aproape de Sibiu -10 km, si nu in vf muntelui) , primarul PDL a indemnat cetatenii sa nu mearga la vot,i-a chemat la gratar sa i tina ocupati iar comunitatii de tigani le-a luat actele ; mai mult decat atat a lasat sa se inteleaga ca cine voteaza va avea dificultati daca va avea nevoie de vreun act de la primarie.
  Eu nu am fost acolo, asta povestea cineva , asa ca nu pot da nume oficial , insa se poate afla extrem de simplu daca s-a facut sau nu gratar duminica si cata lume a fost.
  Presupun ca sunt f multe cazuri de genu , as vrea sa incerc sa mai aflu pt ca ma doare , ca ardelean, sa dea lumea vina pe noi pt rezultatele referendumului
  si inca o precizare:oamenii din comuna nu sunt saraci sa se uite la un gratar , nu de aceea s-au dus , ci de teama de autoritati …..

 71. Stimate domnule Radu Tudor,

  Ma alatur acelor persoane carora le pasa de soarta tarii in care s-au nascut si in care vor sa traiasca in continuare. Sunt un simplu cetatean de origine maghiara din Sfantu Gheorghe, Covasna, judetul, care a contribuit la confuzia curenta deplina in ceea ce priveste demiterea sau non-demiterea presedintelui suspendat. Tot ceea ce scriu, reprezinta doar parerea mea personala.

  Am vazut, inclusiv in editiile postului Antena 3, o generalizare absoluta in ceea ce priveste neprezentarea la votul de duminica a populatiei maghiare din Transilvania, in speta din cele doua judete, Harghita si Covasna. Intr-adevar, suntem foarte putini care am votat cu DA, DAR EXISTAM SI NOI, si dupa cum ati spus chiar dumneavoastra, fiecare vot a contat si conteaza. Nu voi accepta niciodata sa fiu pusa in oala basistilor…de ani de zile sper intr-o zi in care voi trai intr-o tara libera, mai demna, mai civilizata, si niciodata nu renunt la aceasta speranta! Am trait si in strainatate ani buni si chiar in conditii materiale mult mai bune ca in Romania, si tot am venit acasa, pentru ca tot timpul ma simteam ca printre straini. Si atunci mi-am dat seama ca imi iubesc tara, nu voi tolera nicoodata sa fiu considerata cetatean de mana a doua din cauza nationalitatii mele maghiare, iar daca cineva m-ar “acuza” de patriotism caraghios, are tot dreptul s-o faca, nu ma intereseaza deloc!Asa ca si votul meu a contat si conteaza si are fix aceeasi valoare cat are votul al vreunui compatriot de-al meu de nationalitate romana! Inchei prin a repeta ideea ca cei care au votat cu DA in aceste doua judete, nu sunt toti romani, dupa cum a afirmat si domnul Badea intr-una din emisiuni….am fost si suntem putini maghiari care au votat cu DA din toata inima, DAR EXISTAM, si vreau sa se tina cont de asta!

  In al doilea rand, incercand sa evit patetismul ieftin, vreau sa imi exprim admiratia, increderea deplina in Antena 3, care pentru mine nu este un simplu post de televiziune. Dumneavoastra si colegii/colegele dumneavoastra ati preluat foarte mult din sarcinile pe care ar trebui (sau mai binezis, ar fi trebuit)sa le duca la bun sfarsit guvernantii nostri care m-au dezamagit prin slabiciunile lor si greselile facute ce i-au lasat lui Traian Basescu destule portite de scapare. Asta e, am avut o foarte mare incredere in USL, si nu contest intentiile bune ale membrilor uniunii, doar ca nu s-au pregatit suficient pentru “lupta cea mare”, desi stiau foarte bine cu ce fiara odioasa au de-a face. Si cum se spune, drumul catre iad e pavat cu bune intentii. Iar Europei ii doare in cot de noi, ba mai mult…

  Deci: de mai mult de 20 de ani urmaresc cu atentie ce se intampla in tara in care m-am nascut si in care vreau sa traiesc si in continuare (auziti, domnul MRU, SALUTARUL: NU PLEC DIN ACEASTA TARA DOAR PENTRU CA DETEST CULOAREA PORTOCALIE CE, VEZI DOAMNE, MARE MINUNE, S-A TRANSFORMAT IN ALB PESTE NOAPTE!). Si cata vreme exista ANTENA 3 in tara asta, m-am convins ca nu voi ramane singura cu sperantele mele desarte si nu voi fi dezinformata niciodata. Sincer, nu stiu cum rezistati. Dar mie imi dati atata putere, atata speranta, incat nu va pot multumi indeajuns. Astept cu sufletul la gura decizia CCR si toate cele. Iar dumneavoastra si tuturor celorlalti oameni de la Antena 3 care tin in mana ADEVARATA FLACARA A DEMOCRATIEI, va doresc multa forta, mult curaj in continuare!

 72. (2) Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.
  Asta ati cam uitat sa o subliniati.

 73. Hmmm, nu mi-ai aprobat comentariul in care spuneam ca USL a boicotat recensamantul din 2011, atunci cand indemna populatia sa nu-si dea CNP-ul. Acum se agata de datele acelui recensamant, inca neoficiale.

 74. Cel mai mare blestem pe capul Romaniei este Base si PDL-abagii lui. Nici macar Ceausescu nu a urat atat poporul roman cum o face Base si oranjgutanii lui. Ciumatul asta, nu se lasa dus decat impuscat

 75. Nu uitați ca acest cvorum a fost impus de coniventa cu Traian Basescu tocmai pentru a-i servi drept armă la validarea sau nevalidarea referendumului. Ati vazut cum a adormit oamenii la inceput că nu vrea sa castige la masa verde, ca în ultimile zile să-și arate adevăratele intenții. Vă mai aduceți aminte ce liniștit era Băse caând a fost suspendat în Parlament, permițându-și glumițe cu foaia de demisie a lui Antonescu? Cât de relaxat era după suspendare, la ultima conferință de presă la Cotroceni când a zis: Da, asta e, mergem la referendum! Știa foarte bine că va veni acea decizie blestemată de la CCR cu cvorumul. Știa și de reacția occidentului, care a fost asmuțit anterior de clănțăii săi din Parlamentul European. A jucat admirabil această carte și i-a reușit din plin, beneficiind și de incompetența USL-ului. Așa că nu mai sperați degeaba, decizia era luată deja din perioada 05 – 06 iulie. Lașul nu poate fi dat jos decat tot prin voința oamenilor din stradă. Altă soluție nu e. Se pare ca asa e blestemat neamul romanesc.

 76. oameni buni, voi mai rezistati? eu simt ca explodez de indignare, simt ca daca nu se valideaza acest referendum nu mai exista nici o sansa pt. noi, in doi ani basescu ne termina definitiv, nu vom mai avea pt ce lupta si implicit vota, este cea mai urata situatie posibila, mai bine nu avea loc referendumul….offffffffff

 77. Pacat Radule! Ponta ne-a vandut(inclusiv pe voi) pe toti cei care am crezut ca pot face ceva. NIMENI NU-I MAI CREDE. AU BATUT PALMA PESTE INCREDEREA NOASTRA. LA TOAMNA ..NU-I MAI ALEGE NIMENI. MAI BINE MERGEM CU D.D. PROSTUL ASTA DE PONTA, AM SPUS DE LA INCEPUT, NU ARE DECAT UN SCOP…..EL SA FIE IN FRUNTE. Vai de oamenii care vor fii dezamagiti DEFINITIV de aranjamentele lui Ponta. imi pare rau de Crin pentru ca a cazut in PLASA VEJNICA A NESIMTIRII PSD-ISTE. MI-E GREATA. NU SE MAI POATE FACE NIMIC. CARTILE AU FOST FACUTE. DOMNULE RADU….DATI IN PSD CAT PUTETI. NEMERNICII ASTIA NE-AU INSELAT TOATE SPERANTELE. Fac pe fetele mari , se fac ca dau din coate si atat. E o dezorganizare de nu-i adevarat. S-au jucat cu sperantele si increderea noastra. Sunt ofiter in rezerva , DE AZI VOI LUPTA CU TOATE MIJLOCELE IMPOTRIVA PSD-ISTILOR.

 78. Nu stiu daca a mai scris cineva despre ceea ce ati aratat aseara la Sinteza zilei.Referendumul din 2003 a fost validat cu peste 17 milioane de alegatori inscrisi pe liste .De peste 10 ani avem spor demografic negativ deci este imposibil matematic ca dupa 9 ani sa avem in 2012 mai mult de 18 milioane de alegatori pe listele electorale.Cc stie ca ei au validat cu acest nr in 2003.Cit despre Rus si eu cred ca trebuie sa plece si sa fie si tras la rapundere pentru ca a iesit si a declarat ca listele sint corecte si periate de toti mortiii ceea ce s-a dovedit o minciuna.

 79. Listele electorale permanente se pastreaza la JUDECATORII, se actualizeaza permanent prin grija PRIMARILOR.
  Listele electorale permanente se intocmesc pe baza registrului electoral care ” reprezintă o bază de date centralizată în care sunt înscrişi toţi cetăţenii români, inclusiv cei cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care au împlinit vârsta de 18 ani, cu drept de vot. ”
  “Autoritatea Electorală Permanentă întocmeşte, păstrează şi actualizează în permanenţă, până la data de 31 martie a fiecărui an, Registrul electoral. La nivelul fiecărui judeţ şi sector al municipiului Bucureşti, Registrul electoral care cuprinde alegătorii cu domiciliul sau reşedinţa pe teritoriului unităţii administrativ-teritoriale este păstrat şi actualizat de către biroul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente.”
  Orice lege este de calitate daca este citita si aplicata neutru, tehnic, cu buna-credinta. Trebuie studiata Legea 35/2008 (art 22-27).
  Aceste reguli sunt de aplicabilitate expresa in cadrul referendumului.
  Extras din Legea 35/2008:
  Art. 22. – (1) Registrul electoral reprezintă o bază de date centralizată în care sunt înscrişi toţi cetăţenii români, inclusiv cei cu domiciliul în străinătate, care au împlinit vârsta de 18 ani, cu drept de vot. Înregistrarea cetăţenilor cu domiciliul în străinătate se va face pe baza evidenţei existente la Direcţia generală de paşapoarte din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, utilizate la eliberarea paşapoartelor de tip CRDS.
  (3) Autoritatea Electorală Permanentă întocmeşte, păstrează şi actualizează în permanenţă, până la data de 31 martie a fiecărui an, Registrul electoral. La nivelul fiecărui judeţ şi sector al municipiului Bucureşti, Registrul electoral care cuprinde alegătorii cu domiciliul sau reşedinţa pe teritoriului unităţii administrativ-teritoriale este păstrat şi actualizat de către biroul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente.
  Art. 23. – (1) Persoanele decedate se radiază din Registrul electoral, la sesizarea serviciului public comunitar de evidenţă a populaţiei, în termen de 24 de ore.
  Art. 25. – Listele electorale cuprind cetăţenii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral. Ele sunt permanente sau suplimentare.
  (5) Listele electorale permanente se întocmesc în 3 exemplare oficiale, se semnează de primar şi de secretarul unităţii administrativ-teritoriale

 80. Propun tuturor votantilor din aceasta tara, – CARE AU MERS LA VOT – sa mergem si sa depunem actele pentru a cere AZIL POLITIC in Germania si celelalte state occidentale, pentru ca am fost amenintati cu cercetarea pentru participarea la o actiune democratica numita VOT
  Daca sunteti de acord sa se stabileasca o zi pe blogul lui Radu sa infiintam ” Asociatia celor reprimati pentru actiuni DEMOCRATICE”
  Va doresc o zi buna

 81. Un alt argument de bun simt ar fi urmatorul.
  Excludem obiectul referentumului din discutie; Generalizam.
  La referendum avem trei categorii de atitudine, cei favorabili, cei nefavorabili, si cei indecisi (neutrii sau indolenti)
  In Romania ultimilor ani avem o rata medie de neparticipare de aproximativ 40%, prin urmare eliminam din numarul total pe cei 40% si recalculam cvorumul relativ la acest numar. Asta ar fi o varianta.
  A doua varianta, cei favorabil aveau doar o sansa sa merga si sa spuna da. Ceilati puteau sa se pronunte impotriva, sau sa nu participe, deci nu este echitabil. Fie inmultim cu doi numarul voturilor favorabile, fie scadem jumatate din ceilati si recalculam cvorumul.
  O alta varianta, consideram numarul celor indecisi(neparticipanti, jumatate /jumatate in cele doua categorii, fie si mai corect, proportional cu cele doua categorii care au mers la vot.
  Nici macar asta nu este corecta, pentru ca eu sunt sigur ca majotitatea celor care au spus NU la vot, au votat asta din greseala. Mama. cu care am mers la vot, dupa ce i-am explicat cum e cu votul, fiind atat de pornita in al demite pe basecu, a votat NU, explicand ca ea doar cand a vazut numele basescu pe foaie, a pus stampila pe NU ca si cand i-ar fi bagat o furculita in ochi.
  ———-
  Oricum ideea este clara si simpla, nu poti impune o conditie de care apoi s-o folosesti miseleste ca un avantaj in favoarea ta. Sprititul votului este sa ofere sanse egale obiectului supus votarii, si sa lasi cate o sansa fiecarei parti, DA si NU. Iar basistii au incalcat flagrant sansele celorlati, nu exista si varianta MA ABTIN, ca in parlament. Cei ce s-au abtinut, nu conteaza.

 82. Sa se respecte legea. Legea spune cvorum din cei de pe listele electorale, nu s-a obtinut, referendumul este invalid. Basescu se intoarce la cotroceni, guvernul sa se apuce de treaba si sa repare imaginea romaniei in lume si cursul valutar. Lucruri stricate datorita disperarii lor de a-l suspenda pe basescu. La munca, oameni ce ati votat pe 29, caci pentru voi si bazat pe suportul vostru, s-a organizat gluma asta de referendum.

  • Gresit. Un referendum invalid nu poate produce efecte juridice. Un referendum invalid nu poate avea aceleasi efecte ca un referedum valid, in care majoritatea a votat impotriva demiterii presedintelui suspendat. Cu un referendum invalid, TB ramane suspendat, urmand ca Parlamentul sa decida care este procedura de urmat.

  • iti asumi o mare putere – trimiti la munca 8,3 milioane romani ! – consideri un referendum o gluma ! CINE ESTI TU ? Inteleg ca nu ai votat , deci poti fi : indiferent la viata politica ( nu se vede ! ) – nu ai putut vota din motive intemeiate ( nu se vede ! ) – mort ? ( parca nu esti asa ! ) , basist ( DAAAAAAAAAAAAA, ESTI FAN basescu ) ! SA TRAIESTI BINEEEEE !

 83. Bravo!
  De dorit ca astfel de argumente sa fie incluse in Intampinarea USL catre CCR, intr-o maniera profesionista, solida tehnic si juridic.

 84. ma apuca pandaliile cin aud de ambasadori ziare straine eu cind am spus da nu lam demis numai pe base si pe straini care se baga ca musca in calului eu nui bag in seama fie ca sunt cel de al 4 reich sau bagatorul de seama american ce sa intinplat cu kenedy de ce a respectat votul americanilor si nixon demis
  noi suntem 7,5 milioane oameni verificabili in viata si sa spus pa base eu stiu una base sa plece am spuso clar
  americanule si ceilanti bagatori de seama voi nu vedeti ca obligind populatia si amenitata cu perderea locului de munca sechestrarea de ci pe care ei iau spus boicot nu sa reusit cvormul pe care voi in nestinta de cauza lati inpus lunduse vointa oamenilor de asi exprima liber apartanenta politica prin cele scrise mai sus
  eu cetateanul liber va spun ca noi vrem pace in tara o tara in care justitia sa nu fie A UNUI SINGUR OM si totul sa fuctioneze normal dar daca nil bagati pe git fortat pe base va fi in continuare haos adio liniste
  americanule vine un sef mexican si le spune populatie de etnie mxicana ca la alegeri sa stea in casa CUM IMI EXPLICI TU MIE ACEASTA ACTIUNE MEXICANI FIND CETATENI AMERICANI CU DOMICILIU IN AMERICA
  CCR SA SI FACA TREABA SI SA EA IN CONDISERARE TOATE ACTELE VALABILE EMISE DE INSTITUTI DE STAT ROMANESTI
  RUS DACA A FACUT BLAT CU BASE PE VOTURILE NOASTRE SA FIE DEMIS LEGAL NU LA PRESIUNEA NOASTRA ASTEPT CLARIFICARI

 85. MA ADRESEZ DUMNEAVOASTRA , MA ADRESEZ CURTII CONSTITUTIONALE ,MA ADRESEZ CA UN SIMPLU CETATEAN AL ACESTEI TARI ,UN OM CARE A VOTAT SI POATE SI IN ASENTIMENTUL CELOR PESTE 7 MILIOANE DE VOTANTI CARE SI-AU DORIT O NORMALITATE . DRAGA C.C. AM INCREDERE IN DECIZIA DUMNEAVOASTRA DE AZI ,AM INCREDERE CA VETI FI ALATURI DE POPORUL ROMAN CARE NU A DORIT DECAT O VIATA LINISTITA ,O VIATA NORMALA FARA URA ,FARA DEZBINARE ,FARA ACEASTA PERMANENTA STARE DE CONFLICT. ACEST POPOR NU MAI POATE CONTINUUA IN ACEST MOD, SUNTEM INRAITI, AVEM IN PERMANENTA O STARE DE NERVOZITATE,AMENINTARE SI SANTAJ. VREM O TARA CALMA ,O VIATA IN CARE SA PUTEM TRAI FARA CIRC,SCANDAL SI DUSMANIE INTRE NOI. OARE VOI PUTETI TRAI SI RESPIRA INTR-O TARA PLINA DE HAOS SI SCORMONIRI MURDARE PERMANENTE IN TRECUTUL FIECARUIA DINTRE NOI ? ACEASTA DECIZIE A DUMNEAVOASTRA DEPINDE SOARTA NOASTRA ,A TUTUROR SI POATE SI A VOASTRA, TREBUIE DOAR SA VA UITATI IN OCHII NOSTRI SA VEDETI AMARACIUNEA LOR SI TRISTETEA .ACUM AVETI OCAZIA DE A FACE DREPTATE PENTRU TOTI ACEI CARE IN ACESTI ULTIMI ANI AM SIMTIT NEDREPTATEA SI UMILINTA DE FIECARE ZI. ACUM PUTETI DOVEDII CA SUNTETI OAMENI SI SUNTETI ALATURI DE OAMENI, NU LASATI ACEST POPOR SI GENERATIILE URMATOARE SA PLATEASCA DIN CAUZA UNUI OM CARE NU SI-A DORIT DECAT PUTEREA ABSOLUTA IN INTERESUL PROPRIU. AVETI IN MAINILE DUMNEAVOASTRA VIATA MEA SI VIETILE MULTORA DEPIND NUMAI SI NUMAI DE ACEASTA DECIZIE CARE POATE SA FIE ACEA SPERANTA PE CARE O DORIM CU TOTII.AM SPERANTA CA HOTARAREA DE AZI VA FI PENTRU BINELE NOSTRU AL TUTUROR. CU RESPECT SI SIMPATIE VA ASTEPT DECIZIA FINALA,GANDUL BUN SA FIE ALATURI DE DUMNEAVOASTRA.

 86. Astea sunt toate argumente normale si de bun simt, aplicabile intr-o tara normala si de bun simt, cu o Curte Constitutionala normala si de bun simt. NU e cazul aici.

  Am slabe sperante ca aceasta CC va valida referendumul. Asa ca, incerc sa vad mai departe. Si am cateva intrebari, sau nelamuriri:

  1. Majoritatea de 2/3 necesara pt. ca CC sa valideze ref. e necesara SI pentru a INVALIDA? Daca da, ce se intampla in cazul cand nu sunt 6 care sa fie de acord cu validarea, dar nu sunt nici 6 care sa fie de acord cu invalidarea? Poate CC sa vina sa spuna “pur si simplu, n-am putut conveni asupra NICIUNEIA dintre decizii”, deci sa ramana suspendata (ca pres.-ul pe care il apara) decizia?

  2. In cazul cand verdictul dat e cel de invalidare, nu mi-e clar ce ANUME EXACT face Parlamentul? Doar ia la cunostinta decizia curtii si basescu se intoarce (victorios!?!?!) la Cotroceni (ca asa dau de inteles pdleii si blaga), sau decide ce se face mai departe, de ex. poate decide demiterea presedintelui pe baza rezultatelor ref., sau poate decide repetarea ref., sau poate decide ca basescu ramane suspendat pana la … pana la ce? Nu stiu, n-am inteles bine.

  3. Aud tot mai des (de ex. Serbanescu, ieri) ideea ca CC, in maniera tot mai caracteristica, va da o decizie care nu e nici alba, nici neagra, de genul “azi e 1 august si maine va fi 2 august”. Nu-mi dau seama logic, ce decizie ar putea fi astfel, dar … vezi mai sus … cu normalitatea. In cazul asta, iarasi, ce se intampla?

 87. Imi pare tare rau ca cei din USL sunt slabi… Ori nu se pricep, ori exista teama (deci si acolo sunt ceva “probleme”)ori pur si simplu s-au culcat pe o ureche…nu aia corespunzatoare. Nu ne-au sustinut ! Domnule Radu Tudor, erati de 1000 de ori mai bun ca Prim ministru ! Pacat ca cei ar fi trebuit sa fie preocupati de situatia tarii asteia si care a avut fraiele in ultimile luni, NU AU FACUT-O. Acum stam la mila unei decizii care oricum nu va fi de partea poporului. Sau poate poporul il reprezinta cei care nu au votat ! Dezamagita, nu ma asteptam !

  • Nu l-as condamna numai pe Ponta. Si Crin a gresit grav de doua ori. Odata, cand a declarat ca se retrage din politica daca TB nu este demis, transformand referendumul dintr-un referendum pentru demiterea lui TB intr-un meci Crin-TB. A doua oara, cand a promulgat legea 153 in loc sa o retrimita in Parlament, forma ambigua a deciziei CCR ( constitutionalitate conditionata ) ii dadea acest drept.

