Rusia va ieşi din conflictul cu Ucraina mai slăbită şi mai izolată, a declarat joi un înalt oficial al Pentagonului, transmite vineri Reuters.

“Cred cu un grad ridicat de certitudine că Rusia va ieşi din Ucraina mai slăbită decât a intrat în conflict. Mai slăbită din punct de vedere militar, mai slăbită din punct de vedere economic, mai slăbită din punct de vedere politic şi geopolitic şi mai izolată”, a declarat subsecretarul pentru politica de apărare Colin Kahl.

Khal a mai spus că un viitor document de strategie de apărare al Pentagonului va declara Rusia o “ameninţare acută”. Dar Rusia nu poate reprezenta o provocare de sistem pe termen lung pentru Statele Unite, spre deosebire de China, a adăugat oficialul american.

Totodată, a mai declarat că Rusia este pe cale să îşi epuizeze muniţia ghidată de precizie şi este mai probabil să se bazeze pe bombe nedirijate şi pe artilerie.

În opinia subsecretarului Colin Kahl, preşedintele rus Vladimir Putin nu îşi doreşte un conflict total cu NATO.

Dintr-un alt punct de vedere, invazia rusă în Ucraina este o povară strategică pentru China, consideră oficialul american.”Cred că, într-o oarecare măsură, ceea ce a făcut Putin în Ucraina face din Rusia o povară strategică mult mai mare pentru Beijing decât a fost în urmă cu şase săptămâni sau în urmă cu şase luni”, a spus Colin Kahl.

În februarie, China şi Rusia şi-au anunţat un parteneriat “fără limite”, susţinându-se reciproc în privinţa Ucrainei şi a Taiwanului cu promisiunea de a colabora mai mult împotriva Occidentului, scrie Agerpres.

Leave a Reply