Comunicat al Administratiei Prezidentiale privind Raportul Comisiei Europene privind progresele realizate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, salută faptul că raportul recunoaște progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) cu privire la consolidarea sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei, document care a fost adoptat, astăzi, de către Comisia Europeană.

Raportul confirmă faptul că Guvernul instalat în anul 2015 a contribuit major la îndeplinirea obiectivelor MCV și a avut un aport decisiv pentru acest raport favorabil.

Raportul MCV confirmă că România a menţinut un parcurs sustenabil în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor mecanismului, astfel că pentru prima dată este menţionată modalitatea de finalizare a mecanismului. Astfel, Comisia Europeană a emis 12 recomandări, iar îndeplinirea acestora va conduce la încheierea MCV.

Preşedintele României subliniază că, pentru prima dată, Comisia Europeană afirmă în cadrul raportului că este inadecvată corelarea între MCV şi decizii din alte domenii (precum fondurile structurale europene, aderarea la Spaţiul Schengen).

Şeful statului apreciază faptul că raportul consemnează că activitatea principalelor instituţii din domeniul combaterii corupţiei a înregistrat progrese substanţiale.

Totodată, Preşedintele României atenționează asupra îngrijorărilor formulate în raport cu privire la faptul că cele două proiecte de Ordonanţă de Urgenţă puse în consultare publică de Guvern în ziua de 18 ianuarie a.c. ar putea afecta cadrul legal pentru combaterea corupţiei.

Finalizarea MCV depinde şi de evitarea unor dezvoltări negative care ar pune sub semnul întrebării progresele care au fost obţinute până în prezent de România. Guvernul României și actuala majoritate parlamentară trebuie să înțeleagă că doar sprijinind în continuare eforturile pentru întărirea reformelor în domeniul justiției și combaterii corupției vor contribui la consolidarea statului de drept și ridicarea MCV.

38 COMMENTS

  • ONG sorosiste sunt cele care dau indicatii Comisiei Europene la intocmirea MCV, mai multe in evz. “Sursele în baza cărora membrii Comisiei își întocmesc Raportul, potrivit propriilor lor declarații consemnate de presă, sunt călătorii de câteva zile în care „delegaţiile vizitează atât Bucureştiul cât şi alte oraşe ale ţării, pentru a-şi forma o impresie de ansamblu asupra situaţiei din toată ţara”. În cadrul acestor vizite, membrii Comisiei discută cu reprezentanți ai Guvernului, ai Parlamentului, ai sistemului judiciar, ai unor organizaţii non-guvernamentale, precum și cu ambasadori ai statelor membre UE. Potrivit acelorași declarații, principalele ONG-uri de unde se culeg impresii sunt Transparency International, Expert Forum, AID Romania, Funky Citizens, Freedom House şi Centrul pentru Resurse Legale, toate combinate cu sau derivate din Rețeaua Soros.”

 1. Domnule Radu Tudor ar fi frumos sa prezentati si comunicatul sindicatelor din penitenciare cu privire la conditii de detentie (si evolutia lor)

  • Esti un bananier ba Telespectator A3, ai perfecta dreptate in ce te priveste, chiar ai avut intuitie cand ai facut aceasta afirmatie despre tine! Mai bine du-te cu idolul tau Basescu Sticle si vezi-ti de treaba, ca ai imputit blogul asta cu ragaieli basiste oparite.

   P.S. Sper ca nu ai considerat ca am vrut sa te jignesc. Te stiu un tip onest, de caracter. Eu n-am facut altceva decat sa dau dreptate afirmatiei tale “geniale”, as putea spune. Bananierule basist ce esti! Pa, pa

 2. Well, daca raportul pe MCV e asa de bun cat zice Johannis, are dreptate Tariceanu: de ce naiba mai trebuie menținut? Si asta lui Johannis nu-i convine, ca tocmai s-a făloșit ca Făt-Frumos cu cei doi ani in care s-au obținut cele mai “mari realizări” in domeniu(MCV) si daca, Doamne ferește, se Răscoala Parlamentul si zice “pas” la cooperare nu mai are alta soluție in afara de “inc-o revoluție” ca operația de copy-paste cu Piata Universității începe sa se fâsâie din moment ce organizațiile studențești nu mai ies la mitingurile “sefului”. După cacealmaua trasa la Colectiv, nici n-au de ce sa iasă, asa ca mi-e teama ca vor mai trebui sacrificați niste amărâți (nu vreau sa repet sintagma “sa moara” atat de draga președintelui, din superstiție, bineînțeles) ca sa revină Ciolos la Victoria. asta e.

