Senatorul PSD Adrian Tutuianu, presedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, a declarat dupa un maraton de 8 ore de audiere a conducerii serviciului ; “Am cerut detalii amanuntite despre foarte multe subiecte, inclusiv despre cazurile generalului Florian Coldea si a generalului Elena Istode. Am primit multe detalii si pot sa va spun ca ancheta continua in interiorul SRI”.\

16 COMMENTS

  • Sa dicutat 7 ore dar nu s-a elucidat nici un punct de interes public.Cum sa avem incredere ca SRI nu face ce facea securitatea? Cum sa avem incredere sa discutam liber la telefon? Praf in ochi !

   • Cind s-a pus intrebarea daca chitantele lui Coldea sint reale si s-a spus ca inca nu se stie ,trebuia sa se intrerupa audierile si sa se reia cind se stie. De fapt la prima bilbiiala trebuia sa se intrerupa audiarile.Asa mai intelegeam altfel SRI ne calareste incontinuare.

   • “Dezvăluiri care CUTREMURĂ SRI: Udrea, Ghiţă, Ponta şi Adamescu sunt implicaţi

    Autor: Lucian Negrea, Reporter
    Publicat: 09:51
    Sursa foto: pixabay.com
    diverse, umbra, spion
    Un nou val de dezvăluiri au darul de a cutremura Serviciul Român de Informaţii. În faţa instanţei din Londra, acolo unde se judecă extrădarea fiului defunctului Dan Adamescu, Alexander Adamescu, a ajuns un om din SRI, care face dezvăluiri absolut uluitoare.

    Citeşte şi: Sebastian Ghiță ar fi fost GĂSIT/ VIDEO

    Vezi și: EXPLOZIV Soția lui Dan Adamescu RUPE TĂCEREA: Mesajul CEL MAI IMPORTANT pe care îl dă

    În faţa judecătorilor, agentul SRI a spus că are informaţii conform cărora Florian Coldea a dat ordin pentru a se distruge afacerile lui Dan Adamescu, ziarul România Liberă şi Astra Asigurări, iar la această operaţiune au participat inclusiv Sebastian Ghiţă, cel care l-a cooptat şi pe Victor Ponta, cel care care şi-a folosit poziţia de premier pentru a-l discredita public pe Dan Adamescu.

    De asemenea, agentul SRI le-a dezvăluit judecătorilor că în fiecare zi de luni generalul Florian Coldea avea întâlniri cu şefii operativi din SRI, întâlniri la care participa şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, prin videoconferinţă.

    “AB mi-a spus despre o întâlnire care a avut loc în birourile SRI din decembrie 2014. Nu știu data acestei întâlniri. AB a fost prezent la această întâlnire, împreună cu generalul Florian Coldea (director adjunct al SRI), precum și următorii alti ofițeri SRI: generalul Elena Istode sefa Departamentului Securitatii Economice Directia C, ………, şef Sector III din cadrul Direcţiei „C” (Contrainformaţii Economice), sef xxxx departament juridic.. Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, s-au alăturat întâlnirii prin videoconferință

    Sunt informat de la sursele mele din cadrul SRI ca generalul Coldea organizează întâlniri săptămânale in dimineața de luni, cu șefii tuturor unităților SRI, și include pe dna Kövesi în cadrul acestor reuniuni. AB m-a informat că această reuniune din decembrie 2014 nu a fost una dintre aceste întâlniri săptămânale. A fost o întâlnire personalizata convocata pentru a aborda o singura chestiune: Elena Udrea, (…)

    AB mi-a dat aceste informații într-o intalnire față în față la București. Dupa ce mi-a spus despre Elena Udrea, mi-a spus: „și uite ce s-a întâmplat si cu Adamescu” și „daca au facut-o cazul lui Adamescu, o vor face si la Udrea”, spune agentul SRI, informează cei de la Flux24.

    Agentul SRI susţine că în decembrie 2013 s-a pus la cale operaţiunea de demolare a lui Dan Adamescu şi a ziarului pe care îl patrona.

