Peisaj Dumnezeiesc in Muntii SemenicFotografie de acum 40 min, facuta pe webcam www.jurnalul.ro. In dreapta, virful brazilor e periat de soarele care apune si peste muntii din zare. Incredibil de frumos. 

Romania, o tara superba, batjocorita pina dincolo de limita de cei care o conduc

14 COMMENTS

 1. Frumoasa fotograie,fantastic peisaj!
  Brazii par a avea varfuri de aur.
  Felicitari celui care a prins pe pelicula acest moment mirific!!!

 2. “Romania, o tara superba, batjocorita pina dincolo de limita de cei care o conduc” – si ajutata sa fie batjocorita de o populatie care este inghetata la minte precum brazii din imagine! (cel putin jumatate din populatie…)
  Frumoasa imagine!

  • Am recitit scrisoarea document Antonescu-Bratianu si daca e sa o concluzionez, pot spune ca este o critica a democratiei, vazuta dinspre dictatura. Inca de la inceput imi afirm admiratia pentru maresalul Antonescu, pentru demnitatea cu care si-a acceptat sfarsitul tragic si pentru faptul ca (la fel ca si Regele Mihai) a ferit teritoriul tarii in a deveni teatru de razboi (nu ca Serbia sau Grecia). Dar, asa cum am spus, tot ce scrie in scrisoare despre cum a instaurat legea, ordinea, disciplina administrativa era facut in context de razboi prin legea martiala, iar ceea ce-i reprosaza lui Bratianu sunt slabiciunile (recunoscute) ale oricarei democratii: libertatea cuvantului, declaratii politice, alternanta la guvernare. Pentru cei care cunosc istorie, invinuirile de coruptie ale trioului Tatarascu-Urdareanu-Lupeasca sunt nedrepte daca sunt adresate lui Maniu sau Bratianu. Acest trio a activat , de fapt, tot intr-o dictatura, cea regala, a lui Carol II, in care singurul partid care mai activa pe scena politica era Partidul Natiunii(partidul regal). Nu putem sa nu observam ca, la fel ca toti dictatorii, isi atribuie un rol mesianic in salvarea Romaniei, fapt care ar fi fost total dezastruos fara actul din august 44. Sa ne inchipuim ce ar fi insemnat un razboi pierdut, pe teritoriul tarii, ca aliati ai nemtilor, si impotriva rusilor! De asemenea nu pot sa aprob fobia antisemita (“ziare jidovesti”, uneltiri iudeo-masonice”). In rest, din toata scrisoarea, vad ca asemanare cu actualitatea trioul Tatarascu- Urdareanu- Lupeasca si-ar gasi corespondent in Basescu-Boc-Udrea. Gresesc?

 3. Da RADULE asta se poate vedea.Ce asemanare intre derbedeii acelor vremui si astia de acum.Ne paste FALIMENTUL si pierderea de teritorii.Asta trebuie sa vorbesti cu Dl Giurescu.Asa se repeta istoria si asta e repetarea .Politicieni escroci interesati doar de putere capabili sa-si vanda neamul si tara,slugarnici orcarui le poate aduce puterea slugarnici cu orice pret.Reprezentand interesele strainiilor nu ale Romaniilor si Romaniei.

 4. Da ! Foarte frumos peisajul !
  Până şi “limbricii ăştia mici” de la hochei au început să batjocurească această ţară şi implicit pe noi, cetăţenii acestei ţări prin declaraţii care mai de care mai provocatoare. Dar e bine cu UDMR-ul ptr. Băsescu şi PDL – trădători, la trădători trag. Îmi aduc aminte şi de “nea Jiji”, ce mai chiuia în spatele lui Geoană că a câştigat alegerile ! După care, când a văzut că-i nasoală treaba cu Geoană, a sărit subit în barca “baştanului”, cum l-a numit odată public pe Băsescu. Deci, cu “nea Jiji” preşedinte (bănuiesc că mai candidează ?), avem toate şansele să avem o Românie “strălucitoare ca soarele de pe cer”, după modelul Steaua. Cu alde “number one”, cu “regina” de prin vămi, cum să nu construieşti România ? O “rezolvi”, cum ar veni … ce mai este de “rezolvat” …
  ………………………………………………..
  Ptr. că ne aflăm în preajma sărăbătorilor de iarnă, profit de moment şi doresc să urez următoarele :
  D.lui Radu Tudor – mulţumiri ptr. că ne găzduieşte pe blog şi avem posibilitatea ca alături de dânsul să dezbatem subiecte care mai de care mai interesante, multă sănătate dânsului, familiei şi celor apropiaţi, bucurii, sărăbători fericite şi multă putere de muncă în continuare, rezistenţă în faţa tuturor şicanelor care vor veni în cursul anului 2012 din partea puterii, s-o ţină tot aşa !
  Ptr. colegii de pe blog – sănătate multă, bucurii şi sărbători fericite ptr. toţi şi familiile lor şi să fim cât mai uniţi !

 5. UN PEISAJ SUPERB PE CARE NI-L OFERI SA-L PUTEM VEDEA..ITI MULTUMESC RADULE ESTE CU ADEVARAT DUMNEZEIESC.
  AVEM O TARA FRUMOASA..PACAT CA NU PUTEM SA O VIZITAM SA-I ADMIRAM FIECARE COLT..SA NE BUCURAM CA TRAIM CU ADEVARAT…ASTEPT SA AM SANSA SA O POT VEDEA CAT MAI CURAND IN 2012. ESTE CEA MAI MARE DORINTA A MEA.

  http://www.youtube.com/watch?v=ChLW07FqbLY

 6. Dati-mi voie sa va contrazic domnule Radu Tudor. Romania NU este batjocorita DOAR de cei care o conduc. Este scuipata, ingenuncheata, lovita cat este jos etc., de mai mult de jumatate din oamenii care o populeaza. Din pacate. Multumesc

  P.S.Mesajul nu a fost transmis pt a contrazice, ci pt a exprima o sincera parere de rau.

 7. Superb, vedeti voi de ce vorbesc mereu oamenilor de Dumnezeu? Pentru ca asa ceva nu poate creea decat Imparatul Universului, si vine nasterea Lui in cateva zile…

 8. in februarie 2009 am avut ocazia sa merg la munte, la 7 km de Lacu Rosu, undeva in munti. si Iarna este ceva super-super-super. va spun sincer ca nu am schiat, doar am adimirat spectaculosul peisaj creat de Dumnezeu doar pentru mine si prietenii mei, intr-un colt de rai unde civilizatia nu a patruns…

 9. Mai ales ca toate aceste frumuseti sunt create de Atotputernicul si daruite noua cu mare generozitate, ar trebui sa avem mare grija de ele, dar si cand s-o mania … .
  Superb, ceva de vis.

 10. Superb peisajul!pacat ca nu ne mai putem bucura de toate aceste frumuseti…s-au adunat prea multe necazuri,nedreptati…nu stiu daca mai avem si timp…

 11. Va doresc din toata inima un AN NOU cu bucurii,cu satisfactii , impliniri si SANATATE.
  LA MULTI ANI!
  Cu mult respect,

  IoanaPet

Leave a Reply