 88. o lupta fara niciun rost.Tripleta de aur:Ponta,Rus,Sova(fratia de la Cluj extinsa)a batut palma cu PDL si Basescu(fara dubii)Fraierii din PNL au luat-o din nou in bot.La toamna aceeasi ploiticieni (USL)ne vor chema la vot,raspunsul va fi:sa piertdem iar cu voi,mai bine NU.Si vom asista din nou la instalarea guvernului Boc al N lea,cu Nutzi,Videanu,Blaga,etc,etc……

 89. Aș vrea , să scriu acum, cîteva rînduri, care prin intermediul , dv, ..dacă este posibil, dl. Radu, să ajungă la , oamenii politici care vin la dv. în emisiune.Vă rog, din suflet, să nu vă supărați, pt îndrăzneala mea…de , a scrie, aceste rînduri aici…Aș , vrea să-i întreb, cum de își permit de 20 de ani, să vină, în fața noastră, și să aibă tupeul să ne roage să-i votăm, ca parlamentari, senatori, și deputați? I-am trimis acolo, pt, a FACE , ceva pt. binele nostru al tuturor, …iar noi, i-am văzut, pe foarte mulți dintre ei, din fiecare partid…în fiecare guvernare, …dormind, căscînd plictisiți, jucîndu-se pe laptop, sau butonînd telefoane….bîrfind și rîzind unii cu alții…în timp , ce se discutau legi i mportante, …sau trebuiau să voteze în cunoștință de cauză, legi, care ne priveau pe toți??!!…I-am , trimis, nu pentru, a-și acorda ,diferite privilegii, nu pentru, a-și etala ultimele rochii, poșete sau i-pod-uri…nu pt .a se îmbogăți nepermis de mult, din salarii de bugetari…nu pt .a ne ignora total, odată ajunși acolo,…și prefăcîndu-se că le pasă …nu ..pt. a se acoperi unul pe altul în fărădelegi….AVEAU , DATORIA SĂ FACĂ ȘI SĂ REPECTE LEGI…ȘI AȘA AU JURAT …PE CONSTITUȚIE..ȘI PE BIBLIE…….Adevărul , este, că TOȚI , din fiecare guvernare…SUNT VINOVAȚI….UNII PT . CĂ AU ÎNCĂLCAT LEGEA, AU MINȚIT, AU FURAT….CEILALȚI …PT .CĂ DEȘI, VEDEAU ȘI ȘTIAU….AU TĂCUT…DEVENIND ASTFEL COMPLICI….DE ACEEA AZI SUNTEM AICI, ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE… Revenind la situația de acum, se pune o întrebare… s-a făcut în baza ACELORAȘI LISTE, DIN 2002… referendum în 2003…apoi, băsescu a fost ales, CU ACELEAȘI LISTE NEMODIFICATE…. în 2009…acum , acest referendum, CU ACELEAȘI LISTE….Suntem deja în 2012….Populația de acum , nu mai corespunde numeric, nici cu anul 2002, nici cu 2003…nici cu 2009…PUTEM OARE , SĂ GÎNDIM—–ȘI AVEM ACEST DREPT—-CĂ DIN 2009 SUNTEM , CONDUȘI DE UN OM PUS ÎN FUNCȚIE ILEGITIM? DA!!! PUTEM!…PT . CĂ SUNT, ÎNCĂ PE LISTE, OAMENI, CARE NU MAI EXISTĂ FIZIC, PT .CĂ SUNT MORȚI…ȘI SUNT , FOARTE MULȚI….ȘI ATUNCI, POT SĂ CRED, CĂ CEI 70.000 DE VOTANȚI AI LUI BĂSESCU PT PREȘEDINTE, DIN 2009…..ERAU …MORȚII …CARE ȘI ATUNCI…ȘI ACUM ÎNCĂ VOTEAZĂ!!!!….S-AR PUTEA , CA ===ABIA ASTA SĂ FIE ÎNTR-ADEVĂR, ȘTIREA BOMBĂ==== MAI REFLECTAȚI….VOI, CARE , AȚI ȘTIUT, ȘI AȚI TĂCUT!!!!Vă mai mirați, că oamenii afirmă, mereu, în marea lor majoritate, -CĂ NU MAI AVEM ÎNCREDERE ÎN OAMENII POLITICI??..De .. aceea, spun acum, că de 20, de ani…aproape toți , faceți , la fel…pt ..că UNEORI asta vă ajută, …NUMAI CĂ ACUM S-A SPART BUBA !….POPORUL ROMAN , NU VĂ MAI ÎNGHITE INCOMPETENȚA…REAUA VOINȚĂ, TĂCEREA VINOVATĂ ȘI TRĂDAREA….ORI DIN CE PARTID AȚI FI .!..În 2004, cînd pdl-ul a venit la guvernare , era o doamnă, Constantinescu…care a spus ===CIOCUL MIC, ACUM NOI SUNTEM LA PUTERE== Aș vrea să știu acum, ce zice? Din 2004, pînă acum 3 luni, pdl, udmr, și alții ați guverant …și va fost și vouă de folos==ciocul mic===DE CE NU AȚI PUS ÎN ORDINE , DE ATÎȚIA ANI LISTELE PERMANENTE DE VOT ??PT. CĂ NU MAI TREBUIA SĂ FIȚI ATÎȚIA ÎN PARLAMENT , ÎN GUVERN… CA DEPUTAȚI ȘI SENATORI… DACĂ S-AR FI ACTUALIZAT LISTELE !!! ĂSTA ESTE ADEVĂRUL….TOȚI….DE 20 DE ANI AȚI TĂCUT COMPLICE PT CĂ A FOST ÎN INTERES PERSONAL…….DE ACEEA AZI MORȚII VOTEAZĂ ÎNCĂ….ȘI NOI SUNTEM LUAȚI DE PROȘTI … DE VOI TOȚI ÎN EGALĂ MĂSURĂ … NU AVEȚI NICI O SCUZĂ… NICI UNII NICI ALȚII !!!

 90. consider ca toate cele patru argumente ,pe langa soliditatea lor , arata cine este cu adevarat puscariabil ! am o impresie vaga ca CCR o sa paseze raspunderea de moment parlamentului ca sa mai castige timp. este o curte fara coloana vertebrala , as ca nu ma astept la prea multe de acolo. in orice stat democratic din lume la asa un scor se demisiona direct dupa anunturile partiale ! nu la noi!

 91. Dle Tudor,

  Vreau sa va supun atentiei urmatorul aspect:
  Conform legii 3/2000, art Art. 63, paragraf (1): “Prezenta lege intră în vigoare la 30 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.”
  Intrucat Legea 153/2012 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului nu stipuleaza nimic referitor la data intrarii in vigoare, nu ar trebui ca legea 153/2000 sa urmeze acelasi regim ca si legea pe care o completeaza? Adica sa intre in vigoare la 30 de zile de la publicarea in M.O.?

 92. Un argument pentru invalidarea referendumului: majoritatea judecatorilor sunt slugile demisului.

  Eu n-am inteles de ce a fost guvernul atat de static: a bagat “Barosu'” spaima-n ei, a facut Merkel incantatii?… Iar Ponta trebuie sa fie cel putin naiv sa creada ca daca demisul se intoarce, o sa stea acolo izolat la Cotroceni, asa cum am inteles din ce declara luni.

 93. Eu unul sint constient ca de fapt in subiectul – referendum – exista o suma mare de avantaje pentru tot ce inseamna Basescu , deci concluzia este ca sint foarte multi bani la mijloc , nici nu va puteti imagina cit ar putea fi , incredibil de multi . (cu noua cifre si doar in $ caci asa se calculeaza , ca si barilul de petrol)Deci , oameni buni , situatia este cam incurcata , si pe deasupra sint si multi din gasca santajabili , caci odata intrat in joc este cam greu sa iesi …. Radu , tu esti un tip super si vrei sa faci ceva pentru neamul asta atit de necajit , si sincer vedem ca esti foarte apreciat pentru gindirea ta limpede si lucida de care avem atita nevoie toti dintre noi . Sigur ca si eu la rindul meu , ca dealtfel multi romani , ar putea sa iti trimita stiri foarte interesante , dar oamenii se ingrijoreaza de viata lor si nu numai …. dupa cum se observa .Sunt foarte multi oameni simpli (din popor) care sint extrem de inteligenti si cunosc multe aspecte despre viata , mai ales probleme politico-sociale , dar nu au posibilitatea sa fie popularizati decit poate norocosii , prin media .Iar voi toti de la Antena 3 sinteti niste scumpi si va iubim din tot sufletul caci aveti atita grija de tarisoara asta pe care tradatorii ei si de neam vor sa o vinda pe doi arginti , doar ca ei sa se simta bine cu multi bani in buzunar …. Va multumim mult de tot si va iubim !

 94. Domnule Radu Tudor, e drept ca sunteti jurnalist, dar nu vad cum as putea eu interpela direct liderii USL.

  Ce spuneti, acest demers la CCR este urmare a directa a zicerii domnului Zgonea, potrivit careia “puteti sa va adresati si la mama CCR”?

  Apoi, daca listele electorale sunt gresite, credeti ca se impune o micsorare la nivel national a numarului consilierilor locali, alesi prin votul cetatenilor inscrisi pe aceleasi liste?

  Nu in cele din urma, daca luati in calcul numarul rezultat din recensamant, cum comentati numerele citate in acest articol?

  http://www.adevarul.ro/actualitate/Ipocrizia_USL-_Dupa_ce_au_sabotat_recensamantul-Sova_si_Ponta_vor_sa-l_foloseasca_in_mod_ilegal-_Sova_si_Ponta_nu_s-au_lasat_recenzati_0_746925538.html#

  In aceeasi idee, putem scadea din numarul de votanti pe domnii Ponta, Sova, precum si altii ca ei care au boicotat recensamantul? Inteleg de la domnul Antonescu ca ar fi vorba ca respectivii sunt morti, ca’n recensamant nu apar.

  • NU MAI SUPORT SA VA AVD CUM STATI TOTI CU GURA CASCATA CA SA VA CADA IN EA NUMAI PORCARII BASISTE.

   CA SUNTETI ASA DE USOR DE PROSTIT S-A VAZUT PRIN FAPTUL CA ATI STAT 8 ANI SA-SI BATA JOC DE VOI BASE SI PORTOCALII

   CAND TREBUIA SA IESITI LA VOT PE 29 IULIE UNDE OARE ATI FOST>

   ACUM CAND TREBUIE SA SUSTINETI VALIDAREA REFERENDUMULUI UNDE SUNTETI?
   SUNTETI CUMVA IN STRADA SA VA STRIGATI VOINTA?

   POATE VA MAI SI TREZITI DIN SOMNUL CEL DE MOARTE SI REACTIONATI

   VOI VA UITATI CUM REACTIONEAZA ALTII? CUM IES MASIV IN STRADA SA PROTESTEZE?

 95. Cred ca Duma de Stat va pasa responsabilitatea validarii sau invalidarii referendumului din data de 29.07.2012 Parlamentului, iar Parlamentul, stiind ca Basescu si-a batut joc de el, il va demite fara drept de apel. Parlamentul ar trebui sa nu tina cont de reactiile internationale… pentru ca nu U.E. ne da noua salarii.

 96. Buna ziua. Eu ce sa mai zic?! Sunt ca cetateanul turmentat care zice: Si eu cu cine votez? USL va pierde pe mana proprie in fata unui vulpoi care a pandit fiecare greseala si greseala a venit – lista electorala. Ca sa-l invingi trebuie sa fii la fel de diabolic dar, cine sa fie mai diabolic ca presedintele inca suspendat, nu-i asa?

 97. 1. Ar fi trebuit ca incepand din 29 iulie si pana la deliberare judecatorii CCR sa fi fost consemnati undeva, sub paza, fara legaturi de orice fel cu exteriorul, pentru a nu fi influentati, cum se intampla in America in cazul juratilor.

  2. PDL a luat hotararea in BPN cu 89 voturi pentru si 1 abtinere ca membrii si sustinatorii sa nu participe la referendum, in acest fel restrangand drepturile electorale ale acestora, fapt deosebit de grav, anticonstitutional si profund nedemocratic.
  Ca membri de partid oamenii erau tinuti sa respecte hotararea, ca cetateni li s-au incalcat drepturile de catre un partid care trebuie sa actioneze in conformitate cu Constitutia si legile acestei tari.

 98. Poate vor sa ne faca sa renuntam la a mai vota in tara asta.
  De fiecare data cand a trebuit sa voteze romanul au fost probleme… Ce sa intelegem ca peroanele care au raspunderea da a sti exact cati cetateni sunt in tara asta si cati au dreptul la vot, nu isi fac datoria??? Cetateanul, asta percepe din pacate, degeaba mergem la vot daca este asa o mare bulibaseala in institutiile statului, referitor la a tine evidenta numerica a populatiei, sau incurcate sunt caile domnului…sunt facute anume???
  Astept cu mult interes verdictul daca o sa fie, sau arunca “pisica” in curtea Parlamentului.
  Va multumim, pentru interesul ce il purtati in primul rand: al dreptatii si al cetateanului!

 99. DACA NU SE VALIDEAZA REFERENDUMUL si CCR ISI BATE JOC DE VOTUL MEU SI A CELORLALTI ROMANI CARE SI-AU EXPRIMAT OPINIA CRED CA AR TREBUI SA LE ARATAM CINE ESTE SUVERAN IN TARA ASTA ( POPORUL ROMAN ).

 100. sunt de acord ca au fost si greseli la acest referendum dar sunt aici doua aspecte
  1} platim pentru cei care nu ies la vot pentru care zic ca ei sunt prea mici ca sa schimbe ceva si a celor carora nu le pasa
  2} conform legii partidelor politice pdl nu avea voie sa ceara oamenilor sa nu voteze. deci putem cere ca pdl sa nu mai fie partid politic

 101. punctul 4

  sigur ca este posibil “din punct de vedere demografic”: populatia scade pentru ca se nasc mai putini cetateni decat mor. electoratul creste pentru ca devin majori mai multi cetateni decat mor. simplu

 102. Revin! Daca CC invalideaza referendumul devine complice la genocidul romanesc din ultimii ani. Si va fi judecata in consecinta! Maine, la anu’, sau peste zece ani! Sincer, nu ma intereseaza ce pretext folosesc ca sa valideze referendumul! E treaba lor! Ei s-au bagat in rahat, ei sa se scoata. Li s-au oferit o multime de argumente! Lumea se schimba! Ceausescu n-a inteles asta! Si a platit! Si el si familia lui! Nici Basescu n-a inteles! Si a inceput sa plateasca! Daca membrii CC nu inteleg, vor plati! Poate, foarte repede! Altfel, il meritam pe Basescu!

 103. CCR ar trebui sa se gandeasca bine, nicaieri pe planeta asta, mortii NU decid pentru cei vii. Daca referendumul va fi invalid, ar fi mai bine sa plecam toti din tara asta si sa-i lasam pe cei morti sa ‘traiesca bine’ cu basescu.

 104. Spun şi eu aşa, nu s-ar putea să vă pună pe dumneavoastră ministru de interne, domnule Tudor? Şi pe Doamna Stancu la parchetul anticorupţie ( sau măcar la Ministerul Bunului Simţ) Şi pe Dana Grecu la relaţia cu parlamentul, nu de alta dar mi-ar părea rău să nu îi dau ocazia să se mai răstească puţin la Blaga et co…
  M-aş simţi mult mai în siguranţă, vorbesc aproape serios…

 105. Din pacate, nu stiu de ce, dar am o presimtire sumbra… Ne vor rade-n nas ca si pana acum. Nu va conta logica, ci numirea politica la CCR… Apropo stie careva cum suna fisa postului pt un judecator la CCR???? Nu de alta, dar Zegrean, numai judecator n-a fost la viata lui. Iar Rus, de la interne, sa faca bine sa-si dea demisia. Este ora 14:15….

 106. Daca UDMR a ales sa nu se prezinte la referendum pe motiv ca nu este despre unul de-al lor,atunci as dori ca judecatorul CCR numit de UDMR sa aiba bunul simt si sa se abtina de la vot,astfel sa fie nevoie de 6 judecatori din taberele particicpante care sa ia hotararea.Adica daca au ales sa stea deoparte,pai sa stea deoparte si judecatorul lor.Si ca o idee,de acum inainte,daca ei aleg sa nu faca parte din tara asta la chestiuni asa importante,pai atunci sa-i scoatem din listele electorale atunci cand ei nu doresc sa se exprime,ca sa nu influenteze votul celorlalti,fiind trecuti pe liste si contand la cvorum.Eu cred ca asa ar fi corect:participi,atunci faci parte din joc si poti sa si judeci;alegi sa nu participi,atunci nici nu trebuie sa influentezi si nici sa judeci.

 107. CCR-ul nici nu va valida, nici nu va invalida referendumul. Se va prevala de neintrunirea paritatii de 6 la 3, pentru a arunca bila fierbinte la Parlament.
  Oricum, Basescu e demis. Fie ca se va duce la serviciu la Cotroceni, fie ca pleaca pe mare, oricum e PA! Fiinta glasuitoare si debusolata, ilogica si instabila psihic nu valoreaza nici cat presul pe care isi sterge Viktor Orban picioarele. Pentru romani, inca din ianuarie a devenit un “fost”.
  Iar daca, in aceste imprejurari, dl. Antonescu pleaca din viata politica este un las si un tradator. Este un las, pentru ca batalia pentru Romania este abia la inceput si doar lasii parasesc campul de lupta. Devine tradator pentru ca tradeaza pe toti cei care au iesit la vot, indiferent de votul exprimat. Asa ceva nu se uita si nu se iarta…

 108. Purceaua-i moarta-n cotet, da’ matale tot incerci resuscitarea.
  Hai, pune mana si citeaza si deciziile celelalte, care spun fara echivoc – 50%+1 din listele electorale permanente. Punct. Nu din listele de recensamant, nu de la CNAS, nu de la SIE, nu de altundeva.

  Apropo, ca sa va distrati un pic, mergeti si priviti Sinteza Zilei din 27.02.2012. O sa aveti acolo un punct de vedere foarte interesant despre CNAS si al sau SIUI, exprimat de Gadea in persoana. Dar memoria lumii e scurta si selectiva.

  Pe scurt – USL a avut toate atuurile, nu a stiu sa foloseasca niciunul:
  – victoria incontestabila de la “locale”
  – conducerea Guvernului, cu tot ceea ce decurge de aici
  – posibilitatea de a face si desface legi cum dorea, prin majoritatea parlamentara. Nu comentez cum s-a format aceasta majoritate, voi spune doar ca nu in urma unor alegeri.
  – simpatia populara (sau antipatia fata de Basescu), in urma crizei.

  Rand pe rand, au aruncat fiecare “as” si Basescu i-a batut cu o pereche de treiari:
  – cu 60% sau cat o fi fost din primari, ce i-a retinut sa actualizeze listele? Va spun, daca va intereseaza.
  – graba nejustificata de a forta demiterea lui Basescu, in conditiile in care stiau ca populatia este in scadere (deci, pragul mai usor de atins)
  – “japca” de nedescris cu OUG-uri si decizii arbitrare, care au schimbat parerea Europei
  – incapacitatea de a face orice altceva in afara de “galceava” – numiti o singura masura economica reala, cu efecte pozitive asupra oamenilor, implementata in astea trei luni.

 109. BASESCU SI UDREA TREBUE PEDEPSITI CIT MAI REPEDE ASA CUM AU FOST PEDEPSITI MUSOLINI SI CARLA DUPA RAZBOI.BASESCU NE-A VINDUT OCCIDENTULUI CARE ACUM MIMEAZA SI SPUN CA TREBUE RESPECTATA DEMOCRATIA–GOGOSI-…..TREZITIVA ROMANI,ALTFEL MURIM DE FOAME. INDIFERENT DE CE PARTE A BARICADEI SUNTETI NU UITATI CA SUNTEM ROMANI.JOS CU MAFIOTUL.

 110. va urmaresc de mult timp si va admir abnegatia. Ridicolul listelor este ca in acestea pot fi gasite persoane care la data intocmirii erau oare decedate. Eu am 3 decedati nu am verificat in liste ca nu sunt publice din alte localitati, deci oare pentru cine au votat, caci le stiam optiunea. Si atata timp cat curtea nea impus cvorum cum sa-l faci cand nu se prezinta e un element care a viciat efectiv rezultatul. Impui ceva dar motivatia ccr sa spuna de ce a impus acest cvorum in conditiile in care nu au venit oamenii. tot aud placa cxa sa plateasca costurile referendumului cei care l-au organizat. nu cumva ar trebui cei care nu s-au prezentat ca asa nu se mai tipareau atatea buletine si timpul de vot era mai mic.

 111. PS: pe textu’ matale: “(2) Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.”

  Actuala majoritate parlamentara nu are nicio legitimitate. O parte semnificativa din membrii ei au fost alesi pe listele altor partide, o alta parte (ex. Sergiu Andon) ar trebui (de drept, ca tot va place expresia) sa zboare de acolo. Deci, in al carui nume exercita suveranitatea grupul USL din Parlament?

  Mai departe, daca vreti sa o intindem. Crin Antonescu a adunat 9000 si ceva de voturi pentru intrarea in Parlament, facuta prin bunavointa legii electorale. Pe cine reprezinta el in calitate de presedinte interimar?

 112. Misto…Hai ca s-a creat si subiectul de emisiune pentru diseara.
  De ce zice un cititor de aici ca Antena 3 face treaba USL-ului ?
  Da’ ce ea nu e parte din alianta ?
  D-nul Radu Tudor, sugestia aia cu Crin cand se duce la mitinguri politice sa iasa la public dupa melodie n-a mers. Trebuia sa iasa inainte..
  Si nici cartea aia data moca de JN cu adevarata fata a lui Basescu.

  Dragilor, nu disperati. Basescu pica sigur in 2014.
  Nu mai are nici o sansa.

 113. Oricum tb sa plece!!!
  Este ilogic sa vrei cvorum din fie si 18 mil, cand cel putin dupa 2000, la orice alegeri au fost in jur de 45% cei CARE NU S-AU PREZENTAT. Adica aceasta masa nu pare interesata de orice fel de alegeri. Pai daca scadem din, repet fie si 18 mil, 45% care de regula nu vin (adica 8,1 mil)raman cam 10 mil masa de votanti din care au venit totusi aproape 9 mil ceea ce nu mai lasa loc de discutii!

  Altfel …in strada toata lumea!

  Oameni buni, traim in 2012,IT este la cote maxime iar noi in Ro nu stim exact cate persoane sunt!???. macar cu aproximatie de hai 3 luni si tot se poate stii exact! Pai parca ii spune Biroul de evidenta informatizata!!!
  fetita mea avea 1 luna si jumate si m-am dus sa ii iau o reteta si din farmacie (care este legata cu softul CNAS) mi s-a spus ca este CNP gresit pe reteta( si aveau dreptate). Adica aparea totusi in sitem si nu stim acum cati adulti suntem!? NU CRED!

 114. Dl Tudor,
  Fac parte dintre cei care nu au votat. Motivatia mea este ca puterea nu trebuie sa apartine in totalitate unei singure formatiuni politice.Graba de a pune mana pe putere a USL mi se pare la fel de nefireasca ca si atitudinea PDL & Basescu.
  Intrebarea mea este de ce analisti precum dvs, dl. Ciutacu, dl. Badea, dl. Ciuvica si in general echipa Antena 3 nu accepta alte opinii. Am sesizat ca frecvent, analistii amintiti au exprimari jignitoare la adresa celor care au alte opinii politice, sociale sau economice.Sunt numiti retardati, basisti, oligofreni, ecc.Inteleg ca oamenii politici invitati in emisiuni sa se jigneasca intre ei, inteleg ca moderatorii sa fie angajati politic si sa se confunde in opiniile lor cu activistii de partid, dar nu inteleg de ce este jignita populatia cu alte opinii politice?? este mai bine sa ne intoarcem la partidul unic ??

  • pe mine m-ati auzit spunind pe post retardati sau oligofreni? basisti s-au definit singuri, expresia a aparut undeva pe hotnews parca pentru prima oara. va respect dorinta de a nu vota. nu veti auzi niciodata de la mine jigniri pentru sustinatorii lui basescu. in rest, ceea ce fac la antena 3 este din convingere totala, in urma catastrofei politice traita cu basescu timp de 8 ani.

  • 1. USL este formata din 3 partide, asa ca “partidul” unic este o baliverna.
   2. Nu ai votat pentru ca USL se grabeste sa ia puterea. Te anunt ca USL a luat puterea, deci nu mai avea dece sa se grabeasca. Pe de alta parte, trebuie sa se grabeasca, pentru ca oamenii nu mai suporta cizma sovietica a PDL-ului si cizma extremista a UDMR-ului.
   3. Care populatie ?
   4. Democratia inseamna vot in toata Europa, iar cei ce se abtin nu se iau in considerare.

 115. APROPO, DE CE USL NU A INAINTAT DOCUMENTATIE, O SESIZARE LA BEC INAINTE DE A SESIZA CCR VIS A VIS DE POPULATIA REALA CU DREPT DE VOT ?????!!!!!!

  • Pentru ca au fost prea increzatori in scorul de la locale cred. Dar nu asta e problema. Problema sunt cei care ignora acum vointa romanilor si sper ca in lista asta sa nu se bage si CCR.

 116. Daca referendumul nu se valideaza va fi, cum a spus Mugur Ciuvica, balamuc general. Inafara de intoarcerea lui Basescu, mie mi se pare crunt ca un om cum e Crin Antonescu sa piarda in fata mitocanului. Ar fi prea de tot – intr-o lupta alb/negru, bine/rau, decent/penibil, corect/deformat, adevarat/fals, curat/jegos, RAUL sa invinga. Crin NU trebuie sa se retraga acum – ne este dator tuturor celor care ne punem, in continuare, speranta in el. Fara el USL se va prabusi – e doar o chestiune de timp. Crin e SINGURUL care ii poate face fata lui Basescu.
  Eu am studiat in strainatate si m-am intors in tara desi as fi putut sa raman si sa duc o viata mai mult decat decenta inafara. M-am intors si, pentru prima data, regret. Dumnezeu sa ne ajute!

 117. Ponta este la mare. Sigur e obosit, stresat, vrea sa stea cu familia…Dar, cu toate astea, cand e o chestiune de ore pana la pronuntarea CCR, a plecat la mare. Oare de ce? Poate pentru a nu i se putea reprosa ceva (implicare, presiune, influenta) daca decizia CCR ii va fi nefavorabila lui Basescu? Poate pentru ca efectiv nu mai are ce sa faca? Cine stie…

 118. Toti “actorii” acestui referendum s-au umplut de penibil. Unii care erau toata ziua cu democratia in gura si apoi si-au indemnat sustinatorii sa taca si altii, care stiau ca numarul de votanti nu este cel real, dar au lasat-o asa in speranta ca lumea va iesi si le va da lor sansa sa spuna: Beeeei, v-am tras-o!
  Toti, nu fac altceva decat sa-i manipuleze pe cei de care isi amintesc doar cand se pune de alegeri. Eu, una, mai degraba imi tai degetele decat sa mai votez vreodata.

