177 COMMENTS

 1. Basescu nu cred sa accepte sa demisioneze.Cred ca doar prin miscari de strada ample vom reusi sa-l scoatem de la cotroceni ca apoi sa-si urmeze drumul catre puscarie.

  • E simplu si de bun simt…in democratie minoritatea se supune majoritatii…….conform datelor BEC am fost peste 8 milioane cei care am avut libertatea de a alege optiunea “Nu vreau sa particip la judecata” , l-am vrut pe basescu pentru ca nu am vrut sa ne intoarcem la psd unde presedinte de onoare este iliescu…….Vrem schimbare dar din pacate am ales dintre rele neavand alternativa binelui…..

  • Trecând peste problema legată de AMBIGUITATEA stabilirii cvorumului legal (50%+1 din cât?), Curtea Constituțională este pusă în fața unei dileme, fiind chemată să soluționeze un conflict de drept în legătură cu prevalența în drept a “voinței externe” (exteriorizată în act, deci certă și publică) asupra “voinței interne” (echivocă și lipsită de orice element de publicitate), ambele fiind forme de EXPRIMARE a consimțământului unei persoane și care structurează, definește și formează la nivelul corpului social, VOINȚA POLITICĂ a cetățeanului. Numai că, “voința internă”, prin natura sa, nu este aptă de a fi cunoscută și nu îndeplinește niciodată, în plan juridic, cerința esențială privind caracterul public al existenței și scopului său social (art. 40 alin. 4). Or, această cerință este îndeplinită doar în momentul exprimării acestei voințe într-o formă “palpabilă” exteriorizată, prin care devine “voință externă” și capătă caracter public.
   Dincolo de toate acestea se așteaptă “mirajul” deciziei CCR, pusă în situația de a soluționa un conflict de drept cu a cărui rezolvare a fost încărcată ca urmare a boicotului adoptat, împotriva spiritului Constituției și cu susținerea PDL, de către președintele suspendat (cetățeanul Traian Băsescu), astfel încât CCR fie:
   1. va ignora CERTITUDINEA EXPRIMĂRII voinței politice a cetățenilor care s-au prezentat la referendum, cărora nu le poate fi imputată libertatea exercitării cu bună-credință a unui drept constituțional (art. 57 raportat la art. 36 din Constituție); ori
   2. va admite ECHIVOCUL NEEXPRIMĂRII voinței politice a cetățenilor care nu s-au prezentat la vot, cărora le poate fi imputată starea de pasivitate în exercitarea unui drept constituțional, împotriva principiilor democrației participative;
   ambele motivate de lipsa întrunirii unui cvorum, aflat și acesta sub spectrul ambiguității.
   Indiferent care va fi modul de soluționare a acestui conflict, rămâne de văzut cum va fi el motivat prin decizia Curții, având în vedere faptul că în corpul neparticipativilor la referendum există două categorii distincte de cetățeni, sub aspectul motivației care a stat la baza stării lor de pasivitate: pe de o parte, cei pentru care pasivitatea constituie o constantă (obișnuință) a comportamentului lor social (individualiștii) și, pe de altă parte, cei pentru care starea pasivă este una interesată, strict conjuncturală (susținătorii președintelui suspendat). Or, aceste două categorii fiind distincte sub aspectul motivaţiei datorită căreia au adoptat conduita pasivă, nu pot fi apropriate forțat, cu rea-credință și fără temei juridic aceleiași cauze.

   http://comunitate.ziare.com/blogs/15099/14026/statul-de-drept

 2. In 5 minute? Suntem naivi daca vom crede ca are atata demnitate.Vedeti ca se agata de pai, ca inecatul la mal. A inceput aceasta nebunie decand s-a instalat guvernul Ponta si era evident ca va face totul sa boicoteze autoritatea guvernului. Nimeni nu a gandit ca va veni cu acele mizerii de teze de doctorat, cu acele declaratii pe raspundere proprie ca sa poti fi numit ministru. Cine a cerut pana acum asa ceva, mai ales in guvernele Boc 1-5 si Ungureanu? Si stiti bine ce analfabeti sa infatuati au fost. A continuat cu reprezentarea la U.E., a continuat cu sabotarea prin reclamarea la CCR a oricarei decizii a duvernului? Unde am ajuns? Monica Macovei et co. si-a facut treaba pe plan extern. Suntem ultima tara. Dar imi pare bine ca au mai fost pe ici, pe colo, voci care au aratat stadiul demagogiei lor. EU SPER DIN TOT SUFLETUL SA SE VALIDEZE REFERENDUMUL. Este logic, au fost singurele alegeri in care 8,4 milioane de romani nu au primit mita sa iasa la vot. Au iesit din convingere. Se vede o schimbare in conduita civica a oamenilor satui de promisiuni

  • Traian Băsescu nu va demisiona niciodată, iar dacă se va impune demiterea sa, va „țipa” și se va agăța „cu dinții” de scaunul care-i asigură imunitatea. Pentru cei care-și mai amintesc, în timpul Convenției PDL, a reieșit că d-l Blaga i-ar fi reproșat, cu subiect și predicat, d-nei Udrea cum că și-ar fi adus în partid toți “delfinii”, presa făcând presupunerea că ar fi vorba de o aluzie la moștenitorii virtuali ai tronului în cadrul instituției monarhice din Franța.
   Însă, există un fapt pe care multă lume l-a trecut cu vederea și anume acela că, într-o anumită perioadă a anului 2008, unul din posturile de televiziune avea în desfășurare o anchetă jurnalistică (încheiată la fel de brusc cum a început) privind “acte și fapte de comerț”, efectuate de o anumită firmă al cărei obiect de activitate era acela de a aduce din toată țara autocare cu “victime” (sigure și naive) pentru a le „convinge” (pe ritmuri „CC Catch”) să intre într-un anumit gen de afacere (tip „Caritas). Denumirea firmei era „DELPHIN INTERNATINAL”, iar orașul în a cărui Casă de Cultură aveau loc regulat (săptămânal)„întrunirile de afaceri” era (ghici, ghicitoarea mea) Ploieşti.
   În final, afacerea s-a dovedit un fiasco pentru nefericiții care au „aderat” la principiile comerciale ale acesteia: pe scurt, era vorba de o „înscriere în afacere”, după plata sumei de cca. 2500 euro, din care îți puteai recupera proporțional anumite sume, în măsura în care reușeai (prin efort propriu) să facilitezi „înscrierea” altor persoane (rude, prieteni, cunoscuți) pe care trebuia să le convingi de „corectitudinea, onestitatea și soliditatea întreprinderii”. Motivele pentru care n-au răzbătut în spațiul public prea multe informații despre această „afacere de succes”(-uri) ar putea fi:
   1. pe de o parte, o serioasă reținere în a se recurge la ajutorul organelor abilitate ale statului, competente să cerceteze, să constate și să sancționeze săvârșirea infracțiunii de înșelăciune și abuz de încredere, întrucât faptul că, fiind permisă înscrierea doar pentru persoane apropiate, este lesne de înțeles că au existat, din această perspectivă, rezerve în introducerea plângerilor prealabile de către cei prejudiciați, dublată de constatarea tardivă a celor păgubiți a faptului că sunt niște victime culpabile ale propriei naivități; și
   2. pe de altă parte, „ obligația” victimelor de a semna la „înscriere” o așa-zisă „clauză de confidențialitate” (în fapt un pact comisoriu de gradul IV), sub sancțiunea plății unor daune-interese de 10 000 de euro, pentru dezvăluirea „secretului comercial”, dublată și aceasta de faptul că printre „întreprizători” se aflau numeroase persoane cu notorietate în spațiul public (jurnaliști, juriști, jandarmi, polițiști), care au oferit „sprijin” (trafic de influență?) pentru cei care nu aveau sumele necesare „înscrierii în afacere”, să poată accesa un credit la o anumită instituție bancară, în chiar ziua în care luau decizia înscrierii.
   Luând seama la ușurința cu care protejații președintelui „devorează” tot ceea ce înseamnă bani, îmi pun întrebarea legitimă dacă o parte din fondurile în care s-au „lăfăit”, n-au fost dobândite și prin această modalitate „onorabilă” de desfășurare a unei „afaceri”, care li s-ar fi potrivit „ mănușă”.

  • Exact,asta voiam sa spun…n-are nici o demnitate. ALTUL GANDEA SI SPUNEA CLAR….daca nu ma vreti,hai incercati voi si vedeti ce puteti face. El nu ; si dupa cum simt…cere neaparat un sfarsit tragic. Si nu ” o” simt numai eu…HA! Se stie ,ce se stie!Ar fi TARE intelept sa abandoneze…nu te pune niciodata cu multimea!
   E treaba lui, dar …n-o sa-l regretam deloc!
   Deocamdata, il doare exact in degetul mic de la piciorul stang,de ce e in jurul sau si de ce gandesc “muritorii” carora le doreste cu adevarat sfarsitul prin tot ce-a facut ,a acceptat si face in continuare.
   Pana n-o termina rau, dar rau de tot, nu se astampara.SI CAT E DE AVUTTTT!HM…
   Lacomia totdeauna sfarseste rau!Din partea mea SA TRAIESTI BINE PE UNDE VEI FI!

 3. Eu daca as fi curtea, eu i-as zice lu’ Basescu ala scurt, ba tu ai trisat si eu nu de aia am pus pragul, ca sa trisezi tu. Eu vroiam sa aflu ce zic oamenii si deci du-te acasa pentru ca esti un aranjor. Ca sa nu fie discutii!

  • tovarasa andreea, ok sa zicem ca ai dreptate ca a trisat ( cu toate ca e un drept al cetateanului sa voteze sau nu ) dar usl a furat cu nerusinare la referendum, si iti dau doar 3 exemple:

   1. comuna Lepsa jud. Vrancea: pe listele suplimentare au votat aproape 870 de turisti.
   2. spitalul Socola, Iasi: au fost depuse 212 cereri, reprezentantul sectiei de votare a plecat cu urna mobila cu 700 de buletine de vot.
   3. Dorohoi, jud. Botosani: membrii sectiilor de votare s-au prezentat cu urna mobila la domiciliile persoanelor cu dizabilitati fara a exista solicitari. ( la alte tururi electorale la solicitarea urnei mobile raspunsul a fost: trebuia facuta cerere scrisa cu o zi inainte )

   asta e doar o mica parte din “democratia” usl-ista, asta este revolutia bunului simt ?

   • Si cum e cu democratia pedelista si cu voturile imaginare raportate ca fiind reale de Baconski de la Paris?!Si alea au venit de la USL?

   • bine, raven, hai sa scadem cele 3 voturi despre care vorbesti. mai raman vreo 7.500.000 care i-au zis lui Traian: cara-te!
    Basistule!

   • Mai stupizeilor, intelegeti ca USL este infinit mai bun si mai putin corupt comparativ cu PDL si Baselu. In concluzie, vom vota USL pe 9 decembrie, chiar daca Baselu doreste sa sperie oamenii batrani si curati sufleteste cu procurori vanduti si pupincuristi. Nu ne poate speria pe toti, din fericire, iar batranii din sate vor fi lamuriti de copiii si nepotii lor sa voteze la Parlamentare, altfel se vor intoarce tot pedelistii si va fi vai de pielea noastra. Cei mai multi dintre romani au incredere in USL si vor vota USL. Chiar daca Baselu si ai lui ( ARD-isti ) nu mai reprezinta pe mai nimeni in Romania. Sa plece, sa se duca pe pustii, sunt niste shacali, niste nesatui, vai de ei.

  • Jigodia nu este de capul lui. Dacă ar fifost un individ liber pe pământ, ar fi plecat la câtă umilinţă şi scârbă a adunat de la popor, dar este şi KGB-ist şi CIA-ist, aşa că nu pleacă, decât dacă îi aprobă stăpânii. Ori,nici jigodiile astea nu mai au un agent atât de vechi, d care să se servească. L-ar mai ave pe Meleşcanu, vechi KGB-ist, dar cu el nu mai poate să-l treacă prin mascarada alegerilor, că e bătrân şi cam moale. Nu dă bien la popor, cum a dat BĂşinescu, care e un obergolan şi a penetrat sufletele mahalagiilor şi ţăranilor.Citiţi Wikileaks Romania şi vă lămuriţi, cine a fost barcagiul care ne-a lăsat fără vapoare.
   Ieşi afară, javră ordinară!

 4. Sa nu uitam ca parerea celorlalti conteaza pentru basescu doar cand ii este lui favorabila, cand nu ii este opreste camioane cu flori in vama 😀
  Va suna cunoscut? 😀

 5. Eu daca as fi in locul lui as accepta. De ce?

  1. daca referendumul se valideaza – pierde TOATE privilegiile
  2. daca demisioneaza – ramane cu privilegiile (casa, SPP, etc)

  • nici nu demisionează, nici nu va fi demis. O să îl impună CCR, fiindcă aşa vrera Gitenstein. Colombo i-a promis jidovului lacom aurul şi cuprul. Gaze de şist o să-i dea din numele lui, Băs…
   O să fie scandal în continuare, iar marile putori se bucură când o ţară s autodistruge. atunci fac ei mari afaceri pe spinarea neputincioşilor.
   poporul a ieşit la vot, mai mutl de atât nu poate să facă. Poate o să înceapă să iasă pe străzi, dar aia nu e o problemă pt jandarmi. O să bată la studenţi şi la pensionari, ca la fasole. Iar ponta şi cu Antonescu sunt prea moi. se ascund în saptele legilro, dar nu fac nimic ca să îl ia pe barcagiu pe sus, de la vila lui Onaca.
   Ar trebui să îi taie microfoanele, să nu mai paotă mânca rahat, decât până în vecini.
   Jos ordinarul, trădător de ţară!