 3. basistii deveniti iohannisti nu se lasa si continua cu aceleasi pupincurisme jegoase. mcv? pentru ce? ce tara din ue mai are acest mecanism? daca e asa de minunat de ce nu se foloseste in toate tarile ue? romania continua sa foe tratata ca o tara de mana a treia in ue spre bucuria tembelilor, inclusiv a celor care se reproduc si pe acest blog. de salutat initiativa lui tariceanu ca romania sa nu mai tina cont de acest mecanism sclavagist si sa-l denunte ca nefolositor.

  • Pai daca nu le taie banii de la SRI o sa vedem aceleasi hoarde de ragaitori de basisme ordinare mai abitir ca niciodata pentru ca acum sunt disperati, se zvarcolesc in chinuri de cand PSD-ul a castigat alegerile. Mai au putin si dau in icter mecanic, se arunca in fata metroului de disperare!

   Daca nu le taie lozu’ de la SRI o sa tot vedem acesti ragaitori basisti opariti foarte agresivi care ne-au obisnuit cu mizeriile lor ordinare si cu lipsa lor de caracter, ei fiind de fapt doar niste mizerabili, simbrieri propagandist-securisti ragaitori basisti.

   • Te iei la harță cu aproape toți useri de aici ! Nu-ți place să auzi o altă opinie.De-aia noi să mergem la Băsescu …Am merge la el să știi , când își dă ultima suflare și să-l filmăm să-l punem pe facebook să vadă națiunea.Nu-mi mai cere să merg la Băsescu

 4. De ce va ingrijoreaza penitenciarele atat de mult – in afara de cazul in care aveti de gand sa furati? Stiti cate scoli si spitate nu sunt in regula? Cati oameni cinstiti au copiii in scoli infrigurate si murdare? Cati oameni cinstiti si harnici stau in spitale friguroase si murdare ? Hai sa facem ceva pentru ei… cine fura, deja stia ca la puscarie e cel putin la fel de rau ca la scoala si ca la spital… hai sa ne ingrijoram de cei harnici si cinstiti intai…sa rezolvam asta si mai vedem, sa nu furam ca sa nu ajungem le penitenciar, unde e murdar si frig ca la spital si ca la scoala…
  la penitenciar unde NU a murit bietul domn Adamescu, stimate domnule Dragnea, domnul Adamescu – sa fie iertat de Dumnezeu a murit la un spital privat unde statea de multe luni…

  • Pai da, puscariile sunt bune ca tot trebuie bagat Basescu Sticle asta la un moment dat si el la inchisoare, idolul vostru al basistilor opariti asta. Sa se duca dupa frate-su Mircea, dupa Cocos (Microsoft), Udrea (Gala Bute), Adriean Vicleanu (vila cat castelu’), Adamescu, gineri-su lu’ Basescu Sticle, dosarele Casa din Mihaileanu, Mosia de la Nana, Spalarea de bani din schimbul de terenuri cu Casuneanu, cele 9 milioane de dolari disparute din rascupararea jurnalistilor etc.

   Puscariile de aceea trebuie mentinute in forma actuala si in niciun caz nu poate fi vorba despre nicio gratiere, pentru ca toti basistii ordinari si toti suporterii basisti opariti “de dreapta” trebuie bagati la inchisoare pe viata, fara drept de gratiere. Trebuie inchisi toti pe viata si aruncata cheia, ca sa nu mai vada lumina zilei niciodata.

   Ai dreptate ba cristiane, basistule oparit spalat pe creier, asa trebuie! Subscriu la tot ce-ai ragait (basisme ordinare).