 119. Am vazut ca PDLul a renascut si acum vor sa uneasca dreapta. Mi-e o scarba enorma de ei.

  Am o singura intrebare cu privire la USL in general si la anumite persoane in particular: au fost incompetenti, fricosi, rau intentionati, sau au un plan bine pus la punct sa ne scape de basescu si asta explica reactiile penibile din ultimile zile. De raspunsul la aceasta intrebare depinde daca voi mai vota pentru ei sau daca voi mai vota in general.

  Daca nu apare cu o solutie foarte inteligenta si foarte curand, am impresia ca Ponta se sinucide politic ramanand fara votanti. In afara de cazul in care se pregateste sa fie reevaluat si sa treaca la pdl.

  Si putin imi pasa ce zice CE. Daca Ponta vine si ne spune ca sunt niste rame si ca deciziile se iau la Bruxelles, ii sugerez sa isi dea demisia cu totii. Sa ne conduca CE direct, eliminam intermediarii si facem economie.

 120. CU GREU O SA SCAPAM DE NENOROCITUL ASTA !!!!!!!!!!!!!!!!
  SE TINE CA CAINELE CU DINTII DE SCAUN !!!!!!
  FEREASCA DUMNEZEU SA SE INTOARCA LA COTROCENI : O SA UMPLE INCHISORILE !

 121. Daca Basescu ramane, PSD e terminat, pe mana lui Ioan Rus si a sefului sau, Victor Ponta, iar PNL va fi salvat doar de iesirea din politica a lui Antonescu.

  Iar prezenta reala la vot de acum incolo va fi sub 4 milioane.

 122. Radu Tudor,inteleg ca ieri,domnul Ponta tocmai ce i-a scris lui Barrosso o scrisoare,in care ii spune ca pragul nu s-a atins si ca deci dl. Basescu se va intoarce la biroul dansului.Asa se explica deci si iesirea lui Rus cu cifra din liste,asa se explica si faptul ca PSD nu si-a scos oamenii la vot.Iata ca scopul de a-l scoate definitiv pe Crin din joc a iesit la iveala.Va amintiti cand spunea Basescu,foarte sigur pe el,ca Antonescu nu va ajunge niciodata-niciodata presedinte? Pai se pare ca se se baza din gros pe PSD si tradarile lor.Am vazut acum labe1 scrisoarea si imi vine sa-i sparg capul lui Ponta.Cum isi bate el joc de 7,4 milioane de oameni si-i scrie el lui Barrosso ca se intoarce Basescu inainte de a se pronunta CCR?Cine-i da lui acest drept sa faca ce-a facut?

 123. Cred ca doar ultimul argument poate fi luat serios in considerare de CC. Primele doua sunt motive pentru sanctionarea PDL.

 124. Ma enerveaza cand aud aberatii si comentarii gresite de la voi… sunteti oameni inteligenti. Base a fost prins intr-un moment in care a avut un puseu de inabilitate de comunicare ( ce savant suna, haha). Sensul a ce a zis e urmatorul: “Nu eu am invins, ci ei au pierdut”. E evident sensul asta. Totusi banuiesc ca ati inteles sensul, dar ii dati interpretarea cea mai convenabila. Sper oricum sa se termine cu bine pt noi tot balamucul asta si sa vedem pe Base si Udrea (pe care ar fi bine sa o pomeniti mai des, pt ca o uita lumea) si pe ceilalti din “celula” lor de partid acolo unde le e locul.

 125. Am citit contestatia USL-ului . Are argumente de bun simt , dintre care eu il retin pe cel , parsivesc , al boicotului , asta dupa ce o contestatie a Pdl a impus cvorum de participare . Daca CCR , nu ia in calcul vointa liber exprimata a 8,5 milioane de oameni , cu un procentaj de 88% in favoarea demiterii , daca asimileaza pe cei absenti cu votul pro-Basescu , atunci trebuie sa ne ducem dracului cu totii .

 126. UPS….! BĂSESCU SE PARE CĂ A SCĂPAT PORUMBELUL !…SĂ ȘTIE , OARE EL CEVA, CE NOI NU ȘTIM ?????? DOAMNE AJUTĂ !

 127. Compatrioti eu pot doar sa-l felicit pt dl Radu Tudor si doresc sa se indeplineasca ceea ce-a scris pentru ca are dreptate…Doamne ajuta si sa redevenim tara cu oamenii buni, primitori siinstariti, asa cum am fost

 128. Argumentele sunt mai mult decat pertinente.
  Insa sa nu uitam ca Romania nu este SUA, acolo principiul precedentului decizional in materie de drept este recunoscut. Orice tanar avocat poate invoca o pronuntare anterioara intr-o cauza similara si cazul in speta nu se mai rejudeca.
  La noi Curtea Constitutionala a dat de multe ori verdicte care se bat cap in cap.
  Cu marinaru’ trebuie sa lupti cu armele lui. Nu inseamna sa devii derbedeu si paranoic, trebuie doar sa alegi armele bune.
  Sincer vorbind, imediat dupa anuntarea boicotului, eu inaintam o sesizare la Curtea Constitutionala si solicitam 2 lucruri: ori eliminarea pragului electoral, ori acceptul ca pe buletinul de vot sa fie scris: “Sunteti de acord ca Traian Basescu sa fie presedintele Romaniei?”. Si obligam boicotistii sa iasa la vot, considerand ca cei care stau acasa raspund “in tacere” cu NU.
  Se decala termenul de prezentare la referendum dar nu picam de prosti noi cei peste 8 milioane de cetateni, care inca au ceva de zis in tara asta.

 129. Extras din decizia CCR: “Constată că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi
  desfăşurarea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la
  referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale
  permanente”.
  Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 (supusă în speţă controlului a priori exercitat de Curtea Constituţională), are urmatorul continut: “Art.10: Demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă, în urma desfăşurării referendumului, propunerea a întrunit
  majoritatea voturilor valabil exprimate.”
  Conform DEX: “ASIGURÁ, asígur, vb. I. 1. Tranz. A oferi o garanție pentru înfăptuirea unui lucru; a face ca înfăptuirea să fie sigură; a pregăti ceva în mod sigur, durabil; a garanta.”
  Asadar, legea este constitutionala! Curtea, conform propriei decizii, trebuie sa analizeze daca s-a asigurat participarea la vot a jumatate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Guvernul, care a organizat referendumul, a pregatit consultarea populara, in asa fel incat sa existe toate garantiile ca nici o persoana nu va fi impiedicata sa-si exercite in mod liber votul. Guvernul a asigurat prezenta la vot in spiritul deciziei CCR, asadar conditia impusa de Curte a fost indeplinita. Decizia Curtii Constitutionale nu are un text precum: “Constată că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională, numai daca participarea la referendum este de cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”. In aprecierea participarii la vot, Curtea trebuie sa se aplece atat asupra eforturilor Guvernului de a asigura prezenta la vot, cat si asupra actiunii anti-democratice a PDL in coniventa cu Traian Basescu si cu forte politice din afara tarii, de a impiedica o prezenta masiva la vot. In acelasi timp, Curtea Constitutionala a Romaniei, trebuie sa se pronunte asupra ingerintei unui stat strain, in procesul referendumului, acest proces fiind consacrat de Constitutie. Un stat strain impiedica aplicarea Legii fundamentale a Romaniei, iar acest aspect de o gravitate care aminteste de timpuri pe care le-am considerat demult apuse, trebuie sa se regaseasca in motivarea Curtii, daca mai apartine totusi acestei tari.
  Propunerea de demitere a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimare.
  In consecinta, cele doua conditii (cea prevazuta expres in lege si cea implicita, din decizia CCR) sunt indeplinite cumulativ.

 130. E clar ca listele electorale au fost intentionat “lasate” umflate. Cand a cerut CCR pragul de prezenta am banuit ca este o capcana. Acum imi dau seama care a fost capcana.
  Nu cred ca judecatorii CCR se vor obosi macar “sa se faca ca studiaza” documentele aratate in articol. Vor valida sec referendumul.
  Pacat… suntem tara lui Pacala.

  • Inteleg ca validafea resferentumului insemna BASESCU LA INCHISOARE. Stiu ca invalidarea lui l-ar face pe suspendat sa-si ia lovitura de stat… de la cap.

 131. Cum ar fi
  CCR arata ca s-a intrunit cvorumul conform cu datele reale in privinta numarului de alegatori dar, ca urmare a boicotului uneia dintre parti, sau partii vizate ca sa fim clari, decide refacerea referendumului, la care, din sila, oamenii nu vor mai iesi in numar atat de mare… ?

 132. ponta e la mare, nu are nici un stres, nu il intereseaza deloc ce se intampla, noi explodam de nervi si el se distreaza, parca nu putea sa mai astepte putin sau sa-si trimita familia singura sau sa nu se mai laude cu asta…no comment, cica e si rus la mare, se bucura oare ca l-au pacalit de Antonescu care cred ca are onoare si se va retrage? intrebam si eu….

 133. Regulile sunt facute de oameni pentru oameni. Acum vom vedea daca regulile CCR sunt facute pentru un om sau pentru 7,5 milioane de oameni adica o majoritate de 87% care a votat pentru demitere.

  CCR mai trebuie sa tina cont ca spre deosebire de alte meciuri arbitrate, acest meci este doar in plan secundar un meci intre doua tabere politice, planul principal fiind ocupat de meciul dintre Basescu si popor.

  CCR trebuie sa decida daca lasa sa se manifeste vointa poporului exprimata prin vot democratic sau daca o ingradeste. Vama CCR are datoria de a opri numai acele decizii neconstitutionale, or votul liber si democratic exprimat nu poate fi oprit din a-si produce efectele.

  Boicotarea impricinatului a fost o actiune care a sfidat hotararile CCR, legile romanesti in vigoare si mai ales cele mai elementare principii democratice, cum este blocarea vointei majoritatii liber exprimate la vot prin vicierea in mod intentionat a conditiilor puse de CCR pentru desfasurarea referendumului. A fost o actiune de sabotare de cea mai joasa speta, o actiunea prin care a luat in deradere poporul si institutiile statului deopotriva.

  Cum se spune in popor, Basescu si-a dat arama pe fata si a aratat lasitate, desconsideratie pentru valorile democratice si pentru valorile statului de drept, a sfidat cu o nesimtire greu de suportat vointa romanilor.

 134. Ce se va intampla in 2013, cand vor fi oficializate datele de la recensamantul din 2011 si cand vom constata ca, in conformitate cu acestea presedintele Basescu ocupa functia ilegal? In tara asta deja nu mai conteaza ce votezi, ca hotaraste curtea dupa aceea! Sa fie siguri ca n-ai votat gresit!

 135. Nu stiu daca sunt cunoscute urmatoarele. Acum cateva saptamani cand se discuta problema introducerii cvorumului si se aminteau bunele practici aferente ale Comisiei de la Venetia, multe persoane spuneau ca probabil stiau cei din Comisie ceva, astfel incat sa ajunga la concluzia ca impunerea cvorumului nu este de dorit. Nu stiu daca acesta este cazul care i-a convins, dar il precizez oricum. In 2005 are loc un referendum in Italia cu privire la introducerea/acceptarea fertilizarii in vitro (artificiale) si alte chestiuni ce tineau de cercetarea embrionilor. Se impune cvorum, iar catolicii in frunte cu Papa Benedict al XVI-lea ii indeamna pe votanti sa boicoteze referendumul. Rezultatul: 26% prezenta si se respinge metoda de fertilizare respectiva. [Articolul din LA Times: http://www.sfgate.com/news/article/Pope-backs-boycott-of-Italy-s-referendum-on-2666602.php ; citat din “The Economist”: “Last June, the church played a role in a referendum that sought to overturn parts of a restrictive law on in vitro fertilization […]. To be valid, referendums in Italy need to attract the votes of more than half the electorate. Apparently fearing defeat, Cardinal Camillo Ruini called on Catholics to stay away so that the initiative would be thwarted with the help of the merely apathetic. His move was so blatantly tactical (and questionably democratic) that it prompted criticism from believers […]. But it worked. Only 26% of the electorate turned out to vote, so the legislation remained in force.” The Economist, Dec. 10th 2005]
  Pe site-ul Comisiei de la Venetia “legislatia”, “bunele practici”, etc. referitoare la referendum (inclusiv cvorum) sunt datate cel mai devreme din 2006 (daca informatiile sunt complete si corecte). Cu toata mediatizarea acestui eveniment cu siguranta cunosteau evenimentul.
  Si mai interesant mi se pare articolul (stiintific) unde am gasit exemplul: “Quorum and turnout in referenda” (Herrera & Mattozzi, online: http://www.hss.caltech.edu/~andrea/quorum.pdf) unde in abstract se precizeaza teza lucrarii stiintifice: “… a participation quorum requirement may reduce turnout so severely that it generates a <>: in equilibrium, the expected turnout exceeds the participation quorum only if this requirement is not imposed”. Necitind inca argumentatia, mi se pare fascinant cum teoria probabil arata ca atunci cand impui un cvorum cel mai probabil reduci participarea, nu o incurajezi (asa cum a fost intentia CCR-ului). Tot in articol: “We also show that in order to induce a given expected turnout, the quorum should be set at a level that is lower than half the target (…)”. Sigur nu e obligat nimeni, cu atat mai putin CCR-ul, sa studieze si stiintific subiectul.

  • * “… a participation quorum requirement may reduce turnout so severely that it generates a QUORUM PARADOX: in equilibrium, the expected turnout exceeds the participation quorum only if this requirement is not imposed”.

 136. Impunerea cvorumului a fost o decizie neconstitutionala deoarece:
  – a permis actiunea de boicotare politica a referendumului adica ingradirea dreptului la vot.
  – nu ia in considerare votul celor care vor sa voteze;
  – a permis actiuni de intimidare a alegatorilor care doreau sa voteze;
  – a incalcat secretul votului(cei care au votat au fost asimilati automat cu cei care voteaza “DA”.
  Basescu e DEMIS CCR nu are de ales trebuie sa valideze votul.
  Cred ca daca CCR ar fi compus din Blaga;Berceanu;Videanu;Udrea;Flutur;Anastase;Boc;Blejnar;Funeriu tot ar valida referendumul.

 137. dl Radu am vazut ca ambasada SUA a intervenit din nou in treburile interne ale Romaniei, ma intreb; Mai suntem un popor suveran? chiar asa am ajuns sa intervina orice tara din lumea asta in treburile interne ale Romaniei? observ ca din nou dl Marga si dl Ponta nu au nici o reactie oficiala. In legatura cu decizia CCR daca invalideaza referendumul numai merg in viata mea la vot, daca votul meu nu conteaza, numai am motive sa cred ca pe viitor votul meu mai poate exprima ceva.

 138. Sunt total nedumerita,nu vad nici o logica si nu-mi pot explica in nici un fel cum 9 persoane,fie ele si CCR,pot inlocui un PARLAMENT!Nimic nu se mai hotaraste in parlament fara sa treaca pe la CCR!Curata nebunie…

 139. Primele doua argumente nu au sustinere legala. Un partid poate adopta ce strategie doreste.

  Al treilea argument este solid dar a fost invalidat chiar de legea ilogica propusa de CCR, lege care nu se intalneste nicaieri in lume.

  Legea prevede cvorumul cetatenilor inscrisi pe listele de vot.
  Deci alte liste sunt ignorate de legea in vigoare.

  Dar CCR-ul care ia decizii ilogice poate gasi oricand circumstante de validare la care nu ne-am gandit…
  (Prezenta masiva la vot, unica in istoria Romaniei, sau depasirea nr. de votanti cu care a fost ales Basescu in 2009)

 140. Pai cine-i vinovatul de impunerea cvorumului ? Unul este UE, ca asa-i si la ei (aiurea), al doilea este premierul, ca s-a speriat si a “implementat” cvorumul. Totul e varza si asta datorita legilor interpretabile si neclare. Nu te poti juca cu nervii a peste 7 milioane de oameni.

 141. daca CCR invalideaza referendumul numai merg in viata mea la vot, daca votul meu nu conteaza, numai am motive sa cred ca pe viitor votul meu mai poate exprima ceva….daca am ajuns sa fim la mana CCR nu stiu de ce mai avem Parlament, Presedinte etc.

  • daca nu te mai duci la vot
   1) renunti la dreptul tau de om de a spune ce vrei
   2) nu ai nici un drept sa te plangi dupa aceea ca nu traiesti bine sau sa ceri ceva
   3) lasi cale liberat la toti n……..ii sa intre in parlament
   4)poate iti surade ideea sa vina un presedinte portocaliu si sa-l ai primministru pe basescu
   5) lista poate continua

 142. Tot despre cvorum (de ce este irelevant). Pentru ca rational scopul sau a fost indeplinit, el era menit sa asigure ca rezultatul votului este reprezentativ. Daca veneau inca 6.460.462 oameni care sa voteze NU, astfel incat rezultatul votului sa se schimbe, prezenta ar fi fost de putin peste 80% (mult peste cvorum). Cu alte cuvinte, chiar daca nu este complet evident ce vreau sa spun, este ca ei au vrut opinia a 50%+1 oameni din tara. Au obtinut o opinie care este a 80% de oameni.

 143. Din cite am auzit la tv.la emisiunile DL colonel fara armata ca acesti asa zisi judecatori de la CCR nu sint de fapt judecatori cu diploma si nici nu au practicat meseria asta . atunci ce asteptam noi poporu de la acesti nimeni sa ne dea dreptate sa ne valideze voturile? slaba speranta din monent ce aceasta curte desarveste vechea putere si fostu presedinte. rusine . ducetil la un psiholog ca nu este consegvent in declaratii.

 144. Ce ar trebui sa faca Curtea Constitutionala.
  Sa dea un termen pana in 25 august ca guvernul sa lamureasca numarul de persoane cu drept de vot.
  In aceasta situatie, daca guvernul ajunge la cifra eligibila, care face referendumul valid, Base (fortat de servicii) isi da demisia si alegerile prezidentiale se organizeaza concomitent cu cele parlamentare.
  In acest fel, nimeni nu iese sifonat!

 145. primul argument – pdl a incalcat legea – nu poate fi adus, fiind irelevant, singura sanctiune poate fi de ordin electoral ori legal, dar nu judecat de ccr.

  al doilea argument – reprezinta doar o recomandare, nu o decizie cu valoare juridica si care trebuie respectata de toate partile.

  al treilea argument – nu exista obligatia ca in constitutie sa fie precizat numarul de votanti sau alte conditii, constitutia contine doar principiile, dand competenta de reglementare legilor specifice. altfel am avea o constitutie mai mare decat biblia.

  al patrulea argument: ccr nu poate analiza numarul de votanti, asta e in sarcina mi, cu sprijinul ins. daca asta s-a gresit, exista alte proceduri legale pt sanctionarea acestor proceduri realizate ilegal, dar ccr nu are competenta in acest sens.

  din punctul meu de vedere:
  decizia ccr precizeaza ca referendumul este validat “in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul total de persoane inscrise pe listele electorale permanente” – am citat exact ce scrie in decizie – se refera la 3 chestii majore:

  1. asigurarea conditiilor de participare, dpdv organizatoric si legal, al accesului la vot a votantilor, iar nu efectiv pragul electoral. caci altfel, decizia curtii putea sa precizeze direct pragul, fara nicio “asigurare a participarii”. este o mare diferenta intre “participare” – adica participare efectiva si “asigurarea participarii” – care inseamna asigurarea posibilitatii de participare a unui numar de votanti.

  per a contrario, daca ccr va decide ca acea asigurare a participarii poate fi realizata indiferent de boicotul uneia dintre parti, atunci va da liber tuturor boicoturilor in viitor, astfel incat aigurarea participarii nu mai are niciun sens. cine poate asigura o participare sau impune un cvorum, cand una dintre parti face fix invers si actiunile ei sunt tocmai impotriva acestei participari?

  2. din punct de vedere al regulilor si reglementarilor, decizia ccr a avut un resort diferit. desi nu se poate implementa principiul simetriei formelor in dreptul public – adica acelasi numar de voturi pentru alegere si pentru demitere (acest lucru este precizat de altfel in decizie), deoarece sunt institutii diferite, totusi curtea a avut acest lucru in vedere cand a spus ca interpretarea asupra cvorumului nu se refera la atingerea efectiva a numarului de votanti, ci doar la asigurarea participarii acestora.

  3. avand in vedere ca decizia ccr este una dintre putinele metode ale puterii judecatoresti care poate avea ca regim juridic izvor de drept, este foarte riscant ca decizia ccr sa fie impotriva exprimarii unui numar asa de mare de votanti.

  cred ca decizia are trebui sa fie destul de simpla: s-a asigura participarea acelui numar de votanti (cvorum)? da. atunci referendumul este valid.
  ca nu s-a indeplinit efectiv acel cvorum, asta este altceva, caci decizia nu prevede efectiv cvorumul, desi putea foarte usor daca asta se dorea.

  desigur ca toate considerentele mele de mai sus pot fi anulate doar prin prisma unei decizii prost scrisa, ca sa nu zic mai mult (foarte posibil), dar asta e o pata si mai mare asupra ccr. daca este oarecum de inteles sa se intample astfel de gafe la jud.cornetu, sa se intample la ccr este de neacceptat.

 146. PS
  Un fel de PAT ca la sah. Nimeni nu poate castiga, nimeni nu pierde. Ceva mai mult decat o REMIZA!
  Cred ca Base ar putea accepta o astfel de solutie.
  Dupa euforia de luni, azi are o voce aproape de soapta.

 147. Călcând pe cadavre!
  Eu respect pe toţi românii care au păreri contrare părerilor mele. În acelaşi timp cer respect românilor faţă de tatăl meu, decedat de aproape doi ani, dar figurează în listele electorale. La alegerile din 2009, tata a cerut celor care au vrut să-i dea punga electorală portocalie, să părăsească curtea, protestând vehement, arătându-le bastonul. De aceia cred că Traian Băsescu va avea o mare problemă dacă se va întoarce la putere călcând pe cadavre! Aşa să-i ajute Dumnezeu, dacă are!

 148. CCR declara constitutionala suspendarea lui Basescu.
  Basescu indeamna la boicot pentru nevalidarea ,,loviturii de stat”.
  Pai daca suspendarea e constitutionala, inseamna ca indemni la boicot impotriva unei hotarari a CCR, implicit impotriva Constitutiei !?sau cum…

 149. eu zic sa ii retragem cetatenia si lui basescu si lui tokes si gata…ce-o fi o fi..mai bine fara UE decat cu asa UE

 150. Alo, domnu’ Tudor, folositi un dictionar inainte de a publica.

  Referendumul nu este un scrutin, deci argumentul #1 este nul.

  http://dexonline.ro/definitie/scrutin, http://www.toupie.org/Dictionnaire/Scrutin.htm (al doilea link este in franceza, pentru ca de acolo a fost preluat termenul). Pe scurt, scrutinul este “ansamblul operatiunilor electorale”, care, la randul lor, sunt “operatiunile prin care un grup isi desemneaza liderii”. Referendumul este insa “consultarea directa a cetatenilor, chemati sa se pronunte, prin vot, asupra unui proiect de lege de o deosebită importanta pentru stat sau asupra unor probleme de interes general. (http://dexonline.ro/definitie/referendum).

  Sesizati diferenta intre “alegere” si “pronuntare”? Si sa nu ziceti ca dexonline nu e sursa credibila, ca se supara sefu’ dvs.

  • da,e sesizabil ca mirosi a scrotin basit spala-te pe nas ma.

   SCRUTÍN s.n. Votare, alegere făcută cu bile sau cu buletine care se introduc într-o urnă; constatarea rezultatului unei astfel de alegeri. ♢ A despuia scrutinul = a deschide urna şi a număra voturile. ♦ Totalitatea voturilor exprimate, depuse în urnă. [< fr. scrutin, cf. lat. scrutinium].

   SCRUTÍN s. n. 1. mod de alegere pentru organele de stat prin buletine care se introduc într-o urnă. ♢ ansamblul operaţiilor. 2. mod de adoptare, prin vot, a hotărârilor la conferinţele internaţionale sau la sesiunile organizaţiilor internaţionale. (< fr. scrutin)

 151. Curtea (CCR) asculta de un ORDIN de sus.

  Nu suntem printre tarile cu coloana vertebrala si traditie democratica. Traditia noastra a fost o vreme fuga in munti si otravitul (fantanilor) iar apoi fuga in noi insine si slugarnicia fata de puternicul zilei. Otrava ne-o revarsam, cum bine se vede, spre noi insine, la nivel colectiv dar si individual.

  Nu avem (ca popor) memorie pentru ca nu avem schelet.

  Cine e Stapanul de azi al Romaniei, ala va decide. CCR nu va face decat sa ne explice de ce trebuie sa stam in genunchi. Atat.