 6. incetul cu incetul o sa recunoasca toata presa europeana ce gafa au facut preluind date de la presa pedelista.
  V-am admirat dintotdeauna dar in ultimul timp am impresia ca luptati de unul singur pentru o tara intreaga.
  Respect, respect……

 7. Basescu nu demisioneaza nici daca voteaza 100% impotriva lui. E total fara moralitate si compasiune. E o creatura fara umanitate, permanent insetat de putere, un monstru si o pagina neagra in istoria Romaniei.

  • Pardon, este vechi agent rus şi mai nou american. A făcut comerţ cu arme când era caimacan la Anvers. Citiţi Wikileaks Romania şi vă lămuriţi.

 8. madam merkel o fi citit articolul ?
  cred ca trebuie sa iasa intro conferinta de presa si sa ceara germanilor sa nu mai citeasca timp de o saptamana Deutsche Welle.

 9. se vede clar ca nu vrea sa demisioneze ptr. ca are o MAREE FRICA de intalnirea cu A.Nastase si dupa el vine si UDREA cu toata gasca de hoti.

 10. cred ca RADU are dreptate trebuie sa iesim in strada sa-i aratam MARINARULUI cine e SUVERAN in Romania.

 11. Este uzurpator de la alegerile din 2009 cand de fapt, prostanacul, Mircea Gioana, castigase alegerile. Trebuie judecat pentru uzurparea functiei de presedinte.
  Cu respect si stima,
  Constantin Robitu

 12. Despre liste…

  USL,dar si celelalte partide, nu doreste micsorarea numarului de alegatori. Doua milioane de cetateni mai putin, inseamna aprox 40-45 de deputati si senatori, plus redesenarea colegiilor.
  PSD nu si-a dorit NICIODATA un presedinte liberal si CRIN le-a oferit prilejul prin angajamentul sau nebunesc.
  Non-combatul PSD-ului este evident, asa cum l-ai remarcat si tu aseara la emisiune.Dar nici organizatiile PNL din Bucuresti ,sector 1, 2, 4 n-au fost mai breze ,ele fiind in alta tabara de la schimbarea lui Chiliman si a oamenilor sai.
  PSD -ul care a trisat si la locale ,prin participarea pe liste separate, face acum alianta cu UNPR ,pentru a nu imparti locurile celor plecati de la ei ,la alegerile parlamentare ,asa cum prevede protocolul PSD-ACD.
  Prin plecarea lui CRIN ,probabil o sa vina TARIEANU ,dar si PNL-ul o sa revina la 15-18 % si in opozitie .
  Teama PNL-ului de FSN(PSD +PD) s-a dovedit intemeiata !
  Vorba Adrianei Dutulescu : INELUL SECURISTILOR A INVINS !

 13. nu scapam de el decat daca crapa.Dl Rus l a ajutat .avea dreptate Mircea cand zicea ca numirea lui Rus este o nenorocire.si asa este.am ajuns la capatul rabdarii .nicicand nu am trecut prin asa stari de nervi din neputinta.nu mai am nicio speranta.sunt din harghita am votat DA si stiu ca la iarna vom avea de suferit toti din judet pentru refuzul ungurilor de a veni la vot.

 14. Nu are rost sa ne facem iluzii ca va demisiona vreodata. Daca nu se valideaza referendumul pe dement nu il vom mai putea scoate de la Cotroceni decat cu picioarele inainte. Daca se intoarce va continua politica dictatoriala si va face in asa fel incat tot el sa “guverneze” tara si dupa ce i se va termina mandatul, punand o paiata la Cotroceni si pe el in fruntea unui guvern de inapti si semianalfabeti care vor face doar ce le dicteaza el.

 15. O intrebare pentru juristi Romaniei.

  In cazul in care o persoana sau un grup de persoane solicita introducerea unei legi sau articol dupa care respectivul grup decide sa nu participe la aplicarea respectivei legi?

  Daca PDL a solicitat 50% +1 a dat de inteles ca ei sunt in stare sa intruneasca acel cvorum. Ce era daca solicitau 2/3 adica 66% din populatie? Cand soliciti un barem dai de inteles ca POTI sa faci partea ce iti revine.

  In plus exista 2 tabere: DA si NU. Astfel din cei 50% PDL s-a angajat ca va face cel putin partea lor, cei 25% din cvorum.

 16. El nu va demisiona este mult, mult prea LAS, si are in spate CCR-ul care il sustine, nu stiu vreau sa dea un verdict corect CCR dar componenta si competenta lor este indoielnica, sunt aserviti lui tb. Acum Deutsche Welle spune ca ar trebui sa demisioneze,dar au crezut in lovitura de stat si au impus pragul de 50+1 (aici este si vina CCR care au fost de acord cu acest mizerabil prag), au ascultat zbieretele istericei de Macovei.O mare dezamagire UE!

 17. Nu cred ca va demisiona !Schimbarea se pare ca se va face numai cu miscari de strada si poate chiar cu varsare de sange (dupa ce am vazut cu totii ca ministerul de interne,prin Ioan Rus,s-a “dat” cu primul derbedeu al tarii).Un om bolnav la cap,precum basescu,nu are nici bun simt si nici respect pentru oamenii care au votat.

 18. A folosit in mod ilegal insemne si functii oficiale.
  Cu respect si stima,
  Constantin Robitu

 19. Asta nu pleaca, e foarte clar……….solutia………in strada, sau solutia extrema…prin impuscare

 20. Ca nefericitul nu-si va da demisia, e clar.
  Dar la fel de clar e ca eventuala invalidare a referendumului de catre CCR nu poate insemna in niciun caz reinstalarea in functie! Pentru ca asta ar conduce la o identitate intre efectul produs de invalidarea referendumului si cel pe care l-ar fi produs votul majoritar impotriva demiterii — asta mai departe inseamna confundarea absentei de la vot cu votul negativ, ceea ce e o aberatie.
  Eugen Nicolaescu a propus de departe cea mai coerenta solutie, anume trecerea la completarea legislatiei de catre Parlament in spiritul simetriei intre procedurile de instalare in functie si demitere, asa incat invalidarea referendumului cu cvorum impus sa conduca la un al doilea tur, fara cvorum.
  (Si uite-asa, in cazul in care vom fi o tara sanatoasa la cap si Basescu va fi demis, pe o cale sau cealalta, plecarea lui Crin la Cotroceni trebuie sa se lase cu preluarea conducerii PNL de catre Eugen Nicolaescu, chiar daca fetzele hulpave ca Fenechiu vor da in icter. Eugen Nicolaescu e de la mare distanta la ora asta cea mai eleganta, coerenta si coagulanta prezenta din PNL, dupa Crin. Asta pe langa ca a fost in mod clar cel mai bun ministru al sanatatii — si ar mai fi, daca nu ne-ar fi batut “soarta” sa traim cu un UTC-ist basist la ministerul cu pricina.)

 21. cred ca este o injosire pentru noi , chiar si acest comunicat si mie mi se pare ca acesti “deontologi” – vorba lui M Badea – ar trebui sa taca odata pentru totdeauna si sa nu-si mai dea cu parerea despre Romania … trebuiau sa se informeze de la inceput nu sa inghita tot ce le da PDL si apoi : “scuzati v am calcat cu roata peste gat” …

 22. Domnule R Dudor va doresc sanatate si numai bine atit dvs cit si celor dragi dumneavoastra si nu in ultimul rind intregului post antena 3 – Salezan Simona com sacalaz timis STIMA si RESPECT

 23. Domnu’ Radu, treziti-l si pe Chirieac, ca habar n-are ce vorbeste. Nu ca ar fi singurul.

  Deutsche Welle NU este trompeta guvernului german. Deutsche Welle NU este Radio Romania Actualitati sau Vocea Moscovei, unde schimbarea guvernului aduce si schimbarea directorului. Deutsche Welle NU este finantata de la bugetul de stat, ci se autofinanteaza.
  Cat despre Horatiu Pepine, dansu’ traieste in Romania si e corespondent DW – ca atare, in aceeasi oala cu corespondentii pe care ii incriminati inainte de referendum ca “strica imaginea tarii”.

 24. Decizia CCR intarzie. Nu stiu daca e de bine, dar sper sa fie de bine. Din cate inteleg insa, declararea unui numar mai mic de persoane poate modifica o multime de intelegeri care se bazeaza pe acest numar declarat al populatiei, de exemplu fonduri UE. Sper din tot sufletul sa nu-l mai vad pe Base presedinte. Va respect si va felicit pentru ca prin demersurile voastre, ati facut tot ce a fost posibil ca sa scapam de individul acesta si de acolitii lui.

 25. Pai, daca pana si DW s-a sucit si l-a reevaluat pe dl. Basescu, in minus e adevarat,ce sa mai zici? Sper doar ca si cei de pe aici sa accepte realitatea si sa valideze referendumul, ca, apoi sa putem incepe a trai in liniste si a ne rezolva toate probleme si restantele provocate de “inteleapta” carmuire!

 26. probabil ca nemtii au incercat sa dreaga busuiocul pe care l-au stricat dar fiti siguri ca omul a refuzat.
  Cind situatia va deveni chiar imposibila se vor splala pe miini sustinind ca e o problema interna. Cred ca acum CCR amina decizia pina li se va comunica de la stapinii externi ce sa faca, cum s-au inteles ei intre ei.

 27. Parerea mea de tot ce se intimpla az in romania o stiti prea bine eu am vb prin dvs prin toti ceilalti moderatori eu am vb in special prin vocea domnului Mircea Badea ma asenui lui mai exact dar e un pic mai apriga neati cerut sa nu vb indecent nu voi face aici acest lucru Am toate motivele sa resping aceasta trupa de HOTI pdl enumar doar 1 ma lasat fara servici si nu numai is probl si la capitolu sanatate am HERNIE DE DISC Naduful mil vars direct celui ce ma mintit inselat si furat adica chear acum merg dincolo pe saitu de facebook unde pot scrie direct tot ce dvs neati rigat sa nu facem aici pe saitu de facebook a lui basescu pot vb orice orice chear asta fac fara limita fara bun simt si fara rusine i le zic direct CU RESPECT SI STIMA simona

 28. Basescu nu va pleca nici daca se valideaza referendumul. Isi va aduce brusc aminte ca a fost CEA MAI MARE FRAUDA DIN ISTORIA ROMANIEI si va incepe iar sa faca un scandal monstru, cu Macovei care “a filmat toate fraudele si are materialele pregatite sa le transmita UE”…Of, cat mai dureaza pana decide CC?

  • Adica planul B al PDL era oricum sa strige FRAUDA!, daca s-ar fi intrunit cvorumul…(“Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, duminica intr-o conferinta de presa, ca partidul din care face parte are dovezi video ale fraudelor electorale comise in tara, oameni care introduc in urna „cate 10, cate 50 de buletine de vot”. ).

 29. daca are tupeul sa se intoarca la cotroceni s-ar putea sa-i trebuiasca un elicopter ca sa mai iasa de acolo in siguranta

 30. Sincera sa fiu este o debandata generala, nu mai stiu ce sa cred, ce zice presa straina, jocurile interne. Se joaca cu viata noastra, se joaca cu votul nostru. Nu cred ca o sa-si dea demisia acest psihopat, sunt interse prea mari din afara tarii care-l sustin. Nu mai stiu ce sa cred nici de USL-ul asta, de ce nu au dat listele reale inainte de refrendum? Daca o sa sa reia referendumul o sa merg sa votez iar,pentru ca e dreptul meu, dar nu o sa o mai fac cu aceeasi incredere ca o sa fie bine. Tare teama imi e de viitor care pare sa fie sumbru. Macar pe vremea comustilor, credeam ca fugim in tarile europene, libere, acum cu declaratiile astea de la Bruxelles parca nici in aia nu mai am incredere.

 31. Cum nu au primit mita cei 7,4 milioane ce au votat pentru? Si eu care am citit ca s-au organizat toate nebuniile de tombole, premieri etc doar pentru ca oamenii sa voteze… Cei ce-l vor pe basescu plecat trebuie sa inteleaga un lucru, s-a acceptat de toti regula cvorumului, cvorum ce nu s-a realizat. Eu rog din nou pe cei ce au votat sa se apuce de munca, pentru ca datorita si bazat pe sustinerea lor, usl a declansat acest referendum care a avut ca efecte imaginea romaniei terfelita in lume si deprecierea cursului. Si mi se pare corect ca acum, indiferent de rezultat demitere sau nu, cei care au sustinut cauza asta sa repare efectele ei negative. Deci, va rog frumos, apucati-va de treaba..