    “AB m-a informat că această reuniune din decembrie 2013 a fost convocata în scopul specific de a discuta despre Dan Adamescu. Nu a fost una dintre întâlnirile săptămânale ce aveau loc în zilele de luni între SRI și doamna Kovesi. AB mi-a spus că, în cadrul acestei reuniuni, a avut loc o discuție despre modul în care SRI a dorit să neutralizeze impactul ziarului domnului Adamescu, România Liberă și să preia compania de asigurări pe care acesta o detinea, Astra Asigurari. Generalul Coldea a ordonat DNA sa fabrice urmărirea penală a domnului Adamescu, și a spus că SRI ar ajuta la strângerea de probe care ar putea fi folosite pentru a-l incrimina. Nu există detalii cu privire la modul exact de lucru in care o astfel de urmarire penala sa fie fabricata. Ordinul operativ pentru a aduna probe împotriva domnului Adamescu a fost semnat de către AB, deoarece a fost pus în aplicare de către ofițerii aflați sub comanda sa. AB mi-a spus că el a fost îngrozit despre semnarea ordinului, dar a simțit că nu avea altă opțiune decât să-l semneze.

    Mentionez ca SRI este un serviciu militarizat si ca un ordin este o prevedere imperativa. Ordinul il avea ca sef de caz pe …. si contine o serie de sarcini si masuri. Imi amintesc ca AB mi-a spus ca ordinul continea folosirea tuturor metodelor si mijloacelor. Astfel de indicatii inseamna trebuie sa include si folosirea “jocurilor operative”. “Jocurile operative” sunt executate de catre ofiterii acoperiti si sunt folosite marturii false, agenti provocatori si orice metoda de provocare prin care Dan Adamescu sa fie incriminate………… este coordonatorul şef al reţelelor acoperite ale SRI si raporteaza direct lui Coldea.Sub pretextul luptei antiteroriste, a fost creată o bază specială de supraveghere. Într-o incintă rezervată din complexul Periş, generalul Florian Coldea şi-a instalat „Direcţia Specială”… O structură para-instituţională, care monitorizează comunicaţiile unor vizaţi prin reţeaua de sateliţi. Cum s-ar zice, din spaţiul extraterestru şi cu mijloace care nu ar intra sub incidenţa restricţiilor legislaţiei naţionale. Direcţia Specială „Periş” „digitalizează” redările audio-video, adică produce pe bandă rulantă probe, care să susţină rechizitoriile anticipate de generalii”.

    O altă dezvăluire foarte interesantă este legată de Sebastian Ghiţă. Agentul SRI susţine că Sebastian Ghiţă a ieşit din graţiile lui Florian Coldea când a încercat să profite de falimentul Astra Asigurări pentru a intra el personal pe această piaţă şi a umple golul lăsat în urmă de Astra Asigurări.

    “Am înțeles de la AB și CD ca Sebastian Ghita a fost cooptat de SRI pentru a ajuta la strângerea de informații compromițătoare despre dl Adamescu. Dl Ghita este el însuși un agent SRI, insa el este, in acelasi timp, în mod ironic, un membru al Comisiei de control parlamentar pentru SRI și un membru al Parlamentului Român. AB/CD mi-au spus ca dl. Ghita stia din decembrie 2013 despre ordinul de executare ar domnului Adamescu, am inteles de la AB si CD ca domnului Ghita i-a fost ordonat sa ajute si cu executarea doannei Udrea. Am aflat despre implicarea lui Sebastian Ghita mult mai tarziu, anul acesta, chiar inainte sa vin sa ma intalnesc la Londra cu Alexander Adamescu. Domnul Ghita a fost implicat inca de la inceput in atacul asupra lui Dan Adamescu. Acest lucru reiese din ordinul dat de catre generalul Florian Coldea din decembrie 2013 prin care au fost implicati ofiteri acoperiti. Teamnet International SA Ploieşti una din firmele controlate de Sebastian Ghiţă este una dintre firmele favorite ale statului in achizitionarea si implementarea de sisteme software. (…)