  Si dupa atata privit la Sclava Isaura si surorile ei de prostit tampiti, cred ca ne vom asa linistiti la locurile noastre.

 152. De ce guvernul nu ia atitudine impotriva amestecului ambasadei USA…..in treburile noastre….deasemenea impotriva lui Viktor Orban?SUGERATI-LE DVS , DLE Radu T.

 153. Validarea referendumului ar insemna repararea tuturor balbelor care s-au facut pana acum. Nu acuz pe nimeni, greseli se pot face oricand, din varii motive: viteza derularii evenimentelor; greselile repetate facute pana in prezent, pe care nu le-a indreptat nimeni si care pot determina la randul lor greseli; faptul ca e imposibil ca un numar mic de oameni sa repare in scurt timp ceea ce au gresit multi altii in decursul anilor; etc, etc, etc…
  Pentru a valida referendumul, chiar daca aparent nu s-a respectat conditia cvorumului, se poate face bazandu-se pe mule alte motive. Asa ca nu ar fi o problema imposibil de rezolvat de catre niste minti limpezi, mai ales daca exista vointa.

 154. “În ceea ce priveşte atribuţiile ce îi revin ca autoritate a statului, în intervalul dintre două perioade electorale, Autoritatea Electorală Permanentă are următoarele atribuţii principale:
  -monitorizează şi controlează modul de întocmire şi actualizare a listelor electorale permanente şi de păstrare a registrelor cuprinzând listele electorale permanente, precum şi modul de efectuare a comunicărilor prevăzute de lege şi de operare a acestora, la timp, în listele electorale;
  Domeniul electoral este vast şi dinamic, el nu se limitează la momentul alegerilor periodice, ci se prezintă ca un continuum de activităţi care se finalizează prin alegeri. Alegerile parţiale, alegerile anticipate sau referendum-urile formează un întreg funcţional care trebuie gestionat permanent. ”
  Consider ca lor -AEP- le revine raspunderea pt. validarea acestui referendum. Monitorizeaza si controleaza transmiterea si operarea datelor intre partile interesate: Ministerul Sanatatii( incapabilitate fizica ,psihica),Oficiul Starii Civile (decese,persoane majore, schimbarea numelui), Ministerul Justitiei ( retragerea temporara a dreptului de a vota), Ministerul Afacerilor Externe si/sau Ministerul de Interne( persoane plecate temporar sau definitiv din tara, schimbarea domiciliului ), BEC. CCR ar trebui sa stie acest lucru si sa le solicite in scris p.d.v. fata de neconformitatile semnalate de alegatori.

 155. Domnule Tudor

  sunteți foarte vocal împotriva ungurilor , dar înainte ar trebui să scrieți corect în română…ț să nu devină t, ș-s, etc.

  în al doilea rând: regulile nu se schimbă dup meci de futbol. habar n-avem câți oameni stau în România.

  lăsați pe MARINAR încă doi ani, după aia oricum devine prim-ministru

 156. mosii il invalideaza pentru ca usl a batut palma cu Basnau pentru cvorum de 9milioane sa vina la vot.mare prostie.

  si ce sustinere a avut ticalosul asta peste hotare incat ma intreb daca Europa nu ne vrea disparuti de pe fatza pamantului ca popor,cu basalau la carma fiind pe drumul cel bun.

  cand isi daduse lege basau sa fie imposibil de demis?,in martie sau cand ?,9milioane sa voteze pentru demitere.apoi a facut o “concesie”,9milioane sa se prezinte la vot,chipurile 50%.

  mai oameni buni

  noua cetatenilor de rand ne-a sunat ca dracu cifra asta de aproape 19milioane de alegatori inca de la locale!!dar consilierii aia usl ce boala fac?

  inteleg ca e populatie imbatranita,dar asta inseamna si “iesirea din sistem” pe o parte, odata cu implinirea varstei de 18 a altora, sa fie toata populatia numai adulti e imposibilinseamna ca nu mai sunt copii?..iar saracia de somalia produsa de clanul Bashescu numai ultimii ani a grabit moartea a cel putin 1Milion de romani,ce spor sa fie?,

  deci cat ai fi de neghiob tot ciulesti urechile cand auzi ca sunt 19Milioane de cetateti cu drept de vot,

  daca mai si bati palma cu BASAU SMENARUL care vrea cvorum de jumate din cifra asta uriasa si imposibila si e convins ca nu poate fi atins,

  pai prima si prima data vezi cati sunt deadevaratelea frate nu te arunci cu capul,asta teoretic,

  Practic Scarnavia Bashescu Trebuia Strivita fara mila si compromisuri ca vai Anghela Mertek ce zice si Barosuu o suge indarjit ,nici un cvorum,cum l-au ales mamaligosii tot asa sa il trimita la bulau

 157. Foarte interesanta observatia referitoare la incalcarea legii de organizare si functionare a partidelor politice. Sunt curios sa stiu daca exista si sanctiuni legale si cine trebuie sa le aplice. Umilirea celor care au castigat clar, prin vot, acest referendum cere un raspuns legal rapid, adecvat. Partidele politice se reinscriu periodic intr-un registru national, dupa cate imi amintesc. Ultima data PDL a fost in ilegalitate datorita necomunicarii la judecatorie a modificarilor statutare rezultate in urma congresului national. Evident ca nimeni nu i-a sanctionat. Cum nu este sanctionat nici UDMR pentru ambiguitatea statutului sau politic. Jocul de-a democratia ta versus democratia mea trebuie sa inceteze. Referendumul este forma prin care poporul roman isi exprima vointa si aceasta trebuie aplicata ca atare. Scorul de maidan (9-1) cu care a fost infrant TB nu necesita comentarii din partea Curtii Constitutionale, ci doar validare. In termeni fotbalistici scorul e dezastruos. In aceeasi termeni, facand referire la participare, echipa care a avut un om in minus a reusit sa invinga. In alta ordine de idei, as dori ca TB sa nu mai faca referire la rezultatele Referendumului din 2009. Tema unicameralismului si a limitarii numarului de parlamentari ii apartine, a castigat alegerile cu ea, a avut 3 ani de majoritate parlamentara, sefia celor 2 Camere si a comisiilor juridice, dar nu a miscat un deget pentru a infiinta o Comisie de revizuire a Constitutiei. El si PDL sunt singurii vinovati pentru neaplicarea rezultatelor unui referendum valid. Cum si acum vor fi responsabili pentru sabotarea rezultatelor unui alt referendum. Pe zi ce trece mi se intareste convingerea ca aceasta structura politica trebuie desfiintata pentru totdeauna.

 158. Motivari in favoarea noastra , a celor care am votat sunt foarte multe si solide , insa CCR nu a dovedit de-a lungul timpului ca tine cont de vointa poporului ei ( CCR ) sunt numiti politic ,nu cred ca ii mana sentimente patriotice sau mai grav nu cred ca interesele lor coincid cu interesee celor 8 milioane care au mers la vot . As fi tare curios daca ei au participat la vot ca locuitori ai Romaniei si daca da cati dintre ei .

 159. pdl se lauda mereu ca vor un numar mai mic de parlamentari
  MINCIUNA

  au pastrat listele umflate tocmai pentru a avea un numar mare de parlamentari

 160. cum a zis Marcus si eu tot ma intreb inca din 2004chiar! cum dracu a ajuns asta presedintele tarii,e vreun criteriu care e cel mai ticalos si tradator hot din tara ala a e presedinte?

  in 2004 nu stiam ce e cu el,dar numele mi-a atras atentia si ma gandeam ca trecusera 14ani de la revolutie si tara e prapadita ca dupa razboi,praf o facuse emanatii si uite ma pe cine a ales poporul meu,pe unul cu nume Basescu,

  glumeam ca e oarecum potrivit cu starea de fapt a tarii,totusi mai nimerit era sa-l cheme Decebal Cacarescu etc.

  apoi se stie ce a facut basescu.cum dracu au putut sa voteze de 3ori scarnavia asta cu numele asta,e absolut halucinant ca milioane de oameni sa fie atat de idioti

 161. Daca referendumul este invalidat de CCR reactia romanilor trebuie sa fie imediata: proteste si greva generala. Altfel nu se poate, nu putem ramane impasibili la asa o bataie de joc. Daca ramanem doar dezamagiti si scarbiti fara sa luam atitudine, de acum incolo se poate intampla orice sub pavaza “statului de drept” si a “democratiei”, inclusiv ca alegerile din toamna sa fie amanate ptr. 2013 sau de ce nu 2014 (stiu la guvernare e USL, dar pare ca nu conteaza si poate nici majoritatea parlamentara nu o sa mai dureze mult).

 162. Mark H. Gitenstein este actualul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Bunicii lui Gitenstein au emigrat din Botoșani, România în SUA în secolul al XIX-lea. Sursa:Wickipedia

 163. Uite, zic din prima dar vezi ca afiseaza greu… Nu stiu de ce!! Politicienii, parlamentari, guvern, prim-ministru, presedinte, lucreaza toti la stat. Adica ei lucreaza in sector bugetar, sunt angajati la stat. La stat, principala obsesie in sectoru bugetar este bataia ca chiorii pe functii, pe scaune si posturi. Sefia! Inca ceva, ei fiind angajati la stat, pentru o imagine mai clara asupra intregii povesti, este ca la asociatia de locatari, cu presedintele asociatiei care de fapt atat ca nu e un bloc cu locatarii lui, ci este toata populatia tarii care alcatuieste societatea, prim-ministrul e ca administratorul, el se ocupa de administrativ, cenzorii sunt presedintii camerelor, din astea. Cam asta e povestea si despre asta este vorba! Lupta pentru sefie, in sectorul bugetar nu are absolut nicio legatura cu competenta! Si, ca o ultima idee, foarte rar se ocupa cu concurs pe post! De obicei e la numirea superiorului direct! Principiul simpatiei. Sectorul bugetar, bleah…

 164. Presedintele jucator care sa autointitulat “SEFUL STATULUI”, a aratat de nenumarte ori ca el considera nedemocratic ca o minoritate (si in special EL) sa se ia dupa o majoritate, ADICA NOI, cind e vorba de decizii.

 165. A ramas doar ura, din pacate. A ignora 8 milioane de oameni inseamna a sfida bunul simt. Iar ura este periculoasa daca este intretinuta de niste decizii administrative iresponsabile.

 166. Joaca este simpla.CCR, poate sigur il va repune in functie pe acest infractor,deoarece si ei sunt creati si facuti dupa chipul si asemanarea lui.Problema adevarata este alta:daca dupa decizia celor de la curte,infractorul se intoarce la Cotroceni iar lumea iese masiv in strada,vor fi greve generale,etc.,acest infractor va trebui intr-un final sa-si de-a demisia.Daca nu va ramane la Ctroceni iar noi vom ramane din nou ciuruiti cu dreptatea in mana.

 167. CCR are,dupa parerea mea,o misiune destul de simpla.basescu a avut voturi contra intr-o majoritate covarsitoare,deci logica bunului simt spune ca este demis.
  Ca basistii si pedelistii sustin altceva este treaba lor.
  Daca va uitati in istoria post-revolutionara veti gasi intr-una dintre campaniile electorale,indemnuri ale lui C.V.Tudor la boicotarea alegerilor deoarece se considera furat,el si partidul lui.Prin logica basista de acum,C.V.Tudor ar putea sa revendice castigarea alegerilor din acel an,absenteismul atunci fiind in jur de 40%,daca nu ma inseala memoria.Sau……ne putem face un partid,noi doi,cu familiile noastre,cu prietenii si sa candidam la alegerile generale din acest an.In timpul campaniei electorale,ne sucim si cerem populatiei sa nu vina la vot ,caci acestea vor fi fraudate.Dupa aflarea rezultatelor vom face sesizare la CCR in care vom cere atribuirea voturilor pana la 100% pentru partidul nostru,caci cei care n-au venit la vot ne-au ascultat pe noi,deci cu noi au votat !Simplu nu ?!
  Sper ca cei de la CCR sa puna capat unei astfel de mascarade in interesul poporului roman,indiferent de interesele personale.

 168. Domnule Radu Tudor, va felicit pentru un nou articol bine scris. Cred insa ca lipseste din lista un argument, uman, nu juridic, dar de care CCR ar trebui sa tina cont : cei care au indemnat la boicot , ca si cei care au boicotat si-au batut joc chiar de decizia curtii care afirma ca referendumul este constitutional, numindu-l lovitura de stat. Cu alte cuvinte, si-au batut joc chiar de judecatori ca oameni si au aratat cat de mult ii intereseaza ceea ce cred si hotarasc. Sa invalideze referendumul ar insemna sa valideze exact pe cei care au…mictionat pe ei. Poate asta ar fi trebui sa le ajunga la urechi pentru ca oricat de supus ai fi, sau afiliat vreunei parti, nimanui pe lumea asta nu-i face placere sa fie luat de prost.Toti avem macar un dram de mandrie personala sau orgoliu!

 169. iti urmaresc emisiunile, personale sau unde participi ca invitat si sint foarte fericit sa vad ca exista inca oameni cu o judecata normala, rationala, care folosesc logica si nu impertinenta, aroganta sau mai direct minciuna grosolana si manipularea crasa atunci cind fac o judecata de valoare;
  vreau sa mentionez doua lucruri:
  – primul , faptul ca diaspora, care e atat de controversata si a fost folosita josnic de traian basescu in 2009, deci diaspora ar trebui sa fie exclusa de pe listele permanente iar participarea sa se faca in exclusivitate pe liste speciale; spun asta ptr ca MAJORITATEA CELOR PLECATI DEFINITIV nu mai au acte valabile romanesti, deci este de asteptat sa nu voteze, indiferent de optiune; nu mai vorbesc de distantele uriase ( de exemplu in Canada, unde la Calgary de exemplu, nu este sectie de votare, desi este o comunitate romaneasca mare)
  – al doilea punct – este nevoie ca Antena 3 sa faciliteze contactul cu persoanele care vor sa isi expuna o parere; faptul ca folositi doar FB si blogs nu prea ajuta; am asteptat ore intregi la telefon si nimeni nu raspunde vreodata! De ce nu este posibil sa va contactam pe email?
  cu stima
  Radu B , Toronto Canada – care a votat DA ptr DEMITEREA Tov. basescu

 170. Am si eu o nelamurire, daca o afirmatie de-a mea de denigrare la adresa tarii mele si ajunsa la urechile statului roman m-ar lasa nepedepsit sau m-ar acusa si baga la inchisoare pt denigrare?…sau daca as instiga oamenii sa nu iasa la vot as fi pasibil cu inchisoare?… din cate am inteles in tara asta exista legi..dar legea este facuta doar pt mine ca cetatean?…nu toti suntem cetateni ai acestei tari?.. nu pentru toti este valabila aceeasi lege?

 171. Stau de cateva zile 24 din 24 cu ochii sirma pe Antena 3 si pe blogul
  lui Radu Tudor , citesc sutele de comentarii majoritatea oneste si
  de calitate si ….sper , sper , sper ! …..
  Daca diseara C.C.R. nu va valida Referendumul , lasand portita intoarcerii tradatorului de basescu la Cotroceni ,

  – Inseamna ca C.C.R. nu este o instanta de inalti juristi si patrioti ,
  ci de lichele …
  – Inseamna ca basescu va urina pe votul a peste 7,5 milioane de romani!
  – Inseamna ca devine posibila varianta unui blat Ponta – basescu !
  – Inseamna ca nu numai noi am fost trisati , ci si Crin Antonescu !
  – Inseamna ca soarta Romaniei este pecetluita, adica ruina , distrusa !
  – Inseamna ca toti martirii Romaniei , inclusiv cei din 1989 , sant
  desconsiderati , au murit in van !!!
  – Inseamna ca echipa minunata a Antenei 3 , s-a luptat atata degeaba !

  – INSEAMNA CA SANTEM UN POPOR DE LASI SI DELASATORI !!! DACA NU ,

  HAIDETI LA reinstalarea lui basescu SA IESIM CU TOTII IN STRADA ,
  CU MIILE , CU ZECILE DE MII , CA IN 1989 , SA-L DAM NOI JOS !!!

  Titus Voinopol ( pitesti )

 172. BASESCU NU A FOST PRESEDINTELE ROMANIEI din 2007 incoace. Daca spune ca acum 10,5 milioane il sustin acum, inseamna ca atunci cand au votat pentru el 5,2 milioane, de fapt 13 milioane au fost impotriva lui. Deci nu a fost niciodata ales cu o majoritate.

 173. Cvorumul de 50% +1, din numarul celor de pe listele permanente, ar fi trebuit urmat de o prevedere de 2/3 din numarul celor prezenti la vot. Astfel s-ar fi evitat boicotul.

 174. Mesaj pentru comentatorii decenti ai blogului,

  Aveti aici o lista cu indivizi mizerabili, nespalati la propriu. Adresele lor de mail si IP-urile lor. Va rog sa-i treceti si voi direct la spam, cum fac si eu. Sunt infecti, posteaza mesaje cu un continut pornografic sau limbaj penal.

  Datele lor de identificare si continutul mesajelor fac obiectul unor investigatii oficiale pentru a raspunde in fata legii. Ma rog, care dintre ei sunt stabili din punct de vedere psihic.

  RT

  vladd@gmail.com
  79.114.196.52

  ninutza56@yahoo.com
  92.80.199.125

  mataaaaaa.com
  pizda_grasa@yahoo.com
  188.25.67.155

  moraru.decebal@petrom.com
  194.102.139.99

  gigeldur@yahoo.com
  62.23.212.216

  kosmin2005rom@yahoo.com
  89.122.57.174

  Ciuca Sorina ggcocos@yahoo.com
  213.233.101.66

  andrewmosse@yahoo.com
  89.238.246.18

  gifanul@yahoo.it
  79.55.29.128

  • Puteti sa ne spuneti daca aceste IP-uri se repeta la mesajele respective ? Adica daca acestea sunt STATICE ?

 175. Jos ministrul Ioan Rus!
  Dacă V.Ponta nu îl demite urgent, înseamnă că au vrut doar să ne ofere un spectacol pe vară.
  Eu cred că Ponta şi Antonescu nu au vrut să îl dea afară pe Băşescu, au vrut doar să îi facă un sâc-sâc lui Gitenstein şi altor profotori de România.
  Nu voi mai merge la vot niciodată şi am să îi înjur pe toţi politicienii, cu tot folclorul meu de hamal de port. Şi atunci când înjur eu, în ziua aia nu mai mănânci. Ţi se face scârbă.
  Jos Băshescu şi tot parlamentul şi partidele care ne mănâncă banii.
  HUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOoooo!

 176. AM VOTAT DA. SI VOI MAI VOTA CURIND INCA O DATA DA.
  sa va povestesc de ce: CCR o va scalda din nou .va fi remiza.nu isi va lua raspunderea pentru validare sau invalidare.va lasa decizia parlamentului pe motiv ca listele MI,CAS,INS, sint diferente prea mari.
  asa ca va invoca o chichita legislativa si va cere parlamentului sa decida. parlamentul are doua variante:1. decide validarea (corect). 2. cere un nou referendum fara cvorum (se va impune de la inalta poarta). parerea mea.
  PS . d-le radu, si eu sint fost blocat o luna….

 177. ARGUMENT

  CCR SA OBSERVE FAPTUL CA LA ULTIMELE SCRUTINE ELECTORALE NU S-AU PREZENTAT LA VOT 15.000.001 ELECTORI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  DE CE 15 MILIOANE SI UNU ELECTORI SI NU ALTA CIFRA?
  RASPUNS: PENTRU CA CCR STIE CA NU EXISTA O DOVADA FURNIZATA DE REALITATE IN ROMANIA PROCESELOR ELECTORALE IN CARE INCA CEL PUTIN 7,5 MILIOANE ELECTORI SA FI VOTAT VREODATA CONTRAR OPTIUNII CELEILALTE ALTERNATIVE, CARE AUTOMAT O TRANSFORMA IN MAJORITATE

 178. Ce a scris Cornel anterior , este adevarat ,
  daca judecatorii C.C.R. vor fi corecti , patrioti si
  profesionisti , vor valida Referendumul si-l vor
  demite pe gunoiul ala de basescu , au sansa sa intre
  in istorie si sa contrazica imaginea de slugi basiste !
  Daca insa vor arunca decizia in curtea Parlamentului ,
  sant niste lasi si atunci USL ul ( in Parlament ) are
  sansa sa repare gafele din ultimele saptamani !
  DOAMNE IARTA ACEST POPOR AMARAT , IARTA GRESELILE
  ROMANILOR , DA GANDUL BUN ACESTOR JUDECATORI !

  Titus Voinopol

 179. Articolul doi nu valoreaza doi bani.UDMR este o formatiune politica pe criteriu etnic care nu are nici in clin nici in maneca nimic cu valoriile NATIONALE si aceasta tara.In restul sa zicem ca ai dreptate.
  Dar in UE boicotarea votului e perfect legala si recunoscut ca VOT NEGATIV adica NU.

  Iar acum sper sa ai pcazia sa-l mai ai pe Ponta in fata sa-l intrebi cand are de gand sa nu mai lase pe altii sa-si bage nasul in viata si politica npastra .Aluat-o pe mana lui si prostia lui si USL-ului.
  Si asta trebuia chemat la ordin dupa ce USL-ul a devenit majoritar in Guvern si inmanata o scrisoare de parasire a tarii in 24 de ore si cererea administratiei Americane trimiterea unui alt Ambasador.Dar cum ai nostrii sant slugarnici au facut pe prostii .Ei pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti UDMR-ul si acum caricatura asta rebut trimisa de unchiul Sam.http://www.antena3.ro/externe/ambasada-sua-cc-trebuie-lasata-sa-ia-o-decizie-asupra-referendumului-fara-niciun-amestec-din-afara-178291.html#comments

 180. Domnule Radu Tudor cred ca ar trebui putin mai multa grija pentru a nu radicaliza opiniile (e cel mai putin nociv eufemism pe care l-am gasit) pe fondul frustrarii generale. Tineti cont va rog de o mare parte a populatiei cu un nivel precar de educatie care automat se va indrepta spre pp-dd si “genialul” lui lider spiritual. Credeti-ma sint multi si n-au discernamint ci doar un psihic labil. Ei sint cei care striga ca s-au saturat de toata clasa politica si probabil ca-si doresc ca ei si eventual mamele lor sa aduca un suflu nou. Intrati pe pagina Dan Diaconescu facebook si in scurt timp le veti deslusi intentiile.
  Intuiesc un real pericol in posibilitatea ca acesti oameni sa aiba reprezentare parlamentara.

  M-as bucura daca ati citi acest mesaj FARA A-L POSTA.

 181. Dle Tudor va rog spuneti-i dnei Grecu sa se opreasca cu lipsa de respect fata de invitati

  Mi-a crecut tensiunea din cauza ei si nu vreau sa ajung la spital din cauza ei

  eu ma uit la emisiune din respect pentru dvs si invitati

  Si sa nu ne spuna sa schimbam canalul

 182. Ei…v-ati trezit acuma sa o dati la intoarsa. Daca se atingea cvorumu’ nu se intampla nimic, decat ca Basescu pleca.
  Nici un argument din cele prezentate de d-voastra nu au fost prezentate inainte de referendum. Ce credibilitate mai avem noi in fata institutiilor UE daca se valideaza referendumu’ ? O sa sara cursu’ de o sa ne sara capacele. Lasati sa mai stea 2 ani Basescu inainte sa fie mai rau…

 183. “Ponta se relaxeaza la mare”.Incredibil!Asta echivaleaza cu un scuipat in fata pentru noi dobitocii care am ajuns in pragul balamucului.Niciodata,dar niciodata nu voi mai vota PSD ( si i-am votat slava Domnului ).Daca ideea a fost numai sa-l scoata pe Antonescu din joc inseamna ca a avut dreptate ala cu pitici pe creier, Lazaroiu cand spunea ca Oprescu va candida la presedintie.Ideea e ca sunt foarte prosti daca isi inchipuie ca ii va mai vota cineva la locale sau la prezidentiale.Bineinteles daca mai apuca si nu ii aresteaza basescu pe multi dintre ei cand se va intoarce.Nu pot sa cred ca Hrebenciuc, Mitrea,Ioan Mircea Pascu imi radeau in fata zilele trecute de parca eu imi mai pot relua viata ca si cand nu s-a intamplat nimic.Inca odata tot respectul pentru voi toti de la Antena 3.