 32. Inteleg ca vi s-a parut prea dur ceea ce am scris si de aceea nu ati lasat comentariul meu. Nu era in nici un caz vorba despre vreun indemn la violenta asupra lui basescu (cred in solutii pasnice si democratice, de aceea am fost duminica la vot). Era doar o constatare a faptului ca e un dictator, si stim cu totii ca ei nu demisioneaza, pleaca din functie doar la sfarsitul vietii. Si daca i se va cere acest lucru de sefii statelor care l-au susinut tot nu o va face, in cel mai fericit caz va fi validat referendumul, astfel incat sa reiasa ca el e o victima.

 33. Oh, da, de-aia n-a putut dormi marinaru’ azi noapte! I se falfaie lui de ce scriu aia, daca scriau invers, iesea de trei ori in conferinta de presa! Ar avea efect doar daca i s-ar transmite si prin ambasadori, altfel sunt doar vorbe!Ar mai fi o buna idee ca cineva sa purice presa internationala si sa puna pe tv din cinci in cinci minute tot ceea ce ar putea influenta in bine! Nu stiu cum naiba, doua parturi au tras aia acum doua saptamani, si marinaru’ cu haita portocalie, le citau peste tot. Hai si din partea asta, ca se poate!

 34. Trebuie sa ne descotorosim cumva de impostorul asta care se agata cu ghearele si cu coltii de puterea si privilegiile pe care a pus mana, o haimana care va ramane oricum cu eticheta de “damnatio memoriae” in paginile de nefericita istorie a noastra, un impertinent care, cu infinit tupeu, contrapune celor 7,4 milioane de cetateni care au votat pentru demiterea lui o masa amorfa de supusi obedienti sau lipsiti de orice opinie civica. Acum nu stiu ce va hotari curtea constitutionala si nu-mi fac multe iluzii tinand seama de felul in care functioneaza institutiile “reformate” de clica basista dar ceea ce stiu e ca nu putem ramane cu el pe cap. Creaturi de teapa lui nu sfarsesc niciodata bine…

 35. E simplu(din pacate…). Ori se valideaza referendumul ,ori nu mai scapam de el pana prin 2018. Asta pentru ca ,daca se intoarce la Cotroceni ,in ultimii doi ani de mandat ,isi va crea ambientul necesar pentru a fi numit prim ministru cand termina cu palatul Cotroceni. Nu uitati ca aparatul PDL functioneaza perfect ,ca un ceas elvetian, “ceas” care sta la mana presedintelui(momentan)suspendat. Din pacate USL-ul functioneaza ca un ceas vechi ,Pobeda. N-as miza pe faptul ca se va iesi masiv in strada. Mult mai probabil ,marea majoritate din cei 7,4 milioane vor avea dovada ca votul lor nu conteaza ,si cred ca vor jura in sinea lor ca nu vor mai calca vreodata intr-o cabina de vot. Ce mult as vrea sa ma insel…

 36. prietene, in continuare spui numai minciuni; Poti sa ne dai si linkul de pe DW unde ai gasit tu asta? Fabricati in continuare numai minciuni;.
  Chiar nu aveti nici un pic de rusine???

 37. Cat de las este acest Basescu, nu cred ca o sa demisioneze !
  Dar cu voturile noastre cum ramane, este curata bataie de joc ! Vai de DEMOCRATIA noastra !
  Eu va urez d.le Tudor,multa sanatate si sa fiti alaturi de noi !
  DOAMNE AJUTA !

 38. Ceausescu a avut ocazia sa devina erou national. Cand zidul Berlinului a cazut si lumea comunista a inceput sa sa prabuseasca, tot ce trebuia sa faca era sa demisioneze si sa permita alegeri libere. Si nu trebuia sa fie prea destept ca sa inteleaga ca timpul sau a trecut, din moment ce rusii daduse-ra liber la “capitalism”. Atat trebuia sa faca si ar fi trait fericit si in ziua de azi! Si el si copii lui! Si Ceausescu nu a urat poporul roman, asa cum o face Basescu! Visceral! Dar nu a facut-o! Prentru ca nu a putut!
  Eu nu cred ca un psihopat ca Basescu, ar putea sa demisioneze. Pentru ca, nici el nu poate, fizic. Creierul lui nu e “cablat” pentru asta. Si, sincer, nici nu vreau! Eu vreau sa fie DEMIS. Sa simta ura celor de care si-a batut joc atatia ani! Sa-si piarda privilegiile! Sa-l vedem cum mai merge la supermarchet, fara SPP. Sa-l scuipe lumea pe strada!
  Asa ca fiti linistiti. N-o sa demisioneze! O sa maraie, o sa latre, o sa zgarie, o sa scuipe si o sa improaste cu noroi pana cand o sa i se puna botnita. Si o sa fie pus in cusca! Eventual, capitonata!

 39. Constient ca-l asteapta puscaria Base nu va demisiona ever .

  Base nu e vre-un samurai dispus sa-si faca seppuku , e un ou crapat care face pe milogul precum cersetorii miliardari .

  Iliescu spunea acu vre-o un an ca Base nu va sti sa piarda democratic si ca va avea o iesire violenta de pe scena politica .

 40. Se asteapta de 8 ani un gest responsabil din partea “personajului principal” al acestei tari dar, dati-mi voie sa ma indoiesc asupra acestei capacitati normale, in multe tari a lumii. Oricum, poporul merita mult mai mult.

 41. Subject: CEL MAI MARE SECRET AL LUI BASESCU-SECRETIZAT PE 50 DE ANI SECRETUL lui HAYSSAM –

  CEL MAI MARE SECRET AL LUI BASESCU-SECRETIZAT PE 50 DE ANI SECRETUL lui HAYSSAM – BASESCU este initiatorul rapirii din IRAK SI AR PUTEA LUA PUSCARIE GREA PENTRU TERORISM BASESCU A FURAT PESTE 100 MILIOANE DOLARI DIN RECOMPENSA Imediat dupa ce a fost ales presedinte, la inceputul anului 2005, BASESCU s-a hotarat sa dea prima lovitura dubla, o lovitura de imagine, ca eliberator si salvator al unor cetateni romani rapiti in Irak dar si o lovitura financiara, preluand o parte din averea lui hayssam si 100 milioane dolari, suma platita ca recompensa “rapitorilor” si care de fapt au primit doar 5 milioane $.

  OVIDIU EDUARD OHANESIAN (n. 1 ianuarie 1968, Bucureşti), era jurnalist la cotidianul România Liberă când a fost răpit în Iraq, la 28 martie 2005, împreună cu SORIN MISCOCI (cameraman), jurnalista marie jeanne ion şi ghidul Muhamad Munaf. Ei au fost eliberaţi la 22 mai 2005.
  Se pare ca exista si telegrame Wikileaks despre aceasta afacere,trimise atat de la Bucuresti dar si din Irak.
  Ovidiu Eduard Ohanesian: Răpirea a fost iniţiată la Bucureşti cu concursul serviciilor secrete şi al unui cerc restrâns de politicieni sub acoperire din vechea Securitate din jurul Palatului Cotroceni. Preşedintele ţării Traian Basescu a declarat imediat după eliberarea noastră că acţiunea a fost instrumentată în România. Am să vă fac o dezvăluire din volumul 2 al cărţii mele Răpirea din Irak – Terorism de Stat cu Luare de Ostatici – Ancheta. Unul dintre iniţiatorii răpirii este generalul (r) Ion Ştefănuţ, fost şef al Direcţiei Antitero din cadrul SRI. Numele său figurează în raportul generalului (r) Ion Maranda, şef al Direcţiei de Protecţie Internă din SRI in anul 2005.

  Omar Hayssam a fost doar o unealtă, o rotiţă în mecanismul răpirii. Conform declaraţiilor sale olografe date în 2007-2008 în faţa unui notar libanez, asupra lui Hayssam s-au făcut presiuni imense să treacă de la PSD la PD (actual PD-L) la începutul anului 2005. A fost înlocuit cu dr. Yassin Mohammad, un apropiat al lui Traian Basescu, încă de când acesta era primar al Bucureştiului. Spun înlocuit pentru că Yassin nu a preluat numai o mare parte din averea lui Hayssam, ci şi responsabilităţile acestuia in afacerile Cotrocenilor pe zona Hamas-Hezbollah.

  Într-o primă fază, răpitorii au fost membrii şi prieteni ai familiei americanului Mohamad Munaf iar recompensa de 100 milioane $ al fi ajuns usor in conturile lui Basescu. Ulterior ziaristii rapiti au fost preluaţi de o echipă condusă de un ofiţer al trupelor speciale ale lui Saddam Hussein, poreclit Abu Sahar. Aceştia i-au dus in zona Triunghiul Mortii (zona Iskandaria, Yussufia, Mahmudia), la 29 Km sud de Bagdad. Acolo au putrezit 51de zile în susbolul unei ferme. Ohanezian a reuşit să fac rost de un film din beci, realizat de trupele speciale american Hostage Working Group. Abu Sahar este posibil să fi fost membru în brigăzile Moudh Ibn Jabal. Cert este ca a participat la execuţia britanicului Kenneth Bigley din 07 Octombrie 2004. Răpitorii urmareau să obţină bani , un milion $/persoana.

  S-a dovedit faptul că Basescu a folosit evenimentul Răpirii în scopuri personale,financiare si electorale, acoperind adevăraţii vinovaţi şi dovezile pentru 50 de ani.
  Basescu a platit o suma foarte mare rapitorilor cca 100 milioane $,, nu se stie cat din ea a ajuns la rapitori si cat a ajuns in alte conturi secrete ,oficial rapitorii cereau retragerea trupelor, neoficial se cereau bani. Eliberarea s-a produs în momentul în care Basescu a platit rascumpararea printr-un ofiter al serviciilor secrete romane care negociase cu rapitorii si poliţia irakiană, condusă de colonelul Moaied Abdel Kazem şi serviciul secret al Ambasadei SUA în Irak Hostage Working Group, condus de Daniel O’Shea au arestat o parte din răpitori şi au ajuns la familiile şi prietenii lui Abu Sahar.In realitate Basescu a platit doar 5 milioane $,cate un milion pentru fiecare din cele 5 persoane aflate in ascunzatoare, adica cei 3 jurnalisti,Mohamad Munaf,si jurnalista franceza Florence Aubenas ,restul de 95 milioane $ au fost depusi intr-un cont bancar pe numele PROPHET, (adica “Profesorul” in limba araba).Sa fie intamplator ca Hayssam ii spunea “Profesorul” lui Basescu ,ulterior, in convorbirile telefonice?
  Pe jurnalista franceza Florence Aubenas au gasit-o în beci. Era răpită cu vreo 3 luni înaintea romanilor. Cel mai probabil ea este ofiţer sub acoperire. Ea a dat declaraţie semnată că a fost cu jurnalistii romani în beci. Acum a dispărut de la ziarul Liberation, unde lucra. Au mutat-o. Altfel, o femeie deosebită.

  Multe servicii secrete irakiene, americane, româneşti (SIE, SRI, DGIPI), au fost implicate in aceasta actiune. Din păcate, unii ofiţeri din cadrul acestor servicii, politicieni, jurnalişti, afacerişti sub acoperire au facut joc dublu.
  MUNAF este cetăţean american şi cel mai probabil, agent infiltrat pe langă teroristul Omar Hayssam pentru controlul acestuia. Munaf a fost doar o unealtă ca şi Hayssam. Împreună cu fratele său Yussuf au concretizat prima răpire în teren, adică în cartierul Al Yarmook din centrul Bagdadului, zonă cunoscută ca Patru strazi, lângă Universitate. Munaf a fost obiectul unui troc între serviciile SUA şi cele româneşti. A fost predat după eliberearea jurnalistilor romani, la ordinul Cotroceniului, de pe pamânt romanesc, de către fostul ambasador al Romaniei în Irak – ofiţerul deplin conspirat al SIE Mihai Stefan Stuparu acum ambasador NATO al lui Basescu. Este în mâinile forţelor americane la închisoarea din Camp Crooper din 2005. Munaf a fost judecat şi condamnat de tribunalul irakian Shark El Kanat la moarte. In 2008 S-AU PIERDUT DOCUMENTELE DE LA DOSARUL IRAKIAN AL LUI MOHAMAD MUNAF !!!!! Muşamalizare totală. Condamnarea la moarte a fost casată. Se reia ancheta. Asta ca să vedeţi ce implicare uriaşă internaţională are cazul Rapirea din Irak.

