Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București de redeschidere a urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în dosarul “Flora”.

“Admite cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. În baza art. 335 Cod procedură penală, constată legalitatea și temeinicia Ordonanței nr. 22/II-2/2017 din 06 martie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, prin care s-a dispus infirmarea parțială a Ordonanței nr. 149/P/2016 din 18 noiembrie 2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul București și redeschiderea urmăririi penale în acest dosar. Confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 149/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, dispusă prin Ordonanța nr. 22/II-2/2017 din 06 martie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 130 lei pentru Năstase Cătălin și de 70 lei pentru Băsescu Traian, se plătește din fondurile Ministerului Justiției.”, se arată în hotărârea instanței.

Decizia judecătorilor este definitivă.

Dosarul a fost redeschis de procurori după ce omul de afaceri Cătălin Năstase a depus o plângere pentru abuz în serviciu, în care îl reclamă pe Traian Băsescu pentru că ar fi retrocedat ilegal în 2003, pe vremea când era primar general al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătrați în zona Dămăroaia. Pe terenul respectiv a fost construit complexul comercial Flora.

Cătălin Năstase susține că Traian Băsescu ar fi făcut abuz în serviciu când a avizat retrocedarea acelui teren, prejudiciul fiind de peste 100 milioane de euro, scrie Agerpres.

 

9 COMMENTS

  1. Acum sa fim seriosi. Cand vreodata in istoria gratierilor prezidentiale de pe planeta Pamant, un presedinte a gratiat o persoana de 2 ori? Va spun eu cand: o singura data, atunci cand basescu a gratiat-o pe avocata Nicoleta Constantin. DIICOT-ul trebuia de mult sa-i ia pe astia, pentru ca asta e adevarata crima organizata. Au furat din avutul statului poate miliarde de Euro si toata lumea a tacut malc pana acum. Doar presa trustului Intact mai zicea cate ceva, ca de, doar ei mai ramasesera liberi si cu tot sistemul calare pe ei.
    Tot grupul asta infractional ar trebui sa mearga la parnaie pe viata.
    https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/

  2. Il ajung dar il si ocolesc de…anchete si pedepse! Ramane baiatu’ cu de toate si tara alaturi de cetatenii traitori in interior,prostiti la vedere si saraciti! Maidanul sclavilor,cresterea saraciei,escrocheriile si furtul prin lege, sunt reforma si cartea de vizita in democratie a Romaniei!

  3. Posibil sa fie o regie ca si in cazul precedent adica si de data asta instanta sa spuna ca retrocedarea a fost corecta reclamantul neprezentand dovezi care sa demonstreze contrari si uite asa se pune eticheta “uite domne ca n-au cu ce sa-l prinda,a fost un primar corect”…Golanii din astea venite exact cand are mai multe dosare deschise el si familia sa se dea victima abuzata de Sistem sa aiba Visan,Ciutacu sau Plesoianu ce discuta vreo 10 emisiuni la TV.

  4. Atata timp cat este la “butoane” iohanis cu gasca lui basescu ,acesta este protejat si are imunitate data de “infractor” pentru “penali” !!!

    • Asa este nu i se va întampla nimic, nimic, nimic.De ce, pentru ca Basescu a avut grija sa-si puna la adapost viitorul. Primul lucru care l-a facut cat a fost presedintele Romaniei a “stricat” justitia, si culmea i-a iesit.

Leave a Reply