  • nu te mai uita in gura danei grecu. l-a ridicat in slavi pe basescu, l-a votat si acum se da iubitoare pnl si uraste psd

   daca citesti blogul emisiunii ei ai sa constati cata lume ii face observatii

   Daca este sa ma iau dupa ce spun matusa mea care este medic (sic nu zic specialitatea) , aceste manifestari arata inceputul unei depresii

 184. Cred ca CCR se va spala pe maini precum Pontius Pilatus si va pasa mitza Parlamentului unde se va desfasura o adevarata batalie. O batalie in care UDMR, atat de detestat acum pt boicotarea referendumului, va avea un cuvant greu de spus. Din momentul in care demiterea lui Basescu va fi decisa de Parlament, acesta isi va asmuti haita de sereisti si deneisti asupra multor parlamentari (inclusiv din PDL si UDMR) pt a-i forta sa voteze impotriva demiterii. In conditiile acestea va fi foarte greu pt USL sa obtina majoritatea necesara demiterii lui Basescu.
  Imi doresc mult sa ma insel.
  Probabil ca in momentul de fata masinile a 4 membrii ai CCR deja nu mai au prezoane.

 185. Radu uite ce scrie cinevape blogul A3 am verificat si are dreptate

  Salvamar | 01 August 2012 19:12

  Domnilor, nu mai bateti campii.
  Dupa 1 martie, PSD conform legii NU mai putea umbla la baza de date cu votantii.
  Chiar daca s-ar fi facut modificari ele ar fi fost validate la 1 martie 2013.
  Daca PSD ar fi incercat asta BEC ar fi sarit in aer si nu ar fi luat in considerare cifrele noi, fata de cele stabilite la 1 martie.
  In rest bateti campii!
  Dana asa sunt LEGILE!

 186. Aveti dreptate cu argumentele de mai sus ! Ele, argumentele , sunt valabile DAR,organizatorul referendumului a fost MAI ! Primul responsabil este ministrul de interne,dupa parerea mea ! Argumentele nici nu conteaza ! Important este ca:SUNTEM SOCOTITI DUPA UN RECENSAMINT DIN 2003 !!! DATA de pe adresa de la Institutul de Statistica e 26.07.2012! Mai erau 3 zile pina la referendum !!! USL-ul trebuia sa le dea publicitatii !! NOICOTUL pdl si al ungurilor va trebui sa fie sanctionat cu tarie !!! CU TARIE !!!

 187. Daca Basescu nu a reusit sa-i faca pe oameni sa nu se mai uite la A.3, Dana Grecu reuseste din plin. Vad ca mai are putin si-si ia invitatii la bataie. As inclina sa tin postul pe “mute” cand vorbeste, dar in felul asta se pierde mai mult de jumatate din emisiune. Mai bine schimb postul!

  • @ M

   Cu toate ca itzi dau dreptate in ceea ce spui, mai ales, dupa emisiunea de-aseara, raman la parerea ca “tinta” nu-i Dana. Face ce face majoritatea femeilor(ei, nu chiar toate si nu numai ele) . E “ciudoasa”(uitate-pe blog si-ai sa constati astfel de accese la multi si..multe), nu mai mult dacat altii si se manifesta mai tumultuos , fara sa fie… putin mai ingaduitoare fata de niste oameni cu intentii bune, pana la urma. Pune-te in situatia Domniei –Sale care constata ca – “te zbati pe sticla, cu toata echipa si vrei, normal, si rezultate si te trezesti numai cu situatii…. …incalcite”. Parca nu tot Domnia Sa(vezi ca nu stiu cum sa scriu.. aplicat?) cerea nerabdatoare , doamne ce nerabdatoare(! ?), sa fie dati “aia” jos cu orice risc si cat de repede doar sub impulsul strazii (chiar cand nu era nicio premisa, nicio perspectiva rationala ca USL-ul sa o faca, repet democratic si respectand toate rigorile)?. USL-ul , cat de mare e , de cate capabilitati dispune, nu si-a putut inchipui, plus ca nu au un “dispecerat al raului “ care sa gandeasca diabolic, ca aia vor juca chiar asa de necinstit(nedemocrat), in vazul lumii si in tot si-n toate, pana la capat. (uita-te mai jos si citeste ceva scris mai amplu despre acest “subiect” si-o sa-mi dai dreptate. Sau, aproape sigur,nu.)
   .
   gemil says:
   July 3, 2012 at 11:08 am
   “Domnule Radu Tudor,
   Neavand nicio legatura cu tema pusa in discutie(si cand, astazi,sunt multe probleme “arzatoare“ la ordinea zilei, la propriu), vreau sa ma adresez unor “prieteni” de pe blog care se tot tin “de-a gaia-matu” de Dana Grecu……”…

   • @ gemil
    Eu vad un singur lucru la Dana Grecu: pe cei din PNL ii mangaie usor pe cap, iar in PSD da cu parul!

    • @ M
     MOTTO: Nu stie barbatul ce stie tot satul.
     Ai avut dreptate . Si nu numai tu . Seara asta a pus capac. A fost in conflict permanent cu toata lumea.Nu numai cu PSD din USL cu ziceai. M-am lamurit. Toata lumea din platou era stresata. Am citit toate postarile de pe blogul emisiunii multe, multe, avand acelasi subiect(30%). Nu despre tema emisiunii. Eu , mai prostanac, postac, am scris despre tema propriu-zisa. Ce ma durea pe mine. Ma faceam ca nu vad. Altii, cum spuneam, nu s-au putut concentra pe subiect si-au scris multe “rautatzi. Puncte de vedere dure dar… reale. Asta e. Mea culpa.

 188. CCR a amanat decizia pana maine. Cu cine vor vorbi la telefon membrii CCR pana maine, cu cine se vor vedea, cine le va pazi casele, cine ii va urmari in trafic ? Oare cine ?

   • Da, da, asta am gandit si eu. Cum va face Base, cvorumul de 6-3 la Curtea Constitutionala ? Punand dosarele pe masa…Doar are butoanele negre!

 189. d-le Radu, am ajuns la concluzia ca dvs. imi reprezentati cel mai bine opiniile si interesele de cetatean, in toata nebunia asta politica. In rest, dezamagire…(cu exceptia dlui Antonescu).

 190. Am o intrebare. Daca CCR incalca Constitutia Romaniei intro decizie luata cine poaate sa o traga la raspundere?

   • @ Pirvu
    Ia mai citeste o data ineptia pe care ai spus-o si apoi, scris-o! .” NIMENI nu poate trage la raspundere CCR”. Ca un vataf pe mosia lui care iese in cerdacul conacului si ne spune noua, prostimii ca NIMENI…….( Cum adica NIMENI, mai caraghiosule? Dar poporul asta trebuie sa stea sluga si-n pozitie de drepti in fata a 9 oameni care pe langa faptul ca au fost trimisi , pana una alta, de niste partide politice ( chiar daca ar fi INCORUPTIBILII si ECHIDISTANTII lu’ peshte prajit, ei fiind totusi “limitati” in a dispune de ceva in raport cu un Parlament .
    Poate ai vrut sa scrii asa. NIMENI , nu poate trage la raspundere CCR. Asa , e bine scris.(voi nici macar nu stiti sa scrieti corect). Parlamentul Romaniei, in schimb, POATE , pentru ca potrivit ARTICOLULUI 61 alin (1)…..” este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”. Spui prostia asta cu NIMENI cu gandul ascuns ca “NIMENI in afara de noi” (adica voi), POATE.(pentru ca voi aveti mijloace specifice si cum fiecare dintre judecatori au un istoric ,mai au si familii n-ar fi o problema . De parca ea Curtea, ar fi Dumnezeu pe Pamant pentru noi , astialalti. Dar voi de unde dracu’ sa stiti asta, cu toate ca trebuia s-o stiti macar atunci cand ati jurat pe Constitutie. Sa stiti macar acest “amanunt “ daca tot e sa jurati. Voi inca credeti in continuare asa cum cititi voi stramb din Constitutie, ca Tara este condusa de Seful Statului (care nu se exista asa ceva). N-ai cu cine vorbi. E marota pe care se da de multe ori vina , asta cu “lipsa de comunicare” care numai ea este de vina. De unde . Nu, e lipsa de bun simt. Prostilor degeaba le comunici ce si cum. Ei o tin pe-a lor.

 191. buna seara domnule tudor din totdeauna v-am apreciat faptul cum ganditi dar acum ca nici o data se vede ca vedeti doar adevarul gol golut adica si dupa parerea mea USL-ul a gresit ff mult lasand totul la voia intamplarii si s-au culcat pe lauri(vechea problema a romanilor)sper din tot sufletul atat eu cat si multi aradeni (si nu multi)sa reusim sa scapam de PACENTIABILUL traian basescu.In speranta ca nu v-am deranjat
  cu deosebita consideratie
  ratiu mircea

 192. Salut Radu,
  Noi ne cunoastem din 1998, am lucrat si eu la Cotid. la economic, cateva luni.
  Nu a observat nimeni faptul ca ieri (ori o fi fost luni?) s-a trezit Basescu, hodoronc-tronc, in mijlocul unui discurs tinut pe la ora 18, sa spuna urmatoarele:

  “Trebuie create locuri de munca, trebuie pornite proiectele Cuprumin si Rosia Montana”.

  Subiectul asta era ca nuca in perete intergrat in restul balariilor lui.

  A fost de fapt un strigat de ajutor catre Gittenstein si grupul celor din spatele celor doua jafuri.

  “Pick me, ca uite, eu va ofer asta, sunt un supus credincios”.

  Cred ca ar fi util sa faceti din chestia asta o tema de dezbatere.
  El trimite semnale de genul asta cu avutia nationala ca si cum ar face schimb de surprize turbo.

  Cautati chestia asta, a fost fix la ora 18, de la panoul cu coperta Constitutiei.

  Mie nu-mi place sa fiu supusul nimanui si ar fi bine sa dezvaluiti strategiile astea ale lui Basescu, ca omul e disperat si e in stare sa faca orice.

  Cele bune,
  paul

  • Cred ca alta e problema cu Cuprumin si Rosia Montana de le-a amintit basescu in speech-ul dictatorului nebun : a incasat comisionul pentru “lobby” si nu s-a achitat de obligatie. E nu numai legat de Gittenstein ci si presat puternic de catre acelasi domn ,care sincer nu exceleaza nici in inteligenta nici in subtilitate.

  • Paul ai dreptate omul asta este sclavetele F.M.I si al Bancii Mondiale,in speta din SUA, aceste institutii sunt formate de un grup de indivizi ce conduc cele mai mari companii din lume. Cauta pe net sa vezi ce a facut Chevron in Ecuador ,fiind implicat in cel mai important proces din istorie si anume 30000 de persoane, pentru poluare,Chevron ajungand in Ecuador in urma imprumuturilor luate de la Banca Mondiala. Cauta pe net ce a facut in ’99 Bechtel in Bolivia , cand guvernul le-a vandut sistemul de apa ,facturile triplanduse si au renuntat la contract doar in urma unor revolte de strada.Cauta pe net ce prapad a facut Banca Mondiala in 1954 in Guatemala, in 1981 in Ecuador ,in 1953 in Iran, In 1981 in Panama, in 2002 in Venenzuela, in 2003 in Irak. Banca Mondiala a saracit state, a asasinat presedinti pe care nu au putut sa-i corupa, au pornit razboaie impotriva lor, le-au furat resursele, si-au impus propriile companii, si cam peste tot apare Bechtel si Chevron. Normal ca intervine nemernicul asta de amasador pentru ca l-au corupt pe basila sa le vanda tara pe nimic si acum sunt speriati ca l-am demis si nu le mai iese combiantia.ASTA ESTE ADEVARUL!!!!!!!!!!

   • @ Madalina
    Nenorocirea este ca si guvernele viitoare (indiferent de coloratura politica) sunt legate de maini in privinta FMI, vor trebui (pana se va reusi restituirea datoriei) sa tina cont intotdeauna de ceea ce zice si impune FMI. Multumim din inima partidului(PDL)!

 193. Cine ma poate lamuri intr-o problema? Este, aici, in ceea ce vreau sa va spun ceva cu “iz” caragialesc. Se foloseste, in general, in cadrul talk show-urilor, facandu-se referire la unii care au facut si mai fac multe-multe rele, abuzuri, hotii, etc., expresia ”Domnia Sa” . Toata ziua(in general seara!) … “Domnia Sa” in sus, “Domnia Sa” in jos”. Se foloseste atunci cand este vorba de Traian Basescu , de Emil Boc , de Udrea, de Anastase, de ….Talmacian , de Tinel, de Canacheu, de Oltean chiar si de… Sile Camataru….. si de cine mai vreti. Dar nu numai . Se vorbeste de “Domniile Lor”, in contextul in care , culmea , fac multe, multe…..rautatzi. Eu cred ca folosirea excesiva a apelativului, (care este o pretiozitate(!?)), aceea cu “Domnia Sa”, se face, pur si simplu, in cele mai multe cazuri, “la misto”(n-am gasit alta “rima”). Ca in Caragiale, cu acea replica –“ Stimabile, stimabile, da-l in ma-sa pe onorabilul! (parca asa suna o replica?!). Dupa parerea mea, acest cuvant NU SE POATE FOLOSI DECAT CA SEMN DE PRETUIRE. Daca-l folosesti pe “Domnia Sa”, impreuna cu informatii cum ca asta, respectiv “Domnia Sa”, a facut multe…rele, suna ca dracu’. In limba romana exista deja, unii poate nu le cunosc, si pronumele (destul de “politicoase”) : dansul , dansa , dansele, dansii,….dancii :D. Se pot folosi cu incredere! ……si cu discernamant , pentru a nu cadea, de la caz la caz, in ridicol cele trei forme : el, dansul, domnia sa. Parerea mea. Daca exista o impunere deontologica privind folosirea acestui cuvant, Domnia Sa, lamuriti-ma ! Va rog.

   • @ marius
    Tu esti oaia ratacita PDL-izda, care scriai tampenii la inceputul campaniei pentru REFERNDUM. Sa ne reamintim!:
    .
    marius says:
    July 10, 2012 at 5:11 pm
    Corect! Asa mi se pare si mie corect si legitim sa se prezinte la vot 50+1 si ne supunem mojoritatii! Nu vreau sa imi decida soarta acele persoane cu ajutor social sau cei care voteaza pt. 50 de lei!
    .
    Ce mizerie!.Ti-am spus-o de-atunci.Revin cu o reactualizare(dupa Referendum) a “termenilor”:
    .
    Ai fost tu corect cand ai spus ca vrei sa te supui majoritatii cand majoritatea era clar, de atunci, ca o vor reprezenta nonvotantii si….acum aflu ca si…mortii?. Ti-am spus atunci ce credeam despre ce scriai. Nu te potolesti. Acum recidivezi, te-ai reevaluat si , acum, de pe pozitia celui care, mai ieri, nu a mai votat, “la ordin”, ataci, de fapt ma ataci.
    Tu zici „tara e in razboi si babele…” Adica tu bagi tara in razboi (cu pragul si cu nonvotul) si tot tu urli ca nimeni nu pune umarul, ca tine, s-o scoata de la necaz. Pai, daca nu inventati voi tot felul de oprelisti si strambe nedemocratice , ca sa ramaneti in continuare pe scaune, la butoane , sa talhariti tara, nu erati dusi de mult pe pustii…..? Adica daca Statul era , intradevar , reformat voi mai erati? Mira-m-as ! Cred infundati de mult puscariile(auzi, cat tupeu, ei vorbesc de… puscariabili?), ca erati scosi si in afara legii pentru genocid , talharie, obstructionarea Votului etc. Procurorul Voinea v-ar fi si condamnat?! El se pricepe la „genocid”
    “Corect”, cum zici tu, ca si cand voi ati sti(de unde?) ce-i aia corectitudine, era ca voi sa nu fiti tratati ca oamenii ci ca hienele pentru ca asa ganditi, simtiti si va e caracterul. Locul vostru nu e intr-o tara democratica. Jucati alba-neagra cu tara si Constitutia. Repet (am mai spus-o si altora p-aici), Constituatia nu trebuie sa intre pe mana talharilor si , mai ales sa jure pe ea.La ea, mai mult, spiritul conteaza nu speculatiile mizere la care va-ti dedat si va dedati. Astfel, in atari conditii, intrebarea la Referendum potrivita voua trebuia sa aiba urmatorul continut: Doriti ca Traian Basescu sa va mai fie Presedinte? DA sau NU? Ti-ar fi placut? Asa ,”smechereste”, cum va este firea si caracterul. Asta dupa ce ati cerut miseleste, la Inalta Poarta Portocalie, cvorumul de 50%+1, dupa care veniti , de fapt ,”lasilor”, cu boicotul. Asa ca , la Referendum , defapt, dupa(iertata-mi fie expresia de catre ceilalti cititori), v-ati fi cacat pe voi si-ati fi urlat ca din gura de sarpe cu acest cacacios( nici) 1milion de voturi DA , pro-Base. Ati fi urlat cum ca USL-ul va invinge cu mortii din tabele si c-o Romanie depopulata atat prin scaderea natalitatii (in tara mamicutelor si bebelusilor, nu asa-i ziceati- rusine sa va fie !) cat si prin „fuga” multora, unde-au vazut cu ochii, alungati de ciuma portocalie. Spune ceva! Spune ca n-ar fi fost asa! Tu, ticalosule mic , care spuneai, o data , pe 10iulie ca „nu vrei sa-ti decida soarta acele persoane cu ajutor social(aduse de voi, dealtfel, in situatia asta)”, si , a doua oara, vii acum si-mi decizi tu soarta cu-al vostru CCR-u si cu mortii de pe liste pe care i-ati lasat si de care astia n-au mai putut scapa in timpul scurt ramas pana la Referendum (de pe 24iulie cand s-a adoptat ineptia impusa de europortocalii, cu acel prag de 50%+1, si 29 iulie, ziua Referendumului. Asa cum ii urau vechii daci lui Traian, iti tansmit si eu urari de …hai sictir!
    PS: Daca veti „castiga” si de data asta, smechereste, ce-o sa faceti mai maimutioilor, ne veti aresta pe toti, nu? . Ce-o sa faceti cu Referendumul pentru modificarea Constitutiei atat pentru Tratatul privind Uniunea Fiscala cat si pentru corectarea ei acolo unde „Omul Negru” dar si Boculete cu al sau guvern au gasit ei portite s-o rastalmaceasca, s-o incalce, ba chiar sa o si violeze? Cine-o sa mai vina la asa mascarada numita Referendum, in care nonvotantii , care acum se identifica cu nonvalorile(morale , cel putin)sa aiba forta mai mare decat votantii. O sa schimbati din nou legea cu…fara prag. Sau o sa puneti intrebarea de felul urmator asa cum , repet , va stim nesimtirea: „Asa e ca NU sunteti de acord cu Tratatul privind Uniunea Fiscala? DA sau NU? . Si nonvotantii majoritari vor spune NU. Deci negarea negatiei= aprobarea=love. Asa va VALIDA si motiva CCR-ul vostru. E minunat , nu? Sau alte si alte” minuni” la care vedem, noi (astia 7.45 milioane de votanti DA -si pustimea aferenta, deci vreo 10.0 milioane) ca va pricepeti „vartos” .

  • Dansul, dansa sunt sinonime cu el, ea. Desigur, s-ar putea folosi dumnealui, dumneaei, care chiar sunt pronume de politete, dar care, fatalitate, provin tot din domnia lui, domnia ei. Ne-am umplut de domniile lor. Ce sa-i faci? Asa suntem noi, politicosi. Spre deosebire de ei, care ne spun “borfasi”. Sau care inventeaza cuvinte ca “puscariabili”. Trei sferturi dintre domniile celor care-au boicotat referendumul vor regreta amarnic in cateva luni. Dar, atat pentru domniile lor, cat si pentru borfasii de noi, va fi prea tarziu.

   • @ Pax Vobiscum
    Multumesc pentru raspuns!
    Deci, inteleg ca totu-i subiectiv in abordarea cu pricina. Si mai inteleg, poate gresit, pana la o alta parere contrarie, ca deontologic, pana cineva , sa zicem, nu-i condamnat nu-i poti spune “el” sau “ea”, “dansul” sau “dansa” . E o anumita prudenta in adresare, pe deoparte, sa nu gresesti sa-I spui “el”, “ea”, pana nu-i in situatia de mai sus si o asigurare, in acelasi timp, ca si el , cand se va referi la tine, sa nu zica, ostentativ si cu obstinatie , la fel sau, mai rau, ala, aia.
    Repet sub alta forma, si vad ca subscrieti ….” e ceva putred in Danemarca”. Sa o lasam asa, pana vor veni si clipe mai linistite ca in care sa ne ocupam de “finetzuri “ de astea(cei cu cunostinte in domeniu, binenteles, nu noi care observam doar , aceste inadvertente). Atat , doar, remarcam ca suntem inca in ” plin” Caragiale, neputand deosebi “bobul de neghina” si ca deocamdata , si in cazul de fata, dar nu numai, “totul e posibil”.

    • oricum, felicitari. De aceea iubesc eu acest popor si ii iert toate slabiciunile, ca are simtul umorului. Nici nu am putut sa ma supar pe alegatorii care veneau buimaci la mare la vot la 11 fara 10 noaptea, de la concerte, ca exprimau in cel pur sens romanismul nostru amuzant:). Am simtit nevoia sa citesc de 2 ori textul dvs, sa-mi mai descretesc fruntea; aveti dreptate: domniile lor fac rautatzi, dar noi suntem viermii ciumpalaci din mahalaua inepta.

 194. nu ar trebui ca judecatorii ccr sa ramana in incinta parlamentului, ca sa nu vina in contact cu nimeni? Daca la noapte primesc amenintari, li se desprind prezoane sau ii sinucide cineva?

 195. ce facem acum?…mai platim si al doilea referendum?
  nu e mai bine sa se faca ceva util pt copiii?..o marire a alocatiei..ceva

 196. Legat de al patrulea argument:DECIZIE CCR nr. 682 din 27 iunie 2012,publicata in MO nr. 473 din 11 iulie 2012 ,la art.3.8 din decizia CCR se stipuleaza ca se tine cont de ULTIMUL RECESAMANT.citat:
  “3.8. Astfel, in plus fatã de mandatele rezultate din alegerea prin scrutin majoritar uninominal, la nivelul fiecãrui judet “in care locuitorii apartinand comunitãtii romanesti sau unei minoritãti nationale depãsesc, conform datelor oficiale finale ale ultimului recesamant al populatiei,
  7% din totalul locuitorilor judetului”, “se acordã un mandat in Camera Deputatilor candidatului cel mai bine plasat al competitorilor electorali apartinand acelei comunitãti” in cazul in care “niciun candidat al competitorilor electorali apartinand acelei comunitãti nu a obtinut mandat conform alin. (11)”.

  Se va contrazice CCR pt. a-l proteja de condamnarea justitiei pe mafiotul Basescu Train?
  Nu.CCR este justa si apara constituional Romania.
  Basescu Traian ESTE demis,iar referendumul validat.

  http://www.monitoruljuridic.ro/act/decizie-nr-682-din-27-iunie-2012-asupra-obiectiei-de-neconstitutionalitate-a-legii-privind-modificarea-si-completarea-legii-nr-35-2008-pentru-alegerea-camerei-deputatilor-si-a-senatului-si-pentru-139566.html

 197. In cazul reluarii referendumului (fara conditia de cvorum de data asta), Basescu va castiga clar cu 5-10% avans din cauza urmatoarelor motive :
  – sustinatorii lui Basescu se vor prezenta de data asta cu totii la vot.
  – sustinatorii USL dezamagiti de balbaielile repetate ale USL privind organizarea referendumului, nu se vor mai inghesui la votare (in cel mai bun caz vor veni la vot 75% din cei care au fost pe 29/07)
  In momentul in care rezultatele vor fi afisate nimeni nu-l va mai putea opri pe Basescu. Psihopatul se va desfasura in plenitudinea nebuniei sale.

 198. Daca intr-adevar Ponta este la mare este ceva urit in acest moment pentru ca pina si eu un simplu cetatean stau cu sufletul la gura si astept el nu a putut sa astepte cu noi deci inseamna ca nu difera de ceilalti imi pare rau ca sincer credeam ca face cu pasiune ce face .Copii nu cred ca aveau o problema asa arzatoare ca acest popor asuprit care si-a pus speranta in Ponta si Antonescu pentru ca multi au crezut ca intr-adevar le pasa de noi ,cred ca ne intoarcem de unde am plecat .Celor de la antena va multumim ca existati si inca sunteti aproape de noi .