  Au existat contradictii, dupa eliberare,intre declaratiile celor trei jurnalisti. Doi dintre jurnalişti au încercat să ascundă adevărul, adică implicarea lor în diversiune. Se doreau eroi naţionali. Unul singur a spus adevarul,Ohanezian, şi a facut un pas lateral imediat ce şi-a dat seama de implicarea celorlalţi. Azi Miscoci este cameramanul lui Basescu la Cotroceni, de Marie Jeanne Ion nu se mai stie nimic, doar Ohanezian a scris doua carti despre rapire, a facut dezvaluiri incendiare care confirma ipoteza implicarii lui Basescu si se judeca cu statul roman. Hayssam este in Syria dupa ce Basescu l-a facut “scapat” din puscarie ,tot ca sa-i inchida gura si sa nu mai vorbeasca despre “profesorul” care a condus intreaga afacere, si, desi s-a cerut de sanchi extradarea lui in Romania, Hayssam si-a gasit un culcus bun “in puscarie” in Syria pentru vreo 4 ani .Cine l-a ajutat pe Basescu sa-l faca scapat pe Hayssam? Razvan Mihai Ungureanu,O organizaţie privată, percepută ca o organizaţie puternică, Conferinţa Preşedinţilor Principalelor Organizaţii Evreieşti din America, îi trimite o scrisoare ministrului de externe de atunci, Mihai Răzvan Ungureanu, cerînd o favoare specială pentru un avocat israelian al familiei lui Omar Hayssam. Teodor Baconski, la acea vreme secretar de Stat în MAE, trimite la rîndul său scrisoarea procurorului general şi biroului DIICOT, ordonîndu-le, practic, să se supună. Între timp, acestui avocat din Tel Aviv i se permite să se întîlnească de 3 ori, în secret (de două ori în puşcărie), cu Omar Hayssam, fără ştirea DIICOT – împotriva procedurilor penale din dreptul românesc.Apoi ,in baza unui referat medical aranjat, si a cererii exprese a procurorului de caz??,Hayssam este eliberat si imediat fuge din tara cu avionul pe ruta :Bucuresti-Chisinau, Viena-Liban (Beirouth).

  Americanii stiu insa tot, ne mai miram atunci ca BASESCU este la mana lor?

  Sursa -Prieteni/mail

 42. Ne agităm degeaba, având în vedere că am trăit 22 și ceva de ani de democrație nelegitimă. În 1989 au ieșit în stradă 10% să strige “Jos Ceaușescu!”; pe cale de consecință tovarășul Nicolae Ceaușescu a câștigat Revoluția cu 90%. De ce l-am împușcat pe învingător? Îl vom împușca și pe actualul câștigător?

 43. Prietene!..omule!..fratele meu roman care ai fost la vot la fel ca si mine!!!Despre teza”Basescu si demnitatea” chiar nu are rost sa mai discutam ca este de-a dreptul ilarianta!..si numai de ras nu ne arde acum,cand vedem ca iarasi am fost tranformati 7,4 milioane de ramani in ”masa de manevra”!!!Fii macar tu,Radule un jurnalist vehement dar obiectiv,asa cum te stim cu totii si pune punctul pe ”I”!!!Nesimtitii si indolentii din U.S.L. i-au permis lui Basescu sa-si bata iarasi joc de votul nostru!ESTE INADMISIBIL SI INCALIFICABIL ca inaintea unui referendum de importanta cruciala pentru tara sa nu stim nici macar cati romani cu drepr de vot am mai ramas in tara!!!INADMISIBIL!!!Si asta,in sec.21,cand in fiecare casa exista macar un p.c.iar sali de internet sunt si la tara,in cele mai izolate catune!!!Despre ce mama naibii mai vorbim noi aici?!?Acum intelegi de ce multi romani au ales sa NU voteze?!.Nu pentru ca le-a cerut Basescu sa boicoteze referendumul,ci pentru ca sunt dezgustati de toti ipochimenii astia care se perinda la putere pozand in ”salvatori”ai natiunii!!!Ai unei natiuni care numumara…Cat,domnilor u.s.l.-isti aflati de trei luni la guvernare???Tu ai vazut raspunsul dat azi de Rus curtii constitutionale?!Simptomatic..dar si concludent!!!Iar pe tema asta,u.s.l.-ul o sa si-o ”incaseze”in toamna la alegerile parlamentare,cand o sa se confrunte cu un absenteism masiv !!!Nu stiu daca realizeaza cineva cat de frustrati sunt cei ca mine,care au iesit la vot ca sa vada cum…Basescu ne ”ha-ha-ie” in fata in continuare in vreme ce Ponta se balaceste in mare!Distractie placuta,d-le Ponta!..si multumim respectuos pentru faptul ca ati lasat toata povara demiterii lui Basescu pe umerii poporului!..ca la ce campanie (n-)a facut u.s.l.-ul…Distractie placuta!!!Pe cand…urmatoarele taieri de salarii si pensii?!?Pacat de toata munca asta titanica depusa de Antena 3!..Mare pacat…zau asa!!!

 44. Pe siteul Deutsche Welle nu exista acest articol pe care se pare ca il citati. Ceea ce faceti se cheama falsificare, ceva comun mai multor colegi din trustul pentru care lucrati.

 45. Continuare (extras):
  …Într-o democraţie europeană, care funcţionează normal, un asemenea scor electoral ar fi declanşat imediat demisia guvernului şi organizarea de alegeri anticipate (acum e cazul presedintelui). Sunt nevoit să vă reamintesc că democraţia este acel sistem politic în care voinţa populară se reflectă corect în compoziţia parlamentului şi a executivului…”

 46. Eu, cetatean al Republicii Romania, intrand in randurile fortelor armate, jur sa fiu devotat poporului muncitor, patriei mele si conducerii de stat a Republicii Romania. Jur sa-mi insusesc temeinic toate cunostintele militare pentru a fi un bun militar al Fortelor Armate ale Republicii Romania. Jur sa fiu luptator darz, cinstit, curajos, disciplinat si vigilent, sa pastrez cu strictete secretul militar si de stat, sa pazesc cu grija avutul militar si obstesc, sa execut fara sovaire prevederile regulamentelor militare si ordinele comandantilor si sefilor mei. Jur sa urasc din adancul fiintei mele pe toti dusmanii patriei si ai poporului muncitor. Jur sa fiu gata oricand sa lupt pentru apararea patriei mele, Republica Romania, si ca militar al Fortelor Armate ale Republicii Romania, sa lupt cu toata darzenia si priceperea, neprecupetind sangele si viata mea, pentru dobandirea victoriei depline asupra dusmanilor. Daca voi calca juramatul meu, sa ma loveasca pedeapsa aspra a legii Republicii Romania si sa-mi atrag ura si dispretul oamenilor muncii. Ma leg sa indeplinesc intocmai juramantul meu, pentru libertatea si fericirea patriei si a poporului muncitor.

 47. URAAAAAAAAAAAAA ANTONESCU PRESEDINTE PANA PE 12 SEPTEMBRIE ! SE REEVALUEAZA LISTELE DE VOTANTI ! JOS BASESCU !

  • Într-un astfel de caz, este necesar ca președintele suspendat să dea ordin morților prinși în listele electorale să reînvie și să-și exprime clar opțiunea electorală privind boicotarea referendumului.

 48. URAAAAAAAAAAAAA ANTONESCU PRESEDINTE PANA PE 12 SEPTEMBRIE ! SE REEVALUEAZA LISTELE DE VOTANTI ! JOS BASESCU !

 49. Daca se vor confirma cifrele cum ca suntem 16 000 000 de cetateni cu drept de vot, Basalaul PICA !

 50. Cu multi ani in urma, fiului meu i s-a cerut sa vina cu ta-su – sau cu ma-sa la scoala elementara la care mergea (era prin clasa a patra). Motivul: in pauza, copii se jucasera in clasa, si nu in curte, cum ar fi trebuit, cu mingea si , din greseala, lovisera si dadusera jos portretul to’arasului; cu cuiul in care era agatat cu tot. Copii au tot incercat sa-l agate-n cui pe nea nicu, dar cuiul nu statea in gaura largita, iar icoana tot cadea. Pana cand unul din copii (hm… sa fi fost al meu?) a spus “asta nu sta decat impuscat!”, referindu-se, desigur, la cui (?)”Doamna de serviciu” – ca asa se refereau la femeia de serviciu, aia era “doamna”, nu “tovarasa” – i-a turnat directoarei scolii. A urmat un balamuc care s-a stins… Acum zic si eu precum acel copil (ce vizionar, nu-i asa?), referindu-ma, desigur, la cuiul pe care ni l-am batut in talpa, ASTA NU STA DECAT IMPUSCAT! HONNY SOIT QUI MAL Y PENSE!.
  P.S. Eu nu am batut la cuiu’ ala, am vazut de la bun inceput ca nu are cap, dar au fost destui cei care…

 51. Va multumesc dle Tudor pentru tot ce ati facut pentru noi cei ce am ne-am indeplinit obligatia civica de a vota la 29.07.2012.
  Atitudinea CCR este in mare parte un raspuns al muncii dvs. si a celor de la Antena 3.

 52. Curtea si-a spalat o parte din pacate. Sa vedem daca Rus e in stare sa nu-si mai bata joc de votul nostru.

 53. Ati auzit noutatea? Curtea Constitutionala a decis ca pana pe 12 septembrie sa fie verificate listele de alegatori. Basisti ,mobilizarea! Ori faceti ceva sa-i readuceti la viata pe mortii de pe liste ,ori va adaugati lor! E de belea. Basismul vostru e pe cale sa ramana fara obiect. Fara Basescu nu mai puteti fi numiti basisti ,veti decadea la stadiul de lichele fara stapan.

  • Basismul a devenit o catalogare a firii anumitor persoane, nu neaparat un derivat dintr-un substantiv propriu.

  • cred ca primarii PDL sunt acum in cimitire, sa ia numele de pe cruci si sa adauge la liste:). Acum va urma LISTIADA, cred ca pana pe 12 septembrie ne vom specializa in evidenta populatiei (pana acum am invatat Constitutia, legi peste legi, regulamente de Camere… asta e viata politica)

 54. de cata ipocrizie puteti da dovada !

  cand economist, financial times, dw, le monde si multe altele prezentau aberatiile din Romania, spuneati ca sunt articole platite !

  acum, dintr-o data, dati citate din dw pt ca va impartasesc opiniile !

  acestea, bineinteles, nu mai sunt platite !

  rusine sa va fie ! rusine !

  • vazind ce opinie are prin vot populatia romaniei despre asa o catastrofa politica precum basescu, au inteles si ei in final despre ce fel de personaj vorbim.
   daca mie imi cereti sa-mi fie rusine, dvs ar trebui sa va fie greata de ceea ce scrieti. asta imi provoaca mesajul dvs.

   • Vasile bați cîmpii….dacă ăia scriau ceva, era pt că au fost mințiți de băsescu, macovei, și naiba știe cîți…căci din păcate, sunteți ,mulți idioți ca voi în lumea asta mare. Cert este că …acum ăia și-au dat seama cu ce zdreanță au de-a face, ….și …de data asta, …au scris și ei corect… și dacă nici acum , voi idioților nu nu vă dați seama că greșiți, și mai sunteți și mojici…atunci, …scrie pe blogul …lui blaga….sau a celor care-l pupă în fund încă pe băse.

   • Prea putin ma intereseaza ca va provoc greata – luati niste lamaie daca nu se poate altfel.

    Ma irita insa foarte tare lipsa totala de obiectivitate de care dati dovada.

    Presa straina este “buna” doar cand are aceleasi pareri ca si dvs !

    Altfel sunt niste jurnalisti care scriu la comanda, nu-i asa ?

    Fii domnule obiectiv pana la capat daca ai pretentii de jurnalist profesionist !

  • Si din nou avem PDL-aci disperati care se tavalesc pe jos de nervi pentru ca se va confirma pana la urma ca Basescu a fost demis la referendum si ca referendum este VALID. Voua sa va fie rusine ca nu ati fost la vot si ca partiduletul vostru de buzunar indeamna la boicotul democratiei, dupa care urla ca USL-ul da lovituri de stat.

  • Sunteți o ciudățenie (intelectual), dacă credeți în continuare că lipsa argumentelor fie morale ori juridice, fie politice, vă dau dreptul de a “bate obrazul” celorlalți, atâta vreme cât dvs. și cei pe care-i apărați sunteți lipsiți de orice urmă de bun-simț.

 55. Dați-mi voie să fiu pe lângă subiectul din articol.
  Știu că este o decizie grea pentru CCR, dar îmi vine foarte greu să nu-l parafrazez pe Marius Tucă referindu-se la o listă (era vorba de ciue, dar a ieșit ce-a ieșit): a avut vreodată (în această componență sau alta) Curtea coaie? Dacă limbajul folosit nu este adecvat, îmi cer scuze! Multă stimă, domnule Radu Tudor!

 56. CCR a functionat normal.Acum pentru a termina cu dementa creata de basescu acesta ar trebui convins sa-si dea demisia.Cine sa-l convinga? Nu stiu. Cancelaria germana, administratia americana, doamna Maria Basescu, SPP, SRI ,PDL-ul,medicul personal,chiar nu conteza.Trebuie sa inteleaga ca nu mai e legitim si trebuie sa plece.Antena 3 a mai castigat o batalie pentru noi si in locul USL

 57. nu va demisiona . e prea disperat . ii e frica de puscarie .
  eu am crezut ca ccr poate decide in 3 variante : 1.validare sau 2.invalidare sau 3.lasa decizia parlamentului.
  ccr a gasit a patra varianta :prelungirea suspendarii in vederea lamuririi listelor.
  mi se pare corect. in acest fel la toamna si la parlamentare vom sti nr de alesi.(100-400) ?
  intre timp base cu macovei si pdl vor ataca furibund pe oricine si oricind. ce a fost pina acun a fost o nimica toata. deocamdata cred ca sint putin nepregatiti pentru ca nu cred ca se asteptau la aceasta decizie a CCR-ului. ii incurca ENORM.