    Am înțeles de la AB și CD ca domnul Ghiță l-a implicat si pe prietenul său, Victor Ponta, atunci primul-ministru al România, în încercările SRI de a-l discredita pe domnul Adamescu. Dl Ponta si-a oferit sprijinul pentru obiectivele SRI prin denigrarea domnului Adamescu, Astra și România Libera în comentariile sale publice. Dl Ponta a fost mai mult decât dispus să facă acest lucru, deoarece dl Adamescu este asociat cu adversarul politic al domnului Ponta, dl. Băsescu. Dl Ghiță și dl Ponta au multe interese reciproce în materie de afaceri. Dl. Ponta depindea financiar de dl. Ghita, astfel ca nu ar fi putut sa refuse sponsorul. Insa acesta nu este singurul motiv pentru care dl Ponta s-a implicat in acest atac concertat impotriva lui Dan Adamescu. Pe de o parte dl. Ponta ura Romania Libera si pe de alta parte, stiu (…) faptul ca Ponta era ofiter acoperit SIE, iar in cadrul SIE existau ofiteri SRI infiltrati care au instigat ofiteri din SIE sa-l execute pe domnul Adamescu.

    În cele din urmă, am înțeles că dl Ghita însuși s-a calicit. El a considerat că urmărirea penală a domnului Adamescu a fost o oportunitate pentru una dintre companiile sale să preia Astra, și să valorifice economic de vidul care l-ar fi lăsat pe piața asigurărilor (dl Ghiță a efectuat deja munca pentru Astra prin intermediul companiei sale 360 Revolution). ambițiile domnului Ghita păreau să-l supere pe generalul Coldea, și ca un rezultat, domnul Ghita însuși a fost în cele din urmă urmărit penal de DNA (la îndemnul SRI) in 19 februarie 2015 și a avut bunurile sale sechestrate in 24 iunie 2015. Actiunile de către DNA fara limita asupra sumei de sechestrare. Acest lucru a avut loc aproximativ în același timp, cănd domnul Ponta însuși a fost urmărit de DNA. Surprinzator, dupa numai doua saptamani, sechestrul a fost ridicat de catre ICCJ Bucuresti.

    In întâlnirile cu AB / CD pe tot anul 2015, mi-au spus doar despre acuzarea lui Dan Adamescu, mai degrabă decât despre Alexander Adamescu. Cu toate acestea, în luna aprilie 2016, AB, și, ulterior, CD-ul, mi-au spus despre faptul că erau folosite aceleași dovezi fabricate pentru a aduce un caz împotriva lui Alexander Adamescu. AB / CD-ul mi-au explicat că, atunci când SRI si-a dat seama că Alexander Adamescu va continua să ruleze companiile în absența tatălui său, Dan Adamescu, au realizat ca trebuie să-l imobilizeze, precum și în scopul de a obține controlul asupra activelor. Planul lor a fost să preia controlul România Liberă, urmat de Astra Asigurari. (…)

    Pe 28 iulie 2016 m-am întâlnit cu Alexander Adamescu și soția sa în Londra. Le-am spus despre informațiile furnizate de AB și CD cu privire la reuniunea din decembrie 2013, la care s-a dispus urmărirea penală a lui Dan Adamescu, precum si informațiile pe care le-am aflat în 2016 cu privire la urmărirea penală a lui Alexander Adamescu”, se arată în mărturia agentului SRI, în faţa judecătorilor din Londra.”

 1. Off-topic:

  Pute internetul de basisti care se zvarcolesc in chinuri, sa dea dracii! Efectiv pute, e infestat, e plin pe peste tot de ragaitori basisti “de dreapta” care se tavalesc in chinuri pentru ca PSD a castigat alegerile! Mai au putin si dau in emoragie cerebrala toti, infiereaza cu manie proletara “de dreapta” toti, pe peste tot!

  P.S. Pana nu li se taie bugetul SRI-ului o sa ii tot vedem peste tot pe foarte agresivii astia care propaga zi lumina, 24 de ore din 24, numai venin, ura, fiere, intriga, mahala si atac la persoana! Disperati de cauza, toti basistii opariti! Simt ca li se apropie sorocul si raman fara harneala si dup-aia trebuie sa se-apuca de munca cinstita, sa munceasca si ei ceva, nu sa traiasca din mancat cu fadroma!