 199. Am vazut ca s-ar putea sa mai mergem inca o data la vot. Pe pariu ca vom (vor) fi mai putini decat la acest referendum, multa lume este dezamagita. Am un unchi in PSD (in Transilvania), localitate 90% maghiara, si a incercat sa ia om cu om sa il duca la vot. Acum e atat de suparat, incat nici nu mai vrea sa mai deschida televizorul. Cred ca multi nu vor mai dori sa mearga la vot; atunci ca vezi absurd: acest referendum cu prezenta uriasa ar fi invalidat, dar ar putea fi validat urmatorul, cu participanti mai putini. Este o nebunie. Oscilez intre a taxa USL pentru slabiciune si de a nu mai vota niciodata sau a-mi pastra starea “beligeranta” antibasista. Nu pot estima ce as face la un alt referendum, poate m-as urni, dar mai cu sila, asa…

 200. Interesant ar fi de verificat cati din cetatenii cărora li s-a interzis dreptul de vot figureaza în listele elctoaale permanente. De regula, tuturor celor condamnati cu detentie/executare li se interzice acest drept, de la momentul ramanerii defintive a hotararii. Prin urmare, de la ANP s-ar putea afla cati detinuiti care au fost condamanti defintiv sunt încarcerati. La acestia se adauga cei condamnati defintiv dar înca neincarcerati. De pilda, ar fi interesant de aflat dacă unii condamanti celebri – afati deja în detentie – gen Nastase sau Vantu – au figurat în listele electorale permanente.

 201. Eu consider total nedreapta fata de atat de multi votanti actuali repetarea referendumului. Si cu o noua suspendare, si cu o lege care ar trebui facuta acum, si cu scarpinarea urechii stangi cu mana dreapta trecuta peste cap. NU POT FI PEDEPSITI CEI CARE AU HOTARAT PRIN VOT MASIV PENTRU GRESELILE CATORVA FUNCTIONARI DIN INSTITUTII PUBLICE!!!

  Daca s-au cerut date actualizate de la INS, sa speram ca cei de la Curte sunt totusi mai intelepti decat cei care vin cu asemenea complicatii pe care le-ar presupune o aberanta repetare. Si sa speram intr-un 6 la 3 pentru maine.

  Dumnezeu sa fie cu noi! Pana la capat!

 202. Apropos de listele electorale, e ceva ce nu inteleg. Acum cand am votat, am verificat daca mama mea decedata in 2007 mai figureaza pe lista (la sectia 57, Liceul Caragiale, sector 1). Mama nu figureaza, iar tata imi spune ca nu a figurat nici macar la alegerile din 2007, asta inseamna ca a fost imediat stearsa de pe lista electorala, dupa deces. Atunci de ce alti decedati figureaza, nu se urmeaza aceeasi procedura, la nivelul sectorului 1 macar? !

 203. Draga Radu,

  Te rog fa-o pe colega A3 sa inteleaga ca oamenii astia doi, Victor Ponta si Crin Antonescu (impreuna cu cei care nu se vad, dar care se afla in spatele lor) au facut tot ceea ce au putut. Sunt si ei oameni si au limite. Desolidarizarea ii descurajeaza, ca pe oricare dintre noi. Sunt si ei parte a celor 7,5 milioane, care este important sa ramana solidari.

  Si tradarea este moneda curenta. Sa nu uitam ca PSD-ul este un partid urias, plin de fosile care trag la gioale. Si mai este si plin de burti pline, care si-au facut suma si nu mai au chef de activism politic. Cum sa-i trimiti pe Mariile Lor pe ulite sa-si cheme electoratul la vot?! Iar PNL-ul? Nu din PNL plecau in PDL, cu ceva ani in urma, oamenii aceia cu pardesiele descheiate, falfaind pe Calea Victoriei: Stolojan, Flutur, Musca, etc, etc.?

  Prin urmare, atentie, mai ales voi ziaristii sa nu va contaminati de logica gaunoasa de tip CTP…si de manifestari umane la fel de gaunoase: “e la mare, nu-i asa, e la mare…ce cauta la mare?!

  A trecut nebagata suficient in seama afirmatia despre “sirul de zombi” care se vor incolona sa voteze. Si iata ca vorbim despre mortii care voteaza. Batjocura era pe fata.

  Apoi, fa-l pe colonelul ala cu gura mare, al militarilor disponibilizati, sa inteleaga tipul psihologic al suspendatului. Dupa ce i-ai strigat “iesi afara, javra ordinara”, nu-l mai poti lasa cu degetele pe butoane, ca va activa nuclearul.

  Cat despre “inecatul la mal” al poporului roman, asta i se induce pana la nebunie. O revolutie ratata, o Piata a Universitatii ratata, alegeri ratate, destine ratate. Popor ratat. Oare de ce atata energie implicata in distrugerea acestui grup uman?

  Toata natia este disperata ca nu poate scapa de Malefic! Drace! Lasati-l incolo de referendum. Poftim solutia: opriti Logan-ul si puneti fiola. E chiar atat de simplu!

 204. Este deja miercuri si scandalul referendumului nu s-a terminat, ba chiar are tendinta sa se intinda pana la sfarsitul saptamanii. Totul s-ar fi terminat de luni daca romanii ar fi avut putin simt civic si ar fi iesit la vot, si nu ma refer aici la basistii infocati, astia sunt o cauza pierduta, oricum ai da-o pe astia nu-i poti convinge de nimic, ci la ceilalti, care nu sunt nici basisti, nici USL-isti, sunt doar lenesi. In conditiile in care la alegerile locale (cu miza mult mai mica si cu constrangerea de a vota numai in localitatea de domiciliu) s-au prezentat la vot mai mult de 10 milioane, nu mi-as fi putut inchipui niciodata ca la un referendum cu o astfel de miza prezenta nu ar fi fost cu mult mai mare.
  Dar asa sunt romanii, balcanici si mioritici! 🙁
  Pacat, nu suntem totusi un popor de tampiti, numai ca nu suntem in stare sa o si demonstram.

 205. Domnule Radu Tudor DE CE NU ESTE DEMIS RUS?????
  Am impresia ca n-au tras o MARE TEAPA !!!!!!!!
  Momentan Victor Ponta inca mai are parte de putina rabdare din partea mea, dar daca nu-l va demite pe Rus o sa consider ca si-au batut joc de noi ne-au prostit in fata si toata strategia lor a fost de a-l face pe la spate pe Crin Antonescu la intelegere cu Basescu.
  Atunci cu parere de rau chiar nu mai e de trait in tara asta.

  • @ Madalina
   Crin Antonescu de ce s-a grabit sa promulge legea care prevede cvorumul? Oare el nu are nici o vina?
   In paranteza fie spus, eu cred ca tu esti de fapt Dana Grecu.

 206. Dl. Rus…nici macar Iuda nu e caci nu-mi aduc aminte sa-l fi sarutat pe Ponta. Dimpotriva, imi amintesc de un grup de la cluj condus de dl.Rus care-i saruta picioarele lui Basescu. Atunci despre ce vorbim ? Despre un Ponta cu un foarte redus nivel de inteligenta, un necunoscator al caracterului uman si lipsit de discernamant ? Poate ca da, desi nu pare. Trist este insa ca in caz contrar vorbim de un Ponta care face un joc malefic, abscons, distrugator. In folosul cui ?
  Iesind azi de la CCR, Augustin Zegrean afisa un zambet condescendent, un aer extrem de relaxat, de genul “v-am tras-o !”. Rus i-a dat senin si sec informatia de care avea nevoie: in evidentele MAI sunt 19,2 milioane de persoane cu drept de vot. Nimic despre erori de sistem informatic sau erori umane care au dus la pastrarea in evidentele MAI a mii de decedati, nimic despre CNP-uri dublate. INS va declara oficial ca cifrele pe care le are sunt provizorii si ca dupa calculele lor cele finale ar coincide cu cele date de dl.Rus. INS nu-si va asuma responsabilitatea comunicarii unor cifre certe. In consecinta, CCR va considera ca are informatiile necesare invalidarii referendumului.
  In cel mai bun caz, CCR va spune ca nu poate ignora anumite neconcordante care fac imposibila stabilirea exacta a numarului de persoane cu drept de vot si sub aceasta rezerva lasa Parlamentului Romaniei puterea de a decide asupra demiterii sau nu a lui Basescu.
  Intre timp Ponta se plimba pe faleza de la Mamaia impreuna cu Rus, tinandu-se de mana.

 207. 1-2. Nu intra in atributiile Curtii sa stabileasca boicotul sau atitudinea de iresponsabilitate civica.
  Daca USL ii da judecata pe Basescu si PDL, poate peste 1-2 ani sa obtina o sentinta definitiva si irevocabila, iar in baza unei astfel de sentinte Curtea ar putea valida referendumul.

  3. Cvorumul de 50%+1 exista din anul 2000, de cand exista legea referendumului.
  A fost scos de fiecare data, in mod special, inainte de suspendarea presedintelui.
  Curtea s-a pronuntat recent in unanimitate (9-0) in favoarea acestui cvorum.

  4. Cifrele INS sunt provizorii (e precizat acest lucru in fiecare document emis pana acum), deci nu pot fi luate in considerare.
  Listele electorale nu prea mai pot fi modificate acum si nici nu se doreste acest lucru. Un numar de alegatori cu 15% mai mic inseamna si un numar de parlamentari cu 15% mai mic din toamna. Si nimeni nu doreste asta, nici maca USL.

  Tot ce se poata intampla ca Basescu sa nu se mai intoarca la Cotroceni este ca, Curtea sa nu poata lua o decizie (e nevoie de 6-3, iar Basescu are 4, USL tot 4 si UDMR 1) si sa se paseze problema catre Parlament.

  • …Si Parlamentul sa faca ,ce?…S-al suspende iar!(daca va mai fi majoritate)..Iar referendum,probabil fara prag,de data asta,sa vezi atunci mobilizare pe PDL,fraude si alte alea!…Cei 8500000,vor fi prea dezamagiti de clasa politica si vor sta de data asta acasa!…Cred ca asta e strategia lui Basescu!….

 208. USL E LAMENTABIL . E CLAR DE CE BASESCU S-A LUAT DE ANTENA 3 .

  FARA CREDIBILITATEA SI EFORTUL ANTENEI 3 USL NU ERA IN STARE SA-L DEMITA PE BASESCU .

  ECHIPA ANTENEI 3 A REUSIT UN MIRACOL .

  BASE E PE FARAS . OCCIDENTALII AU INCEPUT SA-L VADA .

  IN URMA ACESTEI GRESELI CU BOICOTUL A OBTINUT UN SCOR CATASTROFAL .

  NUMAI GITENSTEIN RAMANE UN ALIAT FIDEL DEOARECE IN S.U.A. LOBBYUL E PERMIS DAR IN U.E. E ILEGAL .

 209. Da adevarat dar acum iata cateva argumente ca nu se va intampla ceea ce asteapta lumea. I primul rand FMI UL a venit in Romania, iar Victor Ponta ca prim ministru trebuie sa le expuna situatia ceea ce doreste ca program politic si economic.La care FMI ul o sa intrebe te astepti domnule prim ministru sa iti dam si bani pentru asta? La care Ponta va raspunde pai trebuie fiindca altfel nu avem de unde si eu trebuie sa platesc partidul,mafia mea, investitorii din campanie o sumedenie.La cre FMi ul va spune fa taieri bugetare fa privatizari si mai vorbim.La care Ponta va raspunde pai ne-am vandut cu totii deja toti furam nu stiti asta? Taieri bugetare pai nu ma mai voteaza lumea. La care FMI ul va raspunde cam asa: atunci nu iti dam bani simplu,intai rezolva un plan economic realist,incetati lupta politica, baga oamenii in puscarii asa cum s-a stabilit,recunoaste situatiile de urgenta care apar iar dupa mai vorbim.A si apropo suveranitate nu mai ai de mult.Pai cum asta? Esti vandut? Da. Ai furat? Pai da. Ai mintit? Pai da. Ai facut intelegeri ascunse in culise? Pai da.Atunci de unde vrei suveranitate daca esti colonie economica. Cine da banii in Europa ? Uniunea Europeana.Prin cine anume.Germania si Franta plus ceilalti care mai pot.Aha si vrei sa iti dea Merkel bani pe de-a moaca? Pai nimeni nu te imprumuta daca nu esti solvabil nici cel mai fraier tigan camatar. Iar pentru a fi imprumutat trebuie sa indeplinesti conditiile impuse de cei care au banii. Care bani sint foarte scumpi la ora asta , cand Grecia moare usor. Cum vrei sa iti indeplinesti promisiunile daca nu faci nimic in sensul asta, singura ta tactica a fost dusmanul comun Traian Basescu alta tactica nu ai nici economica macar. Inca o data va spun pe acest blog tavalugul domnilor s-a pornit nici macar daca ai trilionul de dolari in curte nu mai poti scapa. Urmatorul pe lista dupa Nastase va fi un super politician cica, care uite asa frumos va face puscarie. L se va arata poporului combinatiile lui dupa care puscaria. Sau simplu avionul de pe Otopeni sau Elvetia. Iar nenea Ponta in toamna cand populatia va vedea ca nu se face nimic, ca totul o ia la vale, nenea Ponta si nenea Rus vor sta la taclale despre tacticile politiei de combatere a revoltelor.La care nenea Rus va da din umeri si va spune ca nici o combinatie nu mai merge nici cu scosul galeriilor la diversiune,nici cu scosul jandarmilor la inaintare. Ca de obicei Timisoara va fi locul in care se va face diferenta.Sfarsitul ciclului.De data asta chiar se va striga scoateti comunistii afara din tara. Atunci sa vedeti mafia transpartinica a partidelor cum o ia valea. Intai Dinu Patriciu cu caciula in maini va cere mila si va implora: sint miliardar ce aveti cu mine dragi romani.La inchisoare.Urmatorul Ion Iliescu perfida cobra regala va incerca inca o data sa sasaie dar imi e teama ca asta este ultimul sasait . Nu uitati ceea ce veti vedea va fi o drama de Shakespeare dar o drama care se lasa cu julituri de data asta.Iar inceputul a fost Nastase.Stati linistiti vin si altii.

 210. Domnule Radu Tudor,
  Tot respectul pentru pozitia dvs si pentru emisiunile pe care le faceti!
  Din pacate insa, cu regret, cred ca eforturile dvs sunt tardive.
  Ceea ce insa m-a jicnit personal a fost “ordinul” pres suspendat Basescu sa nu ne mai iitam la antene! Pe cale de consecinta, ar trebui sa ne uitam la b1tv, la emisunile dl. Lt.col. Turcescu?
  Sunt ofiter al Armatei Romaniei de peste 20 de ani si este, cred, pentru prima data, cand aud o astfel de ineptie!
  Mai mult, m-au intrebat prieteni din afara Armatei: “ce castiga turcescu din gradul asta militar?”
  Nimic! Pericolul insa apare atunco cand, Doamme freste!, s-at decpara mobilizare (generala sau partiala) si te trezesti cu el intr-un stat major fara sa aiba vreo idee despre cum se conduce “lupta armata” nu cea politica.
  Concuzionand, sper ca lucririe sa se aseze pe un fagas “normal”, sa putem trai intr-o tara normala, fara colonei facuti peste noapte (o insulta fara precedent adusa Armatei).

 211. Daca decizia CCR va fi aceea de invalidare a referendumului , noi toti cei peste 8.000.000 de cetateni romani care am votat sintem efectiv stersi, nu contam, nu existam. Daca institutiile statului ne invizibilizeaza , ne anuleaza “democratic”, de ce noi cetatenii inexistenti am mai avea vreo datorie fata de stat ? De ce am mai raspunde prezent la indeplinirea indatoririlor cetatenesti (oricare ar fi ele) atita timp cit nu existam ? In urma unei decizii de invalidare a referendumului populatia Romaniei s-ar reduce instantaneu cu 8.459.053 de cetateni . Fara drepturi dar si fara indatoriri !

 212. Oare legea referendumului nu incalca articolul 20 din constitutie??

  ART. 20
  Tratatele internationale privind drepturile omului
  (1) Dispozitiile constitutionale privind drepturile si libertătile cetătenilor vor fi interpretate si aplicate in concordantă cu Declaratia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele si cu celelalte tratate la care Romania este parte.

  (2) Dacă există neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si legile interne, au prioritate reglementările internationale, cu exceptia cazului in care Constitutia sau legile interne contin dispozitii mai favorabile.

  Unde sta ascuns AVOCATUL POPORULUI??

 213. in media,si nu numai,, se lanseaza permanent multe vrajeli cum ca,vai,cursul,vai ratele,vai seceta,vai,comisia ue ,vai,democratzia,vai instabilitatea politica ce cauzeaza toate acestea.da…dar nu auzi mai deloc ce au spus cei 7,4milioane …basescule dispari ca avem treaba si ne iei aerul.

  • deci…un argument in plus si care ,daca va amintitzi a fost cel dintai,se referea la stabilitatea politica ce a fost mereu minata de marele jucator.si acum cine sa plece?? ghici ghicitoarea mea.sa plece cei 7,4 milioane si basescu sa stea la cotroceni,in coabitare,cu cine?cu ponta? se pote intimpla ca si ponta sa plece ,la toamna sau mai repede, de mina cu basescu,daca o mai ametzeste mult.sa faca basescu manevre de o noua guvernare pdl ?-cei 7 milioane vor deveni 10 milioane pana la alegeri si nu se stie daca va mai exista opozitzie pdlista oricat vor incerca sa fure la alegeri, daca le vor apuca.ccr poate o va mai aburii cu o invalidare mascata sau conditzionata, aruncata pe la parlament pe unde,probabil,se spera ca se vor mai incalci lucrurile, cu dosare,cu promisiuni etc.dar nu mai tzine.acest lucru trebuie sa il intzeleaga totzi si in tzara si afara,chiar si individul acela..neamtzu..cel cu funia de usturoi ce clameaza democratzia si tzara furata dar de fapt imprastie concepte fascisto bolshevice cu prietenul mr ungureanu ,un mare om politic, lesinat la datorie.

 214. Observ multe pareri pro si contra.
  Eu imi pun o singura intrebare-De ce i-o fi fost frica lui basescu sa vina oamenii la vot?
  Nu era mai simplu sa-i lase sa vina si sa castige cu majoritate de voturi?Asa ar fi fost 46%- DA- si 54 %- NU- si se elimina orice dubiu.
  Era castigator legitim.
  Asta cu prosteala cu nelegitimarea “loviturii de stat” cred ca ne-am lamurit ca a fost tactica de manipulare.
  Parerea mea-cei 46.3% votanti nu pot fi ignorati-ei sunt o certitudine.Restul….nu se stie.

  Repet-DE CE I-A FOST FRICA?

 215. Domnule Tudor, nu s-ar putea ca Antena 3 sa faca rost de CD-ul cu listele permanente de la alegeri?

  S-ar putea crea o pagina de internet si oamenii ar putea da o mana de ajutor pentru a descoperi mortii si dubla identitate a unor persoane. Cred ca oamenii vor fi prompti in a rezolva aceasta problema.

 216. Salut Radu!Sânt din Alexandria,am 41 de ani şi nu am mers la vot!Nu-mi place Băsescu,nici PDL-ul.Cât despre USL îi cunosc bine din moment ce trăiesc în Alexandria şi nu-i votez niciodată!Am făcut politică în anii 90 la PNŢCD.Poate confirma dl.Adrian Florescu deputat actual PDL şi alţii ca el din PSD.(fostul FSN).
  Eu nu mai fac politică din 96 când m-am convins de lăcomia si ipocrizia alor mei.Am protestat când dl Noica de la MLPAT aprobat distrugerea unui parc în vederea construirii pe locul respectiv a sediului BRD şi Bancpost.
  Nu avea pantofi în picioare…îl aducea Şuică Iulian(fostul consilier al senatorului Sârbu Adrian)de la Bucureşti.
  Am o mie de motive să nu mai aud de PSD,de Dragnea,de Drăguşin dar şi de PDL,de Niţulescu,de Bădulescu etc.
  Am fost în 2008 la parchet cu un memoriu serios împotriva unui ONG mafiot.Nici n-au vrut să-l primească…toţi îşi declinau competenţa de frică!
  Mă întrebau pe cine am în spate…!
  Cum îmi permiteam eu să acuz oficiali din primăria Alexandria?
  Ei bine..s-a dovedit că aveam dreptate căci funcţionarii cu pricina au fost prinşi de PNA şi au luat pedepse cu executare….
  Întrebaţi-l pe Liviu Dragnea dacă are idee unde se ascunde dna.Florea Adriana fosta directoare AACPS…nu de alta, dar are şi ea de executat 5 ani de închisoare şi nici acum n-a găsit-o Poliţia.
  Mă uit la antena3,ţin la voi…repet…nu-mi convine Băsescu cu şleahta lui dar …nici cu Dragnea nu voi fi.
  Să-l ia pe Niţulescu de mână şi să se interneze amândoi la Poroschia.
  Recomand pe dr.Dobre sau pe Samuel Calotă!
  PS:Radu,vezi că s-a deschis un bar nou pe Dorobanţi(Gallo Nero) ştie Alexandra Stoicescu…(fostul Centro).

  Ce simţ civic cereţi şi cui?!
  Cred că triburile din junglă sânt mai civilizate(morale)
  decât noi ăştia din aşa zisa lume civilizată!

 217. Ce legatura poate exista intre referendumul nostru si jocul de badminton de la olimpiada de la Londra. Poate ati auzit despre ceea ce s-a intamplat – pe scurt patru echipe au fost descalificate pentru incercarea de a pierde in mod voit meciul pe care il jucau pentru a avea mai tarziu o sansa mai mare la medalii(http://sports.nationalpost.com/2012/08/01/eight-badminton-players-disqualified-from-olympics-reports/) Nu stiu de ce dar ascultand stirea imediat m-am gandit la situatia noastra poate si pentru ca suspendatu’ s-a jucat cu focul si cu torta numita fraudulos a democratiei trimitandu-ne cu gandul la olimpism. Iata ca la Londra, o atitudine impotriva spiritului jocului si a regulilor a fost taxata de arbitrii si s-a incheiat cu suspendarea din concurs a celor implicati. Acum, arbitrii nostrii (avocatii curtii constitutionale) au sansa de a da acelasi verdict drept celui care a incercat sa triseze si sa se considere invingator prin prin indemnul la neprezentare si absenta motivata.

  Multumiri pentru tot efortul pe care il faceti pentru a aduce adevarul la lumina.

 218. ESTE MAI MULT DECAT EVIDENT CA POPULATIA VIE, CARE RESPIRA, CU DREPT DE VOT DE PE CUPRINSUL ROMANIEI ESTE NET INFERIOARA CIFRELOR DETINUTE DE AUTORITATILOR STATULUI ROMAN… ACESTA A FOST UN ARGUMENT PUTERNIC CAND AM DECIS SA PLEC DIN TARA: FUNCTIONAREA DEFICITARA A INSTITUTIILOR STATULUI, RISCUL CA EU, INDIVID BINE CONTURAT, CU PROBLEME MAI MULT DECAT CONCRETE, SA DEVIN O BANALA CIFRA IN STATISTICI PROST GESTIONATE… IN MOD REAL, CONDITIILE DE CVORUM SUNT INDEPLINITE… RAPORTAT LA CIFRA REALA DE VOTANTI, PROCENTUL DE PARTICIPARE LA VOT ESTE UNUL EXTRAORDINAR… USL NU POATE INVIA MORTII SA MEARGA LA VOT. DOAR BUNUL HRISTOS NE POATE INVIA, DAR PENTRU MOTIVE CARE NU AU NICI O LEGATURA CU PROCESUL ELECTORAL… IN SCHIMB, SINGURUL CARE SE “BUCURA” CA MORTII I-AU ASCULTAT INDEMNUL SI S-AU ABTINUT DE LA VOT ESTE TRAIAN BASESCU… PROBABIL CA ATUNCI CAND PATAPIEVICI TRATA POPORUL ROMAN CA FIIND O “TURMA DE ZOMBIES”, SE GANDEA EXACT LA MORTII CARE, PRIN DEZLEGAREA DATA DE TRAIAN BASESCU, SI-AU PARASIT PENTRU O ZI LOCASURILE DE VECI, BUCUROSI CA MAI POT VEDEA INCA O DATA LUMINA SOARELUI FARA SA PUNA MANA PE STAMPILA SI SA VOTEZE ASA CUM AU FACUT-O TOATA VIATA LOR: DEGEABA!
  TRAIANE, O VESTE BUNA TOT VINE DIN EFORTUL DE A ADUCE LA ZI NUMARUL REAL DE ROMANI PREZENTI IN TARA: DINTR-O INTORSATURA DE CONDEI, PIB-ul PE CAP DE LOCUITOR SE DUCE MULT IN SUS, FACAND SA PALEASCA DE INVIDIE PANA SI PE CETATENII LUXEMBURGULUI!
  PARTEA PROASTA ESTE CA AM TRAI DOAR STATISTIC MAI BINE, DEOARECE ,IN REALITATE, SPAIMA DE SARACIE,FURIA DE A FI TRATATI CU INDIFERENTA DE FUNCTIONARII PUBLICI, NEPUTINTA DE A-TI VEDEA MARLANIILE SI ARTIFICIILE CINICE DREPT ACTE DE JUSTITIE CONSTITUTIONALA AU SCOS LA VOT PESTE 8 MILIOANE DE OAMENI, DINTRE CARE MAJORITATEA COVARSITOARE TI-AU SPUS SA TE DUCI SI SA NE LASI IN PACE!
  TU CE ZICI? MORTII DE PE LISTE S-AU SOLIDARIZAT IN URMA INDEMNULUI TAU DE A BOICOTA REFERENDUMUL? NU PREA CRED! UN LUCRU ESTE SIGUR: MAI MULT DE 7 MILIOANE DE OAMENI VII ITI CER SA TE DUCI! DU-TE!