 58. Eu cred ca decizia Curtii de astazi Ii da presedintelui suspendat ocazia sa iasa cat mai demn adica sa-si dea demisia.Asta e un paravan,totul se duce de rapa intr-o luna asa ca el are posibilitatea sa iasa si sa spuna ca pentru binele Romaniei se sacrifica.Sau sunt eu prea naiv?

 59. AS RECOMANDA D-LUI ANTONESCU, D-LUI PONTA SI INTREGULUI USL PINA IN 12 SEPT. SA NU FACA GAFE,NICI UNA .SA FIE CAT MAI RETINUTI.
  VA CONTA FOARTE MULT CA LISTELE SA FIE FARA NICI O GRESEALA.
  PAREREA MEA.

 60. Fara Antena3 si RTV (intr-o masura mult mai mica,dar care cred ca a contat) cred ca “o luam in mana cu brio”,basescu ne ranjea in seara aceasta de la Cotroceni.Fara lupta voastra votul nostru nu conta.De ce credeti ca primul derbedeu al tarii indemna oamenii sa nu se uite la A3 ? Credea ca daca populatia nu va pune presiune pe CCR,aceasta il va reurca pe “tron”.Aceste 70 de zile de asteptare ii vor zdruncina si mai tare nervii,care si asa sunt facuti muci !

 61. Deocamdata rasuflam usurati.Sa vedem din toamna incolo ce va mai fi.Va multumim Antena 3.Sper totusi sa se tina cont de votul celor 7,5 milioane de oameni.

 62. E bine s-atat, decat nimic ! Sa vedem si motivarea . Asta inseamna si faptul ca (urmeazaca desigur sa fie comentat acest aspect zilele urmatoare pe larg) CCR-ul a rezolvat , in primul si-n primul rand, dand-o la o parte , o problema cat carul, “curat” anticonstitutionala , aceea a boicotului Referendumului , care in mod normal ar fi trebuit sa se termine cu validarea Referendumului si radierea, ca partid politic, a PDL-ului. Refacerea listelor in conditiile in care nu-s supravegheate atent , in aceleasi conditii ca si votarea, de catre Autoritatea electorala permanenta care este clar basista, este posibil sa fie “ca o frectie la picior de lemn” pentru ca “nu va conta cati au votat , va conta cine va reface listele”

 63. ACTUALIZARE: Daca suntem sub 16.918.106 persoane cu drept de vot inscrise pe liste, Basalaul PICA.

 64. DEUTSCHE Welle joaca alba-neagra cu noi, sau Merkel-easa si-a dat seama(la fel ca Base) ca a vorbit aiurea.
  D-nule Tudor, Antena3, felicitari ! Eu, cetateanu’ anonimu’ am lasat institutiile statului sa lucreze pentru mine. Si m-am trezit ca CCR nu are toate datele reale! Promit sa nu-i mai las pana pe 12 septembrie asa ca prin intermediul dvs,solicit:
  1.Dispozitie a guvernului Romaniei prin prefecturi, ca toate listele permanente sa fie reactualizate de primarii care dorm in post, si semneaza tot asa. In caz contrar, plangere penala pentru infractiunea prevazuta la legea referendumului referitoare la neglijenta in serviciu daca faptele nu se incadreaza la alte infractiuni( sunt si primari UDMR, PD-L dar si USL),
  2. Verificarea incrucisata cu datele provenind de la mai multe institutii de catre Autoritatea Electorala Permanenta, BEJ, BEC, etc,
  3.Scoaterea de pe lista permanenta nu numai a mortilor dar si a celor care si-au stabilit domiciliul definitiv in strainatate, cei care au renuntat la cetatenia romana, minorii, interzisii judecatoresti, detinutii, criteriul principal fiind DOMICILIUL ACTUAL,la 29.07.2012, un cetatean roman nu poate avea doua domicilii pe buletin dar nici doua CNP-uri,
  4.Observatori independenti ,ca sa nu mai tipe si sa conteste pedelacii ca s-a scos mai mult decat trebuie.
  Multumesc.

 65. domnule Radu Tudor, felicitari. Antena 3 a inceput de luni seara o campanie care a dat rezultate. in fiecare emisiune, ati incercat si ati reusit sa dovediti ca listele de alegatori sunt serios umflate. Curtea Constitutionala nu s-a facut acum de cacao, oamenii de acolo si-au mai spalat din pacate. sincer, felicitari. eu si sotul meu, azi, maine, deja ne asteptam la invalidare. ati facut o treaba foarte buna.
  astept in continuare, demisia lui Dobre, Marga, Rus.
  in continuare, sustine, rusine romanilor din Transilvania. ca de la unguri oricum nu mai pot avea surprize sau asteptari, ca oricum ungurii santajeaza si cam atit, desi iau salarii si pensii de la statul roman.

  felicitari.
  nu imi vine a crede ca azi nu-l mai vad pe base pe sticla spunind ca absenta la vot inseamna democratie si victorie.
  🙂

 66. domnule Radu Tudor,
  aproape am invins!!! felicitari!!! pana la urma va fi chiar mai bine, alegeri concomitente presedinte-parlament…of…
  Doamne ajuta!

 67. Parca alegerile prezidentiale anticipate de faceau in termen de 2 luni de la data demiterii presedintelui.Din 12 sept pina in noiembrie la alegerile parlamentare sint 2 luni, numai bine exact cum se scrie la gazeta.

 68. Presa= Antena 3 la PUTERE! Daca nu ati fi fost voi, am fi fost MANCATI.

  Plecaciune si mii de multumiri!

  • Perfect de acord. De aceea se uita lumea la Antena 3, dar Basescu, PDL-ul si fratii lor nomazi de la UDMR nu vor sa inteleaga.

 69. Acum basescu are timp sa se gandeasca pana in septembrie :-). Va fi penibil, inca o luna juma’ la sediul de campanie, se vor plictisi toti de el, nu va mai merge nimeni sa il intrebe nimic, va deveni nimic. Incepe sa imi placa cum se umple total de ridicol. De obicei nu suportam sa il aud, opream sonorul la tv, dar azi chiar vreau sa ii aud declaratia. La cat de enervat ma astept sa fie, va fi o adevarata bijuterie de dementa. Si pentru prima data ma voi amuza.

  Nu imi pot explica decizia remarcabila a judecatorilor curtii. Oare s-au hotarat asa dintr-o data sa devina judecatori adevarati si nu slugile politicienilor? Ce s-a intamplat? Au putut lua o decizie logica, sau sunt alte calcule pe care nu le intuiesc?

 70. Felicitari, domnule Radu Tudor, dvs. si intregii echipe A3. Fara A3 nu am fi avut aceasta decizie a CCR, decizie devastatoare pentru TB. Sansele lui de a se intoarce la Cotoceni au scazut pana aproape de zero.

 71. Domnilor, nu mai fiti atat de patimasi! Pana si Basescu, Patapievici, toti ciudatii astia, pana si ei sunt tot romani! In legatura cu bazele de date din institutiile de stat (deconcentrate), sunt mult mai in masura sa va informez, pentru ca sunt expert, sunt doctor la propriu, in domeniu, doctor inginer. Daca ceri 3 baze de date diferite dar pe acelasi subiect, in institutiile de stat, niciuna nu se pupa cu cealalta! Inca ceva, in institutiile de stat sunt pregnante incompetenta, coruptia, raportarile mincinoase si bataia ca chiorii pe scaune, pe functii, pe sefie intr-un cuvant! Acestea sunt singurele f mari obsesii din institutiile de stat! Bazele de date sunt o consecinta directa a incompetentei, majoritatea habar n-au sa centralizeze date intr-un program in calculator, se incarca date false, se rotunjeste, se dau date direct de la birou, fara sa se verifice in teren sau starea reala etc. Din cauza aceasta se intampla! Va doresc multa bafta. Sanatate. Jos Basescu!

 72. erata: nu “sustine”, ci “sustin”

  probabil la Curte nu s-au putut aduna cele 6 voturi.
  oricum, in momentul de fata, USL (mai ales, Ponta, Rus, Marga, Dobre) scapa de o situatie extrem de penibila. pentru ca eu, ca cetatean, am mers la vot, am avut ceva asteptari de la Ponta, si zilele astea, vazind porcaria cu listele electorale, simtind ca referendumul nu va fi validat, chiar ma gindeam sa “lipsesc democratic” de la alegerile din toamna, cele generale.
  oricum suntem o tara de 2 lei, in care de milioane de euro, se tot cumpara n softuri etc.
  trebuie trasi la raspundere, in toata tara, cei care, din n motive, umfla listele electorale permanente, comit practic un furt de la buget etc.

  numai bine!

 73. Eu vreau sa ma refer la inteligenta si eficienta politicienilor germani si a celorlalti europeni.

  Da, toata stima: au reusit sa creeze intr-o saptamana un curent solid anti-european de 50% intr-o tara care avea 100% orientare europeana.

  Eu zic ca e o performanta demna de cartea recordurilor. Ce meseriasi sunt dom’le, politicienii astia europeni!

  • De unde ai scos o asemenea bazaconie? Daca dumneata ai prins brusc ura pe UE nu inseamna ca jumatate din populatie a facut la fel.

   Te asigur eu ca romanului ii place ca se poata plimba doar_cu_buletinul prin Europa. Presupunind prin absurd ca ar disparea acest drept poti fi sigur ca iese cu scandal (si geamuri sparte).

   • @zzadiz
    Chiar ai impresia ca sunt singurul?
    Nu vezi ca esti picat din Luna? Habar nu ai ce vorbesti.

    • In mod cert nu esti singurul.

     Dar atita vreme cit nu exista sondaj de opinie facut pe tema asta, nu poti arunca la plezneala procente.

     • E vorba de cei care au votat DA. Ei vor deveni sigur eurosceptici in caz de invalidarea referendumului.
      Cati au votat DA? Inmultim cifra de 46% prezenti conform listelor vechi (51% prezenti conform listelor actualizate) cu 88% pentru DA.

      Obtinem 40.48% conform listelor vechi si 44.88% conform listelor actualizate. Deci vor fi 45% eurosceptici; da, am gresit, eu spusesem 50%, ce sa-ti spun!…

      Pentru cine are habar de analiza asta inseamna aprox jumatate din populatie, NU AM NEVOIE DE NICI UN SONDAJ.

      Si chiar la momentul actual (in asteptarea deciziei curtii) te asigur ca exista deja destui anti-europeni, pe buna dreptate, dupa brutalitatea/incompetenta/diktatul lui merkel, barroso, reding.

      La fel ca mai sus, nu am nevoie de nici un sondaj.
      Repet, te-ai bagat in seama total neinformat.

 74. Pariez ca PDL-ul va declansa acuma operatiunea “Suflete moarte”, mai precis cumpararea lor! Adica vor fi platite neamurile vii sa nu cumva sa sopteasca macar vreunei autoritati ca mortu’ e mort. Va valora mult un mort pe liste pana pe 12 septembrie…Gogol nu e clasic degeaba!
  Ma incearca totusi o tristete… am aflat ca Kovesi i-ar fi prelungit mandatul lui Morar!!!!???? USL-ul doarme, sau ce dracu’ face Corlatean de nu poate si el trimite o propunere, acolo, catre Presedentie????????
  Pardon de off-topic, da asta-i ziua…

 75. Pentru Emil: “In order for the country to return to calmer waters, there is basically only one option: Basescu has to step down despite his victory and make way for early presidential elections later in 2012, parallel with the parliamentary elections to be held at that time. It’s high time for Romania to part with its old political establishment – 23 years after the fall of the communist dictatorship. Young and credible politicians need to get an authentic chance in order for democracy and European values to prevail after this summer’s grotesque political drama”

 76. D-le Radu Tudor, va propun sa scrieti un articol pentru presa franceza, cu toate rautatile si gafele lui Basescu, pe scurt, iar eu ma angajez sa vi-l traduc (evident, fara a avea vreo pretentie). Ar putea fi completat cu un CV al dumneavoastra (ca sa vada ca sunteti o personalitate in mass-media din Romania) si cu o lista cu personalitati din Romania (scriitori, jurnalisti, artisti…, dar nu politicieni) care sustin spusele dumneavoastra. Cred ca puteti contracara astfel ofensiva penibila, daunatoare si mincinoasa a armatei pedeliste de dinainte de referendum si care ar putea continua. In acest fel ati face dreptate si ati arata lumii adevarul. Sa afle toti cine este cu adevarat Traian Basescu.