   P.S. Toti basistii opariti “de dreapta” trebuie bagati la inchisoare pe viata fara drept de gratiere. Trebuie bagati in puscarii si aruncata cheia, ca sa nu mai vada lumina zilei niciodata. Basisti opariti…

 5. Eu imi doresc ca toti astia “de dreapta” si toti basistii opariti sa infunde puscaria pe viata. Nici nu mai este cazul sa precizez ca sunt impotriva oricarei idei de gratiere etc. Astia trebuie sa stea la puscarie pe viata, sa fie uitati acolo si aruncata cheia. Pa, pa

 6. Evenimentele din ultima vreme au avut ca prim rezultat formularile din raportul MCV “cu privire la faptul că cele două proiecte de Ordonanţă de Urgenţă puse în consultare publică de Guvern în ziua de 18 ianuarie a.c. ar putea afecta cadrul legal pentru combaterea corupţiei” . Acum, privind retrospectiv realizez cum, un plan bine ticluit si indeplinit pas cu pas (incendiul, declaratiile belicoase, incurajarea manifestatiilor de strada, initierea unei asa zise consultari populare…) a condus la rezultatul de etapa dorit de presedinte: o mentiune negativa la adresa guvernului consemnata in raportul MCV. Avand in vedere multiplele stangacii, teatralism si gafele acestuia, este clar pentru mine ca un asemenea plan nu putea fi generat de imaginatia domniei sale … care a fost doar actorul cu balbe…. insa “sistemul” si-a facut treaba, jos palaria! Ce mai urmeaza in continuare? vom vedea.

  • Basisti opariti care va zvarcoliti in chinuri de cand PSD-ul a castigat alegerile. Ati dat in apoplexie si-n emoragie cerebrala, sunteti disperati! Hai zi ca nu! Pa, pa

 7. Comisie SRI? Tragem draperiile dăm drumul la câini, stingem lumina şi noapte bună mulţi ani plini de vorbe vorbite…nani nani proştii mamii ,sigur vei fi în raza de acţiune a escrocilor şi mincinoşilor!
  Am o propunere reală şi chiar poate fi tema ieşirii în stradă!
  Un scăunar în parlament să pornească de la salariul minim şi după 2 ani dacă are”performanţă” dar nu scandal şi ură, să i se mărească salariul/indemnizaţia! Doar aşa pot fi legaţi de locul de muncă pentru a fi în slujba celor care l-au ales/votat! Vedem că toţi intraţii prin liste nu fac nimic în afară de scandaluri, ură, agitaţie, violenţă verbală, manipulare prin minciuni şi sunt destule! Vezi Plicuşor Dan şi madamii care au primul mandat, nu trebuie să aibă aceleaşi venituri ca cei cu vechime de cel puţin 4 ani! E valabil şi pentru primul an de mandat al principalului ocupant al ţării! Nu numai pentru turism de familie agitator şi scandal este în postul ocupat chiar dacă e vremelnic! E valabil şi pentru numiţii politic în funcţii fie şi în structuri înalte ale statului! Dacă nu pot fi traşi la răspundere măcar să simtă că pornesc de jos şi simt că muncesc pentru veniturile obţinute demn!
  TOŢI SUNT BUGETARI DE SUPER LUX ÎN SLUJBA POPORULUI ŞI STATULUI ROMÂN!
  NU POPORUL SĂRĂCIT DE EI E ÎN SLUJBA LOR!

 8. Nu se va lasa pana nu are iar “guvernul meu”. Tocatoarea mediatica merge de minune, PSD va avea o opozitie feroce in afara parlamentului. Nu cred ca va face multi purici la guvernare, parte prin autogolurile pe care si le da cu talent. In PSD si in guvern exista cozi de topor ce lucreaza pentru Sistem. S-a vazut si in prima varianta a bugetului, cea pe care o regreta Iohannis.

 9. Radu Tudor, mai sunt niste “obsedati de ura” care atentioneaza guvernul asupra unor derapaje privind slabirea statului de drept: ambasadorul germaniei, presedintele socialisrilor europeni, adica fratii psdului. Niste barbari
  Cu mcv ul ce face tariceanu ? Renunta la el ? :))

   • La care ura va referiti? Atunci cand ati organizat “plimbarea” in jurul Cotroceniului si oamenii il injurau pe Basescu dar si pe “basisti” sau familiei sale si in studiourile antenei3? Sau injuraturile impotriva Laurei Codruta Kovesi unde este demonizata nonstop? Mai nou impotriva johannistilor sau a lui Ciolos! Aveti dreptate ! Foarte multa ura a fost si este propovaduita in studiourile antenei3!

     • “Basescu la puscarie” fiind presedintele tarii e din acelasi regim cu “DNA, sa vina sa va ia” pt guvern. Nu ca Basescu nu ar merita sau unii membrii ai guvernului !