  P.S POTI SA TE BUCURI! VERIFICA DACA FOSTA SOTIE A LUI CRIN ANTONESCU ESTE INCA PE LISTELE ELECTORALE, SI FA-I IN CIUDA CA A FOST TRADAT: LA MIZERII DIN ASTEA NU TE INTRECE NIMENI.SICTIR!

 219. Poate azi , vom avea ocazia de a ne liniști cu toții.O MERITĂM.!Pt faptul că cei de la CCR , au cerut , date exacte de la mai multe instituții , SUNT ȘANSE DE 100/100 ..ca totul să se termine cu bine !Sunt semne bune și pt că , din presa străină, vin …alte opinii .Merkel…și-a luat-o și ea de la băse ! Waw… aș vrea să-i văd ACUM , mutra…cînd și-a dat seama ce gafă imensă a făcut, …DAR ,ȘI-O MERITĂ CU VÎRF ȘI ÎNDESAT…SĂ SIMTĂ ȘI EA …CE SIMȚIM ȘI NOI DE ATÎȚIA ANI !…ȘI SĂ SE ÎNVEȚE MINTE, EA ȘI ALȚII, SĂ STEA NAIBII ÎN BANCA LOR,,,,SĂ NU SE MAI BAGE, ÎN TREBURILE INTERNE ALE ALTOR NAȚIUNI…CĂ SE FAC DE KKT.

 220. Constituţia noastră. se numeşte democraţie pentru că puterea nu se găseşte în mâinile unei minorităţi, ci în mâinile majorităţii.
  Tucidide II, 37
  Si cum se determina majoritatea? Prin Vot.

 221. Tare mult mi-aș dori, ca după acest circ de prost gust, oamenii, să-și recapete încrederea în ei , să fie conștienți că voința lor contează, să nu se mai desconsidere singuri, prin afirmații de genul–mi-e rușine sau scîrbă,că sunt roman–!.Nu asta este atitudinea firească, pt .noi,…AR FI BINE , CA TOȚI SĂ FIM MÎNDRI CĂ SUNTEM ROMANI !..ȘI SĂ NE IMPUNEM ÎN FAȚA TUTUROR ,CA UN NEAM DEMN, CE SUNTEM, DE LA DECEBAL …ÎNCOACE….!!!NICI ATUNCI , DACII NU AU PUTUT FI CUCERIȚI…NICI ACUM , NU TREBUIE , CA ROMANI, SĂ NE LĂSAM -CUCERIȚI—-Se poate, ca tocmai acest lucru să-l urmărească ,alții, să ne destabilizeze, ca neam, ca popor, …și astfel să le fie lor mai ușor, să-și impună voința aici…AȘA A FOST ȘI ÎNAINTE, AȘA FAC, ȘI ACUM….DACĂ , NOI ÎI LĂSĂM !…Dacă printre noi, sunt , bestii ca băsescu, și alții ca el, …este tocmai pt că, NOI PERMITEM ASTA… prin faptul că unii dintre noi RENUNȚĂ LA DREPTUL LOR DE EXPRIMARE….ȘI , ÎȘI CEDEAZĂ PUTEREA , PRIN NEPREZENȚA LA VOT !!!….IAR UNII CA BĂSESCU, …TOCMAI PE ASTA MIZEAZĂ…DE ACCEA LE ȘI MERGE…!DE ACCEA , ȘI INSISTĂ ȘI CER NEPREZENȚA LA VOT !!!.Este o formă de manipulare , de cea mai joasă speță…și din păcate, îi reușește și lui și altora, f . bine…iar noi, nu toți evident, ….în loc să NE DESCONSIDERĂM SINGURI…..PE NOI ÎNȘINE , ȘI ȚARA…AR FI , MAI BINE, SĂ LE DĂM PESTE BOT…..TOCMAI PRIN VOT!….Dacă oamenii din țara asta, se simt fără valoare, dacă se simt trădați, mințiți, furați, jigniți, este pt . că le permitem noi.Întotdeauna, băsescu, a avut colți, împotriva celor, care, sunt mai presus decît el din punct de vedere intelectual…profesori, medici, academicieni, cercetători, …etc…pt că el ESTE O NULITATE , CA OM….de accea , a făcut totul ca să distrugă sistemul de învățămînt, …sănătatea, cercetarea, …de aceea promova oameni ca Igaș, Funeriu, Lăzăroiu, și alte loaze, ca și el….S-A DOVEDIT UN TRĂDĂTOR DE ȚARĂ ȘI DE NEAM…PRIN ÎNTREG COMPORTAMENTUL LUI ABERANT….PT .CĂ DE FAPT, …NICI NU PARE A FI ROMAN, DUPĂ TRĂSĂTURI…PARE, TĂTAR, MONGOL, SAU , HIBRID DIN ASTEA DOUĂ….Dacă ar fi avut măcar un pic , de considerație pt ,noi toți, pt țara asta….niciodată, nu ar fi , făcut lobby, pt , vînzarea cuprumin, roșia montană, …etc…pe față, și nu ar fi acceptat , niciodată condiții atît de neconstituționale impuse se FMI, UE,BANCA MONDIALĂ…etc…în detrimentul poporului roman.De accea , și-a numit în guvern, oameni, supuși, gen Boc, pipițe, gen Udrea, Ritzi, afaceriști veroși, gen Videanu, comuniști,gen Macovei, securiști, gen M.R.Ungureanu, și lista continuă cu Morar, Koveși, juriști în funcții înalte, gen Zegrean, ….s-a înconjurat cu oameni, slabi, șantajabili ușor, tocmi pt. că așa îi avea sub control deplin, și nu comentau nici unul, chiar dacă, nu le conveneau….să nu uită mutrele pe care le făcea Berceanu, cînd vb. Boc…despre cît de bine au făcut drumuri, etc… mutrele lui, făceau cît 100- de cuvinte la un loc…(apropo, merită văzută faza …asta), pt . cei care mai au dubii…Ceea ce nu au înțeles ,însă aceste loaze politice din pdl, udmr, și alții ca el, este că ÎN FINAL , ACELAȘI BĂSESCU, LE-A TRAS-O ȘI LOR ! PRIN , FAPTUL CĂ AU FĂCUT BOICOT….PARTIDUL LOR….PRACTIC, ȘI-AU SEMNAT SINGURI….DIZOLVAREA…..A fost auzit spunînd băsescu cam așa====DACĂ MOR EU, VĂ TRAG PE MULȚI DUPĂ MINE====ȘI….ASTA LE-A ȘI FĂCUT!!!…… … ESTE DE FAPT, SINGURUL LUCRU BUN, PE CARE L-A FĂCUT VREODATĂ…….ȘI , AICI, ESTE , ÎN FINAL ȘI MAREA LUI RĂZBUNARE……..HA, HA, HA, !!!!Să , vedem acum, ce au de zis, Blaga, Videanu, Macovei, Ungureanu, …etc…..dacă , mai au putere, să mai , schiaune măcar….pt că… de lătrat, …nu mai au cum…LE-A LUAT BĂSE MAUL….!!!

 222. Am vazut des anterior ca datele I.N.S. nu sant definitive ! ….
  Fratilor , daca nu ati citit datele de la I.N.S. , incetati ! ….
  DATELE PRIVIND POPULATIA SANT DEFINITIVE !!! rezultatele per ansamblu
  ale Recensamantului sant partiale , datorita nefinalizarii
  recenzarii animalelor , curtilor si gospodariilor , doar acelea nu
  sant finalizate !!! Deci , I.N.S. ul nu poate transmite la C.C.R.
  altceva decat realitatea si anume cifrele aratate la Antena 3 !!!
  Daca C.C.R. le va lua sau nu in calcul , asta este altceva ! ….
  Titus Voinopol

 223. Spre deosebire de I.N.S. , care nu poate transmite
  la C.C.R. decat realitatea , adica cifrele aratate
  la Antena 3 , M.A.I nu putea ieri brusc sa transmita
  alte date , deoarece era o abureala … Trebuia de
  mult facut ce vor toti acum : primarii sa perie listele
  sa le transmita la Min. Administratiei care sa le coreleze
  in Baza de date ale Evidentei Populatiei si abia apoi
  sa poata transmite altceva la C.C.R. !!! Puteau ei sa faca
  asta in ultimele doua zile ? clar nu !!! de ce nu au
  facut asta in ultimele doua luni , anterior Referendumului ???
  Asta nu inseamna ca ultimii trei ministri de interne nu
  trebuie sanctionati , ba da , toti trebuie sanctionati !!!

  Pe de alta parte , C.C.R. daca este corecta , ia ca atare
  situatia datelor de la M.A.I. – doar corelat cu realitatile de azi ,
  adica cu documentele de la I.N.S. , C.N.A.S. si chiar A.E.P. !
  care toate dau aproximativ aceeasi cifra , mult mai mica –
  cea de la Antena 3 ! Chiar A.E.P. recunoaste ca datele de
  la M.A.I. nu mai corespund realitatii astazi !!!

  Pe de alta parte , a te crampona de 3 …sau 4 % din prezenta ,
  cand aproape 50% din electori au venit la vot si din acestia
  90 % au spus DA demiterii , este impertinenta si sfidarea
  bunului simt , a celor aproape opt milioane de romani !!!
  NU PUTEM CREDE CA C.C.R. va sfida logica , bunul simt si
  poporul roman !!! Ar risca prea multe , inclusiv manifestari
  de strada , caci poporul este acum un butoi cu pulbere !!! ….

  PARLAMENTUL ROMANIEI trebuie sa ia eventual taurul de coarne !!!

  POPORUL ROMAN trebuie sa ia eventual taurul de coarne !!!

  Deci mai are cine sa opreasca psihopatul si tradatorul acela sa se
  intoarca la Cotroceni ! ….

  Sant curios daca C.C.R. este lasa si sluga la labilul acela psihic
  si nu valideaza Referendumul , iese POPORUL diseara in strada ???
  Oare spiritul romanilor din 1989 , a murit ???

  Titus Voinopol

 224. Rugaminte !
  Domnule Tudor,daca se poate as dori sa dati la “Ordinea zilei” imaginile cu basescu din seara referendumului,cand tremura cu capul plecat si cand ar fi fost conectat la 1000 de volti.Era ingrozit de numarul mare de votati,in special de cei care au votat impotriva lui.Trebuie sa vada cati mai multi oameni ce fel de om a condus tara asta timp de 8 ani!

 225. In 2007 CCR a declarat ca cvorumul nu este necesar. In 2012 CCR a declarat ca populatia tarii a scazut semnificativ.
  Prin nevalidarea referendumului CCR intra in contradictie cu declaratiile sale anterioare.
  Conform unuia dintre principiile de baza ale dreptului roman, VENIRE CONTRA FACTUM PROPRIUM, nimeni (in sistemul juridic:judecator,avocat sau procuror) nu poate intra in contradictie cu propriile-i declaratii sau fapte anterioare.
  Dreptul in orice tara civilizata si democrata se bazeaza in principal pe dreptul roman, ca principala sursa de dezvoltare a legislatiei si principiilor ce stau la baza acesteia.

 226. Din 8 mil , 7 mil sunt DA . Daca mai adaugam inca 1mil votanti NU pentru cvorum viciaza votul ? Daca nu , nu cmva este totul subinteles. ASADAR ?!

 227. Pe un site-ul oficiosului scrie ca INS si MAI au transmis aceeasi lista cu votanti, cea cu peste 18 milioane de alegatori. N-au actualizat-o!
  Nu mai e nicio speranta ca tiranul sa cada, desi am votat cu milioanele pentru demiterea lui.
  Vointa populara e nesocotita! Din demos-cratos (puterea poporului), Romania se transforma in absento-cratie. Se decide puterea politica prin absenteism si de catre persoanele care nu-si exercita dreptul democratic de a alege reprezentatii politici.
  Ponta statea bine-mersi cu burta la soare, in timp ce Antena3 se straduia sa gaseasca acte doveditoare ca listele de votanti sunt neactualizate.

 228. 2 argumente (chichite) basiste (ale lui zegrean) pentru invalidarea referendumului:
  1. INS spune ca nu are numarul exact de alegatori.
  2. Rus nu spune ca listele lui sunt inexacte, declara 18 mil votanti
  Consecinta: in baza datelor lui rus nu a existat cvorum si maurul (rus) si-a facut datoria.

 229. deci e un drept const.sa nu decid…nimeni nu ma obliga sa fiu responsabil…nu jigniti pe cei care nu accpta si nu dau curs…unei minoritati:..cei ce nu au accptat vot nr.ff mare+impotriva..deci..scor favorabil antipucisti…asa ca accpta si glasul celor care s eabtin.asa-i in democartaie ..fereasca sfantul de vrem noi pace nu pamant………

 230. Cu Rus au fost mereu probleme in PSD nu inteleg cum a ajuns din nou ministru s-a uitat problema din urma cu cativa ani cand el reprezenta fractiunea de la Cluj.Pana la urma unii presedinti de consilii judetene si primari chiar nu si-au facut treaba,este cum am spus inainte de referendum= s-au vazut cu sacii in caruta,este aceeasi poveste ca la alegerile prezidentiale cu Nastase

 231. Doamne am intrat aici si parca sunt la o adunare de adventisti ! E oare posibil sa fii atat de implicat emotional un demiterea lui Base , asta doar ca atitudine civica , ca iubitor de dreptate ? Ca se bat ei intre ei , politicienii , asta inteleg , dar ca sunt atatia lingai gratis ,,,fffff greu de inteles ! E ireala povestea coastra , credinta si viata voastra ! Aberati ca era 16 nu 18 milioane , ca PSD a fost de acord sa fie prag , ca Rus a reconfirmat cele 18 milioane , ca romania celor 8 milioane de anti-base sunt mai romani decat corciturile de romani care nu au votat ! Mare ti-e puterea ta doamne si multi ……! Unul macar nu zice , bai fratilor cat ne-am zbatut si iata ca nu am atins pragul , fie ca s a votat in sudul tarii si 250% ! Ireal ! DAR VOI ACESTI FOARTE MULTI NU VA DOARE VAD CA INTRE VOI SAU LANGA VOI NU AU STAT PERSONALITAI CA , PLESU s.a! Elita Romaniei v-a intors spatele , ei gandesc si pe mai departe , voi ganditi la fel dar vreti banii acum pe loc la voi in buzunar ! Sa nu ziceti ca o faceti gratis ! Domnule Tudor Radu , de ce sa fiti orbit de o perdoana si nu sa aveti opinii libere !? Ca jurnalist , sa va fi aruncat in lupta pentru a va sustine ideile , a sustine adevarul , NEPARTINITOR DACA ERATI , CE TARA AM FI AVUT , DAR IN SLUJBA ADEVARULUI UNI PATRON , SCUZATI-MA NU E DECAT UMILINTA , CEA MAI CRASA UMILINTA ! ZIC ASTA PENTRU CA STIU CA NU SIMTITI ASA CUM SUSTINETI ! e IMPOSIBIL !

 232. http://www.youtube.com/watch?v=-8FUAu70oLs&feature=related

  Fratilor nu putem sa uitam sacrificiu cu singe care ne-a adus Democratia in 89.nu putem sa calcam pe mormintele celor dorm in eternitate basescule trezes-te lasa lasitatea si gindeste-te la ceii care au murit sa faci tu ce vrei in tara asta …..cind ai 7 milioane de suturii in fund…..nu mai poti fi un presedinte al cui? al PDL ULUI? BOICOTARII…..PE TIMPUL STALINISMULUI SE SPUNEA SABOTAJ…ASTA SUNTETI VOII NISTE SABOTORII AI DEMOCRATIEI.VOII NU A-TI SABOTAT REFERENDUMU….VOII A-TI SABOTAT O DEMOCRATIE CE A FOST ADUSA PRIN JERFA…BATUTEAR DUMNEZEU SA TE BATA,,,,,,

 233. Semnalez ciudata intrebare a CCR catre INS “ Am intrebat la INS daca au date referitoare la numarul cetatenilor cu drept de vot. “ ( Zegrean ). Daca aceasta este intrebarea ( care seamana cu “nu-i asa ca nu aveti date referitoare la numarul cetatenilor cu drept de vot ? “ ), CCR risca un raspuns scurt “ NU avem “ ( poate chiar acest raspuns este cel asteptat ). Sper ca nu este singura intrebare, intrucat INS detine numarul cetatenilor cu varsta de peste 18 ani, numar care trebuie sa fie egal sau mai mare decat numarul cetatenilor din listele electorale. Conform recensamantului din 2002, acest numar era de 16.833.541 ( suficient pentru indeplinirea cvorumului ). Greu de crezut ca din 2002 pana in 2012 populatia Romanie a crescut ( ca sa nu se mai invoce faptul ca INS nu are decata date provizorii de la recensamantul din 2011 ).

 234. CLAR trebuie sa schimbam tara, traim intr-o tara de nebuni, Dragnea contesta la CCR nr.de votanti, real fiind cel conf.ultimului recensamant, ministrul lor, adica somitatea de RUS trimite tot 18 mil.desi stie ca cifra e gresita, e NOAPTEA MINTII nu alta, AEP, trimite raspuns catre antena 3 ca nr. din liste nu e real, dar trimite la CCR PV, cu 18 mil, oamenii astia sunt normali???????
  Chiar am ajuns bataia de joc a tuturor???
  D-le Radu Tudor va rog in numele nostru sa cereti public DEMISIA lui RUS si DOBRE si va rog sa-i spuneti lui Ponta pe care il apreciam ca e o mare dezamagire pt noi, iar la alegerile parlamentare care urmeaza, USL va avea un rezultat dezastruos, ii face un mare serviciu lui D.Diaconescu, dar si PDL-ului.Neintarziat demisia tradatorului RUS.

 235. dl RUS a stiut imediat sa raspunda prompt la solicitarea CC privind numarul de votanti, cred ca in 5 min a trimis din nou acea lista absurda. Si USL stia foarte bine ca listele MAI sunt gresite, Grebla a declarat la A3 ca in maxim o saptamana se pot actualiza listele, l-am auzit cu urechile mele.
  “Liderii USL din ţară spun că vor cerceta amănunţit listele electorale din fiecare judeţ. La aflarea deciziei CCR privind Legea referendumului, juriştii PSD din parlament, Florin Iordache şi Toni Greblă, au declarat că listele electorale trebuie actualizate pentru că numărul real de votanţi este mai mic. Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, a spus că Autoritatea Electorală Permanentă şi autorităţile locale trebuie să actualizeze listele electorale. El este de părere că actualizarea poate scădea numărul celor înscrişi pe listele electorale cu două milioane.”
  http://ziarulring.ro/stiri/43845/petre-roman-listele-electorale-au-fost-gandite-in-vremea-lui-boc-intr-o-maniera-suspecta
  DEMISIA RUS SI PONTA!

 236. Un argument pentru invalidarea referendumului :
  Ponta e la fel de sluga ca si Basescu iar Antena 3 face treaba pe care ar trebui sa o faca institutiile statului…in timp ce conducatorii institutiilor se relaxeaza la mare visand cum o sa ia ei 7,4 milioane de voturi la parlamentare.
  Sper ca, in cazul unui rezultat negativ, sa-i spuneti lui Ponta exact aceste lucruri. Ca are o mentalitate de sluga si ca viseaza daca crede ca multi dintre cei care au votat DA nu inteleg asta.Ponta se sterge la fund cu votul nostru exact ca si Basescu.

 237. Pragul electoral a fost realizat. Sustinatorii lui Basescu au participat la vot prin neprezentare, deci trebuie sa fie numarati si acestia. Daca au fost 4% suspendatul a pierdut zdrobitor. Daca au fost 46%, tot pierzator este (asta ar insemna prezenta la vot de 92,24% – un prag de neatins oriunde in lume).

 238. Poate ar fi mai inteligent, ca presedintele sa-si dea demisia, iar puterea actuala sa-i garanteze o pensie linistita si tot ce deriva din statutul de fost Presedinte al Republicii, asa cum spunea domnia sa n-a castigat nimeni si sa se incerce o reconciliere, iar hienele din toate partidele, ar fi bine sa intre in barlog (ciocul mic) sa nu-i mai vada tot poporul pe “sticlele” tuturor televiziunilor.
  Avem foarte multe probleme grave, economice si de alta natura, ca sa mai piedem timpul (ireversibil de altfel)si asa suntem ramasi in urma pe toate palierele.

 239. Cyrtea va INVALIDA referendumul cu 6-3.
  Jocul la Curte este final. Acum se scrie textul deciziei.

  Basescu va demisona impreuna cu Ponat in jurul datei de 25 august pentru ca alegerile prezidentiale sa coincida cu cele parlamentare.
  basescu se va implica direct in campania pentru MRU si PDL.

 240. PS
  Premier va fi Florin Georgescu.
  Negocieri la Neptun. Rus mediator, fiind omul impus de Basescu ca ministru de interne de Base, ca si conditie pentru numirea lui Ponta ca premier.
  Antonescu scos din joc,
  Destramarea USL la un pas de realizare.
  PSD a TRADAT!

 241. Ca bucuresteanca, a fost f. grea adaptarea mea in orasul Tg. Mures. Dar apropos, cand a fost scandalul cu scindarea UMF, am fost la sediul PSD din centru ca sa “fac lobby” sa ne ajute oamenii politici sa nu se produca aceasta scindare. Am reclamat si ca primarul Florea a fost de acord in BPN al PDL cu aceasta scindare, dar imediat a fost aparat de persoana PSD care era in sediu: “ioi, nu e chiar asa…nu vedeti ca dl Florea nici macar nu mai zice ca e de la PDL…sa stiti ca a facut multe pentru oras…”. Acum la referendum, in Tg. Mures nu am vazut decat afisele lui Florea cu “spuneti NU loviturii de stat”.

 242. Am o curiozitate :exista pariuri oficiale apropo de decizia CCR ? Sunt 3 variante : – 1- VALID, – 2- INVALID , 3 – trimis PARLAMENT !

 243. dl tudor, intrucat noi cititorii nu avem un contact direct cu guvernantii sau cu conducerea usl-ului, va rugam sa transmiteti acestora urmatoarea dorinta ca sa nu spun necesitate: sa-l dea afara din guvern pe rus ca si pe pnl-istul de la administratie pentru cifra de votanti de la referendum!!! acestia si-au batut joc de 8,5 milioane de romani dar si de colegii lor din usl!!!! daca ponta nu-i da afara, mai ales dupa trimiterea acelorasi cifre catre ccr, inseamna ca si ponta este un cal troian basist care doar aparent e contra lui basescu!!! constat ca toti clujenii din structurile puterii sint niste nesimtiti apropiati de basescu si care-i fac jocurile ordinare!!!!!

 244. Parca suntem in Kafka! Tara e asemeni unui cazan sub presiune,7,5 milioane de roamani stau cu sufletul in gat si nu mai stiu ce sa creada, se zbat, cauta argumente, citesc legi, statistici,declaratii. In acest timp Victor Ponta merge linistit la mare, Rus trimite aceleasi date absurde la CCR. Singurul care a formulat un mesaj coerent a fost Crin Antonescu. USL bate intr-o aripa.

 245. Intrebare de un milion: MEMBRII CCR AU FOST LA VOT? ca daca au fost sunt cu noi, daca n-au fost sunt cu Base. Simplu nu?

 246. Domnule Radu Tudor, Lucreaz in administratia publica si am fost implicata direct in procesul electoral.pe langa mortii care figureaza in liste(la noi nu a fost cazul ,nu am intalnit) un al t paradox sunt persoanele cu BI sau CI expirate,persoane care nu au dreptul sa voteze-dar care sunt numarate la cetateni romani cu drept de vot.Acestea persoane puteau fi radiate din listele electorale deoarece daca isi preschimbau BI?CI pana duminica inclusiv puteau vota pe listele suplimentare.Deasemenea cetatenii romani plecati in strainatate de multi ani carora le expirasera BI?CI trebuiau radiate din listele electorale deoarece aceste persoane ,daca se prezentau la vot puteau fi deasemena inscrise pe listele suplimentare si puteau vota cu pasaportul,daca aveau stabilit domiciliul in strianatate.