 77. Dle Radu Tudor..cred ca nu ma pot bucura de aceasta decizie nici la anul pe vremea asta. Urmele ramase in constiinta si sufletul celor care nu l-au mai vrut sunt imense….Fac un exercitiu de imaginatie incercind sa vad tara asta in sfirsit cu ferestrele deschise larg sa iasa duhoarea numelui toxic……Putin aer curat n-ar strica….Dar va avertizez FITI CU OCHII SI URECHILE PE OTV. Veti avea surprize….In aceasta campanie acolo s-au fluturat toate lozincile PDLului….iar domnul acela Tudor Barbu manipuleaza oamenii si-i asmute in cel mai josnic mod posibil. Cind nebunul Vadim a rupt povestea de iubire cu visatorul viitor presedite STIRB ( Ramona fara dinti )….la un post TV cine se ascunde in spatele lui DDD …Elena Udrea . S-a confirmat prin pachetele ptru nevoiasi donate saptaminal de o doamna care doreste sa ramina anonima…….Vedem spre amintire emisiunea colonelului Turcescu. Deocamdata doar atit . Sa auzim numai de bine……

 78. “Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, urmează să-i prelungească cu încă şase luni delegarea în funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, întrucât mandatul acestuia expiră în 12 august, iar ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, nu a făcut nicio propunere pentru conducerea DNS”, scrie Jurnalul National.
  De ce nu a facut Corlatean nici o propunere ???????
  Ne mai asculta Morar mult telefoanele ??????

 79. Cred ca e clar pt toata lumea ca s-a terminat cu marinaru’! Se va repeta referendumul si in toamna avem, dupa 8 aNI, si noi si tara, in sfarsit, presedinte!Unul nou-nout!

 80. Multe “multumiri” tuturor celor care au pus umarul sa ne facem de ris ca tara : Romania e singura tara din UE in care chipurile exista erori de milioane in ceea ce priveste populatia.

  • In fata democratiei si implicit a votului popular, nimeni nu poate sa faca nicio smecherie. Cel putin nu pe termen lung.

 81. Aceasta decizie a C.C. este cea mai corecta hotarare luata pana acum.Felicit JUDECATORII DE LA CURTEA CONSTOTUTIONALA pentru curajul lor de aflarea adevarului legat de listele electorale.Am speranta ca de data aceasta M.A.I., I.N.S. si A.E.P. isi vor face in mod corect si transparent obligatiile pentru care sunt platiti din bani publici. Pot spune ca azi ,dupa 4 zile de cosmar am inviat din nou si am speranta ca acest om pe nume basescu ne va spune ADIO pentru intotdeauna. Acest om reprezinta ESENTA RAULUI, tot ce poate fi mai murdar si dezgustator la o fiinta umana.Felicit postul de televiziune ANTENA3 ca nu ne-a dezamagit si a fost ca intotdeauna alaturi de popor.Voi a-ti reusit ceea ce 3 partide USL ,nu au reusit sa faca pentru noi cei peste 7 milioane de votanti DA .Sunt foarte ,foarte fericita am asteptat tremurand aceasta decizie care pentru mine si cred si pentru cei care au votat o unica sansa de validare a referendumului.

 82. Astia de la DW sunt tot pe langa gard, habar nu au de realitatile de la noi. Auzi, Basescu – demisia! 😀
  Tot ei zic in articol: “La referendumul din 29 iulie s-au inregistrat 7,2 milioane de voturi impotriva sa, reprezentand 87,5%, dar, cu toate acestea, presedintele pre convins ca are o baza suficienta sa ceara pe mai departe dreptul de a conduce executivul”. N-au facut nici minimul efort de a verifica cine conduce executivul in Romania, ei cred ca presedintele. Daca tot dau sfaturi politice, macar sa fie mai informati.

  Crin Antonescu – presedinte interimar pana in 12 septembrie. Asta inseamna ca poate numi procurorul general al Romaniei? Nu de alta, dar in 12 august expira mandatul baschetbalistei!

 83. Astept cu nerabdare demisia tandemului ponta-rus,care au tradat votul romanilor sugerand CCR ca nu a fost indeplinit cvorumul pentru demiterea derbedeului !

 84. Revin cu un lucru care mi se pare extrem de important. Deci in atentia USL-ului.(pe PDL-isti nu-i atentionez pentru ca ei sunt tot atat de interesati dar soarta lor, si a LUI, nu ma intereseaza). Ca si operatiunea de votare, care trebuie sa fie transparenta si controlata de partidele parlamentare, tot asa si operatiunea de refacere a listelor de votare, necesita o aceeasi abordare. Daca la sfarsit,pe 12sept.2012, acelasi USL o sa constate si-o sa conteste listele “facute de altii”, deja va fi, cum zicea aseara, si asta in doua, trei randuri, DANA GRECU unui USL-ist- SUNTETI PENIBILI DOMNULE, SUNTETI PENIBILI! Si atunci dac-o va zice ii voi da, nu ca si ieri, dreptate.
  Si asta, repet, din teama ca acum:
  “NU VA CONTA CATI AU VOTAT, VA CONTA CINE VA REFACE LISTELE”

 85. Ce părere aveți de Koveși, care i-a prelungit , la prelungire, la prelungire….mandatul lui Morar pe motiv, că..ministrul Corlățean , nu i-a trimis o altă propunere?..și asta a făcut-o acum, cam pe șest aș zice eu, cînd toată lumea , aștepta cu sufletul la gură decizia CCR ?

 86. Emil du-te …după Vasile, ia-l de mînă, și amîndoi, poate găsiți , și o fîntînă , în care să vă aruncați …amîndoi.!

 87. basescu nu intelege ca avand 11% rezultat esti demis atat moral cat si cum ar fi fost normal,fara praguri si alte prostii…basescu vrea sa dea o lovitura de stat…el cu pucistii lui si cu 11% vor sa treaca peste decizia majoritatii de 88%..lovitura de stat conceputa de basescu cu pucistii lui gen monica macovei,papahagi,neamtu…si toata aliota de asa zisi jurnalisti…impreuna cu laszlo tokes si comunitatea maghiara…este acum validata…acuma chiar e veridica lovitura de stat…nu este posibil sa promiti ungurilor drepturi in plus peste cele ale majoritatii..dar basescu de fiecare daca considera ca romanii nu s-au prezentat la vot si minoritatea maghiara poate sa actioneze…ce le-o fi promis basescu maghiarilor?…oare nu autonomie teritoriala?….de ce a tot pus in discutie reimpartirea teritoriala?…de ce a vrut ca judetele maghiarizate sa ramana la fel iar celelalte sa se uneasca in altele mai mari…de exemplu: toate judetele din transilvania trebuiau sa treaca in administratia de la cluj…unde are basescu supusi si creduli mai multi…treaba cu reimpartirea teritoriala nu poate fi considerat un act de tradare?…

 88. daca am face un nou referendum pentru demiterea lui antonescu…si usl ar zice…stiti noi nu venim la vot..si indemnam si cetatenii care ne simpatizeaza sa nu vina…s-ar face referendumul…si ar iesi o prezenta de maxim 17%…din care 90% ar zice DA pentru demiterea lui antonescu…ar merge basescu si aliota lui la curte si ar zice…90% au votat DA…ce ar trebui sa faca usl sa zica pai bine..100-17=83…83% sunt ai nostri deoarece nu s-au prezentat…daca in cazul demiterii lui basescu ar fi fost o prezenta de 37 maxim 40% curtea ar fi dat azi invalidare dar cand e vorba de o suma foarte mare de votanti s-au gandit si curtea ca poate suma asta asa mare sa iasa maine pe strada si sa-i ia pe 9 judecatori si sa ii spanzure..deoarece tot timpul in cadrul unui stat democratic se considera opinia majoritatii celor prezenti la vot…boicotul presedintelui..este ceva de genu…s-au prezentat 47% din populatie…cei care nu au venit practic nu au drept de vot…eu daca eram judecator la curte dadeam decizia astazi…in felul urmator…noi curtea am impus un prag..pentru a nu exista suspiciunea ca 2000 de romani au venit la vot si l-au demis pe basescu…dar luand in considerare boicotul lui basescu…nu mai se impune pragul…deoarece o democratie se bazeaza pe vot…la fel intr-o companie mare …daca se intruneste consiliul de administratie…si nu este cvorum…se reia votul si se valideaza cu decizia celor care participa…daca usl zice..dam o lege prin care presedintele nu poate lua decizii decat prin referendum cu 50%+1…vine basescu si zice taiem salariile pensionarilor cu 50% deoarece au participat la referendum….usl nu participa la referendum…si nu obtine 50% ce face basescu?…basescu zice: pai ce am incalcat:…daca tu ca presedinte semnezi pentru acord cu fmi…fara referendum…tu ca presedinte zici: taiem salariile,pensiile…unde e primul-ministru?…e o harababura…constitutia trebuie schimbata…si sa se puna clar: asta e legea o respecta toti care vin de acum inainte…repede kovesi il pune pe morar inca nustiu cat timp…pai nu schimbi regulile in timpul jocului?….defapt basescu vrea sa ramana la putere sa blocheze dosarele celor care au furat banii romanilor pentru el…asta e problema lui…cum s-a anuntat ca nu a fost cvorum la referendum cum luni se da decizia de eliberare a andreei marta….ei dracie…cum fix pana luni au tinut-o arestata..cum apare basescu pe un cal alb…ies de sub urmarire si hotii lui basescu…cat despre deutsche welle nu ma intereseaza ei sa-si vada de germania….daca ue se vrea uniune democratica nu dictatoriala….

 89. Blaga a declarat iarasi ca planul 2 al USL…lovitura de stat…instabilitate politica… U.E. … imaginea Romaniei…. si alte d’astea, care nu ma intereseaza. Ce conteaza este un b>COD AL MUNCII NORMAL PENTRU O TARA EUROPEANA, SALARII DECENTE, EGALITATE IN DREPTURI si nu in ultimul rand ABOLIREA SCLAVIEI.

  • @ Protestez
   Brusc l-a apucat su grija de banii romanilor! 😀
   Cand gasca lor fura cu amandoua miinile (plus o proteza) nu mai avea grija de buzunarele romanilor.

 90. Blaga a declarat iarasi ca planul 2 al USL…lovitura de stat…instabilitate politica… U.E. … imaginea Romaniei…. si alte d’astea, care nu ma intereseaza. Ce conteaza este un COD AL MUNCII NORMAL PENTRU O TARA EUROPEANA, SALARII DECENTE, EGALITATE IN DREPTURI si nu in ultimul rand ABOLIREA SCLAVIEI.

 91. Daca tot de renumara cetatenii cu drept de vot, ar trebui scazute si voturile multiple.

  Asa cum se invoca existenta mortilor pe liste, tot asa ar trebui eliminate si personalitatile multiple care au bintuit prin tara votind de mai multe ori. Macar 200 de turisti electorali la pirnaie as vrea sa vad si eu (si asta sa se intimple la insistentele usl, ca sa-si dovedeasca buna credinta).

  Pe viitor ar trebui introdus votul obligatoriu si exprimat numai in localitatea de domiciliu indiferent de tipul alegerilor.

 92. Doamne Sfinte!..fraților e groasă rău !A dat nebunia , și în Blaga…Ăsta o ține langa-danga, cu lovitură de stat …Sigur, este o molimă necunoscută în pdl, care se trensmite îngrijorător de la unul la altul…că altfel, nu se explică.!I-A CONTAMINAT BĂSESCU , PE TOȚI .! Acum, țipă că listele au fost mistificate… etc..și îndrugă , verzi și uscate…ok. Păi bine , mă , …i-aș zice , (boule)…dar ar însemna să jignesc bietul patruped , care nu merită asta….listele astea nu au fost reactualizate, …din perioada, în care TU, BLAGA, CAP SEC.. erai ministru la interne…și era cumva în atribuțiile tale de serviciu , să vezi dacă oamenii din subordine își fac datoria….și în aproape toate localitățile erau primari pdl…al cărui șef ești tu acum…pe listele de la BEC ..pe care timp de 8 ani, tot voi le-ați avut în subordine…nu s-au făcut modificări…și SĂ-ȚI ADUC AMINTE DE ALEGERILE DIN 2009…. …NEICĂ…DA , SE PARE , CĂ ÎN.CAPUL ALA MARE AL TĂU , SE AFLĂ MULT KKT…PE CARE L-AI MÎNCAT TU…ÎN LOC DE CREIER CU CARE SĂ GÎNDEȘTI.!…Cu ce tupeu cretinoid, mai susții tu acum, baliverne….cînd …frauda asta e de pe vremea , cînd tu erai șef la interne , și făceai campanie în 2009 pt , băsescu !!????….O SĂ VĂ DUCEȚI LA FUND CU TOȚII …CĂ , ÎN 12 SEPT… ADEVĂRUL SE VA ȘTI….ATUNCI …SĂ TE VĂD….PE TINE …ȘI TOȚI AI VOȘTRI…CU BĂSE CU TOT !

 93. Alecu, înclin să cred că este adevărat ce spui… și e cutremurător…pt că multă lume gîndește asta…dar pînă acum …s-a cam pus batista pe țambal….Oh… de-ar ieși asta la iveală în mod oficial…se va reactualiza …AM ÎNTÎLNIT ȘI ROMANI FERICIȚI !!! DACĂ POȚI…. FĂ CEVA CONSTRUCTIV…CU ASTA.