  P.S. Respekt deosebit tuturor basistilor disperati de cauza! Pa, pa

 2. In legatura cu acele “zeci de rapoarte despre Comarnic-Brasov” la care se referea Tutuianu: sa nu aiba surprize domnul Savaliuc si Ponta in loc sa se afle ca ar fi fost santajat sa fi fost oprit de la niste mismasuri care le avea cu Ghita si firmele de constructie apropiate PSD Prahova.

  Sa nu uitam ca autostrada vroia sa se faca nu din fonduri europene ci din bani publici, iar costul fusese crescut de la 1 miliard de euro la 1,8 miliarde !

  De asta eu am dubii ca vom afla mult mai multe decat s-a aflat astazi, mai ales ca acum e implicat si Maior despre care daca apar dezvaluiri ar fi mult mai grave probleme de imagine decat cu domnul Coldea, el fiind actualul ambasador al Romaniei in SUA. PSD o sa o scalde !

  Si mai repet un lucru care vad ca se ignora: toti baietii astia Maior, Ponta, Dancu, Ghita, erau/au fost/sunt membrii PSD !

 3. Tin minte ca d-l Tutuianu, cand raspundea intrebarilor ziaristilor, a spus ca d-na general E.Istode a suportat cea mai mare parte a cheltuielilor din vacanta cu fam. Rizea; asta inseamna ca este si o parte a cheltuielilor (pt.d-na general) suportata de Rizea? Sau daca este sub 4% nu se pune?

 4. Mi-au placut astia de azi, toti erau aferati, patrunsi de ei, in schimb nu stiu cat de sinceri erau in toate cele debitate astazi la ora de varf si interes. Sa dea Domnul sa ma fi inselat.

 5. Daca dl. Caramitru ramane intr-o in pana de actori ma gandeam sa-i ia pe astia. Astia ii bat la c.. pe consacratii “scandurii”, intra fara repetitie fara in spectacol.

 6. Ce SRI mai e si asta care nu stie ce se intampla in curtea lui? e clar statul Roman nu arebservicu de informatii competent.

 7. Fizionomia, grimasele feţei îi dă de gol şi îi afundă mai tare! Priviţii cu atenţie şi vă veţi convinge!

 8. “este confirmata prezenta la.. in Italia, la Toscana” (senatorul Tutuianu)

  test de cultura generala pentru senatori: ce este Toscana?
  a) regiune in Italia
  b) numele unei prajituri
  c) localitate in Italia
  d) numele unui hotel
  e) numele unei echipe de fotbal
  f) nu conteaza, n-am avut timp suficient sa invat pe de rost atitea cuvinte deodata

 9. Nu vi se pare fenomenal ca toti prieteni foarte buni a lui ponta ( rizea, ghita ,maior si cine stie cati alti ) i-si petreceau concedile cu generali din sri iar ponta la televizor se batea cu asa zisul binom ocult care vrea sa suga sangele poporului ?.Si culmea inca uni mai se uita si azi in gura lui victor viorel ponta chiar si jurnalisti seriosi vin cu tot felul de povesti scrise de ponta si ghita si le dau pe post drept INFORMATII..Radule daca ar fi stiut in 2014 ceea ce stii azi despre ponta ai mai fi putut sa il susti impreuna cu colegii din antena pe victor viorel ponta sa devina presedinte?Noroc cu dragnea ca a inlaturat de la sefia psd toti acoliti lui ponta .Aici dragnea are o bila alba de la mine.

   • Aici ai dreptate in schimb eu am votat la referendum iar cu ponta eu m-am lamurit din 2013 cand antonescu sa certat cu ponta in cazul keovesy..Una peste alta radule se pare ca romanilor le-a trecut in 2014 glontul pe la ureche si uni nici azi nu isi dau seama ce dezastru ar fi fost daca gasca lui ponta ar fi pus mana pe presedentia romaniei .Se pare ca dupa ce urla azi media in 2014 ori votam coldea ori ponta presedinte cam tot aia era.

 10. totdeauna mi-au placut institutiile de iz dictatorial care se cerceteaza singure pe ele insele pt ca nimeni nu-i mai luminat si mai drept decat ele! :))
  mai ramane sa se cerceteze si Udrea pe ea insasi ca deja Codruta a zis ca si-a cercetat singura teza de doctorat. a facut ea o comisie interna ;p:))

Leave a Reply