      Gadea il critica pe Iohannis ca s-a suit in masina si a plecat, dar si el a facut la fel la protestul Antena 3.

      Codrin Stefanescu critica pe Iohannis ca a participat la un miting neautorizat, dar si el a facut la fel la protestul Antena 3.

      Ce sa vezi, ambele proteste au blocat circulatia si si atunci s-au bruscat reporterii tv ai “taberii adverse” !

      Ambele proteste pot fi dupa caz “pline de ura” si la ambele oamenii au dreptul sa strige ce vor.

      Vad ca realizatorii Antena 3 uita repede. Macar atunci nu a fost “mineriada” si “lovitura de stat” ca acum !

     • Mai multa ura se revarsa de la sustinatorii antenei3 pentru ca ura cum v-am mai spus este practicata direct in studiouri! Stiti ca badea l-a facut bubos pe Ciolos? Stiti ca “basistii” au fost facuti oxiuri de catre acelasi badea? Sa va reproduc si cuvintele lui gadea la adresa nepesedistilor? Cine seamana vant culege furtuna. Vi s-a spus de mii de ori. Pastrati echidistanta si nu incitati la ura si demonizare in emisiunile antenei3. Am deschis din curiozitate luju.ro unde de la demonizarea lui Basescu au trecut la demonizarea lui Kovesi unde din ” Lulutza” nu o scot din nici un articol. Deci…asta este adevarul!

     • bubos inseamna “catuse”? oxiuri inseamna “la inchisoare”? ura si demonizare? dupa ce idolul tau basescu, tinand o flacara in mina, spunea cetatenilor Romaniei ca “au obligatia sa nu se uite o saptamana la Antene”? Carmen, zau, purtam un dialog, incearca sa nu devii penibila

     • Cine asmuta pe stadioane in fata la 100000 de oameni adusi cu autocarele din toata tara ca sa stie bine ce va face adulatorul si omiprezentul ponta in studiorile si pe siteurile dumneavoastra pe viitor? Nu trebuie sa reaminesc cum ii incita pe saracii adulatori si hipnotozati dar o fac deoarece toti ati aplaudat si aprobat in rasete frenetice: Basescu la puscarie! Deci prima data cand un prim ministru striga ca vrea sa-l bage la puscarie. Ponta impreuna cu antena3 baga oameni la puscarie. Prima data am auzit tot la antena3 ca voiculescu dadea ordin la lovitura de stat sin 2012 spunand furiband ca nu poti avea toata puterea daca nu ai subjugata si justitia. Eu ma uit la emisiunile antenei3 dar va rog nu ma confundati cu bubosii, oxiurii, si cei care cereau puscarie din 2012.

   • ooo, dar mi s-a parut protestul chiar duios cu oameni mult prea de bun simnt. ura fata de psdisti si de cei care-i protejeaza e perfect justificata. dupa mine ar fi trebuit sa fie fugariti cu topoarele.

 10. Wow! Urlătorii care se dau curaţi ca lacrima crezând că nu se mai poate dezvălui nimic din trecutul lor glorios în infracţiuni încep să se toarne precum vianja parfumată!
  Aveţi aici o listă cu graţiaţi de Emil Constantinescu în 2000!
  ”’În 2012, presa centrală anunţa faptul că Gelu Vişan a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru violarea unei minore şi că acesta a fost gratiat de fostul presedinte, Emil Constantinescu.”’
  http://www.stiripesurse.ro/scandal-imens-in-direct-la-romania-tv-doi-politicieni-si-au-aruncat-cuvinte-grele_1175890.html
  Şi lista minune: https://media.stiripesurse.ro/image/201701/w460/media-148536646195427200.jpg
  BĂ PUTORILOR MINCINOASE NU MAI MANIPULAŢI ŞI MINŢIŢI POPORUL CU AIURELILE VOASTRE TÂMPE! ACESTE MINUNI AU FOST ŞI SUNT VALABILE DOAR PENTRU UNII DINTRE VOI CARE VĂ AVEŢI LA MÂNĂ?

 11. Sincer mcv -ul asta e un fel de baba pusa in geam ca sa mai incasezi pensia .Aici tariceanu are dreptate ar trebui terminat cu acest mcv care cred ca papa si ceva fonduri de la buget pentru tot felu de analize.Singura sigla MCV sa ramana doar pentru dacia si sa facem cat mai multe sa le vindem in europa

Leave a Reply