 94. Claudiu…du-te să-l sprijini pe băse…are nevoie ,de tine aproape, să-i ții țucalul…că se kk pe el de frică…și-a dat seama că nu mai ține…aici…ești în plus…și tu , și alții ca tine…

 95. “Apel catre Traian Basescu! La funerariile Papei Ioan al II-lea au participat circa… 4 Milioane de oameni! Basescule… 7,4 Milioane… de cetateni ai Romaniei… Vii.. au o singura dorinta… Jos Basescu! Deci, DEMISIA! DEMISIA! DEMISIA!”

 96. Vasile.. n-ai găsit fîntîna…în care să te arunci cu, băse cu tot…/? caută rapid o frînghie, că se poate și așa…

 97. Dupa cate ati vazut astazi Basescu a gasit din nou vinovatii- PSD-UL, EL NU O SA-SI ASUME NICIODATA VREO GRESEALA, vA PLECA NUMAI OBLIGAT.

 98. Adevaratul Blaga este cel din zilele astea, daca e adevarat ce a spus dl.Ghise,se apropie procesele si la firma ginerelui si nu uitati aprobarile pt.tot felul de contracte s-au dat cand era Blaga interimar la dezvoltare

 99. Basescu nu va accepta asa usor sa demisioneze. Doar daca, prin absurd (sau extrem de greu) s-ar face o miscare de opinie (nu numai prin presa, prin mass media) impotriva sa. E bine ca lumea se trezeste… Insa nu este de ajuns… Inca…

 100. Temperatura in Germania – ce gandeste neamtul obisnuit despre coruptii din UE si din Germania(se potriveste manusa si pentru “ai nostri” mari banditi):

  cititorul Micha Siebert scrie ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung, care l-a publicat :

  Subject: “Micha Siebert, FAZ.net, 29.07.2012: “Man sollte langsam beginnen im Untergrund Steckbriefe zu drucken ”

  (ar trebui incet incet sa incepem sa tiparim in “underground” mandate de arestare )
  Micha Siebert (michasb) – 29.07.2012 21:02 Uhr FAZ.net, 29.07.2012
  Ar trebui incet incet, sa incepem in ilegalitate, sa tiparim mandate de arestare pe numele tuturor acelora care au tarat Germania in nenorocire,constienti si in cunostinta de cauza .Langa toti cei ce au plecat capetele si langa toti responsabilii partidelor care au actionat in bloc, in Germania, ar trebui sa stea in cap de coloana , langa Merkel,Schauble, Schroder , Eichel, Kohl , Weigel precum si Juncker, Barroso, Draghi si alti criminali EU, sus de tot.

  Citat din acest extrem de documentat jurnal german, si cu sectie in engleza:
  national journal: Kampf um die Weltherrschaft / struggle for world …

  globalfire

  .tv/nj/index.htm

 101. Dezvăluiri: Cum se fură alegerile în România!
  NOTĂ SPECIALĂ. Maşinăria PDL de fraudare a alegerilor a folosit toate mecanismele posibile: Poliţie, Jandarmerie, SRI, SIE, Prefecturi, servicii deconcentrate şi agenţi economici de stat. Şi, nu în ultimul rînd, ambasade străine. În campania prezidenţială, Traian Băsescu a folosit Centrul SECI şi proiectul militar MONSAT pentru a-şi vedea visul cu ochii.

  Achiziţionarea şi instalarea echipamentelor speciale pentru reţeaua MONSAT s-au făcut şi cu sprijinul National Security Agency (NSA). Actul de naştere a sistemului MONSAT este Hotărîrea 045/2005 a CSAT. Reţeaua de sateliţi MONSAT de joasă altitudine, la care SRI şi SIE au acces, nu e lansată de Statul Român, ci de SUA, în colaborare cu o serie de ţări europene. România „închiriază“ accesul la aceşti sateliţi, pe baza unor înţelegeri între Serviciile Secrete ale ţărilor NATO. Ei sînt folosiţi pentru pedepsirea dizidenţilor, în mod ilegal, prin urmărirea, monitorizarea şi hărţuirea sau tortura aplicată persoanei vizate.

  Reţeaua de sute de sateliţi care acoperă Europa nu numai că receptează, dar e capabilă să şi transmită, în mod egal. Dispozitive radar, bazate pe unde milimetrice, au posibilitatea de a urmări o persoană, după caracteristicile biometrice, oriunde pe pămînt şi, mai mult de atît, de a vedea omul prin acoperişurile clădirilor în care se află acesta. Cu ajutorul agentului special secret al DEA, din zona Balcani (Drug Enforcement Administration), Harry Giknavorian, Traian Băsescu are acces direct la Centrul SECI.

  Acest Harry Giknavorian este, în fapt, agentul acoperit al CIA, delegat de SUA pe lîngă Traian Băsescu, încă din anul 2004. Este singura persoană din România care nu are numere de identificare la maşina cu care se deplasează prin Bucureşti. El conduce un SUV Ford Explorer blindat, de culoare verde. Agentul american are relaţii strînse cu autorităţile Statului Român, în special cu Traian Băsescu şi cu consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota. Este căsătorit, are 2 copii, băiat şi fată, şi locuieşte în Băneasa, în Complexul ZODIAC; are un cîine labrador. America, prin rezidenţii CIA şi prin Harry Giknavorian, a aservit conducerea structurilor din MAI: DGCCO, SIPI şi DIICOT. Pentru a-şi pune planul în aplicare, a trebuit să-l schimbe pe Dan Nica de la conducerea Ministerului de Interne. Astfel, americanii au putut să utilizeze aplicaţii ale softului de la RASIROM, folosit de Institutul Naţional de Statistică şi agreat de BEJ şi BEC. Agentul CIA din România şi omul său sub acoperire de agent DEA, de la Centrul SECI, au putut să supravegheze, să controleze, să influenţeze şi să centralizeze datele din secţiile de votare în timp real. Totul s-a petrecut cu sprijinul SIE şi STS, deoarece aplicaţii ale acestui soft de la RASIROM sînt folosite şi în lupta împotriva terorismului şi a crimei organizate din Europa. Astfel, Traian Băsescu, prin acoliţii săi şi cu sprijinul guvernului american, foloseşte independent şi fără control parlamentar Sistemul Naţional de Monitorizare a Comunicaţiilor prin Satelit-MONSAT. Acest sistem are la bază o serie de proiecte realizate în ultimele decenii în Statele Unite şi în Europa, iar sateliţii lansaţi în spaţiu sînt de provenienţă americană şi operează la joasă altitudine. Pentru a intra, cît de cît, în legalitate şi a-şi pune planul în aplicare, SUA au impus Guvernului Tăriceanu adoptarea unui cadru legislativ astfel încît românilor să le fie monitorizate toate convorbirile telefonice şi toate e-mailurile. Aşa a apărut subit Legea nr. 298/2008, promulgată rapid de Traian Băsescu, privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţelele publice de comunicaţii. Legea se referă atît la persoanele fizice, cît şi la cele juridice. MAI, Parchetul General, SRI şi SIE au, astfel, oricînd acces la date pe baza unei simple ordonanţe semnate de orice procuror, fără a mai exista un mandat emis de judecător. Acest sistem MONSAT permite interceptarea poştei electronice utilizate de oameni de afaceri sau politicieni. În timpul campaniilor electorale, mesajele transmise prin Internet pot fi interceptate neautorizat şi folosite de adversarii politici.

  Pregătirea pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2009 s-a făcut în timpul campaniei europarlamentare. Apoi, terminale mobile ale STS au fost amplasate la sediul central SECI de la Bucureşti şi au fost folosite la monitorizarea comunicaţiilor şi a transmisiilor de date-voce tip SMS. Acest lucru a fost posibil pentru că RASIROM (regie aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii) a proiectat un sistem care a putut fi folosit de către prefecţii PDL şi de către membri ai acestui partid, care ştiau numerele de telefon ale fiecărei secţii de votare, transmiţînd date în timp real la Bucureşti. Dispozitivul de ascultare a telefoanelor mobile are un sistem de funcţionare destul de simplu şi poate fi introdus, cu uşurinţă, într-o valiză de voiaj. Agentul trebuie să scaneze codul personal al telefonului care urmează să fie ascultat. Pentru acest lucru, el se apropie de posesorul telefonului mobil, la o distanţă mai mică de 25 de metri, în timp ce acesta are o convorbire. Fiecare celular are un mod de identificare, denumit IMEI, care poate fi aflat tastînd pe telefon steluţă diez 06 diez (*#06#). Rezultă un cod format din 15 cifre. Acesta este personalizat pentru fiecare telefon celular în parte şi nu poate fi acelaşi pentru două aparate. La sediul central al PDL, în noaptea alegerilor, a fost instalat un dulap cu routere. Numărul posturilor ocupate a fost de aproximativ 500; acestea au fost instalate pentru conexiuni interne cu secţiile de votare din ţară, iar la secţiile din afara României nu au fost distribuite terminale STS, deoarece nici măcar Băsescu şi acoliţii săi nu pot transporta aceste terminale fără a atrage atenţia autorităţilor din Uniunea Europeană.

  În ţară, STS, împreună cu prefecţii şi subprefecţii, ajutaţi de membrii PDL, au fost cei care au condus operaţiunile de centralizare a alegerilor (întrucît cele 500 de aparate telefonice mobile ale STS au fost în custodia membrilor PDL), iar aceştia au trimis SMS-uri cu mesaje electorale pe telefoanele speciale. SMS-urile au fost expediate de pe cartele preplătite doar de la nivel judeţean spre centrul din Aleea Modrogan. De altfel, euroalegerile şi Referendumul pentru introducerea votului uninominal au permis Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, să monitorizeze, prin intermediul telefoanelor mobile şi al cartelelor prepaid pe care le-a pus la dispoziţia Biroului Electoral Central şi preşedinţilor secţiilor de votare, întreg procesul de transmitere a rezultatelor şi a prezenţei la vot.

  Conducerea PDL şi Traian Băsescu au avut timpul necesar să întoarcă rezultatul alegerilor cu voturi fictive din străinătate. Aceste voturi nu au putut fi niciodată numărate. Generalii numiţi de Traian Băsescu la conducerea STS au primit sarcina să rezolve această problemă. Este vorba de 3 generali care s-au ocupat de monitorizarea alegerilor: Marcel Opriş (director STS), Corneliu Grigore (prim-adjunct al directorului STS, managerul liniei de urgenţă 112) şi Ioan Balaure (directorul adjunct pe probleme economice al STS). După executarea ordinelor primite de la Cotroceni, generalul cu două stele Corneliu Grigore a mai primit o stea şi a fost trecut în rezervă.

  Au fost concepute planurile de protecţie contrainformativă prin care Traian Băsescu a dispus demararea operaţiunilor de bruiaj online, pe bani publici, încă din luna septembrie a anului 2008. Consilierii loiali au fost însărcinaţi cu crearea unui departament secret pentru protejarea imaginii miniştrilor PDL şi a preşedintelui, pe Internet. Angajaţii acestui serviciu privat, plătit din banii Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, trebuie să pornească o campanie agresivă împotriva celor ce îl blamează pe Traian Băsescu, sau să posteze pe Internet tot felul de comentarii, care să schimbe sensul informaţiilor negative despre acesta din articolele de presă. Sînt vizate în principal marile ziare cu domenii de Internet, agenţiile de presă, blogurile de atitudine care înregistrează trafic etc. Serviciul nu se află în clădirea Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, dar de el se ocupă direct unul dintre consilierii personali ai Elenei Udrea, respectiv Ana Maria Topoliceanu.

  În 2009, am asistat la o fraudă prefabricată, cu CNP-uri inventate, cu voturi ale morţilor, cu semnături în fals, cu Procese Verbale falsificate, cu rezultate inversate, cu mită în sediile electorale şi un proces electoral dirijat. Agenţii STS, SRI şi SIE ai lui Băsescu, ajutaţi de americani şi de agenţii SISROM din afara ţării, au cumpărat, au furat şi dirijat sute de mii de voturi, pentru ca rezultatele să corespundă cu cele din softul comandat de Traian Băsescu, cu 4 minute înainte de exit-poll-uri, live, în faţa naţiunii. Autoritatea Electorală Permanentă, din obedienţă faţă de stăpîn, a muşamalizat informaţia că au fost aproape 14.000 de votanţi multipli, sau că au existat numeroase Procese Verbale măsluite, cu rezultate inversate în favoarea lui Traian Băsescu.

  Referitor la agentul american Harry Giknavorian, acesta are relaţii strînse cu Mafia ţigănească şi cu Serviciul Secret al romilor, pe care îl finanţează din fondurile de stat americane ale CIA. Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor – SISROM este un serviciu secret, protejat şi de către Traian Băsescu şi camarila sa din SRI. Acesta este folosit la controlarea clanurilor şi a grupărilor infracţionale, prin regizarea unor scandaluri între bande. SISROM-ul îl ajută pe Traian Băsescu să cumpere voturi în cadrul etniei (vezi Clanul Bercea Mondialul).