  • inca un “argument” invalid. pai daca mi-a expirat CI, mi-a expirat si dreptul la vot? poate a fost alegerea mea sa aman innoirea CI. legal, ceea ce ziceti este foarte aiurea.

   • Nu ti-a expirat dreptul de vot. Mentinerea ta pe liste nu este nici legala, nici necesara, intrucat NU poti vota.Daca iti rezolvi problema, poti vota si fara sa fii trecut in liste.

 247. S-a vorbit mult despre ‘greutatea’ ce apasa pe umerii CURTII CONSTITUTIONALE. Nimic mai neadevarat.Curtea a generat aceasta situatie. Ar fi putut sa exprime in mod corect impunerea pragului electoral, care intr-un fel este de inteles, astfel:
  Se doreste participarea a 50%+1vot din populatia cu drept de vot dar pentru a respecta principiul egalitatii votului si pentru a anula eventualul boicot ar fi putut sa spuna ca rezultatul este stabilit de majoritatea celor prezenti cu precizarea ca cei care voteaza pentru demitere trebuie sa fie minim 25%+1vot din numarul de votanti de pe liste. In felul acesta boicotul nu ar fi avut sens si se indeplinea si conditia cvorumului.In fapt numarul minim de votanti impus pentru demiterea presedintelui reprezentand majoritatea minima dintr-o prezenta la vot de 50%+1vot.
  Daca precizarea curtii ar fi fost formulata astfel n-am mai fi avut nici o problema.Avand in vedere faptul ca ei sunt juristi nu pot sa cred ca a fost o gresala de formulare.
  Consider ca PRIMUL VINOVAT DE ACEASTA SITUATIE ESTE CURTEA CONSTITUTIONALA. Are deci responsabilitatea de a face dreptate macar acum.

 248. Un proverb african spune ca “ochiul este mai mare decat burta”! Acest proverb este perfect ilustrat de situatia “ograzii” constitutionale, care a luat, “libera si nesilita de nimeni”, o “imbucatura” mai mare decat poate mesteca si care i s-a oprit in gat! Sper sa se si sufoce cu ea!
  Este “induiosator” cum, chiar si unii din invitatii Antenei 3, incearca sa gaseasca motivatii “inalte” pentru decizia “ograzii” de a introduce pragul electoral. Un alt proverb spune ca “prostii invata din propria experienta, desteptii invata din experienta altora”. Se pare ca “altii”, de exemplu Comisia de la Venetia, a atras atentia asupra ne-democratiei pragului electoral! Ca urmare, cel putin unii dintre menbrii “ograzii”, nu sunt prea inteligenti. Bai roma’nlor! Pragul electoral a fost introdus NUMAI ca sa-i salveze fundul, ca sa nu zic curul, lu’ basescu!
  Si nici acum, in ceasul al 12-lea, “ograda” nu se desteapta. Si iata de ce: Orice om care a batut, in viata lui, un cui, stie ca nu exista o masuratoare absoluta! Orice masuratoare este supusa unei erori si este exprimata cu un anumit grad de toleranta. In consecinta, daca exista o motivatie pentru introducerea pragului electoral, aceasta poate fi doar de natura calitativa si nu cantitativa! Pentru ca nu a existat, nu exista si nu va exista o cifra exacta care sa exprime numarul de persoane cu drept de vot. Orice cifra va lua in considerare “ograda” constitutionala este aproximata, sau mai precis aproximativa. Toata aceasta frasuneala din ultimele zile nu face decat sa demonstreze o teorie elementara a masurarii. Care este toleranta de acceptare, adica cat +/- la suta accepti ca sa consideri cifra reala, este o chestiune de bun simt! Adica o deliberare calitativa, care necesita inteligenta, cunostinte, responsabilitate, nepartinire si multe alte calitati, pe care nu cred ca unii membrii ai “ograzii” le poseda. Altfel puneau un calculator sa decida! In cel mai bun caz, pragul de validare, are rolul de a asigura participarea unui numar relevant de cetateni la vot. Un +/- 5% grad de toleranta mi se pare mai mult decat de bun simt ca sa exprime o participare relevanta. Imi pare rau ca multi nu puteti vedea ridicolul situatiei, pentru ca nu sunteti obisnuiti cu tehnicile si teoria masurarii. Exista o maxima care exprima foarte bine situatia “masoara cu un micrometru, traseaza cu o creta, taie cu un topor”! Aidca eroarea de masurare este intodeauna considerata mai mare decat cea mai mare eroare din sistem. Cam cu ce eroare credeti ca se poate determina numarul de alegatori? 1% (adica 200.000 din 20milioane)? 5% (adica un milion din 20 de milioane)? Despre ce vorbim?
  Oricum, aceasta experienta de viata a demonstrat necesitatea de desfintare a “ograzii”, cel putin in forma actuala. De ce? Pentru ca a dovedit ca existenta ei a condus catre o absurditate! Daca parlamentul vrea sa aiba un “consiliere” pe probleme de constitutie, acesta trebuie sa fie…consultativ. Iar valoarea sa trebuie sa fie data de credibilitatea membrilor ei! Si de neutralitatea lor!

 249. http://ec.europa.eu/education/jean-monnet/doc/future/schwok_en.pdf

  In our view, a minimum number of votes, a quorum, should not be required to validate a
  referendum. This is the case in Italy, but not in Switzerland. It is true that a quorum helps
  prevent a minority of voters from imposing their will on the majority of citizens. But it has the
  enormous shortcoming of encouraging non-participation. The political parties that had the law
  passed felt that it was easier to avoid the success of an abrogative referendum by relying on a
  coalition made up of people who normally abstain and people who back the legislation, rather
  than just the latter. Such a negative effect clearly runs counter to the goal we are seeking: to
  encourage participation and debate. The main paradox is that it is the majority parties in the
  parliament that encourage citizens not to fulfil their civic duties. In fact, quorums have the
  effect of de-legitimising the very process.

 250. Oare odata cu decizia CCR, guvernul poate incepe odata adevarata munca pentru numele lui Dumnezeu ?!?

  Tara se duce de rapa intr-o Europa confruntata cu foarte mari probleme la randul ei !

  Este posibil oare ca Victor Ponta si guvernul sau sa isi indrepte atentia catre starea economiei ?

  Si eu voiam sa zboare de la Cotroceni, insa, in cazul in care va ramane, cred ca deja s-au cheltuit prea multi bani si timp cu aceasta lupta !

  Cred sincer ca e momentul sa se mearga mai departe si sa se abordeze adevaratele probleme cu care se confrunta economia !!!

  Am votat USL pentru ca vedeam in ei o reala alternativa la incompetenta celor dinainte. Vreau sa vad ca muncesc cu adevarat si ca nu se cramponeaza in lupte eterne !

 251. Maestru Horatiu Malaele dixit:”Numai la noi se putea intampla asa ceva:Stelele sunt pe pamant,Roamania este in aer”.
  Drum de lumina si fericire maestre.

 252. Portocaliii au dat drumul, din nou, la masinaria de propaganda, crezand ca mai poate face ceva pentru conducatorul lor iubit, Basescu. Se insala. Romanii sunt foarte determinati si ii anunt pe portocalii, ca arunca banii pe fereastra, platind astfel de propagandisti-marionete.

 253. Mi se pare corect ce scrie Dragoteasca pe impactnews:
  “Ca alegător vechi în țara asta o să boicotez și eu următoarele alegeri, oricât de greu îmi va fi. Și o voi face, nu pentru că vreun partid îmi va cere asta, ci pentru că oricum votul meu nu contează. Celebra lozincă “Voteaza, votul tău conteaza” a devenit și ea nulă. Nu mai contează nimic din ce spunem noi, cei mulți care vrem să ne implicăm civic în viața cetății. Suntem niște proști că votăm. Ei fac legile și sunt Ei cu ei, indiferent ce vrem noi. “

 254. daca USL-ul nu rezolva aceasta problema, pt ca stie cum dar trebuie numai sa vrea, eu la toamna voi vota PP-DD, sa fie clar… sau PNL si Antonescu daca se desprind de tradatorii de la PSD…cu parere de rau….

 255. Sunt doar 3 optiuni:
  1.Valid cu DA: Basea e demis
  2.Valid cu NU: Basea e la Cotroceni
  3.Invalid: Basea ramane suspendat si se repeta referendumul fara cvorum.

  Trebuie respectata Constitutia si legile tarii.
  Nu scrie nicaieri ca un referendum invalid ar insemna ca este valid cu NU.

 256. Scuze pt off topic

  Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a mandatat asocierea PwC – D&B David si Baias – George Butunoiu sa recruteze managementul superior (directorii generali si membrii consiliilor de admistratie) pentru companiile cu cifra de afaceri mai mare de 7,3 mil Euro aflate sub autoritatea sa, in conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernata corporativa a intreprinderilor publice:

  •Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA (CFR Infrastructura)
  •Societatea Nationala de Transport Calatori CFR Calatori SA
  •Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM SA
  •Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA
  •Societatea Comerciala de Transport cu Metroul Bucuresti Metrorex SA
  •Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti SA
  •Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta SA
  •Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile SA
  •Aeroportul International Timisoara Traian Vuia SA
  •Societatea Comerciala Telecomunicatii CFR SA
  Toate anunturile si detaliile legate de acest proces de recrutare (modul de depunere a candidaturilor, etapele procesului, criteriile de evaluare si selectie a candidatilor, raspunsurile la intrebari, comentarii, informatii relevante despre companii etc.) se gasesc pe site-ul oficial al proiectului pus la dispozitie de catre consultanti

  Adica ce sa intleg eu din anuntul asta de pe un site de recrutare, ca se fac publice functiile disponiblie in companiile de stat?
  Sa inteleg ca nu mai angajaza pe matusa, sora, fratele, nasu ,etc? Doamne ajuta sa fie asa.

  • Mai exact, este vorba de vestitul management privat.
   Personal, am ceva rezerve in asocierea PwC – D&B, David si Baias – George Butunoiu.

   • Si eu la fel. Baias este omul lui Valeriu Stoica si este cel care si-a dat demisia din functia de decan la drept atunci cand senatul si-a declinat, corect, competenta in cceea ce priveste plagiatul lui Ponta. Referinte nefavorabile despre el – Flaviu Baias – cate vreti pe internet. A fost amestecat, alaturi de Arin Stanescu, in lichidarea de banci, intre care BIR.

 257. Daca USL in conditiile acestea extrem de favorabile nu a fost in stare sa il inlature pe Base, dupa parerea mea, nu exista decat 2 explicatii: 1) ori sunt f prosti 2) ori au avut blat cu Base. In oricare din variante, sa-si ia adio de la votul meu pe viitor.

  • sustzin punctul 1.tot ce au facut incepand cu plecarea lui ponta la barosso sa dea seama, sa accepte prag de 50 la suta fara conditzie de validare anti boicot de 25 la suta intre rezultatele pro si contra,stiind ce pun la cale basescu si pdl,uitand ca puterea este in mina lor si ccr trebuie sa se supuna legii si nu pot croii constitutzia cum vrea basescu si zegrean.

 258. Daca facem o analiza din aceasta aliata USL cei mai avantajati la alegeri au fost cei din PNL priviti judetele unde sunt peste 50%la referendum. M-am gandit ce ar fi ca la alegerile din toamna sa boicotam si noi cei care am iesit la vot.Un sentiment de inutilitate cred ca-i incearca pe toti cei care am mers la vot sa castige cei care stau acasa.Si atunci de ce sa mai votez daca votul meu nu inseamna nimic

 259. D-le Radu Tudor, nu aveti senzatia ca ceva ne scapa?Daca aceste liste ar fi cele din 2003 si ar fi nereactualizate, ci luate asa de la an la an pana in zilele ns. ar.trebui sa aiba 17 mil de alegatori, ca atat s-a stabilit la acel referendum ca sunt.Acestea cu 18 mil dateaza dinainte de 2003 si au fost luate de guvernul PDL in mod intentionat cele care aveau un nr.mai mare de alegatori, dar mie imi scapa motivul.Le-au folosit la fiecare alegeri, stiind ca nimeni nu le verifica ci le copiaza de la an la an.Deci in cel mai rau caz ar fi trebuit sa fie 17 mil de alegatori in nici un caz 18 mil.Intelegeti rationamentul meu???Poate nu am fost suficient de clara dar fierb de nervi.

 260. Domnule Radu Tudor,
  Apreciez inteligenta dvs. si tin sa va comunic faptul ca va urmaresc toate emisiunile cu mare interes. O logica simpla, dupa care ar trebui sa judece CCR ar trebui sa fie aceasta, chiar daca, conform datelor MAI, in Romania, ar exista totusi un numar de 18,5 milioane de persoane inscrise in listele electorale:
  1. La vot s-au prezentat 46,24% din populatia inscrisa in listele electorale.
  2. Pentru demitere au votat 87,52% din cei care s-au prezentat la vot,
  3. Pentru atingerea pragului de validare ar fi trebuit sa se mai prezinte la vot un procent de circa 4% din persoanele inscrise in liste, ceea ce ar fi insemnat, aproximativ 750.000 de persoane,
  4. Se mai putea schimba soarta rezultatului referendumului, chiar daca se mai prezentau 4% pentru atingerea cvorumului? Categoric nu.
  5. Niciodata, dupa decembrie 1989, nu s-au prezentat la alegeri sau referendum mai mult de 60% din populatia cu drep de vot din Romania.
  In aceste conditii singura solutie care ar trebui luata de CCR este validarea referendumului.

  • Referendum invalidat inseamna ca Basescu ramane suspendat. Invalidare nu inseamna validare cu NU

 261. Nu-mi iese din cap cat de superficiali si prosti au fost cei de la USL, dupa ce ne chinuim de atatia ani sa scapam de jigodia asta,nu-mi iese din cap ca nu am inteles niciodata ce cauta unul ca RUS in guvern.Nu poti sa fi atat de bun cum a fost USL-ul si in 2 saptamani sa rezolvi cazul cu Roberta si Blaga, cu avocatul poporului, cu suspendarea presedintelui si la final sa dai cu mucii in fasole, cum au facut cu referendumul.Nimeni nu o sa mai iasa la vot, dupa chestia asta, o sa ramanem pe mana chiorului si a PDL-ului pana la adanci batranete.Ce daca i se termina mandatul, exista modelul PUTIN-MEDVEDEV, nu vedeti ca era cat pe ca sa-i stricam socotelile.Noroc ca avem prosti ca cei din USL care il ajuta.

 262. sa va spun un adevar care vad ca nu este luat in seama si care aduce lumina in ceea ce priveste neprezentarea oamenilor la vot : f. multe persoane active ( salariati ) nu s-au prezentat la vot deoarece toti USL-istii care au venit si au schimbat conducerile din companii, ministere,alte institutii publice , in loc sa arate ca ceva se schimba in modul de actiune , au procedat la fel ca cei dinainte sau chiar mai rau, adica : vanatoare de greseli, fraude, in care intra de cele mai multe ori, pe langa cei vinovati, si multi oameni nevinovati…si acestia sunt cei care ar fi trebuit sa vina si voteze impotriva lui Basescu…asta este realitatea…

 263. CULMEA NESIMȚIRII!!!…M.A.I. EI NU-ȘI ASUMĂ VERIDICITATEA , NR. DE VOTANȚI !!!!,,,,,ȘI O SPUN ABIA ACUM????????

 264. ÎN CE ȚARĂ TRĂIM? ….RUS….DEMISIA!…DEMISIA , DACĂ DORMI PE TINE!…SAU DACĂ EȘTI ATÎT , DE INCOMPETENT !…..SAU EȘTI RĂUVOITOR??!!!….DUTEEEEEEEEEE…..ȘI TU ȘI AI TĂI(CEI VECHI)…

 265. si daca am pus un raspuns, de ce nu s-a publicat?
  Sunteti neserios? sau se publica numai pro!
  Sal’tare!

 266. Daca se poate adauga se poate si scoate! Daca adaug pe lista, separata ca forma, un tanar care implineste 18 ani in ziua votului, pot scoate de pe lista tot ce nu este corespunzator realitatii.

 267. BĂSESCU ȘTIA CĂ JOI …SE DĂ VERDICTUL! DE UNDE ȘTIA!./..ZEGREAN NU ȘTIA ASTA AZI….DAR DOAMNA ASPAZIA ȘTIA CĂ TOT JOI ….DE UNDE ȘTIE BĂSESCU ????…..STS-UL….NE LUCREAZĂ PE LA SPATE???!!!… ATUNCI ESTE …DE ÎNȚELES , SCORUL EXACT PE , CARE L-A DAT BLAGA, DE 46/100…ȘI SE EXPLICĂ ȘI DE CE ÎN URMA NUMĂRĂTORII PARALELE ȘOVA A DAT PROCENT DE PESTE 51/100……. ESTE FOARTE BIZAR…ȘI DĂ LOC LA MULTE INTERPRETĂRI !!!!

 268. Primarii nu au niciun interes sa scoata mortii din liste, pentru ca aia voteaza de fiecare data cu cine trebuie! Capisci? Conflict de interese, deh…

 269. Buna ziua

  As zice ca nu e tocmai argument, dar m-am gandit ca facand abstractie de orice lista publicata:
  daca am fost 22 milioane si intre 2002-2012 au decedat 2 milioane rezulta 20 milioane – la ora actuala, din care daca scadem 3.800.000 copii ajungem la 16.200.000 persoane adulte (votanti).
  La acest referendum (2012)stim sigur ca 8.455.000 DE VII au votat; rezulta ca acasa au ramas 7.745.000. In concluzie, am avut cvorum – peste 50% + 1
  Cu stima,

 270. “Cei 7.403.836,un bulgare democratic in asteptare”, cam asa ceva am citit pe un forum !Excelenta formulare pentru cei 87,52% in favoarea demisiei! CCR va decide daca bulgarele se va topi din caldura victoriei sau va porni impetuos la vale pana in ziua autodemisiei celui care a facut atata rau armoniei si dorintei de trai decent a poporului roman!

 271. Stimate domnule Radu Tudor ,
  Ma inspaimant cand aud ca un judecator al Curtii Constitutionale se exprima in public cum ca aceste alegeri ar trebui anulate pentru ca LISTELE SUNT FALSE.
  Listele nu sunt false . Sunt neactualizate. Oamenii care au votat sunt vii. Cei care nu au votat sunt mortii ramasi pe liste, boicotantii lui Basescu,la care se adauga cei care au fost amenintati ca-si pierd locurile de munca daca voteaza, cei carora li-i s-au luat buletinele ca sa nu poata vota, cei ce nu au votat pentru ca de obicei nu voteaza sau din motive medicale nu au putut veni la vot, cei care inca mai sunt pe listele de vot dar care au parasit tara ce ceva timp. Sunt sigur ca multi ce traiesc de ani buni in strainatate sunt inca inregistrati pe aceste liste.

  Brambureala asta cu listele ne actualizate s-a vrut atat timp cat noua lege a referendumului prevedea 50%+1 din totalul numarului de alegatori cu drept de vot fara a impune si obligativitatea votului. Nu poti cere anularea unui vot doar pentru ca aceste liste nu au fost actualizate in timp. Inca o data. Listele NU SUNT FALSE doar neaxctualizate. La munca CC!In asa fel , ne punem speranta ca putem avea listele corecte cu alegatorii cu drept de vot la alegerile parlamentare si presidentiale din toamna.
  Cei ce nu si-au facut treaba profesional sa fie pedepsiti iar cei ce au cerut boicotarea alegerilor cat si faptul ca au impiedicat pe altii sa voteze sa fie judecati in conformitate cu codul penal.

  • Te rog sa nu te superi pe mine,dar…O lista pe care nu corespunde realitatii(deci NU ESTE ADEVARATA) ESTE FALSA!!!Este o logica elementara si nu trebuie sa fii absolvent al fac.de filozofie ca sa deduci asta!Iar folosirea unei(unor)asemenea liste in mod oficial este”uz de fals” (conform Codurilor Penale din Romania pana in …Papua-Noua Guinee!)Si te mai contrazic odata:NU este o brambureala ci o actiune DELIBERATA a celor de la putere,din motive economice si politice care au tot fost enumerate(de exemplu,daca eram mai putini pe liste,nu mai exista un loc de euro-parlamentar si pentru Eba!..Si cum ar mai fi putut biata fata ”sa ne vorbeste despre multele ei succesuri de la Brucseles?!” )

 272. Multe păreri și foarte nuanțate! Că așa-i în democrație!
  Observ că, de când este băselu suspendat, nu și-a pierdut nimeni dreptul la opinie.
  Restul e politică.
  Mie, personal, îmi convine de minune poziția asta a băselului, așa, în postura de fazan agățat la fezandat pe vreo 40 de zile. Că tare și-a mai bătut joc de noi, prin ineptul de igaș – branconierul impetuos necesar – ministru de interne promovat direct din ospătar și contrabandist la micul trafic!
  Pentru fanii regimului: spuneți un om potrivit la locul potrivit pus de guvernările băsiste! Vă provoc!
  Eu n-am văzut decât impostură și diletantism, exemple crase de prostie slugarnică, sau acțiuni de spoliere a banului public în folosul clicii de partid.

 273. Domnule Radu Tudor,
  Eu nu inteleg in toata povestea asta de ce nu este nimeni acuzat de “Fals si uz de fals”. Cineva (chiar … multi) ar trebui sa faca puscarie pentru problemele aparute la referendum. Se mai respecta vre-o lege in tara asta? Mai exista justitie? Se autosesizeaza cineva?

 274. Nu ma mai mira nimic , justitia este praf , niste fosile basiste la CCR care nu stiu nici sa se exprime iar noi avem pretentia sa hotarasca ceva pentru poporul asta lovit de soarta.Procuror general , o tarfa pe post de papusa dirijata zi si noapte de papusar . Nu stiu cum de arunca basescu o prostie in public, in 30 minute rezolva procuratura. Suntem de rasul lumii si stam cu mainile in san sa-si bata joc de noi un nebun care ar putea fi pus in camasa de forta si aruncat intr-un ospiciu. Oameni buni, daca se corecteaza listele nu suntem nici 15 milioane dar ma tem ca nu este timp , aceasta creatura este posibil sa ceara fosilolor sa devanseze termenul numai pentru a ne incurca . Toata treaba s-ar putea face daca tarfa prietena cu udrea de la biroul electoral ar fi stransa putin cu usa si ar scoate listele corecte , sunt sigura ca le are .

 275. Domnule Radu Tudor,
  Vad ca Traian Basescu conform unei logici personale, afirma faptul ca 7.400.000 de cetateni au votat pentru demiterea sa, dar restul pana la 19 milioane care sunt cei care nu au venit la vot, sau au votat
  împotrivă sunt de partea sa în sensul că sunt împotriva suspendării.
  Dacă folosim aceeasi logică, înseamnă că analizând voturile de la cele două alegeri ale presedintelui Basescu, si respectiv, de la referendumul din anul 2007 ,rezultă faptul că TRAIAN Basescu a guvernat NELEGITIM, deoarece a primit circa 5.000.000 de voturi pentru, respectiv 6 milioane la referendum, iar împotrivă restul până la 19 milioane. Va rog sa faceti acest lucru public daca sunteti de acord cu cele de mai sus.
  Cu stimă,
  Gh. Popescu

 276. Un argument pentru care acest referendum nu trebuie validat.
  Qvorum.
  Vezi Wikipedia/Referendum/Referendum din 2007 pentru vot uninominal/
  Resultate.
  Daca nu recunoasteti ca Qvorumul este prima conditie in validarea referendumului si daca nu se realizeaza qworumul orice alta solutie,interpretare,raport da/nu,nu mai are nici o valoare,faceti o mare greseala,va discreditati ca ziarist onest si echidistand devenind un simplu propagandist al celor care vor sa castige acest referendum in mod legal sau ilegal.

 277. In legatura cu ascultarea convorbirilor telefonice ale ministrilor de interne si administratie nu a fost altceva decat obtinerea ilegala de informatii pentru Traian Basescu in vederea contracararii actiunilor legale ale USL privind desfasurarea referendumului. In alte cuvante, Basescu a fost mereu cu un pas inaintea celorlalti prin obtinerea acestor informatii obtinute pe cai ilegale.
  Intrebarea este simpla: Care au fost motivele intemeiate pentru a declansa interceptarea telefoanelor de catre procurori? Raspunsul reiese din cele sustinute mai sus.

Leave a Reply