  Serviciul Secret al ţiganilor are, în principal, menirea „să apere interesele şi drepturile etniei romilor, precum şi dezvoltarea unei reţele de informare şi comunicaţii interne şi externe“. El colaborează cu toate Serviciile Secrete clasice, respectiv: Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, structurile de informaţii ale Ministerului de Interne, INTERPOL şi EUROPOL. SISROM, avînd centrul la Bucureşti, funcţionează după reţeta clasică a structurilor de informaţii. Îşi desfăşoară activităţile „în paralel cu serviciile secrete existente şi dă raportul către U.M. 0215 (Serviciul de informaţii şi protecţie a cadrelor din Ministerul de Interne)”. Ca structură informativă, SISROM se ocupă de culegerea de informaţii din domeniile social, politic, cultural şi economic, cu accent pe următoarele problematici: emanciparea socială şi formele de dialog cu organizaţiile non-guvernamentale. Are constituite reţele de informatori, care culeg date şi informaţii din teritoriu. Acestea sînt transmise, apoi, sub formă de Note informative, dar şi de informaţii brute, direct lui Traian Băsescu. ,,Părinţii” acestui sistem sînt Virgil Măgureanu şi Ioan Talpeş, care au înţeles rostul SISROM, permiţînd înfiinţarea lui fără a-i crea probleme. Administraţia Prezidenţială a lui Traian Băsescu a acordat girul membrilor acestei structuri.

  Spionajul Rrom SISROM – Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor din România este o structură particulară, iniţiată şi condusă discret de acelaşi Virgil Măgureanu. Acest Serviciu Secret ilegal, care funcţionează sub protecţia lui Traian Băsescu, a camarilei din SRI şi cu ajutorul oamenilor SIE de la Ambasadele României din marile capitale europene, a schimbat rezultatul alegerilor din exteriorul României, prin implicarea sa activă în direcţionarea voturilor etniei rome din Spania, Italia şi Franţa către candidatul Traian Băsescu.

  Tot agentul Harry Giknavorian este cel ce controlează SIPI – Serviciul de Supraveghere Operativă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

  SIPI, Serviciul Independent de Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, folosit şi de către americani, şi de către Traian Băsescu, este beneficiarul unor informaţii ale sistemului MONSAT. Acest serviciu captează ilegal informaţii, operaţiuni care se pot realiza fără probleme de către unii angajaţi politici ai sistemului, dar şi de către beneficiarii legali ai acestuia. Interceptările ilegale se pot efectua de către operatorii MONSAT, care au libertatea aproape totală de a accesa pachete de date transmise prin zecile de sateliţi ce asigură comunicaţiile dintre utilizatorii serviciilor specifice. Acest lucru se datorează tehnologiei avansate şi posibilităţilor reduse de exercitare a unui control pertinent asupra sistemului. El funcţionează după principiile de interceptare a comunicaţiilor clasice, precum telefonia în sistemul naţional. Astfel, operatorii MONSAT pot interveni pentru captarea unor informaţii, imediat după emiterea semnalului antenei de emisie, sau pot să capteze semnalele satelitului de comunicaţii folosit de operatorii de astfel de servicii din România ori din ţara de origine a utilizatorului.

  Cei aproape 2.000 de angajaţi ai SIPI răspund instituţional numai în faţa ministrului Administraţiei şi Internelor,

  Sistemul MONSAT are aprobarea CSAT şi utilizează informaţii şi aplicaţii americane KOFAX, Microsoft şi XEROX.

  Sateliţii americani sînt rezervaţi pentru situaţiile în care victima iese din raza în care acţionează grupările criminale, deplasîndu-se în afara oraşelor, în campinguri, la ţară etc.

  Reţeaua de sateliţi la care SRI şi SIE au acces este folosită, într-adevăr, în mod ilegal, de către personalul Administraţiei Prezidenţiale, cu acordul deplin şi sub îndrumarea Serviciilor Secrete româneşti, aflate sub comanda serviciilor străine care le-au pus la dispoziţie tehnologia. Elemente corupte din conducerea acestor Servicii Secrete româneşti şi din fruntea Statului Român utilizează, de cîţiva ani buni, în mod ilegal, această tehnologie împotriva propriilor cetăţeni.

  Comunitatea Naţională de Informaţii, din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, deci şi Traian Băsescu, are acces la un Sistem Informatic Integrat, racordat la toate Serviciile Speciale, şi unde sînt stocate informaţiile secrete de importanţă strategică, inclusiv cele obţinute în urma interceptărilor legale sau ilegale pe care le efectuează Serviciile de Informaţii din România.

  Această bază de date, care este permanent actualizată, este pusă la dispoziţia preşedintelui României, iar serverele în care sînt stocate datele se află într-un Centru de Management al Sistemului Informatic Integrat, care, potrivit celor stabilite printr-un document secret (Hotărîrea nr. 0216/27.10.2004, emisă de CSAT), ocupă două spaţii: unul principal, aflat în Bucureşti, şi altul de rezervă. Potrivit unor informaţii neoficiale, Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este administrat de Serviciul Român de Informaţii.

  Această bază de date în format electronic, aflată în serverele Centrului de Management al Sistemului Informatic Integrat, permite Serviciilor Secrete din România să obţină, în timp real, orice informaţie despre o persoană fizică sau juridică, în funcţie de interesele urmărite.

  Funcţionarea Centrului de Management al Sistemului Informatic a fost reglementată prin Hotărîrea de Guvern nr. 952 din 14/08/2003, contrasemnată de directorul SRI. Accesul operatorilor la date este permis în funcţie de Certificatul de securitate (eliberat de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat). Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este stabilit, printr-un document secret (Hotărîrea 0216/27.10.2004, emisă de CSAT) în două sedii: unul principal, aflat în Bucureşti – Centrul SECI, şi cel de rezervă, în cadrul Biroului de Informaţii Militare (BIM) din cadrul DGIA (o structură departamentală formată din Direcţia de Informaţii Militare şi Direcţia Siguranţă Militară, din cadrul MApN). Brigada de Informaţii Militare (BIM) reuneşte, sub comandament unic, cele trei batalioane care funcţionaseră şi pînă acum, respectiv HUMINT, IMINT şi SIGINT.

  Brigada de Informaţii Militare a fost constituită în urma unei Hotărîri a CSAT, din 31 martie 2010, şi este subordonată direct ministrului Apărării. Serviciile Secrete ale Armatei au primit undă verde pentru înfiinţarea Brigăzii de Informaţii Militare de la directorul Comunităţii de Informaţii a Statelor Unite ale Americii (DNI), James R. Clapper. Beneficiarii acestui Serviciu Secret al Armatei Române sînt: fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, actualul ministru al aceleiaşi structuri, Traian Igaş, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota, preşedintele României, Traian Băsescu, precum şi ambasadorul SUA, Mark Gittenstein. Chiar dacă, oficial, singura autoritate naţională în domeniul interceptărilor este Serviciul Român de Informaţii (SRI), se ştie că Statul Român, printr-o Hotărîre strict secretă, a autorizat Serviciul de Informaţii Externe (SIE) să îşi procure şi să folosească cele mai sofisticate echipamente pentru ascultarea telefoanelor românilor şi a tuturor comunicaţiilor pe Internet, prin sistemul MONSAT.

  Serviciul de Informaţii Externe face parte din Sistemul Naţional de Apărare al României şi funcţionează în baza Legii nr.l din 6 ianuarie 1998. La 15 aprilie 2004, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a adoptat Hotărîrea nr. 0063, clasificată STRICT SECRET, prin care autoriza Serviciul de Informaţii Externe să desfăşoare activităţi de tip SIGINT (SIGINT – SIGnal INTelligence reprezintă informaţii obţinute din surse care acţionează în spectrul electromagnetic şi constau din mai multe subdomenii), pentru interceptarea comunicaţiilor efectuate prin satelit. Din acest moment, SIE dispune de baza legală pentru a-şi procura cele mai performante dispozitive necesare interceptărilor de voce şi date transmise prin mijloace electromagnetice (telefoane, calculatoare sau orice alt tip de radioemiţător).

  SIE se ascunde în spatele unor legi care îi permit să asculte pe oricine şi oricînd, chiar şi fără mandat.

  DGIA şi DGIPI îşi prezintă rapoartele doar miniştrilor de resort şi nu sînt controlate de Parlament.

  Atît SRI, SIE, cît şi STS, prin Marcel Opriş, au folosit în campania electorală baza sistemului MONSAT, aflat la Centrala Regională SECI de la Bucureşti, condusă din umbră de agentul Harry Giknavorian. MONSAT poate monitoriza orice convorbire telefonică sau transmisie de date-voce care se realizează printr-un terminal cu acces la satelit. Acelaşi lucru este valabil şi pentru telefonia fixă sau tehnologia GSM. Datele centralizate la sediul de campanie din Aleea Modogran au fost, astfel, operate şi trimise, cu ajutorul STS, din Centrala SECI.

  Softul folosit de BEC include o aplicaţie KOFAX, tip vierme sau tip buclă, care are drept scop redistribuirea voturilor în favoarea unui candidat prestabilit. De aceea, toate sondajele de la ieşirea din secţiile de votare care dădeau cîştigătoare PRM sau alte partide din Opoziţie nu au corespuns, deoarece au fost făcute prin luarea în calcul a unei opţiuni reale de vot, de 70%, a populaţiei, cînd în fapt aceasta nu a depăşit cota de 20%.

  Net-Consulting, în colaborare cu firma americană KOFAX (o filială CIA), împreună cu firmele Asesoft şi ASSECO, au construit, pe baza programului de la RASIROM (fosta UM 05099, în fapt, o societate patronată de SRI), un soft folosit în ultimele două campanii ale alegerilor, care conţine o cheie-buclă conspirată, pentru direcţionarea voturilor nule şi a celor de pe listele suplimentare, în favoarea lui Traian Băsescu, la ordinul SUA. Programul dirijează voturile dintre BEJ si BEC la orice candidat ales.
  NOTE:
  * Drug Enforcement Administration (DEA) este o agenţie federală de aplicare a legii în Statele Unite, din cadrul Departamentului de Justiţie American, însărcinată cu combaterea traficului şi consumului de droguri în Statele Unite. De asemenea, DEA, împreună cu alte agenţii americane de investigaţii, are ca responsabilitate exclusivă coordonarea şi urmărirea de către SUA a investigaţiilor legate de droguri – şi nu numai – în străinătate.
  * DGIA- Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, se ocupă cu culegerea de date şi informaţii în vederea informării factorilor de decizie asupra fenomenului militar şi politico-militar din zonele de interes pentru România. Totodată, are ca obiect extinderea cooperării cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, precum şi cu Serviciile de Informaţii militare ale statelor membre NATO. Se ocupă şi de îmbunătăţirea reprezentării militare externe (este vorba despre ataşaţii militari) şi de identificarea acţiunilor care ar putea aduce atingere capacităţilor operaţionale, personalului şi patrimoniului Armatei. Are ca sarcină şi descoperirea şi prevenirea actelor de corupţie şi altor activităţi ilegale în care ar fi putut fi implicat personalul Armatei.
  * MONSAT – Sistemul Naţional de Monitorizare a Comunicaţiilor prin Satelit.
  * RASIROM – Regie autonomă aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii, avînd ca principal obiect de activitate proiectarea, realizarea şi instalarea sistemelor de pază şi de alarmare la efracţie şi început de incendiu, stingerea automată a acestuia, controlul accesului persoanelor şi autovehiculelor, controlul biometric şi autentificarea identităţii, TVCI, CATV. Firma mai oferă instalaţii şi echipamente de protecţie fizică şi electronică a incintelor şi a perimetrelor, cu centralizarea informaţiilor în dispecerate specializate, precum şi reţele de comunicaţii voce-date. RASIROM deţine o tipografie proprie.
  sursa: Surse.org

 102. Domnule Radu Tudor,

  Explicati-mi si mie va rog frumos care este diferenta intre Traian Basescu si acest individ : http://cernoschi.blogspot.ro/ .

  Puteti cerceta, insa eu imi aduc aminte ca respectivul individ s-a auto proclamat presedintele Romaniei in 2009, deoarece el reprezinta romanii care nu voteaza.

  http://www.sursadestiri.ro/candidatul-bizar-cornel-cernoschi-de-la-uniunea-persoanelor-care-nu-voteaza-s661868262.html

  E de domeniul nebuniei sa iti asumi niste non-voturi. Eu, ca si cetatean roman, ma simt umilit de concetatenii mei care asa inteleg democratia, “absentand motivat”.

  Mai mult, dat fiind ca in Romania, doar 9 milioane de oameni isi platesc impozitele, eu as introduce votul cenzitar pentru o perioada de 10 ani, deoarece s-a dovedit in mai multe randuri ca romanii nu cunosc valoarea votului, si, se pare, apreciaza mai mult valoarea non-votului.

  Cu stima,
  Radu Diaconescu

 103. Sigur ca e un presedinte neligitim,e dezgustator ca el sa se intoarca fie si pt o zi.
  Eu ca persoana care am votat pt demiterea lui nu voi avea liniste pana nu il voi vedea plecat.

Leave a Reply